هرکس چیزی را دوست بدارد، از آنْ بسیاریاد می کند . [رسول خدا صلی الله علیه و آله]

مقاله ربات بی سیم توپ جمع کن با کنترل تحت وب تحت فایل ورد (word)

ارسال‌کننده : علی در : 95/5/27 3:54 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله ربات بی سیم توپ جمع کن با کنترل تحت وب تحت فایل ورد (word) دارای 28 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله ربات بی سیم توپ جمع کن با کنترل تحت وب تحت فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله ربات بی سیم توپ جمع کن با کنترل تحت وب تحت فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله ربات بی سیم توپ جمع کن با کنترل تحت وب تحت فایل ورد (word) :

چیزهای بسیاری در مورد فواید تشویق دانشجویان جهت کار روی مسائلی از رشته‌های مختلف علمی بصورت مشترک نوشته شده است و بسیاری از مسائل واقعی جهان جهت دستیابی از طریق کار فردی بسیار پیچیده هستند.
مجموع درسهای حاصل از دو گروه منظم، یکی از راههای تسهیل تجربه مشارکت علمی برای دانشجویان است. بخش اعتبارات فنی مهندسی حتی امکان کار بر روی تیمهای مشارکتی چندگانه را جزء یکی از یازده نتیجه برنامه‌های اصلی مورد نیاز قرار دارند. مهندسین طراحی و کارشناسان علوم تکمیلی کامپیوتر را جهت یک تجربه علمی گرد هم آورده‌اند.
در پاییز سال 2002 دانشجویان به طراحی و تکمیل یک ربات بی‌سیم توپ جمع کن با کنترل تحت وب پرداختند که قادر به دوری از برخورد به موانع می‌باشد و توسط یک کاربر خارجی و از طریق یک سرور تحت وب کنترل می‌شود.
در این مقاله ما به فراهم آوردن پیش زمینه و تاریخچه‌ای از این مجموعه واحد درسی در دانشکده «لوراس» پرداخته و به توصیف جنبه‌های ویژه درس و خلاصه‌ای از نتایج گزارش سال اقدام کردیم سپس تلاشهای ارزیابی خود را که جهت گسترش فرآیند این مجموعه درسی مورد استفاده قرار دادیم.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید


کلمات کلیدی :

چرا Visual Basic ؟ تحت فایل ورد (word)

ارسال‌کننده : علی در : 95/5/27 3:54 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  چرا Visual Basic ؟ تحت فایل ورد (word) دارای 12 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد چرا Visual Basic ؟ تحت فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی چرا Visual Basic ؟ تحت فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن چرا Visual Basic ؟ تحت فایل ورد (word) :

VB ، بدون شک ، یکی از بهترین ابزار های برنامه نویسی است که تاکنون برای PC ساخته شده است . این زبان روئیای برنامه نویسان ، بخصوص برنامه نویسان WINDOWS را جامه عمل پوشاندهاست . اگر تا به حال با زبان C برای WINDOWS برنامه نوشته باشید ، می دانید که چقدر مشکل و وقت گیرد است و دیباگ کردن آن چقدر سخت خواهد بود . فقط خواند ن کتابچه راهنمای کیت توسعه نرم افزار Microsoft windiws software Development Kit آن ساعتها به زمان  نیاز دارد و نوشتن برنامه های واقعی حتی از این هم بیشتر وقت می گیرد . واسطه گرافیکی کار بر GUI-(Graphica User Interface) -شاید موج آینده باشد ، ولی کار را برای برنامه نویسان بسیار مشکل کرده است .
حتی ابتدایی ترین برنامه های windows که چیزی نیست جز یک پنجره ساده با یک توضیح مختصر درباره نویسنده ، به حدود پنج صفحه کد c و چهار فایل جداگانه نیاز دارد (گرچه با c++ اوضاع کمی بهتر شده ).پیچیدگی فوق العاده نوشتن برنامه های سودمند و واقعی ، اغلب سرعت کار را تا حد حرکتی حلزونی پائین می آورد و از ان بدتر ، ابزراهای برنامه نویسی windows ، هنوز از کمال مطلوب فاصله بسیار دارند ، و whndows SDK گاهی بیشتر از آن مفید باشد ، باعث آزارو مزاحمت است .
 ولی VB کاملاً این دورنما را تغییر داده است . بالاخره، آن ابزرای که windows تاکنون از فقدان آن در رنج بوده ، از راه رسیدن است .وقتی یک برنامه نویس با تجربه windows ، برای اولین بار VB را می بینند ، به سختی می تواند به چشمان خود اعتماد کند ! ایده کار بسیار ساده است . اگر سک پنجره با اندازهای معین لازم دارید، کافیست آن را روی صفحه کامپیوتر به اندازه دل خواهتان در آورید . اگر در جایی از پنجره برنامه یک جعبه متن لازم دارید، کافیست ان را از جعبه ابزار برداشته و در محل مورد نظر قرار دهید . VB آنچه را که یک برنامه خوب باید بکند – برداشتن بار جزئیات از دوش شما – انجام می دهد . سودمندی VB در آنجاست که ، بالاخره می توان در فرایند برنامه نویسیwindows کمک گرفت . شما می توانید هر چیزی را ،جعبه لیست دکمه فرمان ، دکمه ترکیبی، هر جا که مایلید قرار دهید . در پایان هم ، فقط کافیست چند خط کد Bisic (که اغلب بسیار هم کم است ) بنویسید تا همه چیز به خوبی پیش برود ، وVB هم فایل اجرایی آن را برایتان خواهد ساخت . از دیدگاه یک برنامه نویس VB ,Windows هیچ چیزی از یک معجزه کم ندارد .
رهیافت ما
این زبان برای آنهائیست که می خواهند برنامه نویس windows شوند ، پس باید وقت زیادی را صرف کار با VB   کنند . به عبارت دیگر ،خواهید دید که این زبان چه توانایی هایی دارد  برای این منظور ، مثال های زیادی در این کتاب آورده شده است ، و این بهترین راه یادگیری یک نرم افزار جدید است . این مثال ها ، از پنجره ای می سازید و با آن کار می کنید ، شروع می شوند . در طول این زبان مثال های متعددی آورده خواهند شد : برنامه ساعت شماته دار ، یک ادیتور متن ، برنامه پایگاه داده برنامه نقاشی ، ماشین حساب ،‌و بسیاری برنامه های دیگر .
علاوه بر این ، همان طور که از نام VB هم بر می آید ،بایستی مقدار زیادی از وقتتان را صرف ظاهر برنامه ها کنید . این کتاب از یک جهت از دیگر کتب برنامه نویسی تفاوت عمده دارد و آن این است که در VB ، طراحی یک برنامه پیش از انکه کد نویسی باشد ، طرح ظواهر برنامه است . اگر آشنایی قبلی با برنامه نویسی WINDOWS ندارید ، درخواهید یافت که برنامه هایی که نوشته اید با آنچه در تصور داشته اید ، بسیار تفاوت دارند . به ویژه باید بدانید که برنامه های ویندوز رویداد گرا هستند ، و این به آن معناست که برنه شما به جای برنامه نویسی خطی و پیوسته که قبلاً می شناختید ، از یک سری بخشهای کوچک تشکیل خواهد شد که هر کدام رویداری را کنترل می کنند . شاید اوایل کار کمی برایتان نا مانوس باشد ، ولی بعد از مدت کوتاه فکر کردن با رویدادهای Windows ، مثل کلیک های موش یا ضربه های کلید برایتان عادی خواهد شد .

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید


کلمات کلیدی :

مقاله سیری در آیات حجاب تحت فایل ورد (word)

ارسال‌کننده : علی در : 95/5/27 3:54 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله سیری در آیات حجاب تحت فایل ورد (word) دارای 17 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله سیری در آیات حجاب تحت فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله سیری در آیات حجاب تحت فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله سیری در آیات حجاب تحت فایل ورد (word) :

حمد و سپاس بیکران خدای را که جهان را هستی بخشید و چرا عقل را در آدمی بر افروخت او را با سرمایه علم و فطرت امتیاز بخشید و استعدادهای نهتفته اش را با الهامات فطری و پیروی از ره آورد پیامبران الهی شکوفا ساخت. حیاء را در نهاد او به ودیعت نهاد و لباس و پوشاک را در لابلای نعمتهایش به بشر ارزانی داشت. اشتیاق درونی زن را به پوش در شرایع الهی محکم ساخت تا گوهر هستی زن در صدف پوشش صیانت گردد و جامعه از فروافتادن به گرداب فساد و تباهی نجات یابد.
با کمال تاسف در اوج شکوفایی علم و صنعت در جهان معاصر الهامات درونی زن لگمال هوسهای زودگذر و سود جوییهای اقتصادی گردید و قانون الهی حجاب نادیده گرفته شد و به نام آزادی فرهنگ خود آرایی و بی بند و باری ترویج گردید. در نتیجه نظام خانواده از هم گسسته شد و التهابات روحی افزایش یافت و ماراض جسمی فزونی گرفت.
آری نهضت آزادی زنان اگر چه محدودیتهایی را در جهان غرب از زن برداشت ولی بدبختی‌های فراوانی را برای زن و جامعه بشریت به ارمغان آورد. غم انگیزترین فاجعه آن است که به تدریج خودآرایی ‹ ارزش › شد و وسیله پیشرفت قلمداد گردید و حجاب ارتجاع نام گرفت و علامت عقب ماندگی معرفی شد و متاسفانه کشوهای اسلامی هم با روی باز از راه و رسم دشمن استقبال نمودند.

معیار پوشش مناسب از دیدگاه قرآن
قبل از آنکه به دیدگاه قرآن و سنت در این ارتباط بپردازیم شایسته است مقداری در ارتباط با واژه ‹ حجاب › در لغت و اصلاح بحث کنیم.

حجاب در لغت
‹ حجاب › واژه ای است عربی با معانی متعدد مانند پوشش، وسیله پوشیدن، حایل و ... در کتاب لسان العرب درباره معانی آن چنین آمده است:
حجاب به معنای پوشش است زن محجوبه یعنی زنی که به وسیله ای پوشیده شده است. هم چنین حجاب نامی است برای آنچه بدان خود را می‌پوشانند. آنچه میان دو چیز حایل گردد نیز حجاب نامیده می‌شود. جمع آن حُجُب است کلام خداوند متعال که می‌فرماید: ( و من بنینا و بنیک حجاب ... ) بدین معناست که میان ما و شما حاجز و فاصله ای در نحله و دین وجود دارد .
در زبان فارسی با توجه به اینکه این واژه عربی است معانی متفاوتی را برای آن نقل شده است. در فرهنگ معین برای ‹ حجاب › معانی ذیل ارائه شده است :
‹ پرده، ستر، نقابی که زنان بدان خود را بپوشانند، روی بند، برقع، چادری که زنان سرتاپای خود را بدان بپوشانند›
از مجموع این کلمات می‌توان نتیجه گرفت که واژه ‹ حجاب › در لغت اغلب به معنای پرده و حایل استعمال شده است و پوشش زن را به اعتبار پشت پرده واقع شدن حجاب نامیده اند.
اما به طور مسلم امروز و به ویژه معنای مصطلح واژه حجاب به معنای پوشش مخصصو زنان به کار می‌رود و از معنای پرده منسلخ شده است.
از این رو در کلمات فقها و مفسرین ممتاخر و نویسنگدان معاصر به جای کلمه ستر یا پوشش زنان از واژه حجاب استفاده می‌شود.


برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید


کلمات کلیدی :

مقاله مثلثات تحت فایل ورد (word)

ارسال‌کننده : علی در : 95/5/27 3:54 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله مثلثات تحت فایل ورد (word) دارای 10 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله مثلثات تحت فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله مثلثات تحت فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله مثلثات تحت فایل ورد (word) :

مثلثات
واژه مثلثات «Trigonomently» در زبان یونانی از دو کلمه «Tplypuoo» و «tpov» که به ترتیب «مثلث» و«اندازه‌گیری» هستند، مشتق شده است.
موضوع این رشته از ریاضیات، بررسی روابط اضلاع و زاویه‌های مثلث می‌باشد.
نمونه زاویه:
زاویه توسط دوران یک خط مستقیم حول یک نقطه ثابت روی آن خط، مرسوم به راس بدست می‌آید.
در این مرحله سه واحد که برای اندازه‌گیری زاویه بکار می‌روند، می‌پردازیم.
الف) درجه ب) گراد ج) رادیان
الف) درجه: یک درجه، زاویه‌ای است که از دوران نیم‌خطی مانند OA حول نقطه O به اندازه 1:360 یک دوران کامل بدست می‌آید. برای نشان دادن اندازه یک زاویه از علامت o استفاده می‌کنیم.
ب) گراد: ‌یک گراد،‌ زاویه‌ای است که توسط دوران نیم‌خطی مانند OA حول نقطه O به اندازه 1:400 یک دوران کامل بدست می‌آید. برای نشان دادن اندازه یک زاویه به گراد از علامت gr استفاده می‌کنیم.
ج) رادیان: فرض کنید که در دایره‌ای به مرکز O، OB از دوران حول نقطه O از شعاع OA بدست می‌آید. به طوری که طول کمان AB برابر با شعاع دایره گردد. زاویه دلیل اینکه رادیان نامیده می‌شود، این است که این واحد مستقل از شعاع است، زیرا چنانچه که می‌دانید نسبت محیط دایره به قطر آن، مقداری است ثابت و این مقدار ثابت را به « » نشان می‌دهند. اگر شعاع دایره L فرض شود، (L بر حسب یکی از واحدهای اندازه‌گیری طول مثلاً متر می‌باشد)، خواهیم داشت:
محیط دایره =



= محیط دایره = اندازه محیط دایره بر حسب رادیان

طول کمانی برابر با شعاع دایره

بنابراین محیط در دایره رادیان می‌باشد و یا هر رادیان محیط دایره است. برای نوشتن اندازه زاویه بر حسب رادیان از علامت اختصاری rad استفاده می‌شود.
تبدیل واحدهای اندازه‌گیری به یکدیگر:

نسبت‌های مثلثاتی یک زاویه:
در دایره مثلثاتی داریم:

در مثلث قائم‌الزاویه OHM داریم:

یادآوری: در مثلق قائم‌الزاویه ABC داریم:






0 کمان تابع مثلثاتی
0 -1 0 1 0

1 0 -1 0 1

0
0
0


0
0


جدول زیر تغییرات نسبت‌های مثلثاتی یک کمان (زاویه) را وقتی از تا تغییر کند، نشان می‌دهد.
روابط بین نسبت‌های مثلثاتی
در مثلث قائم‌الزاویه OHM داریم:

با توجه به تشابه دو مثلث قائم‌الزاویه OAC, OHM داریم:

با توجه به تشابه دو مثلث قائم‌الزاویه OBD, OH"M داریم:

با توجه به روابط (1)، (2) و(3) داریم:

با فرض اینکه sina0 دو طرف رابطه sin2a + cos2a=1 را بر sin2a و با فرض cosa0 دو طرف رابطه را بر cos2a تقسیم می‌کنیم. داریم:

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید


کلمات کلیدی :

مقاله در مورد آموزش الکترونیکی تحت فایل ورد (word)

ارسال‌کننده : علی در : 95/5/27 3:54 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله در مورد آموزش الکترونیکی تحت فایل ورد (word) دارای 69 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله در مورد آموزش الکترونیکی تحت فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد آموزش الکترونیکی تحت فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله در مورد آموزش الکترونیکی تحت فایل ورد (word) :

آموزش الکترونیکی

پیشگفتار
امروزه آموزش مجازی به عنوان یکی از روش های نوین آموزشی در دنیا مطرح است. عصر ارتباطات و اطلاعات تمامی فرایندها و فعالیت های بشر را به سمت فعالیت های الکترونیکی ومبتنی بر شبکه جهانی اینترنت و وب پیش برده و می برد به طوریکه واژگان جدیدی به دایره لغات تمامی ملل وارد شده است، واژگانی نظیر:
• e-Commerce

• e-Business
• e-Training
• e-Education

• e-Learning
در مجموعه پیش رو، بخش های مختلفی از اجزاء و مؤلفه های آموزش مجازی
(e-Learning) ارایه شده است:
در فصل اول ، مقدمه ای بر آموزش الکترونیکی ارائه گردیده است.
در فصل دوم، تعاریفی از e-learning آورده شده است که این تعاریف در واقع دیدگاه های مختلفی را در بر می گیرند.
در فصل سوم به تکنولوژی e-learning می پردازد.در این فصل انواع e-learning و تکنولوژی و ابزارهای مورد نیاز هر یک از انواع ارایه گردیده است.
درفصل چهارم این تحقیق، استانداردهای آموزش الکترونیکی مورد اشاره و ارزیابی قرار گرفته است.
فصل پنجم به بررسی ویژگیهای e-learning می پردازد.در این فصل مزایا و معایب این شیوه آموزش (e-learning) ارایه گردیده است و نهایتا در فصل ششم ، نحوه انتخاب یک دوره مجازی (on-line) تشریح گردیده است.
با توجه به جدید بودن این شیوه آموزش (حداقل در کشور ما) و کمبود مراجع و منابع جهت تحقیق در این خصوص، سعی گردیده تا از منابع موجود و در دسترس جهت غنی سازی تحقیق پیش رو حداکثر استفاده بعمل آید، در این راه از منابع کتابخانه ای ( کتابخانه سایر دانشگاه ها) ، مقالات لاتین (از طریق اینترنت) و نیز منابع فارسی استفاده گردیده است. امید است با گسترش این شیوه آموزشی در کشور، فاصله موجود میان کشورمان و سایر کشورهای پیشرفته جهان هر چه سریعتر بر طرف گردد.

پاییز83
فهیمه پوریانی

چکیده
آموزش الکترونیکی به عنوان ابزاری تازه، رفته رفته در جوامع جهانی جای رسانه‌های آموزشی را می‌گیرد. آموزش الکترونیکی یکی از بهترین روش‌های آموزشی به کار رفته از سوی بشر است که توانسته با به کارگیری فناوری‌های اطلاعاتی و مخابراتی محدودیت‌های روشهای آموزشی و سنتی یا آموزش‌های از راه دور دیگر را از بین ببرد.

1:مقدمه
زندگی اثربخش و با راندمان در قرن بیست و یکم مستلزم شناخت ویژگیهای این قرن می‌باشد. ویژگیهای اساسی این عصر، عصر اطلاعات و جامعه اطلاعات محوری می‌باشد. در این جامعه اطلاعات و مدیریت آن و تبدیل آن به دانش پایه و اساس اقتصاد جوامع را تشکیل می‌دهد. چنین ویژگیهایی تاثیر زیادی روی نهادهای اجتماعی و اقتصادی جوامع خواهند گذاشت و نهادهای اجتماعی باید براساس آنها تجدید بنا شوند. یکی از مهمترین نهادهای اجتماعی که دستخوش تغییرات وسیع خواهد شد، نهاد آموزش و یادگیری در سطح عمومی و عالی می‌باشد. زیربنای نهاد آموزش و یادگیری در حال حاضر مربوط به جامعه صنعت- محور است. دانش آموختگان نظام آموزشی سنتی نمی‌توانند در جامعه اطلاعات- محور کارایی لازم را داشته باشند. در گذشته متناسب با عصر کشاورزی و صنعتی به آمو

زش پرداخته‌ایم، ولی در حال حاضر این رویه قابل قبول نیست. امروزه، فناوریهای اطلاعات به ما اجازه می‌دهند تا آموزش را متناسب با نیازها ارائه دهیم، زیرا از یک طرف محدودیتهای گذشته را از بین می‌برند و از طرف دیگر اختیاراتی را برای ما فراهم می‌آورند و به دانشجویان اجازه می‌دهند تا نیازهای تحصیلی خود را در زمان مناسب خود برای یادگیری مرتفع سازند. برای اینکه دانش‌آموختگانی داشته باشیم

که کارایی لازم را در جامعه اطلاعات- محور داشته باشند باید رویکرد جدید نسبت به آموزش و یادگیری داشته باشیم. برای پیاده کردن رویکرد جدید نیاز به تکنولوژی اطلاعات و استفاده از ابزارهای اطلاعاتی موجود می‌باشد. با گسترش شبکه‌های اطلاعاتی از جمله اینترنت این فرصت برای ما فراهم شده است. استفاده‌ای سریع و به موقع از این امکانات موجب پیشرفت و توسعه خواهد شد. یکی از این فرصتها یادگیری الکترونیکی می‌باشد. برنامه‌ریزیهای آموزشی ما باید به گونه‌ای باشد که از این فرصت جدید به بهترین وجه استفاده کنیم.

2:e-learning چیست؟
2-1:تعریف e-learning
اگر قرن بیست و یکم را دروازه ی ورود به عصر اطلاعات و جامعه اطلاعات- محور بدانیم، مهمترین دستاورد فن آوری اطلاعات در اواخر قرن بیستم و آستانه ی قرن بیست و یکم ایجاد و گسترش شبکه ی جهانی اینترنت بوده است. گسترش روز افزون این شبکه باعث شده است تا بسیاری از مرزهای موجود در ارتباطات ما بین افراد و ملل مختلف از بین برود. ظهور تکنولوژی اطلاعات تأثیرات عمیقی بر زندگی انسان داشته است. شاید مهمترین و عمیق ترین این تأثیرات در زمینه ی آموزش و یادگیری است. تصورات قبلی در زمینه ی نیاز به وجود امکانات فیزیکی بسیار برای امر آموزش و یادگیری در سطح عمومی و آموزش عالی دچار تحول جدی شده است. اکنون با به صحنه آمدن آموزش های مجازی امکان یادگیری در هر زمینه ای برای هر فردی در هر زمان و مکانی و بصورت مادام العمر فراهم شده است. در شرایط جدید نیاز به تأسیس ساختمان ها و امکانات فیزیکی نبوده و فراگیران و مدرسین نیاز به ترک منزل و مکان کار برای شرکت در کلاس ها ندارند. افزون بر این ساعات شروع و خاتمه کلاس ها ثابت نبوده و فراگیران هر زمان که بخواهند می توانند وارد کلاس شده و تا هر زمان که لازم باشد کلاس را ادامه

دهند. همچنین محدودیت تعداد پذیرش دانشجو نیز از بین رفته است . بطور خلاصه میتوان گفت که آموزش مجازی محدودیت های زیر را که در دانشگاههای کلاسیک اجتناب ناپذیر هستند، از بین برده است
• محدودیت های فیزیکی (ساختمانی، فاصله ای، ; )
• محدودیت های زمانی (در هر ساعت و هر موقع از شبانه روز میتوان وارد کلاس شد، آمورش مادام العمر میتوان داشت)

• محدودیت های کلاسیک درس و مقطع
• محدودیت های هزینه ای
افزون بر این موارد، یادگیری الکترونیکی بسیاری از(اگر نه تمام) ویژگی های رویکرد جدید به آموزش و یادگیری را دارا می باشد.
در عصر کنونی موضوع «آموزش هر کجا و هر زمان» و «یادگیری مادام العمر» یک اصل پذیرفته شده است که نگاه سنتی به آموزش های مقطعی را نفی میکند. همچنین نیاز به آموزش های کیفی تر از طریق محتوا و تأمین کننده های انعطاف پذیرتر رو به گسترش است. دستیابی به این اصول و نیازها امکان پذیر نبود تا اینکه شبکه ی اینترنت گسترش یافت و یادگیری الکترونیکی رایج شد.
در ادامه می خواهیم چند تعریف متداولی را که در رابطه با آموزش الکترونیکی وجود دارد را بیان کنیم:
آموزش الکترونیکی به مجموعه ی وسیعی از نرم افزارهای کاربردی و روش های آموزشی مبتنی بر فن آوری گفته می شود که شامل آموزش های بر پایه ی رایانه، وب، اینترنت و همچنین کلاس ها و دانشگاه های مجازی و ; می باشد یا به بیان ساده تر می توان گفت :e-learning، انتشار محتوا از طریق همه رسانه‌های الکترونیکی، شامل اینترنت، اینترانت‌ها، extranet ها، ماهواره‌، ویدئو، CD-ROM و ; است، در واقع
e-learning تمام روش‌ها و شیوه‌های آموزشی را، چه رسمی و چه غیررسمی ، که به صورت الکترونیکی انتشار می‌یابند در برمی‌گیرد.
e-learning (آموزش الکترونیکی)، به آموزش و تحصیل online گفته می‌شود که به صورت همزمان یا غیرهمزمان منتقل می‌شود.
با استفاده از آموزش الکترونیکی می توان هر کامپیوتری را به یک کلاس درس تبدیل نمود و در هر کجا یا در هر زمان از این آموزش برخوردار بود. چنین آموزشی می تواند با استفاده از CD-Rom ، شبکه، اینترنت یا اینترانت، یا به عبارتی آموزش از طریق کامپیوتر یا CBT ، از طریق اینترنت یا IBT ، از طریق وب یا WBT و ; انجام شود. در چنین آموزشهایی از متن ، صوت، شنیدار، انیمیشن و محیطهای مجازی استفاده می شود.

2-2:طبقه بندی تاریخی E-Learning
• قبل از دهه 80
محدودیت‌های فیزیکی، عدم امکان دسترسی همیشگی به استادان، کیفیت متفاوت ارائه دروس از سوی استادان و معلمان مختلف و عوامل بسیار دیگر باعث شده بودند در فرایند آموزش خلل وارد شود و بسیاری از والدین، دانش‌آموزان و دانشجویان با معضلی به نام مدرسه بهتر، دانشگاه بهتر، معلم بهتر و استاد بهتر مواجه باشند.

کمبود منابع آموزشی، کتابخانه‌های سنتی و محدودیت در ارائه خدمات حضوری باعث شد در دهه 60 و 70 میلادی ایده آموزش از راه دور شکل بگیرد.
آموزش مکاتبه‌ای، آموزش مبتنی بر تلویزیون، استفاده از فیلمهای ویدئویی، آموزشی و مجموعه بسیاری بزرگی از فرایندهای آموزشی جدید، به وجود آمدند تا مجموعه فراگیران با سرعت بیشتر و محدودیت کمتر به اطلاعات آموزشی جدید دست پیدا کنند.

• سالهای 93-84

پیدایش رایانه‌های شخصی (PC)، CD-ROMها و ; را می‌توان پیشرفتهای تکنیکالی دوران محیطهای چند رسانه‌ای دانست. در یک تلاش برای ساختن آموزشی با قابلیت انتقال بیشتر و با تصاویر دلپذیرتر و جالب‌تر، دوره‌های آموزشی مبتنی بر کامپیوتر از طریق CD-ROM ها به وجود آمدند. قابلیت دسترسی به CD-ROM ها در هر زمان و در هر جایی و همچنین کاهش زمان و هزینه مصرفی از مزایای این روش بودند و این روش نیز به تغییر شکل صنعت آموزش کمک می‌کرد در حالیکه آموزش به همراه معلم (ILT) نمی‌توانست چنین امکاناتی را فراهم کرد.
به رغم این فواید و مزایا، اینگونه دوره‌ها و رشته‌هایی که از طریق لوح‌های فشرده در اختیار قرار می‌گرفتند فاقد تعامل با معلم و Presentation های پویا بودند در نتیجه جذابیت کمتری برای دانش‌آموزان داشتند.
• موج اول e-learning(99-94)
همزمان با شکل گرفتن web و توسعه آن، تولیدکنندگان محصولات آموزشی شروع به بررسی این موضوع کردند که این تکنولوژی جدید چگونه می‌توانست در راستای بهبود روش‌های آموزشی مورد استفاده قرار بگیرد. ظهور e-mail، جستجوگرهای web، HTML، Media player ها، و ; شروع تغییر شکل آموزش به صورت چند رسانه‌ای، مشاوره از طریق e-mail، آموزشی مبتنی بر کامپیوتر با متن و گرافیک‌های ساده، آموزش مبتنی بر وب با کیفیت پایین بود.
• موج دوم e-learning (2005-2000)
پیشرفتهای تکنولوژیکالی – شامل برنامه‌های کاربردی شبکه همچون Java/IP، دسترسی به پهنای باند وسیع، و طراحی پیشرفته وب سایتها- تحولات صنعت آموزش هستند. امروزه دست اندرکاران امر آموزش الکترونکی می توانند روش آموزش با حضور مربی (ILT) به صورت زنده و از طریق web را با مشاوره‌هایی بلادرنگ، سرویسهای بهبود یافته یادگیرندگان، ترکیب نمایند و محتوای دوره های آموزشی خود را برای ایجاد محیطهای چند بعدی آموزشی و با کیفیت بالا به روز کنند و جذاب نمایند. این مسائل به ظاهر پیچیده آموزشی ذخیره‌های مالی، تجربیات آموزشی با کیفیت بالا را در پی دارند و نیز استانداردی برای موج بعدی e-learning خواهند شد.

خلاصه:
learning به استفاده از برنامه‌های کاربردی و فرایندهای الکترونیکی برای آموزش دادن اشاره دارد. برنامه‌های کاربردی و فرایندهای e-learning، شامل آموزش مبتنی بر web، آموزش مبتنی بر کامپیوتر، کلاس‌های مجازی، و ; ، که این شیوه آموزشی (آموزش الکترونیکی) علیرغم تارخچه کوتاه خود طی چند سال اخیر دارای پیشرفتهای زیادی بوده است. علیرغم اینکه تنها کمتر از چند دهه از ابداع آن می گذرد اما شاهد فراگیر شدن

e-learning به عنوان یکی از ابزارهای قوی آموزشی در سراسر دنیا می باشیم.

3:تکنولوژی e-learning
e-learning را تکنولوژی به وجود نیاورده بلکه این مردم بودند که در ایجاد آن نقرادی هستند که تکنولوژی به آنها احتیاج دارد.
برای فهمیدن و پی بردن به ابزار و تکنولوژیهای مورد نیاز، حتی برای یک پروژه ساده، احتیاج به یک framework یا checklist ای از طبقات و دسته‌های اصلی تکنولوژی‌های مورد نیاز داریم. در رابطه با e-learning هم اینچنین است. حال می‌خواهیم نگاهی داشته باشیم به یک روش ساده از طبقه‌بندی کردن تکنولوژیها در
e-learning:

شکل3-1: نمای ساده شده از سیستم e-learning
با گروههای مردم و با افرادی که در این مسأله درگیر هستند و نیز تکنولوژی‌ای که آنها برای انجام فعالیت‌هایشان احتیاج دارند شروع می‌کنیم، این دسته افراد شامل گروههای زیر هستند:
تهیه‌کنندگان آموزش الکترونیکی ، آنهایی که یک دوره آموزشی یا یک وب سایتی را عرضه می‌کنند و در آخر خود آموزش‌گیرندگان.
از فرایند ساخت و ایجاد e-learning عموماً به عنوان تولید (Creating) نام برده می‌شود، که توسط تولیدکننده اجرا می‌شود.
فرایند بعدی، عرضه کردن e-learning (offering) است که توسط host به اجرا در می‌آید.
فرایند دریافت e-learning، عموماً به عنوان accessing شناخته می‌شود که این فرایند توسط یادگیرنده انجام می‌شود. حال می‌خواهیم بیشتر با هر یک از این افراد و فرایندها آشنا شویم:
• تولیدکنندگان (producers):شامل طراحان، نویسندگان، تصویرگران، عکاسان، طراحان تصاویر متحرک و تصاویر ویدئویی، و روحهای خلاق کسانی که تولیدات و محصولات e-learning را ایجاد می‌کنند، هستند.
• یادگیرندگان (Learners):که به طور کلی به آنها دانشجو گفته می‌شود، ولی اگر e-learning به عنوان یک سری مدارک on-line و یا به صورت یک سیستم مدیریت دانش طراحی شود آنگاه به این افراد عنوان خوانندگان یا کاربران اطلاق می‌شود.
• Host:host سازمانی است که e-learning را به طور گسترده در یک شبکه در دسترس قرار می‌دهد، به طوریکه محصول آموزشی توسط افراد یادگیرنده و آنهایی که باید از این محصول نگهداری و پشتیبانی کنند، قابل دسترس است.

شکل3-2:نمای ساده سیستم e-learning و مجموعه فعالیت هایی که در هر مرحله و توسط افراد شرکت کننده در فرایند e-learning انجام می گیرند.

فرایند تولید فعالیتهای تولیدکنندگان نظیر نویسندگان و آنهایی که اجزای مختلف و متفاوتی را در یک محصول e-learning جمع‌آوری می‌کنند را تحت پوشش قرار می‌دهد و آنها را به host منتقل می‌کند.
فرایند دستیابی (accessing)، به فعالیتهایی که توسط فرد یادگیرنده اجرا می‌شود، اشاره می‌کند کسی که برای دسترسی به محصول آموزشی login می شود، e-learning را تج

ربه می‌‌کند.
پس به طور خلاصه می‌توان گفت که:
• تولیدکنندگان (producers)، e-learning را تولید می‌کنند.
• Hosts، e-learning را عرضه می‌کنند.

• یادگیرندگان (learners)، به e-learning دستیابی پیدا می‌کنند.
پس از شناختن و آشنا شدن با افراد شرکت‌کننده در تکنولوژی e-learning باید دید که هرکدام از آنها – learners, Host, producers- به چه چیزهایی نیاز دارند؟ هر کدام از این افراد و گروهها به سه شکل (سه فرم) از تکنولوژی احتیاج دارند:
سخت‌افزار، شبکه و به عبارت کلی‌تر ارتباطات و نرم‌افزار
یادگیرنده احتمالاً به یک کامپیوتر شخصی برای دستیابی به محصول آموزشی و یک اتصال به شبکه، با حداقل سرعت مناسب، و به علاوه یک سیستم عامل پایه برای کامپیوتر شخصی خود احتیاج دارد. یادگیرنده به یکسری اضافات علاوه‌بر موارد ذکر شده در بالا نیز نیاز دارد همچون یک جستجوگر وب ، media players و ; .

شکل3-3: نمای کلی از ابزارهای موردنیاز در e-learning
Host احتیاج به یک سرور شبکه دارد. که این سرور می‌تواند یک کامپیوتر شخصی فوق‌العاده پرقدرت باشد که برای انتقال و انتشار اطلاعات در سرتاسر شبکه بهینه شده باشد. همچنین، host به یک اتصال به شبکه با سرعت احتیاج دارد بطوریکه بتواند اطلاعات را به طور همزمان بین یادگیرندگان زیادی منتشر کند و نیز به نرم‌افزار web server که احتمالاً شامل ابزارهای همکاری ویژه و media server باشد، احتیاج دارد.
تولیدکننده از ایستگاههای محیط‌‌های چندرسانه‌ای (Multimedia) برای آماده کردن گرافیک‌ها و تصاویر متحرک، iconها، کلیپ‌های ویدئویی، اصوات و سایر موارد مورد لزوم استفاده می‌کند. تولیدکننده همچنین، یک اتصال به شبکه با سرعت مناسب نیز احتیاج دارد.
تهیه‌کننده همچنین به یک نرم‌افزار مخصوص برای ایجاد و ویرایش رسانه‌های گروهی مختلف و گوناگون که مورد نیاز است، احتیاج دارد.
با توجه به شکلی که در بالا داریم، برای اینکه بخواهیم یک برنامه صحیح و درست داشته باشیم باید نقطه شروع‌مان سمت راست این دیاگرام باشد.
تأثیر تکنولوژی کاربر برروی برنامه طراحی شده:
در این قسمت می‌خواهیم اثرات تکنولوژی مورد استفاده کاربر را برروی برنامه طرح‌ریزی شده و نیز تکنولوژی در نظر گرفته‌مان ببینیم.
اولین قدم برای هر برنامه تکنولوژی، سنجش و بررسی تکنولوژی است که کاربر برای دسترسی به محصولات e-learning استفاده خواهد کرد، در واقع دریافتن و پی بردن به تکنولوژیهای کاربران باید یکی از اهداف تولیدکنندگان و عرضه‌کنندگان محصولات e-learning باشد که این کار را می‌توان با پرسیدن چند سئوالی کلیدی انجام داد:
• یادگیرندگان چه سخت‌افزاری دارند؟
یادگیرندگان باید قادر به دسترسی یک کامپیوتر مناسب برای گرفتن مزایای فرایند offering باشند، توانایی‌های دقیق کامپیوتر تعیین خواهد کرد که چه رسانه‌هایی را افراد می‌توانند ببینند. با دانستن این توانایی‌ها، می‌توانیم محصولاتی را طراحی کنیم که با کامپیوترهایی که در حال حاضر کاربران با آنها کار می‌کنند سازگاری داشته باشند.

• یادگیرندگان چگونه به شبکه وصل می‌شوند؟
برای دسترسی و دستیابی به اطلاعات در یک شبکه، یادگیرنده نیاز به یک اتصال با سرعت مناسب به شبکه دارد. باید بررسی کرد که شخص یادگیرنده برای برقراری این اتصال چه امکاناتی را در اختیار دارد و اتصال از چه طریق انجام می‌شود.
• یادگیرندگان دارای چه نرم‌افزاری هستند؟

سخت‌افزاری که یادگیرنده از آن استفاده خواهد کرد مهم است اما به همان اندازه نرم‌افزارهایی که قرار است روی آن سخت‌افزار اجرا شوند نیز مهم هستند.

3-1:انواع e-learning و تکنولوژیهای مورد نیاز هر کدام
e-learning می‌تواند به طور گسترده به عنوان هر استفاده کاربردی از web و تکنولوژیهای اینترنت برای ایجاد تجربیات آموزشی تعریف می‌شود. اصولاً آموزش الکترونیکی در 2

دسته آموزش همزمان (synchronous) و آموزش غیرهمزمان (Asynchronous) قابل بررسی است.
گاهی اوقات استاد به طور همزمان به ارائه مطالب به صورت ویدئویی می‌پردازد و در همان حال فراگیران در گوشه‌های مختلف جهان در حال دیدن این تصاویر ویدئویی از طریق اینترنت و ویدئو کنفرانس هستند و سئوالات خود را با همین روش از استاد می‌پرسند.
گاهی نیز یکسری فیلم آموزشی به همراه سایر نیازمندیها تهیه شده است که با روش‌های مختلف در قالب سیستم‌های آموزشی متعدد در اختیار کاربران و فراگیران قرار می‌گیرد. کاربران می‌توانند در زمان مورد نظر خود با مشاهده این فیلمهای آموزشی یا بررسی و مطالعه کتابهای الکترونیکی و سایر محتواهای آموزشی از آنها بهره‌گیری کنند. این دو دسته خود نیز انواع مختلفی دارند. حال می‌خواهیم نگاهی به چندین روش e-learning که امروزه مورد استفاده قرار می‌گیرند داشته باشیم. برخی از این روشها عبارتند از:
• Learner-led e-learning
• Faeiutated e-learning
• Instructor- led e-learning
• Embedded e-learning

Learner-led e-learning3-1-1:
هدف این روش از e-learning، انتقال و انتشار تجربیات آموزشی به طور کارا و مؤثر بر کاربران و یادگیرندگان مستقل است. بر همین اساس این روش گاهی اوقات روش مستقل یاself-directed e-learning نیز نامیده می‌شود که محتویات آن ممکن است شامل صفحات web، ارائات چند رسانه‌ای و سایر تجربیات آموزشی باشند که روی یک web server ذخیره و نگهداری می‌شوند. این محتویات از طریق یک web server در دسترس قرار می‌گیرند.

شکل3-4: مثالی از Learner-led e-learning

تجربه دریافت Learner-led e-learning شبیه تجربه دریافت یک رشته مبتنی بر کامپیوتر (CBT) از طریق CD-ROM نیست. (توجه CBT! برروی کامپیوتر یادگیرنده اتفاق می‌افتد. در این حالت یادگیرندگان اجباری به اتصال به شبکه یا اینترنت ندارند).
قابلیت پیگیری فعالیت‌های یادگیرندگان داخل یک بانک اطلاعاتی مرکزی و در برداشتن منابع اینترنتی دلیل قرار گرفتن learner- led e-learning در ورای CBT است.

شکل3-5: شمایی از اجزاء learner-led e-learning

در learner-led e-learning، همه دستورات باید از میان مواد امتحانی فراهم

شوند. در این روش نه آموزگاری و نه تسهیل‌کننده‌ای برای کمک کردن به یادگیرندگان در موارد سخت وجود دارد و نه هیچ محدودیتی از نظر زمان یادگیری و میزان آن برای یادگیرنده وجود دارد، در واقع دانشجو در اینجا مستقل و آزاد است.
در ادامه لیستی از تکنولوژیهایی که این نوع از e-learning ممکن است به آنها احتیاج داشته باشد آمده است، که این لیست براساس افراد درگیر با مسأله گروه‌بندی شده ا
جدول3-1: تکنولوژی مورد نیاز برای e-learning leaner-led
تکنولوژی مورد نیاز برای e-learning leaner-led
یادگیرنده Host تولیدکننده
• کامپیوتر قابل استفاده برای کارهای ملتی مدیا
• اتصال به اینترنت
• جستجوگر وب
• Media player برای نمایش انواع مدیا که توسط جستجوگر وب قابل handle شدن نیستند. • سخت‌افزار server
• سیستم عامل server
• اتصال به اینترنت با سرعت بالا
• مودم برای کاربران دور دست در صورت وجود دیوار آتش برای محتوای عرضه شده
• نرم‌افزار وب سرور
• نرم‌افزار گروه‌بندی media server
• سیستم مدیریت آموزشی (LMS) برای ثبت‌نام و تقسیم‌بندی یادگیرندگان
• سیستم مدیریت محتوای آموزشی (LCMS) برای استفاده مجدد از واحدهای محتوایی • تجهیزات ضبط صدا و تصویر
• ایستگاههای کاری مالتی مدیا برای ایجاد و ویرایش ویدئو، صدا، گرافیک و تصاویر متحرک
• شبکه با سرعت مناسب
• ابزارهای ایجاد وب سایت برای تولید صفحات وب اختصاصی، صفحات وب سازمانی و نگهداری ارتباطات
• ابزارهای ایجاد رشته یا دوره

• ابزارهای مالتی مدیا برای ویرایش تصویر، صدا، عکس‌ها و غیره.

3-1-2:Facilitated E-learning
e-learning تسهیل شده محتویاتی را که در e-learning learner-led از طریق web دریافت می‌شود را با تسهیلات مشترک یافت شده در e-learning instructor-led ترکیب می‌کن

د.

شکل 3-6: مثالی از Facilitated E-learning

این روش برای کاربران و دانشجویانی مناسب است که نمی‌توانند خودشان را با برنامه‌های سخت کلاس‌های آموزشی تطبیق دهند و هماهنگ کنند اما می‌خواهند که سطح یادگیری‌شان را از طریق بحث و مذاکره با سایر یادگیرندگان، به خوبی بحث با یک تسهیل‌کننده، افزایش دهند.
تکالیف و تمرین‌ها به کلاس‌های بحث و مذاکره ارسال می‌شوند، جایی که یادگیرندگان همچنین می‌توانند تکالیف کامل‌شده‌شان را تحویل دهند.

شکل 3-7: شمایی از اجزاء و جریان اطلاعات در Facilitated E-learning

یک تسهیل‌کننده برخلاف یک مربی یا معلم واقعاً تدریس نمی‌کند. تسهیل‌کننده به طور مستقیم رویدادهای آموزشی را هدایت نمی‌کند یا اینکه تلاش برای بیرون آوردن کنترل از دست یادگیرندگان انجام‌ نمی‌دهد. تسهیل‌کننده به سئوالات یادگیرندگان پاسخ می‌دهد و به آنها در حل مسأله‌شان کمک می‌کند. همچنین یک تسهیل‌کننده ممکن است که تمرینات دانشجویان را ارزیابی کرده و به آنها نمره می‌دهد.

جدول زیر، لیست تکنولوژیهای مورد نیاز برای این نوع از e-learning است:

جدول 3-2: تکنولوژی مورد نیاز برای e-learning facilitated
تکنولوژی مورد نیاز برای e-learning facilitated
یادگیرنده Host تولیدکننده
• کامپیوتر سازگار و قابل برای کارهای مالتی مدیا
• اتصال اینترنتی
• جستجوگر وب

• Media player برای نمایش انواع مدیا که توسط web browser قابل handle کردن نیستند.
• برنامه E-mail مثل Outlook یا Eudora
نکته: دسترسی به یک جلسه بحث معمولاً از طریق یک browser و به همین دلیل احتیاج به نرم‌افزار خاصی ندارد. • سخت‌افزار سرور (server)
• اتصال به اینترنت با سرعت بالا
• سیستم عامل سرور (server)
• مودم برای کاربران دور در صورت وجود دیوار آتش برای محتوای عرضه شده
• نرم‌افزار جستجوگر وب
• نرم‌افزار سطح‌بندی media server
• سیستم مدیریت آموزشی (LMS) برای ثبت نام کردن و گروه‌بندی یادگیرندگان
• سیستم مدیریت محتوای آموزشی (LCMS) برای استفاده مجدد از واحدهای محتوایی
• نرم‌افزار جلسه مناظره (Discussion Forum)
• نرم‌افزار Email Server • تجهیزات ضبط صدا و تصویر
• ایستگاههای کاری مالتی مدیا برای ایجاد و ویرایش ویدئو، صدا، گرافیک و تصاویر متحرک
• شبکه با سرعت مناسب
• ابزارهای ایجاد وب سایت، برای تولید صفحات وب اختصاصی، صفحات وب سازمانی و نگهداری ارتباطات
• ابزارهای ایجاد رشته یا دوره
• ابزارهای مالتی مدیا برای ویرایش تصویر، صدا، میکس‌ها و غیره.

3-1-3:Instructor–Led e-learning
e-learning Instructor-Led از تکنولوژی وب برای هدایت کلاسهای convectional با یادگیرندگان دور، استفاده می‌کند. در این کلاسها از یک نوع تکنولوژی بلادرنگ ، همچون کنفرانس‌های ویدئویی، صوتی، چت (chat) ; استفاده می‌شود.

شکل 3-8: این شکل مثالی از روش Instructor–Led e-learning است، که در آن معلمی از طریق چت با دانشجوی خود در حال نمایش اسلایدهای power point می باشد.

مربی آموزش طبق معمول اسلایدهایی را نشان می‌دهد و نیز نمونه‌هایی را برای مثال به اجرا در می‌آورد. این ارائه‌ها توسط یک سرور گروه‌بندی مدیا به همراه صدا و در صورت امکان تصویر منتقل می‌شود. یادگیرندگان برای ارائه کردن سمینارها و کنفرانس‌های خود از یک Media Player می‌توانند استفاده کنند و همچنین می‌توانند برای بیان و طرح سئوالاتشان از طریق تایپ کردن سئوالات در پنجره chat و یا ارسال سئوالات به وسیله ایمیل این کار را انجام دهند. همچون روش e-learning تسهیل شده، تکالیف به کلاس بحث و مذاکره ارسال می‌شوند، جایی که یادگیرندگان می‌توانند تکالیف تکمیل شده‌شان را در آنجا تحویل دهند.

شکل3-9: دیاگرام جریان اطلاعات در روش Instructor–Led e-learning

این روش از e-learning، Instructor-led e-learning، به نظر می‌رسد که برای یادگیرندگان شناخته شده تر باشد. این روش دارای ساختار یکسانی، به عنوان یک نوع آموزشی است که آنها در بیشتر زندگی خود تجربه کرده‌اند، می‌باشد. این نوع از e-learning، نیازمند حداقل تلاش برای تبدیل مواد درسی است. آنها در برابر دوربین ویدئویی قرار می‌گیرند. متاسفانه این ت

شابهات بطور گمراه‌کننده‌ای جذاب می‌باشند. بیشتر مواد درسی زمانی که فیلتر می‌شوند کار نمی‌کنند، یادگیرندگان کمی هنوز می‌دانند که چگونه از راه دور بیاموزند.
در ادامه نگاهی داریم به تکنولوژی مورد نیاز برای e-learning، instructor- led .
جدول3-3: تکنولوژی مورد نیاز برای e-learning instructor-led
تکنولوژی مورد نیاز برای e-learning instructor-led
یادگیرنده Host تولیدکننده
• کامپیوتر سازگار و قابل برای کارهای مالتی مدیا

• جستجوگر وب
• Client (مشتری) برای جلسات online، مدرسه مجازی، یا سیستم‌های همکاری
• اتصال به اینترنت • سخت‌افزار سرور (server) (ممکن است احتیاج به ماشین جداسازی برای سطح‌بندی مدیا باشد).
• سیستم عامل سرور (server)
• اتصال به اینترنت با سرعت بالا
• نرم‌افزار وب سرور
• جلسات online، مدرسه مجازی یا سیستم‌های مشترک برای فراهم کردن slide های سخنرانی و کنفرانس، کنفرانس صوتی، ویدئوی، گفتگو، تخته سفید (white board) و جلسه بحث و مناظره • کامپیوتر مالتی مدیا که قادر به دیدن ورودی ویدئویی و صوتی باشد.
• میکروفون و شاید یک دوربین ویدئویی
• نرم‌افزار ارائه (مثل power point) برای آماده کردن نمایش
• سایر نرم‌افزارهایی که شرح داده شده‌اند.
• سایر ابزارهای تولید مثل، adobe acrobat برای تولید محتوایی که کاربران بتوانند بارگذاری (down load) کنند.

EMBEDDED E-learning3-1-4:
آموزش الکترونیکی فشرده شده آموزش just-in-time را فراهم می‌کند که معمولاً در برنامه‌های کامپیوتری، فایلهای راهنما، صفحات وب، یا برنامه‌های کاربردی شبکه‌ای جای می‌گیرد. حتی ممکن است که یکی از اجزای یک سیستم پشتیبانی اجرای الکترونیکی باشد، شکل زیر مثالی از e-learning را که در یک فایل راهنما، درباره سیستم منبع داده‌نام (DSN) جای گرفته است را نشان می‌دهد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید


کلمات کلیدی :

<   <<   96   97   98   99   100   >>   >