ارسالکننده : علی در : 95/5/20 4:47 صبح
مقاله نقش سازمانهای غیردولتی در توسعه تحت فایل ورد (word) دارای 17 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله نقش سازمانهای غیردولتی در توسعه تحت فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله نقش سازمانهای غیردولتی در توسعه تحت فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله نقش سازمانهای غیردولتی در توسعه تحت فایل ورد (word) :
چکیده
تشکلهای داوطلبانه مردمی که سابقه فعالیت آنها به سال های دور میرسد، یکی از عوامل اصلی توسعه کشورها میباشد. در شرایط کنونی، تحقق ا هداف دولت در زمینه توسعه از نظر اجتماعی، اقتصادی، سیاسی ،بدون مشارکت و همیاری آحاد جامعه بوجود نخواهد آمد.
سازمانهای غیردولتی زاییده یک چنین نیازی برای مشارکت جامعه و دولت است. این سازمانها از طریق همکاری مردمان با هم و با دولت وبخش خصوصی در بسیاری از زمینه ها بستر ساز توسعه و رشد جامعه میباشند. در مقاله حاضر کوشش شده تا ضمن بیان مفهوم وتعریف سازمانهای غیردولتی، نقش آنها در توسعه در ابعاد مختلف اجتماعی، اقتصادی، سیاسی توصیف شود.
واژگان کلیدی: توسعه، سازمان های غیردولتی، توسعه اجتماعی، توسعه اقتصادی، توسعه سیاسی
مقدمه
اصطلاح توسعه در معنای جدید آن تنها پس از جنگ جهانی دوم فراگیری رشد، در مباحث اولیه، توسعه مترادف با نوسازی جامعه و به مرور زمان در قالب رشد اقتصادی تلقی میشد اما امروزه، توسعه کشورها را در ابعاد مختلف اجتماعی، سیاسی، فرهنگی، اقتصادی مورد بررسی قرار میدهند ( مقدس: 1378-40)
مایکل تودارو معتقد است که توسعه را باید جریانی چند بعدی دانست که مستلزم تغییرات اساسی در ساخت اجتماعی، طرز تلقی عامه مردم و نهادهای ملی ونیز تسریع رشد اقتصادی، کاهش نابرابری و ریشه کن کردن فقر مطلق دانست.( ازکیا: 1380،8)
سیرز، توسعه را جریانی میداند چند بعدی که تجدید سازمان، وسعت گیری متفاوت کل نظام اقتصادی و اجتماعی به همراه دارد وی درباره توسعه کشورها مطرح کردهاست، اینکه فقر چه تغییری کرده است؟ بیکاری چه تغییری کرده است؟ نابرابری چه تغییری کرده است؟ چنانچه کلیه سه پدیده فوق در طی یک دوره کم شده باشد، بدون شک این دوره برای کشور مورد نظر یک دوره توسعه بوده است. (کیا، 1382، 6)
در شرایط کنونی ،از نظر اقتصادی، سیاسی، امکان تحقق اهداف دولتها در زمینه توسعه، بدون مشارکت و همیاری تمام آحاد جامعه وجود ندارد. سازمانهای غیردولتی زاییده یک چنین نیازی برای مشارکت جامعه و دولت هستند ( الوانی؛ 1381،8)
تعریف، سازمانهای غیردولتی (NGO)
NON-Government organizations
سازمان های غیردولتی به عنوان بخش سوم، در کنار بخش دولتی و بخش خصوصی نیز مطرح میگردد. بخش سوم اصطلاحی است برای بیان بخشی که متفاوت با بخش خصوصی و دولتی و دارای ماهیتی داوطلبانه است. سازمان های غیردولتی هم در کشورهای در حال توسعه و توسعه نیافته مورد توجه قرار گرفته و بخشهای دولتی و خصوصی توانسته اند با همکاری این سازمانها در تحقق اهداف خود توفیق بیشتری داشته باشند. ( الوانی؛ 1381،9) چنانچه درتمام کشورها، حتی کشورهای در حال توسعهای همچون هند وبنگلادش سازمان های غیردولتی را به عنوان یکی از بازوهای توسعه به رسمیت شناخته و از نقش آفرینی آنها در حل مشکلات اقتصادی اجتماعی و زیست محیطی استفاده می شود ( جمشیدی، 1383،21)
کاربرد وسیع سازمان غیردولتی گاه باعث ابهام و سردرگمی میشود، لذا سعی شده است به تعاریفی پرداخته شود که مفهوم وسیع و پیچیده سازمانهای غیردولتی را برای خواننده به وضوح بیان نماید.
طبق تعریف اول هر سازمانی که بخشی از دولت نیست و در محدوده جامعه مدنی فعالیت میکند، سازمان غیر دولتی (NGO) می باشد. این تعریف شامل سازمانهایی مثل اتحادیههای کارگری، جوامع و نهادهای مذهبی، گروههای سیاسی، باشگاههای ورزشی، جوامع هنری، فرهنگی و انجمنهای شغلی و تجاری نیز میشود. ( بیل، دان، 1995)
– تعریف دیگر در زمینه توسعه، سازمانهای غیردولتی را سازمانهایی می داند که برای بهبود بخشیدن وضعیت اجتماعی و اقتصادی مردم، به نفع آنها کار میکنند( بیل، دان:1995)
– طبق آئین نامه اجرایی تأسیس و فعالیت NGO مصوبه 9/11/81، سازمان غیردولتی، به تشکلهایی اطلاق میشود که توسط گروهی از اشخاص حقیقی یا حقوقی غیرحکومتی به صورت داوطلبانه با رعایت مقررات مربوط تأسیس شده و دارای اهداف غیرانتفاعی و غیرسیاسی است.
– سالامون لستر، سازمان های غیردولتی را تشکلی مستقل، منعطف، دموکراتیک، و غیرانتفاعی که فعالیتهای خود را برای کمک به تقویت بنیه های اقتصادی و یا اجتماعی گروههای حاشیهای، حل معضلات عامه یا حتی مسائل قشری خاص متمرکز کرده، تعریف نموده است. (نوروز ، 1380،1)
به طور کلی سازمانهای غیردولتی در زمینه ارائه خدمات به بخشهای نیازمند در جامعه میپردازند و سعی میکنند تا تسهیل کننده فرآیندهای تحول اجتماعی- اقتصادی- سیاسی در سطوح گروهها و افراد جامعه باشند و همچنین میکوشند تا میان واحدها و سازمانهای مختلف نوعی هم افزایی و اتحاد ایجاد کنند و روحیه مشارکت جمعی میان سازمانها را عملی سازند. ( الوانی:1381،9)
نقش سازمان های غیردولتی در توسعه:
سازمان های غیردولتی در حال حاضر جایگاه عمده ای در توسعه پیدا کرده اند. زیرا سازمانهای مذکور میتوانند با ایفای نقشهای مختلف، بخش دولتی را در امور توسعه یاری دهند و به طور موثری در فرآیند توسعه عمل کنند.
توماس به چهار جزء اصلی در فرآیند توسعه اشاره میکند که سازمانهای غیردولتی به طور موثری می توانند در انجام دادن آنها ایفای نقش کنند، این چهار جزء عبارتند از :
1) جهت دادن به تلاش های افراد برای تحقق اهداف
2) تاکید بر ایجاد تغییر در جامعه
3) رعایت اصول ارزشی در امر توسعه
4) استقرار در امر توسعه
سازمانهای غیردولتی با توجه به نزدیکی آنها به جامعه ای که توسعه در آن تحقق پیدا میکند به خوبی قادرند در این فرآیند انجام وظیفه کنند (الوانی، 1381، 8)
سازمان های غیردولتی با دسترسی وسیع به آحاد مردم و جلب اعتماد آنان از جهت رفع معضلات و کاستی های جامعه در کنار دولت و به عنوان مکمل طرح های توسعه ای فعالیت می کنند. این نهادها با شناختی که از مردم دارند، می توانند سطح آگاهی های عمومی را در زمینه های اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی بالا برده و در عین حال به پیشبرد برخی برنامه های دولت و جلوگیری از برنامه های بدون توجه، با رعایت موثرترین شیوهها اقدام کند.
(نظری: 1384، 21)
با توجه به توضیحات مطرح شده، حال به نقش سازمان های غیردولتی در هر یک از ابعاد توسعه (اجتماعی، اقتصادی، سیاسی) می پردازیم:
نقش سازمان های غیردولتی در توسعه فرهنگی، اجتماعی:
هرچند که توسعه فرهنگی و اجتماعی با یکدیگر متفاوت می باشد ولی به دلیل اینکه توسعه اجتماعی و توسعه فرهنگی مکمل و پیوسته، یک پدیده اند و هر دو نوع الزاماً بر ایجاد و وجود تمایز فراینده جامعه منجر می شوند، در این مقاله در یک عنوان مشترک قرار گرفته اند. (توسلی، 1373، 15)
مفهوم توسعه فرهنگی از اوایل دهه 1980 به بعد از طرف یونسکو به عنوان یک سازمان فرهنگی در مباحث توسعه مطرح شده و از مفاهیمی است که تاکید بر نیازهای غیرمادی افراد جامعه دارد.
توسعه فرهنگی، فراگردی است که در آن سنتها و تجارب گذشته از نو و براساس نیازها و شرایط تازه بازاندیشی وبازسازی میشوند و از این طریق
خود را بارور میکند و تواناییهای بالقوه انسانها شکوفا میشود. (اسدی، 1370،7)
توسعه اجتماعی از مفاهیمی است که با چگونگی شیوه زندگی افراد یک جامعه پیوندی تنگاتنگ دارد و در ابعاد عینی بیشتر ناظر بر بالابردن سطح زندگی عمومی از طریق ایجاد شرایط مطلوب و بهینه در زمینههای فقرزدایی، تعذیه، بهداشت، مسکن، اشتغال، آموزش و چگونگی اوقات فراغت می باشد. ( توسلی؛1373،15)
سازمانهای غیردولتی با اهدافی اخلاقی و ارزشی مدار، چون کار سخت و رایگان، فعالیتهای بشردوستانه و حمایت از ناتوانان، کار میکنند وبدنه سازمانی آنها متشکل از افراد داوطلب و متعهد و وفادار به آرمانهای سازمان میباشد. این گونه سازمانها برای تحقق آرمانهای ارزشی و اجتماعی تلاش میکنند(الوانی: 1381،10) همچنین این سازمانهای در مواردی چون، بچه های خیابانی،
دختران فراری، حقوق بشر، تساوی جنسی ، اعتیاد، ناامنی اجتماعی،بی تفاوتیهای اجتماعی، آلودگی محیط زیست، بیسوادی، سالمندی، عدم رعایت حقوق شهروندی، آسیب های اجتماعی، بی خانمانی، مفاسد اجتماعی، ازدیاد جمعیت، اتلاف وقت، بی حرمتی ، بی اعتمادی، ناآگاهی، معلولیت جنسی و ذهنی و دیگر معضلات فرهنگی و اجتماعی که در قالب وچارچوب هزینههای اجتماعی قرار میگیرد، از طریق آگاه سازی، فرهنگ سازی و توانمندسازی مردم وحساس نمودن آنها نسبت به معضلات اجتماعی و تقویت صحیح مسئولیت در آنها، میتوانند هزینههای اجتماعی را به سرمایه های اجتماعی تبدیل کرده و زمینه ساز توسعه همه جانبه کشور و مخصوصاً توسعه فرهنگی و اجتماعی شوند.
نقش سازمانهای غیر دولتی در توسعه اقتصادی :
توسعه اقتصادی عبارت است از رشد مداوم اقتصادی یک جامعه و بهبود وضعیت رفاهی افراد جامعه، که ناشی از دگرگونی در بنیانهای اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، علمی و فرهنگی جامعه است و دستیابی به غایات مطلوب نوسازی اقتصادی فراهم میآید(نراقی، 1375، 33)
کلمات کلیدی :
ارسالکننده : علی در : 95/5/20 4:47 صبح
مقاله در مورد بانکداری الکترونیک بهترین راه اصلاح الگوی مصرف تحت فایل ورد (word) دارای 14 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله در مورد بانکداری الکترونیک بهترین راه اصلاح الگوی مصرف تحت فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد بانکداری الکترونیک بهترین راه اصلاح الگوی مصرف تحت فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله در مورد بانکداری الکترونیک بهترین راه اصلاح الگوی مصرف تحت فایل ورد (word) :
بانکداری الکترونیک بهترین راه اصلاح الگوی مصرف
مدیر اموراستان های بانک های صادرات از بانکداری الکترونیک به عنوان بهترین راه اصلاح الگوی مصرف یاد کرد.
محمد ربیع زاده مدیر امور استان های بانک صادرات ، با بیان اینکه” 81 درصد شعب بانک صادرات در استان های کشور موجود است”، اظهار داشت: بیش از 71 درصد پرسنل بانک صادرات در استان های کشور مشغول به فعالیت هستند.
وی اضافه کرد: 42 درصد از نیروی انسانی بانک صادرات دارای تحصیلات عالیه هستند و مابقی در تلاشند تا این مدارج را طی کنند.
به گفته وی، 40 درصد پرسنل استان های بانک صادرات و 45 درصد پرسنل استان تهران از تحصیلات عالیه برخوردارند.
وی با اشاره به ارتباط مستقیم کارکنان بانک ها با مردم، از آنها به عنوان مشاوران مالی و امین مردم نام برد که باید در جهت جلب رضایت مردم تلاش کنند.
فناوری اطلاعات در بانک صادرات
مدیر امور استان های بانک صادرات از بانکداری الکترونیک به عنوان بهترین راه اصلاح الگوی مصرف یاد کرد.
وی افزود: دستگاه های pos یا پایانه فروشگاهی در مراکز خرید، ضرورت حضور فیزیکی مشتریان در بانک را در اخذ نقدینگی از میان برده است که با بهره گیری از این فناوری هزینه فرصت آنان به شدت کاهش می یابد.
ربیع زاده با اشاره به نصب بیش از 100هزار دستگاه pos در مراکز و فروشگاه ها، از تصمیم بانک صادرات برای افزایش pos های فروشگاهی خبر داد.
وی تصریح کرد: 2000 دستگاه خود پرداز یا atm بانک صادرات در کل کشور نصب شده که 1500دستگاه خودپرداز در استان ها و مابقی در استان تهران قرار دارد.
شعبه 724 بانک صادرات
وی هم چنین با اشاره به 1437 دستگاه atm ثابت و 26 دستگاه atm سیار، از افتتاح شعب 724 با 49 شعبه موجود یاد کرد و گفت: شعب 724 بانک صادرات در هفت روز هفته24ساعته باز است.
وی ادامه داد: این شعب بانک صادرات بدون کارمند هستند و مردم به راحتی می توانند به صورت شبانه روزی از خدمات آن استفاده کنند.
به گفته وی، این شعب بانک صادرات دارای دستگاه های atm و کیوسک اطلاع رسانی و با امنیت کامل طراحی شده اند.
مدیر امور بانک های صادرات استان ها با اشاره به خدمات نوین سیستم همراه بانک صادرات، گفت: سال گذشته 65 هزار نفر از سرویس دهی تلفن همراه استفاده کردند.
دامنه نفوذ بانکداری
ربیع زاده با تاکید بر افزایش دامنه نفوذ بانکداری اینترنتی، به عدم حضور فیزیکی افراد برای افتتاح حساب اینترنتی بانک صادرات اشاره کرد.
وی با تاکید بر اینکه” شلوغی شعب برای نظام بانکی افتخار محسوب نمی شود”، گفت: در سال 87، 270هزار قبوض آب ،برق و تلفن بدون حضور درشعب بانک صادرات پرداخت شده است که این امر نشان دهنده پیش روی مردم به سوی بانکداری الکترونیکی است.
وی همچنین به 57 میلیون حساب بانکی و 21 میلیون حساب سپهر بانک صادرات اشاره کرد.
رتبه بانک صادرات
مدیر امور بانک های صادرات استان ها، بانک صادرات را جز 100 شرکت برتر ایران عنوان کرد که در این میان، بانک صادرات در رتبه 8 قرار دارد.
وی هم چنین از برند بانک صادرات به عنوان یکی از برترین برندها در جشنواره بین المللی انتخاب برترین برند یاد کرد.
وی با اشاره به وسعت شبکه بانکی بانک صاردات، به برنامه ریزی های بانک صادرات جهت افزایش درآمد، کاهش هزینه بانکی و افزایش سوددهی اشاره کرد.
وی هم چنین با اشاره به وجود سیستمی برای تشخیص زیان ده بودن شعب، اظهار داشت: این سیستم به صورت خودکار شعب زیان ده را از گردونه فعالیت حذف می کند.
وی گفت: اگر هیچ تدبیری برای خروج از زیان ده بودن شعب کارساز نبود نسبت به ادغام یا جابه جایی یا تعطیلی شعب اقدام می شود که خوشبختانه بانک صادرات درصد کمی از شعب زیان ده را به خود اختصاص داده است.
حاکمیت منطق بازار راه اصلاح الگوی مصرف
حمید زمانزاده
یکم: مقام معظم رهبری با توجه به اهمیت «حیاتی و اساسیِ مصرف مدبرانه و عاقلانه منابع کشور»، سال جدید را سال «اصلاح الگوی مصرف» معرفی نمودند.
با نگاهی گذرا به عملکرد اقتصاد کشور در زمینههای تولید، توزیع و مصرف، احتمالا کسی در صحت این امر که روند موجود باید اصلاح گردد، تردیدی نخواهد داشت. لکن آنچه اهمیتی مضاعف دارد، ریشهیابی علل بنیادین روند نامطلوب کنونی و تعیین راهبرد صحیح اصلاح این روند است
دوم: مساله چیست؟ آیا در میان ملل جهان، ایرانیان به اسرافکاری مفتخرند و اسراف و تبذیر و هدر دادن منابع، جزیی از فرهنگ ایرانی – اسلامی است؟ آیا خودخواهی و منفعتطلبی ایرانیان و بیتوجهی به منافع جمعی، آنان را به سوی الگوی نامطلوب مصرف سوق داده است؟ همگان میدانند که آموزههای فرهنگی، مذهبی و اخلاقی ایرانیان، به خصوص آموزههای سنت اسلام با اسراف و تبذیر در مخالفتی آشکار است؛ پس مساله چیست؟
واقعیت این است که مساله اسراف و هدر دادن منابع در اقتصاد ایران، مسالهای سوای ابعاد فرهنگی است؛ مساله بنیادی، فقدان حاکمیت عقلانیت و منطق اقتصادی در عملکرد اقتصاد ایران است. البته باید با صراحت و اطمینان خاطر روشن نماییم که فقدان حاکمیت عقلانیت و منطق اقتصادی در اقتصاد ایران به فقدان یک سازمان متمرکز عقلانی که تخصیص بهینه منابع را در فرآیندهای اقتصادی تولید، توزیع و مصرف تعیین نماید، بر نمیگردد، بلکه دقیقا به این امر بر میگردد که دولت در اقتصاد ایران داعیهدار همان سازمانی است که فکر میکند میتواند منابع را به نحو بهینه در اقتصاد ایران تخصیص دهد، در حالی که به تجربه ثابت شده است عقلانیت اقتصادی و منطق هزینه – فایده اقتصادی در تصمیمسازیها و تصمیمگیریهای نظام مدیریت کلان اقتصاد کشور، عملا در حاشیه بوده است.
واقعیت این است که هدر دادن منابع در اقتصاد ایران هم به واسطه بخش دولتی صورت میگیرد و هم به واسطه بخش خصوصی؛ اما در حقیقت مسبب اصلی این هدر رفتن منابع سازمان دولت است؛ دولت در اقتصاد ایران از یک طرف به طور مستقیم منابع را هدر میدهد و از طرف دیگر به طور غیرمستقیم عامل اصلی ایجاد انگیزه مصرف غیربهینه و هدر دادن منابع توسط فعالان بخش
خصوصی است و علت اساسی هر دو، فقدان حاکمیت عقلانیت و منطق اقتصادی در نظام مدیریت کلان اقتصاد ایران است. البته روشن است که هر فعال بخش خصوصی اقتصاد در پی کسب منافع شخصی خویش میباشد؛ اما مشکل در پیگیری نفع شخصی فعالان بخش خصوصی، خودخواهی آنان یا فرهنگ نامطلوب و یا حتی منحط آنان نیست، بلکه مساله اصلی، حاکمیت اقتصاد فرمانی با فرماندهی نابهینه و غیرعقلایی یک دولت بزرگ و بسیار مداخلهگر است که با سیاستهای غیرعقلایی، عامهپسندانه و سرشار از اشتباه خود و با به حاشیه راندن مکانیسم قیمتها در
اقتصاد کشور، فعالان اقتصادی را به سمت و سویی سوق داده است که منفعت شخصی آنان از مسیر فرآیندها و الگوهای مصرفی و تولیدی نابهینه و نامطلوب تامین میگردد.
سوم: محورهای پرمصرفی، اسراف و هدر دادن منابع در اقتصاد ایران چیست؟
محور اول: قطعا در صدر فهرست این محورها، نفت و منابع نفتی قرار دارد. اسراف و هدر دادن منابع نفت از دو جهت در این راستا اهمیت مییابد: یکی مدیریت ناصحیح و غیرعقلایی درآمدهای سرشار ارزی حاصل از نفت توسط دولت است که این امر به طور مستقیم به فرآیندهای نامطلوب بودجهای و مخارج غیربهینه دولت بر میگردد و دوم تخصیص غیر بهینه حجم عظیم منابع نفت در اقتصاد داخلی است که مسوولیت این امر نیز به طور غیرمستقیم بر دوش دولت و عملکرد غیرعقلایی و نامطلوب آن در توزیع منابع نفتی در اقتصاد داخلی به واسطه قیمتهای غیربهینه و بسیار ارزان است که بخش خصوصی را به سوی مصرف نابهینه نفت و فرآوردههای آن سوق میدهد.
محور دوم: محور مهم دیگر هدر دادن منابع ارزی کشور توسط بخش خصوصی است که البته این امر نیز به طور غیرمستقیم به مدیریت ناصحیح و غیرعقلایی نرخ ارز در اقتصاد ایران مربوط است، نه به فرهنگ و عملکرد اسرافکارانه فعالان بخش خصوصی (مردم). ارز ارزان در اقتصاد کشور که ماحصل سیاست اشتباه دولت در مدیریت نرخ ارز است، انگیزههای فعالان بخش خصوصی را به سوی گسترش واردات، مصرف بیرویه کالاهای خارجی و به محاق رفتن تولید داخلی هدایت نموده است. این موضوع به خوبی در سرمقاله روز شنبه دنیای اقتصاد تشریح شد.
محور سوم: اسراف و هدر دادن گسترده منابع مالی در اقتصاد کشور به خصوص در سالهای اخیر است که البته این امر نیز به مدیریت ناصحیح و غیرعقلایی نرخهای سود بانکی و مداخلات نابهجای و پر اشتباه دولت در شبکه بانکی کشور مربوط میگردد نه به فرهنگ و عملکرد اسرافکارانه فعالان بخش خصوصی کشور (مردم). از یک طرف نرخهای سود بانکی پایین، فعالان بخش خصوصی را به سوی نرخ مصرف بالا و نرخ پسانداز پایین هدایت نموده است و از طرف دیگر مداخلات نابهجای دولت در شبکه بانکی، موجبات انحراف گسترده منابع مالی به سوی مصارف و سرمایهگذا
ریهای غیربهینه و کمبازده و هدر رفتن منابع کمیاب مالی را فراهم نموده است.
محور چهارم: و در نهایت چهارمین محور، هدر رفتن منابع کمیاب در بسیاری از فرآیندهای تولید و مصرف بخش خصوصی است که علت اساسی آن نیز به مخدوش نمودن شدید مکانیسم قیمتها در اقتصاد کشور، توسط دولت بر میگردد نه به فرهنگ و عملکرد اسرافکارانه فعالان بخش
خصوصی کشور (مردم). مخدوش نمودن مکانیسم قیمتها توسط دولت، علاوه بر سیاستهای اشتباه دولت در بازار ارز و بازار پول که ذکر آن رفت، به مداخلات اشتباه دولت در بازار کار و بازارهای مختلف کالا و خدمات، تزریق بیرویه پول به اقتصاد کشور و در نتیجه گسترش تورم و به تبع آن مخدوش شدن خاصیت علامتدهی قیمتهای نسبی در اقتصاد کشور، گسترش بیثباتی و نااطمینان در اقتصاد کشور و به تبع آن مخدوش شدن فرآیند برنامهریزی صحیح مردم در فرآیندهای تولید و مصرف و در نهایت توزیع حجم عظیم یارانهها در اقتصاد کشور آن هم به شیوه نامطلوب، مربوط میگردد.
کلمات کلیدی :
ارسالکننده : علی در : 95/5/20 4:47 صبح
بررسی شهر همدان تحت فایل ورد (word) دارای 145 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد بررسی شهر همدان تحت فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
شرایط اقلیمی حاکم بر محیط طبیعی رابطه تنگاتنگ و تاثیری مستقیم برطراحی محیط دارد .بنابراین در این بخش به طور خلاصه اطلاعات مربوط به عوامل ذیل جمع آوری و مورد تجزیه و تحلیل قرار دهیم.
باد: زمان، شدت، سرعت، جهت و ارتفاع.
دما: توزیع فصلی، توزیع بر حسب ماه در سال، حداقل و حراکثر دما.
بارندگی: میزان، توزیع سالیانه.
رطوبت: متوسط سالیانه، متوسط فعلی و ...
تابش آفتاب: شدت تابش، زاویه تابش.
کیفیت هوا و کیفیت صدا.
سلسله کوههای زاگرس، چون سدی در مقابل نفوذ هوای مرطوب مدیترانه به داخل فلات ایران میباشد و رطوبت را در دامنههای پر ارتفاع خود نگه میدارند. بنابراین در این مناطق زمستان طولانی میباشد که از اوایل آذر ماه شروع شده و تا اواسط فروردین ماه به طول میانجامد. بعد از زمستان، بهاری کوتاه، فصل سرد را به تابستانی گرم و خشک تبدیل میکند.
• آب و هوا
آب و هوای شهرستان همدان تحت تاثیر عرض جغرافیایی، دوری از دریا و وجود کوههای مرتفع همچون الوند و وزش باد نسبتا متغیر میباشد.
به طور کلی مناطق مرتفع استان دارای آب و هوای کوهستانی سرد و مناطق جنوبی استان دارای آب و هوای معتدل کوهستانی میباشد. با توجه به تقسیمات چهار گانه اقلیمی در ایران که شامل اقلیم فلات مرکزی، سواحل جنوبی، کوهستانهای غربی و سواحل شمالی است، همدان در این تقسیم بندی جز اقلیم سردکوهستانهای غربی میباشد.
همدان به علت دارا بودن زمستانهای سرد با یخبندانهای طولانی، یکی از سردترین شهرها و استانهای کشور محسوب میگردد. ماه دی در شهر همدان، سردترین ماه سال است. معدل حداقل دمای هوا در این ماه به 3/8 ـ درجه سانتی گراد میرسد. ماههای آذر، بهمن، آبان و اسفند نیز به ترتیب، ماههای سرد این شهر هستند. معدل تعداد روزهای یخبندان همدان به 129روز میرسد. یعنی در طول یک سال، بیش از چهار ماه از سال متوسط دمای هوا زیر صفر است. فصل بارندگی در همدان در اوایل بهار ( فروردین و اردیبهشت) و اواخر پاییز (آبان و آذر) میباشد. در تابستان نیز به دلیل شدت تابش آفتاب که ناشی از کمی عرض جغرافیایی این شهر است، شرایط گرم و خشکی به وجود میآید. گرمترین ماههای سال در شهر همدان تیر و مرداد میباشند. اما به دلیل شدید نبودن گرمای هوا در تابستان، در صورت استفاده از مصالح ساختمانی مناسب، میتوان بدون استفاده از سیستمهای مکانیکی، در ساختمان آسایش فیزیکی ایجاد نمود.
تودههای آب و هوایی در استان به شرح ذیل میباشد:
تودههای شمالی در ماههای سرد سال از شمال وارد استان میشود و سبب کاهش دما و بارندگی به صورت برف میگردد.
فهرست منابع
فهرست منابع فصل اول :
1- آمارنامه اطلاعات اداره هواشناسی همدان، 1378.
2- آمارنامه سازمان برنامه و بودجه استان همدان، 1377.
3-"تا ریخ گنجنا مه" ، سازما ن میراث فرهنگی و گردشگردی استان همدان ، 1380.
4-"تقسیمات سیاسی استان همدان", دفتر فنی استانداری همدان،1379.
5-"جاذبه های تاریخی و معماری استان همدان " ، سازمان فرهنگ و ارشاد اسلامی ، 1377 .
6- جغرافیا ی استان همدان – 8/236 ، زیر نظر کارشناسان گروه جغرافیایی دفتر برنامه ریزی و تالیف کتابهای درسی ، شرکت چاپ و نشرکتابهای درسی ایران ، چاپ سوم 1381 .
7- زنده دل ، حسن . " مجموعه راهنمای جامع ایرانگردی استان همدان" ، تهران :انتشا را ت سپهر ، 1376 .
8- قبادیان وحید ."بررسی اقلیمی ابنیه ایران" ، انتشارات دانشگاه تهران،1377 .
9- کسمائی ، مرتضی . اقلیم و معماری ، اصفهان : نشر خاک ، ج 3 ، 1384 .
10- میر شکرایی ، محمد. "شیوه ی مردم شنا سی (معیار و پیا م ) "، مجله ی موزه ها ، 1378 ، ش 14 .
11 - " ایرانشناسان– ایرانگردان – جهانگردان" ، سازمان سیاحتی و مراکز تفریحی بنیا د مستضعان و جانبازان انقلاب اسلامی ، 1373 .
فهرست منابع فصل دوم :
1- اذکائی ، پرویز . همدان نامه . همدان : مادستان، 1380 .
2- اسفندیاری ، منصور ، "چشم انداز طبیعت در زیستگاه شهری" ، مجله همگان ، شهرداری ، شماره 60 ، 1376 .
3- بحرینی ، سید حسین . "فرایند طراحی شهری" . تهران : انتشارات دانشگاه تهران ، پاییز 1377 .
4- بحرینی ، سید حسن . "عوامل موثر بر شکل گیری طراحی شهری درقرن 21". مجله معماری وشهرسازی،شماره 39-38 دوره ششم ، مرداد 76 .
5- بگدلی، محمد حسن ."توریسم و اصطلاحات مربوطه" مجله رسا لت ، ش 3 ، خرداد 1383.
6- پاسبان حضرت ،غلامرضا ،"پارک جمشیدیه" مجله آبادی ،شماره 17،سال پنجم، تابستان 1374 .
7- پروژه ی توسعه و عمران استانداری همدان حول صنعت توریسم شهر . سازمان مشاورفنی و مهندسی تهران ، دی ماه 1374 .
8- "پیامدهای منفی جهانگردی برمحیط زیست طبیعی و راه های مبارزه با آن"، فصلنامه علمی سازمان محیط زیست جلد هشتم ، ش2، (تابستان 1385) ، ص 145-152 .
9- ترنر،تام ."شهرهمچون چشم انداز"،ترجمه فرشاد نوریان، نشر شرکت پردازش و برنامه ریزی شهر تهران ، 1378 .
10- جهانگردی و اشتغال ،گردهمایی راهبردها و رویکردهای ساماندهی فرهنگی . سازمان ایرانگردی و جهانگردی استان تهران ، بهمن 1377 .
11- حبیبی، محسن ."فضاهای شهری ، حیات واقعه ای و خاطره های جمعی"، مجله صفه ، نشر دانشگاه شهید بهشتی شماره 28 ، 1378 .
12- دیبا ، داراب ."چگونگی شکل گیری ارتباط انسان با محیط مصنوع"، مجموعه مقالات کنگره تاریخ معماری و شهرسازی ایران ، ارگ بم ،کرمان ، جلد اول ، انتشارات سازمان میراث فرهنگی کشور ، تهران ، 1382 .
13- دانشمیر،رضا،"مهردادایروانیان،بدیهه سرایی معماری "،مجله معما ر،شماره 7 زمستان 1378 .
14- رنجبران ، محمدرحیم . معاون گردشگری و امور فرهنگی ، مصاحبه حضوری ، همدان ، 4/2/1385 .
15- رهبر، شبنم ."تعریف منظرو منشا آن"، مجموعه مقالات مبانی نظری معماری منظر دانشجویان کارشناسی ارشد معماری منظر به راهنمایی دکترسید امیر منصوری ، دانشکده هنرهای زیبا ، دانشگاه تهران ، سال تحصیلی82-81.
16- زنده دل ، حسن . مجموعه راه نمای جامع ایرانگردی استان همدان . تهران : انتشارات سپهر،1376 .
17- سالنامه ی آماری استان . سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان همدان ، 1378 .
18- سالنامه ی آماری کشور . سازمان برنامه و بودجه ی همدان ،1377 .
19- سلیمانی سالار، رامین ."مجتمع توریستی همدان". پایان نامه کارشناسی ارشد،دانشکده معماری ،دانشگاه آزاد اسلامی همدان،1381 .
20- سیف الهی، شهره ."منظر،پنجره ای به سوی قلمروانسانی" ، مجله معما ری و شهرسازی شماره 69 -68 ، 1381 .
21- سیمای گردشگری استان همدان . سازمان ایرانگردی و جهانگردی استان همدان ، مرداد 1380 .
22- شکر الله زاده ، قدیر. پایان نامه دوره کارشناسی ، گذری بر صنعت توریسم در ایران ، دانشگاه علم و صنعت ایران ، تابستان 1371 .
23- علیرضا ، اسماعیلی . راهنمای گردشگری استان همدان . همدان : اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان ، 1378 .
24- فریدنیا، لیلا ."مجتمع توریستی – فرهنگی تاریک دره". پایان نامه کارشناسی ارشد،دانشکده معماری ،دانشگاه آزاد اسلامی همدان،1385 .
25- قراگوزلو ، غلامحسین . همدان تا هگمتانه قدیمی ترین شهر ما . تهران : نشر اقبال ، 1369 .
26- قوام پور، انسیه.گزارش معماری منظر باغ-موزه قصر،"مطالعات فضاهای عمومی و جنبی".دانشگاه تهران،پردیس هنرهای زیبا،دانشکده معماری،کارشناسی ارشد معماری منظر، سال تحصیلی 1383 .
27- کالن ،گوردون . منظرشهری، ترجمه دکتر منوچهر طبیبیان ، نشر دانشگاه تهران ، تهران 1377 .
28- کهن ، گوئل ."صنعت توریسم و توسعه ی پایدار نمادی از مدیریت پویا"، سازمان ایرانگردی و جهانگردی ، ش 56 ، (1377) .
29- کیانی ، محمد یوسف . "پایتخت های ایران" ، سازمان میراث فرهنگی کشور، تهران: تابستان 1374.
30- گفتاری درباره ی مفهوم جهانگردی– زیست محیطی"اکوسیستم"مرکزتحقیقات و مطالعات ایرانگردی و جهانگردی واحد طرح ها و بررسی ها ، 1375 .
31- لنارد، هنری ، سوزان کروهرست."طراحی فضای شهری و زندگی اجتماعی" ترجمه رسول مجتبی پور، مجله معماری و شهرسازی، شماره 45-44 ، دوره هفتم ، شهریور 77 .
32- ماتلاک ، جان، ل ، "آشنایی با طراحی محیط و منظر"، ترجمه معاونت آموزش و پژوهش سازمان پارکها و فضای سبز شهر تهران ، نشر سازمان پارکها و فضای سبز شهر تهران ، 1379 .
33- مرادی ، ندا . پایان نامه کارشناسی ارشد ،" صنعت توریسم در استان همدان" ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان ، 1374 .
34- مصباح نمینی،سلماز . "معماری منظر باغهای تاریخی بهشهر و قلمرو آن"، پایان نامه کارشناسی ارشد،دانشکده معماری ،پردیس هنرهای زیبا ،1384.
35- مصطفوی ، محمد تقی . "هگمتانه ، آثار تاریخی همدان و فصلی درباره ابوعلی سینا" . تهران : انتشارات دانشگاه تهران، چ 2 ، سال 1381 .
36- منصوری، سید امیر،"چشم اندازهای شهرایرانی"، مجله شهرنگار، شرکت پردازش و برنامه ریزی شهری، شماره 10و9 ، 1378 .
37- میرفندرسکی، محمدامین، "باغ به مثابهی پیش آیند شهر"، مجموعه مقالات کنگره تاریخ معماری و شهرسازی ایران،رگ بم ـ کرمان ،سازمان میراث فرهنگی کشور، جلد پنجم- 1376 .
38- نصر، سید حسین."نکاتی پیرامون باغ ایرانی"،باغ ایرانی ،حکمت کهن، منظر جدید ،موزه هنرهای معاصر ، تهران،1383.
39- ایرانی بهبهانی،هما.1383 ،"نگاهی به محافظت و باززنده سازی مناظر باستان شناختی".مجله معماری ایران.شماره 13 ،1384 .
فهرست منابع فصل سوم :
1- طراحی و ساماندهی محوطه ی تاریخی گنجنامه در شهر همدان . سازمان میراث فرهنگی کشور ، معاونت حفظ و احیا ، زمستان 1377 .
2- طرح تفصیلی محور عباس آباد – گنجنامه . مجموعه مطالعات و پیشنهادات مهندس سوزنچی ،1381 .
3- مطالعات و برنامه ریزی راهبردی – گردشگری دره گنجنامه همدان ، مهندسین مشاور بافت شهر، تابستان 83 .
• فهرست سایتهای اینترنتی :
WWW. Hamedan . ir . com
WWWWWW.Zorwan.persianblong . com
WWW. Persiangarden . com
کلمات کلیدی :
ارسالکننده : علی در : 95/5/20 4:46 صبح
مقاله سیرلی نقش لار نقوش پر رمز و راز قالی ترکمن تحت فایل ورد (word) دارای 24 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله سیرلی نقش لار نقوش پر رمز و راز قالی ترکمن تحت فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله سیرلی نقش لار نقوش پر رمز و راز قالی ترکمن تحت فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله سیرلی نقش لار نقوش پر رمز و راز قالی ترکمن تحت فایل ورد (word) :
قالی های ترکمن در زیبایی شهره عام وخاص است. و در نمایشگاههای بین المللی جایگاه خاص خود را دارد. سیاح ایتالیایی مارکو پولو نیز در سیاحت نامه خود می نویسد: آیا می دانید که در اینجا نفیس ترین و زیباترین قالی ها بافته می شود. درخصوص قالی ترکمن کتاب ها ومقالات علمی متعددی نوشته شده و آلبوم های مصور چندی به چاپ رسیده است. موضوع این مقاله، نقوش پر راز و رمز قالی ترکمن و تلاش در راستای یافتن پاسخی به معانی نقوش قالی ترکمن از طریق طرح سوالاتی ازقبیل قدمت قالی ترکمن چیست؟ هدف اصلی از بافتن قالی چه بوده است؟ و... است.
دانشمندانی همچون زالتایو، موشکووا، سایرووا، میرتوو، و سایرین، به این موضوع پرداخته اند که به آنها اشاره می کند. در پاسخ به سوالات فوق از آثار قدیمی وازکتابهای مورخین و جغرافی دانانی چون استرایون، والری فلاکان، لوکیا، پولین، کوینت کورتسی روف، بلا رامبرگ، ابوالقاضی بهاردرخان وهمینطور ازمنابعی همچون اوستا، تاریخ هرودت و ... نیز بهره می جوید.
این مقاله، اقوام اسکیف ـ ساک ( م: اسکیت یاسکاها که نام آنها در طایفه سقر و سخاوی یا سکاوی ترکمن ها حفظ شده است). را که در زمانهای دور در آسیای میانه زندگی می کردند، از نیاکان اولیه ترکمنها به حساب می آورد وبا استناد به منابع تاریخی و ذکر نام برخی از حکمداران آنها از قبیل تومیریس ( م: تومار دایزا) و...، به این موضوع می پردازد که قالی ترکمن همچون آینه ای اوضاع وشرایط مختلف اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و ... نیاکان ترکمن ها از قبیل سکاها و اوغوزها را منعکس می کنند.
در پاسخ به سوال قدمت قالی از قالی پازریق ( باقدمت حدود دو هزاروپانصد سال واز کشیات تپه پازریق درآلتای )، از یادگاری جلگه سومبار ( در نزدیکی قارری قلا) و... صحبت به میان می آورد. و به سوال هدف اصلی از بافت قالی ترکمن چه بوده است؟ نیز پس از صحبت مفصل در خصوص آینه و کاربرد آن و جایگاه آن نزد پورخان ها و طالع بینان و همینطور بحث از نقشی به نام نقش آینه ( آینه نقشی ) در قالی ترکمن، این پاسخ رامی دهد که قالی های ترکمن به روش آینه بافته شده است و در درجه اول نه در حکم فرش، بلکه درحکم آینه ای است که اوضاع و شرایط اجتماعی، اقتصادی ،سیاسی و ... اقوام آفریننده آنها را منعکس می سازد و شجره نامه آنهاست.
دراثبات پاسخ خود، به اشکال تعدیل یافته گیاهان، جانوران، خورشید، کوه، دریا، شاخ بزکوهی، رنگها و... استناد می کند وبه تفسیر یکایک آنها می پردازد. به عنوان مثال، در انعکاس طبقات اجتماعی برای روحانیون از رنگ سفید و برای کشاورزان از رنگ سبز وبرای حکام و سربازان از رنگ قرمز استفاده می شود.
کلمات کلیدی :
ارسالکننده : علی در : 95/5/20 4:46 صبح
توجه : این پروژه به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد
پاورپوینت بیماریهای مهم گیاهی تحت فایل ورد (word) دارای 39 اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در Power Point می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل پاور پوینت پاورپوینت بیماریهای مهم گیاهی تحت فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
لطفا به نکات زیر در هنگام خرید
دانلود پاورپوینت بیماریهای مهم گیاهی تحت فایل ورد (word)
توجه فرمایید.
1-در این مطلب، متن اسلاید های اولیه
دانلود پاورپوینت بیماریهای مهم گیاهی تحت فایل ورد (word)
قرار داده شده است
2-به علت اینکه امکان درج تصاویر استفاده شده در پاورپوینت وجود ندارد،در صورتی که مایل به دریافت تصاویری از ان قبل از خرید هستید، می توانید با پشتیبانی تماس حاصل فرمایید
3-پس از پرداخت هزینه ، حداکثر طی 12 ساعت پاورپوینت خرید شده ، به ادرس ایمیل شما ارسال خواهد شد
4-در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل اسلاید ها میباشد ودر فایل اصلی این پاورپوینت،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
5-در صورتی که اسلاید ها داری جدول و یا عکس باشند در متون زیر قرار داده نشده است
بخشی از متن پاورپوینت بیماریهای مهم گیاهی تحت فایل ورد (word) :
اسلاید 1 :
بلاست مرکبات:
Citrus blast
- بیماری ناشی ازباکتری Pseudomonas syringae pv. Syringae است که در مرکبات ایجاد لک ههای نکروتیک در برگها، دمبرگها و میوه مینماید. لکههای تیره رنگ روی میوه black pit نیز نامیده شدهاند. نشانههای بیماری در شاخ و برگ جوان شبیه نشانههای سرمازدگی است.
اسلاید 2 :
کنترل:
- سمپاشی با ترکیب بردو 05درصد و اکسی کلرور 1 درهزار. هرس شاخههای آلوده واقدامات قرنطینهای
اسلاید 3 :
- عامل آن باکتری Xanthomonas axonopodis pv.citri است وروی میوه وبرگ لکههای ابتدا آبگز وبعد چوب پنبهای کمی برجسته وروی شاخههای جوان زخمهای جرب مانند ایجاد میکند. از این باکتری پنج سویه به نامهای A،B،C،DوE گزارش شده است سویهA نسبت به سویههای دیگر قدرت بیماریزایی بیشتر ودامنه میزبانی وسیعتری دارد.
اسلاید 4 :
- نوعی بیماری در مرکبات که در مناطق جنوبی کشور از جمله هرمزگان جیرفت، کرمان، سیستان و بلوچستان باعث بروز مشکلاتی برای باغداران گردیده است.
اسلاید 5 :
- بیماری ناشی از قارچ podosphaera leucotricha است. این قارچ به شاخ وبرگ جوان، گل ومیوه میزند واغلب باعث خشکیدن شاخه های جوان میشود. بروی برگ نیزایجاد پیچیدگی مینماید. گلهای آلوده چروکیده وحالت گوشتی پیدا میکند. اغلب آلودگی روی پاجوشها دیده میشود
اسلاید 6 :
- بیشتر روی برگ دیده می شود ایجاد لکه کرده که باعث بیچیدگی برگ میشود.گل ومیوههایآلوده ریزش میکند. برگهای مسن مقاومترند، اندام مقاوم وزمستانگذران قارچ بلاستوسپور میباشد. اگر تشکیل برگ با هوای سرد مصادف باشد، قارچ کمتر حمله میکند.
اسلاید 7 :
کنترل شیمیائی :
- 1 کاپتان (اورتوساید) WP50%و 3- 25 در هزار
- 2 ترکیب بوردو ———– دو درصد
- 3 اکسی کلرورمس WP35%و 5-3 در هزار
اسلاید 8 :
زمان مبارزه :
اسلاید 9 :
- بیماری ناشی از قارچ podosphaera leucotricha است. این قارچ به شاخ وبرگ جوان، گل ومیوه میزند واغلب باعث خشکیدن شاخه های جوان میشود. بروی برگ نیزایجاد پیچیدگی مینماید. گلهای آلوده چروکیده وحالت گوشتی پیدا میکند. اغلب آلودگی روی پاجوشها دیده میشود. بیماری در تمام مناطق کشت سیب دیده میشود ولی اهمیت آن در خزانه است . روی میوه ایجاد زنگار میکند . عامل انگل اجباری است پس از سلول زنده تغذیه می نمای د و ریسه های قارچ درجوانه های درحال خواب زمستانگذرانی میکند
اسلاید 10 :
توصیه :
- مبارزه شیمیایی رابه محض مشاهده بیماری با توجه به پیش آگاهی شروع میکنیم. درصورتی که سابقه آلودگی داشته باشیم هرس شاخه های آلوده در اواخر پاییز انجام داده و آنها رامیسوزانیم
کلمات کلیدی :