ارسالکننده : علی در : 95/5/20 4:44 صبح
مقاله دستور کار آزمایشگاه روش های آبیاری تحت فایل ورد (word) دارای 35 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله دستور کار آزمایشگاه روش های آبیاری تحت فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله دستور کار آزمایشگاه روش های آبیاری تحت فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله دستور کار آزمایشگاه روش های آبیاری تحت فایل ورد (word) :
آزمایش شماره 1- نمونه برداری آب آبیاری
هدف: آشنایی با روش صحیح نمونه برداری آب آبیاری
مقدمه
ارزیابی کیفی منابع آب به صحت و دقت آزمایش های فیزیوکوشیمیایی و باکتریولوژیکی بستگی دارد. داده های مورد ارزیابی نیز با نحوه برداشت آب در ارتباط می باشد. بنابراین حتی در صورت بکارگیری روش های پیشرفته آزمایشگاهی چنانچه نمونه برداری آب از منبع اصلی با شرایط علمی و استاندارد مطابقت نداشته باشد، نتایج غلط و گمراه کننده ای در بر خواهد داشت.
از اولین اقداماتی که در طراحی یک سیستم آبیاری بایستی انجام گیرد بررسی خصوصیات کیفی آب است. به بیان دیگر نمونه برداری صحیح از آب آبیاری نخستین و مهمترین مرحله بررسی کیفیت آب است. نمونه ای که برای انجام آزمایشات کیفی برداشت می شود باید معرف منبع آب مورد استفاده در طول سال باشد.
فرایند نمونه برداری آب شامل مراحل نمونه گیری آب، تثبیت و انتقال به آزمایشگاه است. به عبارت دیگر در نگهداری از نمونه برداشتی تا زمان انتقال آن به آزمایشگاه و انجام آزمایشات کیفی بایستی توجه ویژه داشت تا در خواص فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی آن تغییری ایجاد نگردد.
روش کار
در نمونه برداری از آب آبیاری رعایت نکات زیر ضروری است:
از نظر شیمیایی ظروف نمونه برداری باید پلاستیکی (پلی اتیلن) و یا شیشه ای باشند. در نمونه برداری آب برای تعیین پارامترهایی مانند فسفات ها، حشره کش ها و مواد مشابه از ظروف شیشه ای استفاده می شود و در بقیه موارد می توان از بطری پلاستیکی استفاده نمود. قسمت داخلی بطری های پلی اتیلن قبل از استفاده به مدت 24 ساعت با محلول پتاسیم یداید 8 درصد و نیز بطری های شیشه ای با محلول هیدروفلوئوریک اسید 5/0 درصد پر و نگهداری شود و سپس با آب مقطر شستشو داده شود. این بطری ها پس از هر نمونه برداری بایستی با برس و آب مقطر تمیز شوند. در نمونه برداری برای آزمایش های باکتریولوژیکی آب، بطری شیشه ای استریل یک بار مصرف به کار برده می شود.
در هنگام نمونه برداری باید دقت شود که ظرف کاملاً از آب پر شود و سپس فوراً درب آن را بسته تا تمام هوای موجود در ظرف خارج گردد.
در زمان نمونه برداری بهتر است دو یا سه بار بطری را از آب پر و خالی کرده و سپس نمونه اصلی را برداشت نمود.
در بعضی مواقع بهتر است به جای برداشت یک نمونه، از یک منبع چند نمونه برداشت و سپس آنها را مخلوط کرد.
برای نمونه برداری از آب چاه باید بعد از اینکه پمپ 30 دقیقه یا بیشتر کار کرد نمونه را برداشت نمود و اگر از آب لوله کشی استفاده می شود، شیر آب را به مدت چند دقیقه باز نگه داشته تا آب داخل لوله خارج شود.
در نمونه برداری از آب رودخانه، استخر، قنات و یا کانال باید نمونه ها را از وسط آبراهه و کمی زیر سطح آب تهیه نموده و از برداشت نمونه از حاشیه جویها که در تماس با جدار کانال است خودداری نمود.
مقدار نمونه لازم برای سری کامل آزمایشات فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی حدوداً سه لیتر است ولی برای آزمایشات مرسوم آبیاری یک لیتر کفایت می کند.
در زمان نمونه برداری بهتر است درجه حرارت و در صورت امکان اسیدیته را در محل ثبت کرد.
روی هر بطری مشخصات نمونه از قبیل شماره نمونه، زمان و مکان نمونه برداری، نوع منبع آب و غیره قید شود و اطلاعات اضافی بر روی ورقه جداگانه ای ثبت گردد.
نمونه های برداشت شده بایستی هر چه زودتر به آزمایشگاه منتقل و تحت آزمایش قرار گیرند. هرگاه بعد از نمونه برداری شرایط انجام آزمایش فراهم نباشد بایستی نمونه آب را در دمای 4-0 درجه سانتیگراد نگهداری نمود.
در صورتی که تشخیص دهید کیفیت آب در طول سال متغیر است، زمانی اقدام به نمونه گیری نمایید که آب در بدترین وضعیت کیفی باشد. مثلاً اکثر رودخانه ها در بهار پر آب بوده و کیفیت آب نیز خوب است حال آنکه در فصل تابستان غلضت املاح زیاد بوده و آب از کیفیت خوبی برخوردار نمی باشد، بنابراین نمونه برداری در این زمان (تابستان) ارجح تر است. همچنین اگر مواد معلق در زمان خاصی از سال در آبراهه بیشتر است نمونه گیری در آن زمان انجام گیرد.
برای اندازه گیری اکسیژن محلول آب باید در نمونه گیری آب دقت زیادی صورت گیرد تا اکسیژن هوا وارد آب نشود. به این منظور باید به آرامی و با بکارگیری لوله لاستیکی نرم به قطر 3 میلیمتر آب را به داخل ظرف نمونه برداری سیفون نمود.
آزمایش های صحرایی آب
اغلب پارامترهای کیفی آب ناپایدار بوده و اندازه گیری آنها یا در محل باید صورت گیرد و یا تثبیت شده و در فاصله زمانی معین آزمایش شوند. از این دسته پارامترها می توان به دما، اسیدیته، هدایت الکتریکی، کلیه گازها، بو و ترکیبات نیتروژن دار اشاره نمود که باید در صحرا و در منبع اصلی با دستگاه های قابل حمل دیجیتال اندازه گیری شوند.
عمل تثبیت عموماً با کاهش دما و pH صورت می گیرد. برای تثبیت فلزات آهن و منگنز، یک میلی لیتر اسید کلریدریک غلیظ به ازای هر لیتر نمونه آب افزوده می شود. برای فلزات سنگین از اسید نیتریک و برای ترکیبات نیتروژن دار از اسید سولفوریک غلیظ استفاده می شود.
آزمایش شماره 2- وزن مخصوص خاک (1)
هدف: آشنایی با روش اندازهگیری وزن مخصوص ظاهری (Density Bulk )
مقدمه
در روشهای آبیاری سعی میگردد که آب به طور یکنواخت در سطح مزرعه توزیع شده تا با نفوذ در خاک و توزیع مناسب درون خاک ذخیره رطوبتی مناسبی را برای گیاه فراهم آورد. لذا لازم است ابتدا آشنایی مختصری با اجزا و خصوصیات فیزیکی خاک حاصل نموده و به بررسی نحوه اندازهگیری خصوصیات خاک بپردازیم.
اگر یک جزء حجم خاک را درنظر بگیریم این جزء حجم خاک از سه فاز تشکیل شده است. این سه فاز عبارتند از فاز جامد, مایع و گاز. هرکدام از این سه بخش دارای حجم مشخص و جرم معینی هستند. در شکل زیر سه فاز خاک و علامتهای مربوط به آنها نشان داده شده است. فاز مایع معمولاً آب و فاز گاز معمولاً هوا است. در شکل M بیانگر جرم و V بیانگر حجم است.
اندیسهای s , w و a به ترتیب برای جزء جامد (Solid)، آب (Water) و هوا (Air) میباشد. مجموع فاز گاز و مایع حجم خلل و فرج خاک است که با اندیس f و حجم کل با اندیس t نشان داده میشود. لازم به ذکر است که قسمت جامد خاک از مواد آلی و مواد معدنی تشکیل شده است.
وزن مخصوص ظاهری خاک عبارت است از نسبت جرم خاک خشک به حجم کل خاک. وزن مخصوص ظاهری را با نشان میدهند و بعد آن به صورت نسبت واحد جرم به واحد حجم است (به عنوان مثال gr/cm3).
وزن مخصوص ظاهری خاک به مواد تشکیل دهنده خاک, مقدار مواد آلی و درجه فشردگی خاک (تراکم خاک) بستگی دارد. وزن مخصوص ظاهری خاک ها معمولاً بین 10/1 تا 6/1 گرم بر سانتیمترمکعب متغیر میباشد. در مورد خاک های آلی, وزن مخصوص ظاهری خاک ها ممکن است از این مقدار کمتر باشد. خاکهای با بافت درشت (خاکهای شنی) به دلیل داشتن خلل و فرج کمتر نسبت به خاکهای با بافت ریز (خاکهای رسی) دارای وزن مخصوص ظاهری بیشتری هستند.
روش کار
1- یک سیلندر آزمایش بردارید.
2- اندازههای سیلندر را مشخص و آن را دقیقاً وزن کنید (W1).
3- استوانه را روی خاک قرار داده و آن را با ضربه به طوری که خاک فشرده نشود کاملاً وارد خاک کنید (دقت شود استوانه در محلی که رطوبت آن در حد ظرفیت زراعی است در خاک فرو برده شود).
4- اطراف استوانه را خالی کرده و استوانه را از خاک بیرون آورید.
5- خاک اطراف, بالا و پایین استوانه را با کاردک بریده و پاک کنید به طوری که سطح خاک درون استوانه کاملاً مسطح گردد.
6- نمونه را به آزمایشگاه منتقل کنید و آن را در دمای 105 تا 110 درجه سانتیگراد آون قرار دهید.
7- پس از 24 ساعت نمونه را از آون بیرون آورده و آن را دقیقاً وزن کنید (W2).
وزن مخصوص ظاهری از رابطه زیر بدست میآید:
حجم استوانه = حجم کل خاک
وزن سیلندر خالی- وزن سیلندر و خاک خشک = W1- W2 = وزن خاک خشک
آزمایش شماره 3- وزن مخصوص خاک (2)
هدف: آشنایی با روش اندازه گیری وزن مخصوص حقیقی (Density Particle )
مقدمه
وزن مخصوص حقیقی خاک عبارت است از نسبت جرم جزء جامد خاک به حجم جزء جامد خاک. وزن مخصوص حقیقی خاک های معدنی برعکس وزن مخصوص ظاهری تقریباً مقدار ثابتی است و از 6/2 تا 7/2 گرم بر سانتیمتر مکعب متغیر میباشد. وزن مخصوص حقیقی خاک بستگی به وزن مخصوص کانیهای خاک دارد. وزن مخصوص کانیهای کوارتز, فلدسپات و سیلیکاتهای رس که قسمت عمده کانیهای خاک را تشکیل میدهد در محدوده فوق قرار دارد.
مواد آلی که دارای وزنی به مراتب کمتر از اجزاء معدنی خاک میباشند تأثیر زیادی در کاهش وزن مخصوص حقیقی خاک دارند, هرچه مقدار مواد آلی خاک بیشتر باشد وزن مخصوص حقیقی خاک کمتر خواهد بود. وزن مخصوص خاکهای دارای مواد آلی گاهی تا 4/2 گرم بر سانتیمترمکعب میرسد. به همین دلیل خاکهای سطحی عموماً دارای وزن مخصوص حقیقی کمتری نسبت به خاکهای تحتالارضی هستند. رابطه وزن مخصوص حقیقی به صورت زیر است:
لازم به ذکر است که با داشتن و میتوان تخلخل خاک را محاسبه نمود:
تخلخل یا درصد خلل و فرج خاک (f) عبارت است از درصدی از حجم خاک که به وسیله جزء جامد اشغال نشده باشد که مقدار آن بین 30% تا 60% تغییر میکند. تخلخل در خاکهای ریزبافت بیشتر از خاکهای درشت بافت است.
روش کار
جهت تعیین وزن مخصوص حقیقی از روش ریچاردز استفاده میگردد در این روش از ظرفی با حجم مشخص با نام پیکنومتر استفاده میشود.
1- برای خارج ساختن هوا از آب مقطر, مقداری آب مقطر را به مدت 10 دقیقه در یک بشر جوشانده و سپس آنرا سرد میکنیم.
2- یک عدد پیکنومتر را از آب مقطر پر نموده درب آن را قرار میدهید و دقت کنید که لوله کاپیلاری آن از آب پر باشد. قسمت خارجی پیکنومتر را با دستمال خشک نموده و آن را دقیقاً وزن کنید (W1).
تذکر: باستفاده از نفت سفید به جای آب مقطر دقت اندازه گیری وزن مخصوص حقیقی را بالا می برد.
3- حدود نیمی از پیکنومتر را خالی کرده درب آن را گذاشته و پس از خشک کردن اطراف پیکنومتر با دستمال دوباره آن را وزن کنید (W2).
4- حدود 15 گرم خاک خشک را به پیکنومتر اضافه کنید (خاک مورد استفاده بایستی کوبیده و از الک 2 میلیمتری عبور داده شده باشد و سپس در آون خشک گردد) و پس از قراردادن درب, آن را وزن کنید (W3).
5- پیکنومتر محتوی خاک و آب را در دسیکاتور قرار داده و آن را به پمپ خلاء وصل کنید تا هوای محبوس در پیکنومتر خارج شود. این عمل را حدود یک ساعت به طور متناوب ادامه دهید تا هوای محبوس کاملاً خارج شود.
5- پیکنومتر را با آب مقطر به حجم کامل برسانید و آن را دقیقاً وزن کنید (W4).
6- وزن مخصوص از رابطه زیر محاسبه می گردد:
آزمایش شماره 4- اندازه گیری رطوبت خاک (1)
هدف: تعیین رطوبت خاک به روش وزنی (Gravimetric Method)
مقدمه
در آزمایش شماره 2 گفته شد که خاک از سه فاز هوا, مایع و گاز تشکیل شده است و همچنین ذکر شد که مجموع فاز مایع و گاز, خلل و فرج خاک است. حال اگر تمام حجم خلل و فرج را آب اشغال کند خاک اشباع است و اگر قسمتی از خلل و فرج توسط هوا پر شده باشد خاک غیراشباع است.
در هنگام آبیاری و پس از آن رطوبت خاک تحت تأثیر فرآیندهای نفوذ و تبخیر و تعرق از خاک خارج میشود. بنابراین رطوبت خاک به طور دائم با زمان تغییر میکند. به دو دلیل باید رطوبت خاک را اندازه گیری نمود:
1- با تعیین مقدار آبی که در واحد حجم خاک موجود است آب مورد نیاز گیاه و عمق خاک لازم برای ذخیره آب را تخمین میزنند.
2- کمیت پتانسیل رطوبت خاک را که عبارت است از کار لازم جهت انتقال واحد حجم, وزن و یا جرم آب موجود در خاک تحت تأثیر قرار می دهد.
عکسالعمل گیاهان نسبت به رطوبت خاک تابعی از پتانسیل آب در خاک است و مقدار آن, زمان آبیاری و آب مورد نیاز را تعیین میکند. برای تعیین رطوبت خاک روشهای متفاوتی وجود دارد که چهار روش متداول آن عبارتند از روش وزنی، بلوک گچی و نوترونمتر.
پس از روش مشاهده و لمس کردن خاک، روش وزنی متداولترین و قدیمیترین روش تعیین رطوبت خاک میباشد. این روش را به این دلیل وزنی نامیده اند که رطوبت خاک را به روش وزن کردن تعیین می نماید. با استفاده از روش وزنی می توان رطوبت خاک را به دو صورت درصد رطوبت جرمی و درصد رطوبت حجمی اندازه گیری نمود، اما از آنجا که اندازه گیری درصد رطوبت جرمی آسان تر است، عموماً با استفاده از روش وزنی درصد رطوبت جرمی خاک اندازه گیری شده و سپس به کمک رابطه دیگر درصد رطوبت حجمی محاسبه می گردد.
درصد رطوبت جرمی عبارت است از نسبت وزن آب موجود در خاک به وزن خاک خشک که با نشان داده می شود و بر حسب درصد بیان می شود.
بزرگترین حسن این روش ساده بودن و بزرگترین عیب آن نیاز به مدت زمان طولانی (حدود 24 ساعت) برای رسیدن به جواب است.
با داشتن درصد رطوبت جرمی و وزن مخصوص ظاهری خاک و با استفاده از رابطه زیر میتوان درصد رطوبت حجمی خاک را محاسبه کرد:
درصد رطوبت حجمی عبارت است از نسبت حجم آب خاک به حجم کل خاک:
روش کار
1- یک ظرف نمونه برداری تهیه کرده و آن را وزن نمایید (W1).
1- توسط اوگر از عمق مورد نظر (عمق توسعه ریشه گیاه) نمونه خاکی به وزن تقریبی 100 تا 200 گرم برداشت نمایید.
2- نمونهها را داخل قوطی ریخته درب آنها را گذاشته و سریعاً به آزمایشگاه منتقل کنید.
3- نمونه مرطوب را وزن کرده و آن را در دمای 105 تا 110 درجه سانتیگراد آون قرار دهید (W2).
4- پس از 24 ساعت نمونه را از آون بیرون آورده و دقیقا” وزن کنید (W3).
5- درصد رطوبت وزنی خاک از رابطه زیر بدست میآید:
کلمات کلیدی :
ارسالکننده : علی در : 95/5/20 4:44 صبح
مقاله ترجمه شده یک پنیر پروبیوتیک جدید با فعالیت ضد اکسایشی و ضد میکربی تحت فایل ورد (word) دارای 12 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله ترجمه شده یک پنیر پروبیوتیک جدید با فعالیت ضد اکسایشی و ضد میکربی تحت فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله ترجمه شده یک پنیر پروبیوتیک جدید با فعالیت ضد اکسایشی و ضد میکربی تحت فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله ترجمه شده یک پنیر پروبیوتیک جدید با فعالیت ضد اکسایشی و ضد میکربی تحت فایل ورد (word) :
مقاله ترجمه شده ایمن سازی دهانی با ذرات نانو پادگن-جفتی و ایمن سازی تقویت زیرپوستی، واکنش های پادتن بدنی و مخاطی بلند مدت در موش ها را تحریک می کند
ساوانا ای. هاو، جولکا اچ. کونجوفکا
چکیده
عوامل بیماری زای ناشی از غذا یا آب میزبان خود را از طریق سطوح مخاطی روده ای مورد هجوم قرار می دهند، و بنابراین واکس های دهانی مؤثر تا حد زیادی بیماریهای مسری را کاهش میدهند. ماهیت پادگن و همچنین حالت درونی سازی آن در مخاط روده ای بر روی واکنش های ایمنی تأثیر می گذارد. ما نشان میدهیم که اوالبومین پادگن پروتئین مدل (Ova) از طریق دهان (p.o.) تحمل دهانی (OT) را تحریک میکند که توسط واکنش پادتن بدنی lgG1 توصیف می گردد، که نمی توان آنرا توسط ایمن سازی زیرپوستی (s.c.) با Ova با دوای ممد فروند (CFA) تقویت کرد. lgA روده ای تولید شده در واکنش نسبت به تغذبه Ova با گذشت زمان کاهش پیدا کرد و توسط مدیریت Ova ترکیب شده با 20 nm از ذرات نانو (NP-Ova) تغییر داده شد. مدیریت p.o. از IgG1/IgG2c بدنی Ova-NP و مخاط روده ای برای تراوش IgA را تحریک میکرد. این واکنش ها توسط ایمن سازی s.c. با ایمن سازی p.o. یا
Ova+CFA همراه با Ova-NP تقویت می شدند. البته فقط در سرم موش های تقویت شده توسط s.c. و پادتن های مخاطی چگالی محلول ها پس از آماده سازی بمدت 6 ماه در اندازه بالا باقی ماندند. برعکس، آماده سازی s.c. با Ova-NP پادتن های سرم با سلطه IgG1 را تحریک می کرد، اما مخاط روده ای را برای تراوش IgA ، حتی پس از ایمن سازی ثانوی p.o. با Ova-NP آماده نمی کرد. این نتایج نشان میدهند که Ova ترکیب شده با NP ها به شکل ایمن زا به محیط درمانی داخلی می رسد، و اینکه ایمن سازی مخاطی با Ova-NP برای القاء واکنش ایمنی Th1/Th2 قطبیده و همچنین واکنش IgA روده ای ضروری است. همچنین، آماده سازی مخاطی با Ova-NP همراه با تقویت s.c.واکنش های حافظه مخاطی و بدنی را تحریک میکند. این یافته ها برای ساخت واکسن های مخاطی موثر مهم هستند.
مقدمه
اغلب عفونت های انگلی، ویروسی و باکتریایی در سطوح مخاطی رخ میدهند و بنابراین ساخت واکسن های مخاطی مؤثر تا حد زیادی بیماریهای عفونتی و مسری را کاهش میدهد. البته این کار عمدتاً بخاطر ثبات ضعیف، بالاگیری، و ایمن زایی پادگن های مخاطی مشکل است. در نتیجه، واکسن های مخاطی خیلی کمی در حال حاضر برای استفاده در انسان ها مجاز می باشند. واکسن های دهانی خصوصاً برای ایمن سازی گسرتده راحت هستند، چون آنها در تزریقات پراگوارشی ترجیح داده می شوند و استفاده از آمپول و سرنگ را حذف میکنند. واکسن های دهانی برای اینکه مؤثر باشند باید بطور مؤثر در سطوح مخاطی دورنی گردند و عامل تأثیرگذار مختص به پادگن، و همچنین واکنش سلول های B و T را تحریک کند. پادگن های مخاطی خصوصاً برای محافظت در مقابل عوامل بیماریزا و زهرابه های آنها مهم هستند، که می تواند پادگن های مخاطی را خنثی سازد و دسترسی آنها به محیط درمانی داخلی را محدود سازد. IgA تراوشی می تواند میکرو ارگانیسم ها و زهرابه ها را خنثی سازد و از تماس آنها با مانع سلولی مخاطی جلوگیری کند. خصوصاً مشخص شد که IgA روده ای سم وبا را خنثی می سازد و جنبدگی سالمونلا را کاهش میدهد و همچنین توانایی باسیل شیگلا برای هجوم بر بافت پوششی روده ای را کاهش میدهد. همچنین، مشخص شد
که انتقال دهانی پادگن های IgA خاص از موش ها در مقابل عفونت های باکتریایی مانند ، ، و حفاظت میکنند. IgA علاوه بر کمک به به دام انداختن پادگن ها در مخاط روده ای، برای بیرون انداختن پادگن ها از محیط درمانی داخلی در لومن روده ای از طریق ترانسیتوسیز، و همچنین انتقال پادگن های لومن به بافت های خلطی زیرین برای آغاز واکنش های ایمنی نیز مهم است. اگرچه واکسیناسیون پراگوارشی پادگن های بدنی و حفاظت در مقابل بعضی از عوامل بیماریزای مخاطی مانند HPV، ویروس های فلج اطفال و آنفولانزا را تحریک میکند، و واکسیناسیون مخاطی پادتن های بدنی و مخاطی موضعی را تحریک میکند که حفاظت در مقابل عوامل بیماریزای مخاطی مانند HIV، روتاویروس، نورو ویروس، و را ایجاد میکنند. بنابراین، تأثیر و کارایی یک واکسن دهانی تا حد زیادی به توانایی واکسن برای تحریک تولید بلند مدت پادتن ها در سطوح مخاطی بستگی دارد. همچنین، برای افزایش کارایی فرمول بندی
واکنش، استراتژی های ایمن سازی مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند. سیستم ایمن سازی تقویت-اصلی بر روی موضعی سازی و قدرت واکنش ایمنی، و در نتیجه بر روی کارایی واکسن تأثیر می گذارد. ایمن زایی بسیاری از فرمول بندی های واکسن ها به مدیریت همزمان آنها با دوای ممد بستگی دارد. البته نگرانی های امنیتی در مورد استفاده از دواهای ممد وجود دارد. همچنین، کاهش زهراگینی واکسن های زنده که برای ایمن سازی مخاطی ایجاد می گردد، نگرانی هایی را پیش می آورد که آسیب های تقلیل داده شده ممکن است باعث برگشت، راه اندازی، یا تشدید بیماری های خود ایمن گردند، و یا باعث بیماری هایی در افراد ایمن-سازگار شده شود.
برای غلبه بر بعضی از این مشکلات، استفاده از ذرات در مقیاس نانو بعنوان ابزاری برای استفاده همراه با پادگن ها یا داروها متداول شده است. NP هایی با اندازه های مختلف از موادی با زیست تجزیه پذیر ساخته شده اند می توان آنها را با پادگن های بسیاری ترکیب کرد، و بنابراین بصورت بالقوه ایمن هستند و در عین حال ایمنی در مقابل عوامل بیماریزای
بسیاری را تحریک میکنند. NP های بزرگتر از 200 نانومتر بعلت توانایی خود برای حمل مقدار زیادی از پادگن، عمدتاً همراه با پادگن ها استفاده می گردند. البته NP های کوچک تر نیز می توانند به مانع مخاطی نفوذ کنند و در سطوح مخاطی بصورت موثرتری در مقایسه با NP های بزرگتر، درونی سازی گردند. ما نشان دادیم که سلول های مخاطی روده ای p.o. همراه با NP های 20 و 40 نانومتری را درونی می سازند، که سپس به گره های لنفاوی میان روده ای (MLN) انتقال داده می شوند. ما در اینجا اثبات میکنیم که پادگن ترکیب شده با NP ، p.o. هایی را مدیریت میکند که به شکل ایمن زا به محیط درمانی داخلی می رسند و پادگن های بدنی و مخاطی را تحریک میکنند. ما همچنین نشان میدهیم که آماده سازی مخاطی با Ova-NP برای یک واکنش ایمنی Th1/Th2 بدنی ترکیبی ضروری است. بعلاوه، آماده سازی مخاطی با Ova-NP همراه با ایمن سازی تقویت s.c. برای تحریک سرم های بلند مدت IgG1 و IgG2c و همچنین IgA روده ای ضروری بود. این یافته ها مفاهیمی برای ساخت واکسن های مخاطی و اس
تراتژی های ایمن سازی تقویت-اصلی دارند. این مطالعه همچنین به درک مکانیزم های اساسی کمک میکند که بر واکنش های ایمنی برای پادگن های دهانی غالب هستند.
مواد و روشها
بیانیه اخلاقی
این مطالعه در تطابق شدید با پیشنهادات راهنمای مراقبت و استفاده از حیوانات آزمایشگاهی از سازمان های ملی بهداشت انجام شد. این پروتکل توسط هیئت مراقبت و استفاده از حیوانات آزمایشگاهی دانشگاه جنوبی ایلی نویز اثبات شد. حیوانات توسط تسهیلات آموزشی، فنی و پرسنل دامپزشکی نگهداری می شدند.
حیوانات، واکنشگرها و پادتن ها
برای این مطالعات، از موش های نر و ماده C57BL/6 با سن 6 تا 8 هفته استفاده شد. Chicken Ova بعنوان پادگن پروتئین مد استفاده شد. ذرات نانوی پلی استیرن فلورسنت با تغییر اسید کربوکسیلیک با Ova ترکیب شد و هر دسته ای از NP های جفتی توسط نقطه-لکه تحلیل شد. پادتن های ضد Ova خرگوش در ترکیب با streptavidin-FITC برای شناسایی Ova و Ova-NP بعنوان لکه های نقطه ای استفاده شد. پادتن های IgA ، IgG1 و IgG2c ضد موش از بز ترکیب شده با فسفاتاز قلیایی برای تعیین چگالی محلول پادتن در عصاره های سرم و سرگینی از موش های ایمن شده استفاده می شدند.
مدیرین Ova و Ova-NP در موش ها
برای ایمن سازی های p.o. موش ها بمدت 4 ساعت گرسنه نگه داشته شدند، و سپس (کنترل)، و یا دوز معادل با Ova با استفاده از یک آمپول در روزهای 0، 3، 6 و 8 از طریق شکم به بدن آنها وارد شد. بطور کلی، موش ها (کنترل)، ، و (بصورت Ova-NP یا محلول Ova) دریافت کردند. برای ایمن سازی، NP ها تا تقلیل داده شدند. در آزمایشات دیگر، موش ها توسط p.o. با Ova-NP یا s.c. با از Ova-NP ، و سپس p.o. تقویت شده با از Ova-NP رقیق شده در PBS تا 10 درصد نسبت به غلظت اولیه خود به اندازه 2 درصد آماده سازی شدند.
جمع آوری قرص های مدفوعی و نمونه های خون
قبل از ایمن سازی و هر هفته پس از آن، قرص های مدفوعی از هر موش جمع آوری شد و در PBS حاوی 002 درصد آزید سدیم تا غلظت نهایی 100 میلی گرم ماده خشک/میلی لیتر از PBS رقیق شد. قرص های مدفوعی رقیق شده همگن شدند و سپس بمدت 10 دقیقه در معرض نیروی گریز از مرکز g × 10000 قرار داده شدند. شناور خالی از باقیمانده های مدفوعی جمع آوری شدند و در دمای -20 درجه سانتیگراد تا زمان تحلیل بعدی ذخیره شدند. نمونه های خون از طریق رگ دم با استفاده از یک سوزن 30 g جمع آوری شدند، و سرم در دمای -20 درجه سانتیگراد تا زمان تحلیل بعدی ذخیره شد.
تعیین چگالی محلول پادتن مختص به Ova در عصاره های سرم و مدفوعی با استفاده از معیار ELISA
صفحات 96 حفره ای با ته پهن با از محلول Ova در بافر پوشش دهی روکش کاری شدند و در طول شب در دمای 4 درجه سانتیگراد نگه داشته شدند. پس از اینکه پادگن رها شده برداشته شد، حفره ها بمدت یک ساعت در دمای 37 درجه سانتیگراد با از بافر انسداد مسدود شدند. اگرچه آلبومین سرم گاوی (BSA) اغلب برای معیارهای ELISA استفاده می گردد، با اینحاب برای اجتناب از خطاهای آزمایشی ناشی از واکنش های بین BSA و پادتن های مختص به Ova و همچنین واکنش های بین Ova و پادتن های شد BSA، از ژلاتین خوکی استفاده شد. پس از انسداد، صفحات سه بار با PBS حاوی 005 درصد Tween-20 و 002 درصد آزید سدیم با استفاده از یک شوینده اتوماتیک شسته شدند. پس از شستشو، از نمونه به ستون اول حفره ها اضافه شد و سپس در حفره های متوالی بافر انسداد رقیق شد و در طول شب در دمای 4 درجه سانتیگراد پرورانده شدند. سپس صفحات سه بار شسته شدند و سپس به هر حفره از IgG1 ، IgG2c یا IgA ضد موش از بز ترکیب شده با APاضافه شد، که به اندازه رقیق شدند و در بافر انسداد قرار داده شدند و بمدت 2 ساعت در دمای اتاق پرورانده شدند. سپس صفحات سه بار شسته شدند و فعالیت AP توسط اضافه سازی از زیرلایه AP آزمایش شد و سپس بمدت 20 دقیقه در دمای اتاق و به دور از نور پرورانده شدند. سپس واکنش با متوقف شد و مقدار جذب در 405 نانومتر با استفاده از یک صفحه خوان خوانده شد. چگالی های محلول پادتن بصورت مقدار از بالاترین رقیق سازی متقابل بیان می گردند که مقدار OD به اندازه دو برابر کنترل منفی بدست می آید.
تحلیل آماری
هر آزمایش دوبار تکرار شد. داده ها با استفاده از راهکارهای ANOVA از نرم افزار SAS تحلیل شدند. میانگین گروه ها با استفاده از آزمایش Student’s t-test یا راهکار مقایسه چندگانه Tukey جداسازی شدند و بصورت خیلی متفاوت با در نظر گرفته شدند. داده ها بصورت میانگین انحراف استاندارد بیان شدند.
نتایج
مدیریت p.o. از Ova-NP سرم IgG2c/IgG1 و IgA روده ای را تحریک میکند، درحالیکه تغذیه Ova سرم پادتن های IgG1-غالب و IgA روده ای کوتاه مدت را تحریک میکند
ما بررسی کردیم که آیا مدیریت Ova ترکیب شده با p.o. های NP (و نه OT) ایمنی مختص به پادتن ها را تحریک میکند. OT یک پادتن خوراکی را ایجاد میکند که توسط کاهش در عملکردهای سلول T، متوقف سازی سرم IgE، IgG2a وابسته به Th1، و همچنین واکنش های IgA مخاطی توصیف شده است. بنابراین ما برای کنترل پروتکل ایمن سازی ، دوز بالایی از Ova برای کاهش OT را استفاده کردیم تا بررسی کنیم که آیا تحویل Ova از طریق NP ها OT را لغو میکند یا نه. همچنین، گروهی از موش ها با دوز پایینی از Ova محلول تغذیه شدند تا این امکان از بین برود که واکنش های ایمنی مشاهده شده در موش های ایمن شده Ova-NP بعلت دوز پادگن هستند. یک ویژگی دیگر OT متوقف سازی واکنش بدنی و همچنین واکنش ایمنی روده ای نسبت به نمایش پادگن بعدی است. بنابراین در روز 28 ام پس از آخرین مدیریت Ova محلول، s.c. با به موش ها تزریق شد. موش هایی که به آنها Ova داده شده بود چگالی محلول IgG1 سرم بالاتری را در روزهای 7، 14 و 28 در مقایسه با موش های کنترل و موش هایی که p.o.Ova-NP به آنها داده شده بود نشان دادند. همانطور که پیش بینی می شود، هیچ IgG1 سرم مختص به Ova در موش های کنترل در روزهای 7، 14 یا 28 شناسایی نشد. تزریق s.c. از در روز 28 ، سرم IgG1 را در موش های کنترل تحریک کرد و تا حد زیادی چگالی محلول سرم IgG1 را در موش هایی تقویت کرد که Ova-NP به آنها داده شده بود، اما در موش هایی که محلول Ova به آنها داده شده بود اینطور نبود.
در مقایسه با این، موش هایی که Ova-NP به آنها داده شده بود محلول چگالی سرم IgG2c بالاتری را در روز 14 در مقایسه با موش های کنترل و تغذیه شده با Ova نشان دادند. ایمن سازی s.c. تا حد زیادی چگالی محلول سرم IgG2c برای موش های Ova-NP و تغذیه شده با Ova تقویت کرد، درحالیکه موش های کنترل هیچ چگالی محلول سرم IgG2c را قبل یا بعد از ایمن سازی s.c. نشان دادند.
شکل 1 – واکنش های پادتن در سرم موش های تغذیه شده با p.o. و محلول Ova ، Ova-NP یا PBS
شکل 2 – واکنش های IgA روده ای در موش های تغذیه شده با p.o. و محلول Ova ، Ova-NP یا PBS
شکل 3 – شکل 2 –چگالی محلول پادتن های سرم ها در موش های تغذیه شده با p.o.و Ova-NP پس از آماده سازی p.o. یا s.c. با Ova-NP
موش های تغذیه شده با Ova-NPمحلول چگالی سرم IgG2c نسبتاً بالاتری در روز 42 در مقایسه با چگالی محلول موش های کنترل و موش های تغذیه شده با Ova داشتند. برای بررسی تغییرات IgA روده ای مختص به Ova در طول زمان، قرص های مدفوعی از موش های منفرد جمع آوری شدند و از لحاظ وجود IgA مورد بررسی قرار گرفتند. هیچ مقدار قابل اندازه گیری از IgA در عصاره های مدفوعی موش های کنترل و موش های تغذیه شده با Ova-NP در روزهای 7، 14 یا 28 شناسایی نشد. برعکس، موش هایی که با محلول Ova تغذیه شده بودند، چگالی محلول IgA مدفوعی نسبتاً بالاتری را در روز 14 پس از مدیریت p.o. نشان دادند. البته این چگالی های محلول پایدار نبودند و با چگالی های محلول موش های کنترل یا تغذیه شده توسط Ova-NP در روز 28 متفاوت نبودند. ایمن سازی s.c. با در روز 28 تا حد زیادی چگالی های محلول IgA را فقط در عصاره های مدفوعی از موش های ایمن شده با p.o. و Ova-NP تقویت کرد، اما IgA روده ای را در موش های تغذیه شده با Ova خنثی کرد. موش های کنترل تغذیه شده با PBS و ایمن شده با در روز 28 هیچ IgA را در عصاره های
مدفوعی در هیچ نقطه زمانی آزمایش شده ای نشان ندادند. موش هایی که با یک دوز از محلول Ova تغذیه شده بودند با مقدار Ova داده شده از طریق Ova-NP قابل مقایسه بودند و سرم IgG1 و IgG2c را نشان دادند که مقداری کمتر از چگالی محلول موش هایی بود که با دوز بالایی از Ova تغذیه شده بودند. در موش هایی که با دوز پایینی از Ova تغذیه شدند، IgA در عصاره های مدفوعی در روز 14 پس از ایمن سازی قابل شناسایی بود و با چگالی محلول IgA در عصاره های موش هایی که با ذوز بالایی از Ova تغذیه شدند قابل مقایسه بود. همچنین، تزریق s.c. با ، IgA روده ای موش هایی را تقویت نکرد که با دوز پایینی از Ova تغذیه شده بودند. موش هایی که با p.o. و Ova-NP تغذیه شده بودند، IgA خیلی بالاتری در مقایسه با موش های تغذیه شده با دوز بالا و پایینی از IgA پس از ایمن سازی s.c. داشتند.
آماده سازی p.o. با Ova-NP برای تحریک تغییر ایزوتایپ ضروری است، که منجر به واکنش ایمنی بدنی IgG2c/IgG1 قطبیده و IgA روده ای می گردد
ما سپس بررسی کردیم که آیا تغذیه با Ova-NP برای قطبش سازی Th1/Th2 و برای تحریک IgA روده ای کاملاً مورد نیاز است. برای اینکار، ابتدا دو گروه از موش ها با p.o. یا s.c. همراه با Ova-NP ایمن سازی شدند و سپس p.o. با Ova-NP تقویت شد. در روز 7 موش های تغذیه شده با s.c. چگالی محلول سرم IgG1 خیلی بالاتری در مقایسه با موش های تغذیه شده با p.o. داشتند، که البته هر دو گروه دارای چگالی محلول سرم IgG1 قابل مقایسه ای در روزهای 14، و 28 پس از ایمن سازی بودند، که تا حدودی توسط ایمن سازی دوم p.o. فقط در موش های تغذیه شده با p.o. افزایش یافت . موش های تغذیه شده با p.o. و Ova-NP چگالی محلول سرم IgG2c قابل توجهی را در روز 14 نشان دادند، که در مقایسه با چگالی های محلول موش های تغذیه شده با s.c. در روزهای 14، 28 و 42 خیلی بالاتر بودند. مانند سری آزمایشات اول، مقدار مهمی از IgA در عصاره های مدفوعی موش های تغذیه شده با p.o. فقط پس از مدیریت Ova-NP با p.o. دوم در روز 28 مشاهده شد. در روز 42 موش های تغذیه شده با p.o. و تقویت شده با p.o. ، IgA نسبتاً بالاتری در مقایسه با
موش های تغذیه شده با s.c. و تقویت شده با p.o. و Ova-NP داشتند . بصورت غیر مترقبه ای در روزهای 7 و 42، موش هایی که با s.c. و Ova-NP تغذیه شده بودند IgA قابل اندازه گیری در نمونه های ترکیبی از عصاره های مدفوعی داشتند. تحلیل نمونه های عصاره مدفوعی و سرم فردی جمع آوری شده در روزهای 7 و 42 مشخص ساخت که فقط 1 موش از 5 موش تغذیه شده با s.c. و تقویت شده با p.o. ، سرم IgG2c و IgA روده ای را داشت که میانگین های کلی گروه را تحریف می کرد. آزمایش نسبت های سرم IgG1:IgG2c در روز 42 مشخص ساخت که موش های تغذیه شده با s.c. و Ova+CFA یا Ova-NP باعث واکنش IgG1-غالب شدند، و نسبت های IgG1:IgG2c در مقایسه با نسبت های IgG1:IgG2c موش
های تغذیه شده با p.o. و Ova-NP نسبتاً بالاتر بودند. همچنین، موش های تغذیه شده با Ova-NP سپس تقویت شده با s.c. و Ova+CFA یا p.o. با Ova-NP پایین ترین نسبت های IgG1:IgG2c را داشتند که نشاندهنده قطبش Th1 قوی بود. در روز 42 نسبت های IgG1:IgG2c بین این دو گروه تا حد زیادی با هم تفاوت نداشتند.
شکل 4 – تحریک IgA روده ای و واکنش پادتن سرم IgG2c به جریان ایمن سازی بستگی دارد که برای آماده سازی بکار برده می شد
شکل 5 – سرم IgG1 ، IgG2c موش و چگالی محلول پادتن IgA مدفوعی در 6 ماه پس از ایمن سازی تغذیه
جدول 1 – چگالی محلول پادتن بدنی و مخاطی مختص به Ova در روزهای 42 و 180 پس از ایمن سازی تغذیه
چگالی محلول پادتن بدنی و مخاطی تحریک شده توسط مدیریت Ova-NPp.o. همراه با تقویت s.c. با Ova+CFA برای دوره های زمانی تمدید شده به نسبت بالا باقی می ماند
تحلیل نمونه های مدفوعی و سرم جمع آوری شده در 6 ماه پس از تغذیه نشان داد که چگالی محلول سرم های IgG1 و IgG2c مختص به Ova و همچنین IgA روده ای در موش های تغذیه شده با p.o. و Ova-NP و s.c. تقویت شده با Ova+CFA در مقایسه با موش های تغذیه شده با p.o. و تقویت شده با p.o. و Ova-NP نسبتاً بالاتر بودند. همچنین، موش های تغذیه شده با p.o. و تقویت شده با Ova-NPIgG2c و IgA روده ای نسبتاً بالاتری در مقایسه با موش های تغذیه شده با s.c. و تقویت شده با p.o. داشتند. جالب اینکه، در 6 ماه پس از تغذیه، موش های تغذیه شده با Ova-NP و s.c. و تقویت شده با Ova+CFA چگالی محلول سرم IgG2c و IgA روده ای نسبتاً بالاتری در مقایسه با چگالی محلول های روز 42 داشتند.
برعکس، در موش های تغذیه شده و تقویت شده با p.o. و Ova-NP چگالی محلول سرم IgG1 در 6 ماه پس از تغذیه تا حد زیادی کاهش پیدا کرد . همچنین یک کاهش (البته بی اهمیت) در چگالی محلول های سرم IgG2c وجود داشت، درحالیکه چگالی محلول IgA روده ای خیلی تغییر پیدا نکرد. در موش های تغذیه شد با s.c. و تقویت شده با p.o. و Ova-NP ، چگالی محلول سرم های IgG1 ، IgG2c و IgA روده ای تا حد زیادی بین روزهای 42 و 180 متفاوت نبود.
بحث
ماهیت پادگن بر روی بالاگیری آن در مخاط روده ای، انتقال به بافت های لنفاوی عمیق تر، و در نتیجه ایمن زایی آن تأثیر می گذارد. پادگن های بزرگتر عمدتاً توسط سلول های M درونی سازی می شوند که در بافت پوششی قرار گرفته روی لکه های پیر (PP) و غده های لنفاوی مجزا شده یافته می شوند. باکتری ها را میتوان توسط سلول های دندریت ، و از تیغه پروپریا نیز درونی کرد، که میتواند دندریت ها را بین سلول های مخاطی روده کوچک توسعه دهد. برعکس، پادگن های پروتئین انحلال پذیر که بدون هضم شدن به روده کوچک می رسند ممکن است از طریق گذرگاه های وابسته به سلول وارد تیغه پروپریا شوند و به ها انتقال داده شوند. مشخص شد که انتقال پادگن های پروتئین به MLN ها توسط های تیغه پروپریا برای تحریک OT ضروری است. هاو و همکارانش نشان دادند که NP های 20 و 40 نانومتری نه تنها توسط سلول های مخاطی قرار گرفته بر روی PP درونی شدند، بلکه توسط سلول های
مخاطی قرار گرفته بر روی پرز نیز درونی شدند. همچنین، در تیغه پروپریا از پرز، NP ها اغلب بصورت موضعی شده با ها و مشاهده می شدند. ما بررسی کردیم که آیا مدیریت p.o. از پادگن مدل Ova ترکیب شده با NP های 20 نانومتری، واکنش های ایمنی مختص به Ova را تحریک میکند، بجای OT که در مدیریت Ova انحلال پذیر مشاهده می گردد. ما همچنین این مسئله را بررسی کردیم که جریان های تغذیه و تقویت دوم ایمن سازی ها بر روی واکنش های پادتن مخاطی و بدنی بعدی تأثیر می گذارند. ما نشان دادیم که مدیریت p.o. محلول p.o. واکنش بدنی IgG1-غالب را تحریک میکند که توسط مدیریت Ova بعدی تقویت نمی گردد. تغذیه Ova همچنین IgA روده ای را تحریک می کرد. این واکنش یادآور واکنش IgA رود
ه ای برای E.cloi وخش پروره ای بود که بسرعت نمایش میکروب های هم پروری را خنثی کرد. بنابراین مانند موجودی IgA روده ای که گونه های میکروبی اصلی را نشان میدهد، موجودی IgA روده ای همچنین پادگن های روده ای تغذیه ای برجسته ای را نشان میدهد. واکنش IgA مخاطی نیز ممکناست پادگن های روزده ای تغذیه ای برجسته ای را نشان دهد. واکنش IgA مخاطی به محلول Ova نیز دارای خصوصیات حافظه ایمنی و تقویت-اصلی کلاسیک مانند تزریق Ova+CFA نیست که IgA ردوه ای مختص به Ova را تقویت نکرد. برعکس، Ova ترکیب شده با NP های 20 نانومتری واکنش پادتن سرم ترکیبی IgG2c/IgG1 را تحریک کردند و مخاط روده ای برای تراوش IgA را آماده سازی کردند. برخلاف چگالی محلول پادتن تحریک شده توسط محلول Ova ، سرم IgG2c/IgG1 و همچنین Ova روده ای تحریک شده توسط Ova-NPp.o.تا حد زیادی توسط مدیریت Ova-NPp.o. یا Ova+CFAs.c. بعدی تقویت شدند. ما در تطابق با یافته های دیگران نشان دادیم که s.c. مدیریت شده Ova-NP مانند CFA در تحریک پادتن های مختص به Ova موثرتر هستند. همچنین، NP ها واکنش های
التهابی پیرامونی یا موضعی را ایجاد نمی کنند که اغلب با CFA یا دواهای ممد دیگر مشاهده می شد. یک مشاهده خیلی مهم دیگر اینست که تغذیه مخاطی با Ova-NP قطبش سازی Th1/Th2 قوی را تحریک می کرد، درحالیکه تغذیه s.c. عمدتاً واکنش ایمنی نوع Th2 را تحریک می کرد، که توسط تحلیل چگالی محلول پادتن سرم های IgG1 و IgG2c نشان داده شده است. برتری و غلبه سرم IgG1 و عدم برتری سرم IgG2c و IgA روده ای در موش های تغذیه شده با Ova-NP نشان میدهد که تحویل Ova از طریق NP ها بخودی خود تغییر ایزوتایپ را تحریک نمی کند. جریان مدیریت پادگن که برای ایمن سازی تغذیه استفاده شد بر روی منحرف سازی Th1 یا Th2 تأثیر می گذارد و قوی ترین قطبش Th1 در موش های تغذیه شده با p.o. و Ova-NP مشاهده شد. همچنین، IgA روده ای فقط در موش هایی مشاهده شد که از طریق سطوح مخاطی با Ova یا Ova-NP تغذیه شده بودند. تغییر ایزوتایپ IgAممکن است در PP، MLN و احتمالاً در تیغه پروپریا از روده کوچک رخ دهد. همه این موقعیت های کالبدشناسی میتوانند PAMO های میکروبی ناشی از میکروفلورای هم پروروی را پرورش دهند، و بنابراین نمایش پادگن در این محتوا می تواند مسئول تغییر ایزوتایپ باشد، که منجر به IgG1 ، IgG2c و IgA روده ای می گردد. بقیه نشان داده اند که سیگنال دهی MyD88 برای تحریک IgG2c برای پادگن های وابسته به غده تیموس ضروری است، و اینکه توسعه واکنش Th1 اولیه و IgG2c نیازمند فعالسازی MyD88برای لنفوسیت های DC و B
است. مشخص شد کهعدم وجود MyD88 نیز باعث اختلال در تولید IgA در لکه های پیر می گردد، که نشاندهنده اینست که سیگنال دهی از طریق گیرنده های شبیه به ناقوس نقش کلیدی را در ایمنی مخاطی با وساطت IgA ایفا میکند. در این دو آزمایش جداگانه، ایمن سازی s.c. با Ova+CFA به تنهایی مقدار قابل اندازه گیری از سرم IgG2c را دو هفته پس از ایمن سازی تحریک نکرد. همچنین، موش های تغذیه شده فقط با Ova-NP دارای واکنش خلطی IgG1-غالب بودند، اگرچه در 1 موش از 5 موش IgG2c و IgA روده ای مشاهده شد. مشخص شد که NP های کوچک و ذرات شبه-ویروس 30 نانومتری مدیریت شده بصورت میان پوستی، بصورت آزادانه در LN های موضعی تخلیه می گردند، درحالیکه NP های بزرگ اغلب در محل تزریق باقی می مانند. بنابراین قابل مشاهده است که کسر کوچکی از NP های s.c. تزریق شده در پشت یک موش می تواند به MLN نیز برسد، که تغییر ایزوتایپ ممکن است رخ دهد. تحریک واکنش های IgA در MLN ها پس از ایمن سازی s.c. قبلاً اثبات شده بود، که منجر به این پیشنهاد شد که رابطه عملکردی بین بافت های مخاطی و پوست وجود دارد.
مشخص شد که ایجاد حافظه ایمن زای مخاطی با استفاده از سم وبا بعنوان یک پادگن امکان پذیر است. البته ایمنی مخاطی کاهش یابنده سریع، نشان میدهد که حافظه مخاطی ممکن است کوتاه مدت باشد. IgA مخاطی تحریک شده پس از ایمن سازی p.o. موش ها با ذرات بدون دوای ممد، در هفته 7 و 8 پس از ایمن سازی بترتیب حدود 40 و 60 درصد کاهش یافت. در یک مطالعه مشابه، چگالی محلول پادتن IgA بزاقی در هفته 13 پس از ایمن سازی حدود 90 درصد کاهش یافت، که نشاندهنده اینست که تراوش IgA روده ای تحریک شده توسط ایمن سازی p.o. با ذرات بزرگ کوتاه مدت است. ما نشان میدهیم که ایمن سازی p.o. منفرد فقط با NP ها برای تحریک چگالی محلول بالای از IgA در عصاره های مدفوعی کافی نیست. البته ایمن سازی s.c. موش های تغذیه شده با p.o. چگالی محلول IgA روده ای بالاتری داشتند. همچنین، ایمن سازی p.o.-p.o. با Ova-NP نیز IgA رود
ه ای را تقویت می کرد که برخلاف سرک های IgG1 و IgG2c بدنی، در 6 ماه پس از تغذیه کاهش زیادی پیدا نکرد. این یافته با یافته های بقیه مغایرت دارد و ناهمخوانی ها در نتایج ما ممکن است بعلت تفاوت در اندازه NP های استفاده شده برای ایمن سازی باشد، چون بالاگیری NP ها در روده رابطه معکوسی با اندازه آن دارد. همچنین، اندازه NP ها نیز نقش مهمی را در حجم و کیفیت واکنش ایمنی ایفا میکند، چون مشخص شده است که NP های کوچک تر در تحریک ایمنی خلطی با وساطت سلول ها ، و همچنین در حفاظت از موش ها در مقابل تومور ها مؤثرتر هستند.
تحریک یک واکنش ایمنی Th1/Th2 و حافظه ایمنی مخاطی برای تأثیر و کارایی یک واکسن مخاطی ضروری است. واکنش های مؤثر Th1 برای حفاظت در مقابل عوامل بیماریزا
ی مخاطی مانند ، و غیره مهم هستند. واکنش های Th2 از تولید پادتم مانند IgA مخاطی و IgG بدنی پشتیبانی می کند که برای حفاظت در مقابل و زهرابه های آن، روتراویروس، نورو ویروس، ویروس آنفولانزا، پلی ویروس و غیره ضروری هستند.
درک بهتر این مسئله که پادگن ترکیب شده با NP چطور به بافت های لنفاوی عمیق تر انتقال داده می شود، و نمایش آن برایلنفوسیت های T برای طرحی NP بر اساس واکسن های مخاطی مهم است. همچنین، اینکار به درک ما از این مسئله کمک میکند که NP های تغذیه ای متداول چطور نقش مهمی را در تزریق مخاط های روده ای به پادگن های تغذیه ای بی ضرر ایفا میکنند. استفاده از NP ها برای ساخت واکسن نسبت به راهکارهای قبلی چندین مزیت دارد. NP ها توسط سلول های مخاطی روده ای بصورت مؤثر درونی می گردند و برای مؤثر بودن نیازمند دواهای ممد نیستند، و بنابراین هیچ مسئله امنیتی را ایجاد نمی کنند. NP های با زیست تجزیه پذیر را می توان در کپسول های قابل هضم قرار داد تا از پادگن در مقابل خراب شدن حفاظت گردد، و بنابراین ایمن زایی فرمول بندی واکسن افزایش یابد. مطالعات بیشتری برای بررسی این احتمالات مورد نیاز است. اگرچه مدیریت p.o. بدون سوزن واکسن های مخاطی NP-مبنا خصوصاً برای ایمن سازی های حجیم ضروری است، با ایحال ایمن سازی تقویت ثانوی به نظر می رسد که برای تحریک پادگن های بدنی و مخاطی ضروری و لازم باشد.
کلمات کلیدی :
ارسالکننده : علی در : 95/5/20 4:44 صبح
گزارش کارآموزی پراید تحت فایل ورد (word) دارای 72 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد گزارش کارآموزی پراید تحت فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
فهرست مطالب
پیشگفتار1
مقدمه4
موقعیت شرکت6
تاریخچه شرکت8
خودروهای تولیدی شرکت10
خودروهایی که در گذشته تولید شده10
تولیدات فعلی شرکت14
تولیدات آینده شرکت17
سالن اصلی تولید بدنه19
خط تولید پرایدGTX22
پانل های کنترل25
تئوری کار در سالن تولید بدنه27
دستگاههای جوشCO236
دستگاه جوش آرگون38
کاربردهای سیلر43
پمپ سیلر45
سالن رنگ47
جداول رنگ آمیزی56
ایمنی و بهداشت57
جلوگیری از انفجار و اشتعال58
بهینه سازی در تولید بدنه61
نتیجه گیری72
خلاصه فعالیت های انجام گرفته :
گزارش فوق در مدت تقریباً 40 روز در شرکت پارس خودرو تدوین گردیده است در این مدت از چندین سالن دیدن بعمل آوردم و با طرز کار دستگاههای صنعتی مختلف آشنا شدم و همچنین آزمایشی در مورد بهینه سازی انجام گرفت.
اولین سالنی که مورد بازدید قرار گرفت سالن تولید بدنه خودروی پراید GTX بودکه در آن دستگاههای متنوعی مانند پمپ های سیلرزنی و دستگاههای جوش مختلف کابرد داشت. سالن دومی که در آن فعالیت داشتم سالن مخصوص رنگ بود که سالن بسیار پیشرفته و با کارایی بالا نشان می داد.
در سالن مربوطه به سالن بدنه آزمایشی توسط اینجانب انجام گرفت که درآن به وسیله پانل اصلی تعداد تولید و سهم هر بخش در سرعت تولید بدنه ها را ثبت نمودم که می توان به وسیله نتایج حاصل از آن می توان به سرعت تولید بدنه افزود.
پیشگفتار :
مطالب فوق توسط اینجانب در طول مدت 288 ساعت کارآموزی در شرکت سهامی عام پارس خودرو تهیه گردیده است. با توجه به اینکه ثبت رفت و آمد و ثبت حضور در شرکت مربوط به وسیله دستگاههای الکترونیکی و زمان سنجی انجام می شد.
حضور اینجانب در کل مدت در محل ضروری بوده و سعی کردم مطالبی را گردآوری نمایم که در بالا بردن اطلاعات دوستان عزیزی که احیاناً گزارش فوق را مطالعه می نمایند مثمر ثمر واقع شود.
با توجه به اینکه اینجانب تجربه مطالعه گزارشات کارآموزی متعددی را داشته ام و با توجه به این مطلب که دوستان عزیز نیز زحمات زیادی را برای تهیه گزارشات فوق متحمل شده بودند اما در اکثر گزارشات یک نکته منفی خودنمایی می کرد و آن نکته این بود که مطالب ارائه شده از طریق خواندن گزارشات قابل انتقال نبودند به دلیل اینکه یا به صورت آمار و ارقام بودند یا مطالب در سطح بسیار بالایی تهیه شده بودند که قابل لمس نبودند. پس اینجانب با در نظر گرفتن شرایط فوق سعی کردم گزارشی را ارائه دهم که در حد امکان مطالبی را برای استفاده دیگر دانشجویان در بر داشته باشد چون تحقیق فوق در یک کارخانه خودروسازی انجام گردیده که لمس آن برای بعضی دوستان مقدور نمی باشد بنده سعی کردم که کلیه چیزهایی را که موفق به درک آنها شده ام بر روی صفحه کاغذ بیاورم.
اینجانب در طول مدت تقریباً 40 روز کاری مطالب بسیار فراوان و آموزنده ای را فراگرفتم که تقریباً غیر قابل قیاس با مدت 2 سال تحصیل من در دانشگاه می باشدچرا که در دروس مهم کارگاهی استادان محترم میلی به انتقال آموخته های خود به دانشجو نشان نمی دادند این مطالب را در قیاس با کارکنان و مهندسان بخش نت سالن بدنه پراید بیان می نمایم. زیرا افراد نامبرده با اینکه مسئولیتی نسبت به اینجانب نداشتند و وظایف بسیار سنگینی هم بر دوش داشتند دلسوزانه تجارب چندین ساله خود را به یک فرد دانشجو انتقال می دادند. که در همین جا نهایت تقدیر و تشکر را از ایشان به عمل می آورم و همچنین مسئولان کتابخانه مهندسی شرکت که کتاب های نفیس و رفرنس های با ارزشی در مورد صنعت اتومبیل را در مجموعه خویش جای داده بودند کمال تشکر را می نمایم و همچنین از مسئولان بخش آموزش به دلیل کمک به بنده تشکر می کنم. البته مسئول کتابخانه بخش آموزش که اینجانب به کتب و اطلاعات موجود در بخشی که ایشان مسئولیتش را داشتند نیاز فراوان داشتم با اینجانب همکاری نمی کردند و در اکثر اوقاتی که زمان کار کتابخانه بود حضور نداشتند که شاید همکاری با بنده در حوزه وظایف ایشان نبوده است در کل بایسته است کمال تشکر را از عزیزانی که مرا در یادگیری مهارتهای فنی یاری نمودند تشکر کنم و امیدوارم روزی بتوانم دین خویش را به شرکت فوق ادا نمایم.
(1-1-1)مقدمه :
امروزه صنعت خودروسازی پس از نفت فراگیرترین و مؤثرترین صنعت کشور به شمار می آید این صنعت نه تنها در ایران بلکه در بیشتر کشورهای جهان از جایگاه ممتاز و قابل قبولی برخوردار است صنعت خودروسازی اصولاً با برخورداری از دو واقعیت غیر قابل انکار، یکی نیاز تمامی جوامع بشری با هر فرهنگ و آداب و رسوم و متعلق به هر سرزمین و دیار، و دیگری میزان اشتغالزایی آن به جهت گستردگی رشته مختلف صنعتی مرتبط با این محصول و الزام در بهره گیری از امکانات تولیدی هزاران کارگاه کوچک و بزرگ که در بخشهای گوناگون صنعتی مانند صنایع فلزی، شیمیایی، سلولزی، الکتریک- الکترونیک، نساجی، شیشه، لاستیک و غیره فعال بوده و در حقیقت هر گروه به سهم خود مسئولیت تأمین مواد اولیه مورد نیاز، ساخت قطعات، تست و تضمین کیفیت و یا حتی حمل و نقل و تحویل حدود 9 تا 27 هزار قطعه لازم برای ساخت یک خودرو را به عهده دارند تردیدی باقی نمی گذارد که صنعت خودرو به حق محرکه صنعتی اقتصاد هر کشور است و اگر خدمات پس از فروش، تعمیرگاههای مجاز و آزاد و بخصوص نقش خودروهای تجاری را به آنها اضافه کنیم اهمیت اقتصادی و اجتماعی موضوع فراتر نیز خواهد رفت. در کشور ما نیز پیشرفت های شایان ذکری در زمینه خودروسازی انجام گرفته البته نباید از این موضوع نیز چشم پوشی کرد که کشورهایی مانند کره نیز تقریباً همزمان با کشور ما به صحنه پر پیچ و خم بازار جهانی خورد پا گذاشتند اما پیشرفت و جایگاه کشورهای فوق در بازار جهانی هم اکنون قابل مقایسه با صنعت خودروی ایران نمی باشد البته نباید از این موضوع نیز چشم پوشی کرد که خودروساز داخلی ایران خودرو هم اکنون جزء200 شرکت بزرگ خودروسازی دنیا می باشد آمارها نشان می دهد که 80% استفاده کنندگان خودرو که تعداد کل تولید در دنیا در حدود 60 میلیون دستگاه می باشد درکشورهای جهان اول قرار دارند و تنها 20% از تولید جهانی توسط کشورهای جهان سوم مورد استفاده قرار می گیرد که با توجه به این آمار می توان ایران را یکی از بزرگان صبنعت خودرو در کشورهای در حال توسعه دانست.
(1-1-2)موقعیت شرکت :
شرکت پارس خودرو در کیلومتر 16 جاده مخصوص کرج- تهران قرار دارد. از نظر عرضی شرکت پارس خودرو از جاده مخصوص شروع شده و تا جاده فتح ادامه می یابد. ساختمان مدیریت شرکت در قسمت شمالی شرکت قرار دارد و ساختمان به شکل آرم شرکت می باشد. هم اکنون در شرکت پارس خودرو 4 سالن سلف سرویس وجود داردکه هم اکنون جوابگوی کارکنان شرکت می باشد اما در سالنهای آینده با توجه به افزایش تعداد کارکنان شرکت نیاز به ساخت ساختمانهای سلف جدید محسوس می باشد.
در قسمت شمال شرقی شرکت ساختمان ایمنی و بهداشت می باشد که دارای دو آمبولانس و تجهیزات نسبتاً مطلوبی است و حتی وسایل دندانپزشکی نیز در بهداری موجود می باشدک معمولاً حوادثی در سالنهای مختلف به وقوع می پیونددکه توسط بهداری معالجات اولیه انجام می شود. در قسمت جنوبی ساختمان بهداری ساختمان بهداری ساختمان آموزش و کتابخانه قرار دارد و به ترتیب به سمت جنوب شرکت سالن کنترل کیفیت، کتابخانه مهندسی، انبار قطعات یدکی، سالن تولید بدنه خودروهای پراید، پی کی، سرانزا و رونیز قرار دارد.
در سمت راست مجموعه هایی که بیان شد انبار خودروهای تولیدی قرار دارد و در قسمت آخر هم پارکینگ شرکت قرار دارد.
در قسمت شمالی شرکت قسمت مدیریت قرار دارد درکنار ساختمان مدیریت ساختمان امور اداری دایر گردیده یکی از ساختمانهای سلف سرویس نیز در این مکان ساخته شده از این قسمت نیز وقتی به سمت جنوب شرکت پیشروی می کنیم به ساختمانهای مونتاژ خودروهای دو دیفرانسیل و بعد از آن به سالن مونتاژ خودروهای تک دیفرانسیل می رسیم بعد از این سالنها به یک سوله بزرگ در حال ساخت می رسیم که در آینده کار تولید خودروی L90 در این سالن انجام می گیرد و جنوبی ترین قسمت به انبار ضایعات بر می خوریم.
در قسمت شمالغربی شرکت ورودی اصلی قرار دارد ک ساختمان با نمای سبز رنگ می باشد. در این قسمت وقتی به سمت جنوب پیش می رویم انبار خودروهای تولیدی قرار دارد بعد از این قسمت نوبت به ساختمان حراست و آتش نشانی می رسد که در یک ساختمان ابقا شده اند، بعد از آن سالن رنگ شرکت می باشد و در قسمت غربی سالن رنگ نیز نیروگاه قرار دارد.
(1-1-3)تاریخچه شرکت :
در سال 1335 در خیابان اکباتان تهران به منظور انجام فعالیتهای بازرگانی و عمدتاً در رابطه با واردات و فروش اتومبیلهای جیپ و بلیزر قطعات یدکی آنها شرکتی به نام شرکت جیپ تأسیس شد.
در سال 1338 با احداث کارخانه ای در جاده مخصوص کرج، تهران (محل کنونی شرکت پارس خودرو مونتاژ انواع اتومبیلهای جیپ را در ایران آغاز کردند و در سال 1345 اقدام به احداث سالنهای پرس و ساخت قطعات و توسعه عملیات نمودند از سال 1346 تولید اتومبیلهای آریا شاهین (رامبلر) به محصولات قبلی اضافه گردید. در تاریخ 4/2/1352 شرکت موتور جک (سهامی) خاص از طریق انتقال دارائیها و تعهدات شرکت جیپ و در تاریخ 8/2/1352 طبق مصوبه مجمع عمومی فوق العاده نام شرکت به جنرال موتورز ایران (سهامی خاص) تغییر یافت. براساس موافقت نامه مورخ 30/8/59 سازمان صنایع ملی ایران به شرکت خودرو سازی ایران (سهامی خاص ) تغییر یافت.
نهایتاً به استناد موافقت نامه 13/10/59 نام آن به شرکت پارس خودرو (سهامی خاص) تغییر نمود و سپس در سال 1371 طبق مصوبه مجمع عمومی (صاحبان سهام) و در راستای سیاستهای دولت جمهوری اسلامی ایران وضعیت سهام شرکت از سهامی خاص به سهامی عام تغییر یافت.
از تاریخ فوق تا به حال شرکت پارس خودرو تحولات گوناگونی را به خود دیده و هر روز نسبت به روز قبل پیشرفتهایی را حس نموده شرکت پارس خودرو یک شرکت مونتاژ کننده موفق می باشد از آن جهت که علاوه بر تولید ارزان قیمت ترین خودروهای ایران مانند PK به مونتاژ لوکس ترین خودروها مانند نیسان ماکسیما نیز همت گمارده است تا بتواند نیاز بازار را در همه زمینه ها بر طرف گرداند البته نا گفته نماند شرکت پارس خودرو به صادرات خودروهایی مانند پراید 141 و New pk نیز دست زده است که این به نوبه خود موفقیت بزرگی می باشد.
خودروهای تولیدی شرکت :
(1-1-2) خودروهایی که در گذشته تولید شده :
1-خودروهای جیپ :
در سال 1338 در کارخانه ای که توسط شرکت جیپ تأسیس گردیده بود و مکان کنونی شرکت پارس خودرو می باشد اقدام به مونتاژ انواع اتومبیلهای جیپ از قبیل کروکی ساده و نظامی (فرماندهی و ساده) و جیپ کالسکه ای، جیپ استیشن آهو، جیپ وانت، سیمرغ، جیپ آمبولانس آغاز گردید و تا سال 1359 ادامه داشت که بعلت قطع رابطه با آمریکا و عدم امکان تأمین قطعات از منبع اصلی (شرکت آمریکن موتورز) تولید آنها قطع گردید و مصالحه مجدد در سال 1362 تا سال 1364 تولید 8808 دستگاه سفارش مربوط به مصالحه دیوان اداری لاهه انجام گرفت.
2-سواری آریا و شاهین :
تولید اتومبیلهای سواری آریا و شاهین (رامبلر) در سال 1346 در سالن مونتاژ جدید که احداث آن از سال 1345 شروع شده بود آغاز گردید و در این سال با احداث سالنهای پرس و ساخت، حجم قطعات وارداتی را به تدریج کاهش و شروع به ساخت داخلی قسمتهایی از آن نمودند.
3-سواری شورلت ایران(اپل) :
در سال 1352 با مشارکت جنرال موتورز آمریکا در 45% سهام شرکت جیپ نام این شرکت به شرکت جنرال موتورز ایران تغییر یافت و این شرکت ضمن حفظ سالن جیپ به سفارش سالن جیپ سابق که به صورت بازرگانی در خیابان اکباتان به فعالیت خود ادامه می داد تولید انواع خودروهای جیپ را ادامه و در سالنهای تولید به جای سواریهای آریا و شاهین (رامبلر) تولید سه مدل سواری اپل به نامهای شورلت ایران 2500 و 2800 رویال آغاز گردید که تا سال 1355 ادامه داشت در سال 1355 تولید سواریهای جنرال موتورز بنام شورلت نوا در 4 مدل و بیوک در 5 مدل و کادیلاک سویل جایگزین تولید اتومبیلهای اپل گردیدند و تولید این سری اتومبیلها نیز به دلیل قطع رابطه با آمریکا در سال 1361 قطع شد. در سال1364 قسمتی از اتومبیلهای نوا و بیوک که قطعات آنها در سال 1357 سفارش شده ولی به دلیل رابطه با آمریکا در بنادر کانادا بلا تکلیف مانده بود طبق مصالحه انجام شده در لاهه تولید آنها شروع و در سال 1367 پایان یافت.
بالاترین سطح اتومبیلهای سواری در سال 1354 به تعداد 7609 دستگاه بوده است.
4-جیپ صحرا :
در سال 1368 مهندسی شرکت طی مطالعاتی که از مدتها قبل شروع شده بوداتومبیلهای جیپ صحرا را به طور بسیار مطلوبی تغییر داد. که دارای تجهیزات و امتیازات زیادی نسبت به جیپ قبلی بود و بنام صحرا آماده عرضه به متقاضیان نمود و به عنوان یک اتومبیل دو منظوره شهری- بیابانی مورد استفاده همه مردم قرار گرفت.
5-وانت شورلت :
در سال 1356 این شرکت با احداث سالن تراک در جنوب شرقی سالنهای تولیدی اقدام به تولید وانتهای شش سیلندر دو دیفرانسیل شورلت نمود که تولید آنها تا سال 1359 ادامه داشت و به دلیل قطع رابطه با آمریکا این تولیدات پایان یافتند.
6-اتومبیل های نیسان-نیسان پاترول :
طرح و تولید خودروهای دو دیفرانسیل در قالب بخشی از پرونده عظیم تکنولوژی و کمکهای فنی مورد قرارداد بین نیسان ژاپن و سازمانهای گسترش در تاریخ تیرماه 1364 به شرکت پارس خودرو به عنوان مجری بخشی از کل طرح واگذار گردید لازم به توضیح است که کل طرح عبارت بود از : تولید قوای محرکه در زامیاد و تولید چند نوع اتومبیل و استیشن و وانت در سایپا و پارس خودرو متعاقب این امر قرارداد همکاری فیما بین پارس خودرو و نیسان ژاپن منعقد و عملیات اجرائی آن پس از انجام مطالعات اولیه در فروردین 1365 شروع شد و در بهمن و شهریور 1367 مدل وانت دو دیفرانسیل نیسان در سالن تراک تولید گردید.
(2-2-1)تولیدات فعلی شرکت :
پراید GTX، پراید 141، نیسان پیکاپ، نیسان ماکسیما، نیسان رونیز، سرانزا، خودرو PK و New pk
پراید صندوق دار (GTX ) :
بیشترین مقدار سود شرکت به وسیله تولید خودروی پراید مرتفع می گردد هدف شرکت تولید 500 دستگاه پراید در روز می باشد که البته با سه شیفت کاری که هم اکنون مشغول کار هستند تاحدودی به این هدف دست پیدا کرده اند. بدنه پراید در سالن بدنه تولید می گردد و بعد از رنگ شدن در سالن رنگ به قسمت مونتاژ منتقل می گردد.
لازم به ذکر است خط تولید پراید در قسمت بدنه توسط پیمانکار کره ای طراحی و نصب گردیده است.
پراید 141 :
پراید 141 که در سالنی جداگانه بدنه آن ساخته می شود هم به بازار داخلی تزریق می گردد و هم به عنوان یک خودروی صادراتی برای کشور ارزآوری می نماید.
خودروی نیسان پیکاپ :
خودروی فوق همانطور که از نامش نیز پیداست یک خوروی پیکاپ است یعنی خودروی دو منظوره ای که هم برای رفت وآمد به کار می رود و هم استفاده کاری و باربری دارد. خط تولید پیکاپ تقریباً به صورت سفارشی کار می کند و اکثر استفاده آن در تولید ماشین ها پول یا سفارشات دیگر شرکتها می باشد.
نیسان ماکسیما :
خودروی نیسان ماکسیما کاملاً به صورت CKD وارد کشور می شود و در سالن مربوط به این خودرو که یک سالن کاملاً مجزا نیز می باشد مونتاژ می شود ذکر این نکته جالب است که حتی تایرهای خودروی فوق نیز مارک ژاپن دارند البته خودروی ماکسیما را می توان کامل ترین خودروی داخلی دانست.
نیسان رونیز و سرانزا :
خطوط خودروهای فوق هم به صورت سفارشی کار میکند و تولیدات این خطوط نیز محدود می باشد
خودروی PK :
در اوایل سال 1376 خط تولید جیپ صحرا از سالن قدیمی خود جمع شد و به سالن دیگری منتقل گردید و تولید خودروی PK (Pars Khodro ) در این سالن آغاز گشت (با خریدن امتیاز تولید از شرکت سایپا)
خودروی PK را می توان تقریباً تنها خودرویی دانست که بدنه آن به طور تقریباً کامل در شرکت تولید می گردد. ابتدا ورقه ها به وسیله قیچی به ابعاد مورد نظر تبدیل می شوند و بعد به وسیله پرس به قطعات مورد نظر تبدیل می گردد. قطعات که جنس ورقه آنها فولاد ضخیم و مستحکمی می باشد به سالن بدنه منتقل می شوند در سالن بدنه بوسیله فیکسچرهایی که قدیمی هستند کامل می شوند با ذکر این نکته که تعداد جوش ها در بدنه PK نسبتاً زیاد می باشد و این به استحکام خوردوی فوق می افزاید. خودروی PK بعد از طی این مراحل به سالن مونتاژ می رود و در خطی به نام U شکل به یک خودروی کامل تبدیل می شود
خودروی New PK :
خودروی New PK را می توان جدیدترین خودروی تولیدی پارس خودرو دانست البته تفاوت اساسی بین خودروی New PK و PK نمی توان یافت تنها تغییرات عوض شدن طراحی چراغهای عقب و همچنین یکپارچه کردن گلگیرها با رکاب می باشد و نیز تغییراتی هم دکوراسیون داخلی اعمال گردیده است.
(2-3-1)تولیدات و ترسیم آینده شرکت :
در مدت کوتاهی که در شرکت پارس خودرو مشغول به کار بودم تحولات بسیار مهم و با ارزشی را حس کردم که نشان از دید باز و نگاه مدیریت نسبته به آینده بود و افق روشنی را برای شرکت پارس خودرو در برداشت. استخدام نیروهای فراوان چه در بخش تولید و همچنین بخشهای گوناگون، سه شیفت شدن شرکت و تقریباً نزدیک شدن به هدف تولید 500 دستگاه خودروی پراید در روز ساخت سالنی بزرگ در قسمت جنوبی که برای تولید خودروی رنو مگان ( L90 ) طراحی شده بود. در همین راستا متخصصین شرکت در زمینه های گوناگون به سفرهای پژوهشی و آشنایی با روبوتهایی که در سالن فوق به کار گرفته می شدند به کشورهای خارجی فرستاده می شدند .
در طول مدت فوق پروسه های مختلفی را حس کردم که با توجه به نیاز بازار بر روی آنها فعالیت می شد مانند ماشینهای ارزان قیمت برای قشر کم درآمد و همچنین مونتاژ ماشینهای لوکس برای برطرف کردن نیاز بازار به این نوع محصولات در کل شرکت پارس خودرو با سرعت زیادی پیشرفت می کرد البته این پیشرفت بیشتر در جهت مونتاژ خودروها می باشد.
در ماههای آینده آرم شرکت پارس خودرو را بر روی اتومبیلهای دیگر نیز خواهیم دید اتومبیلی مانند ( L90 ) که از هم اکنون جای خود را در بازار بدست آورده و همچنین رنو مگان و چند خودروی چینی که علاوه بر عرضه به بازارهای داخلی سهمی هم از صادرات غیر نفتی را به عهده می گیرند. خوردوی New PK نیز که هم اکنون به کشورهایی مانند الجزایر صادر می شود احتمالا در ماههای آینده به بازار داخلی نیز تزریق می گردد.
در کل دید حرقه ای در شرکت پارس خوردو حس می شود که از کوچکترین چیزها مثل واگذاری نظافت و امور تغذیه به پیمانکاران و خریدن قطعات از شرکتهای مختلف، قابل لمس می باشند. و همین دید حرفه ای نوی آینده ای درخشان و درآمدی بیشتر را برای شرکت فوق به ارمغان می آورد.
(3-1-1) سالن اصلی تولید بدنه :
سالن بدنه تقریباً در قسمت جنوب شرقی شرکت قرار دارد و محل اصلی کارآموزی اینجانب در بخش نگهداری و تعمیرات سالن فوق بود.
در این سالن بدنه چندین نوع از خودروهای تولیدی پارس خودرو به جز بدنه پارس خودروهای پراید 141 و ماکسیما تولید می شد. در شرقی ترین قسمت این سالن خط تولید از رده خارج شده ای دیده می شود که قبلاً برای تولید خودروهای نیسان پاترول استفاده داشته است در این قسمت همچنین تعدادی از قطعات خودروی پیکاپ دیده می شود که به دلیل کم شدن میزان تولید که می توان دلیل آنرا نزول تقاضا دانست انبار گردیده است.
بعد از آن خط تولید خودروی PK برقرار است لازم به ذکر است مناطقی که در آن قطعات بدنه خودروی PK تولید می شود به ترتیب به قسمتهای P5,P4,P3,P2,P1 نامگذاری شده اند.
تعداد زیادی از بدنه خودروی PK و همچنین قطعات تشکیل دهنده آن در قسمتهای فوق انبار گردیده است که انبار شدن این قطعات به مدت طولانی خبر از نزول تقاضا برای خودروی فوق را می دهد، کما اینکه در خودروسازی های بزرگ دنیا نیز همچنین انبارهایی دیده نمی شود.
بعد از خطوط فوق نوبت به خط تولید پراید GTX می رسد به دلیل اینکه اتومبیل فوق بیشترین سهم تولید را در شرکت بر عهده دارد و همچنین بیشترین سود را نصیب شرکت می کندخط تولید فوق از اهمیت بالایی برخوردار می باشد که همین امر باعث نظارت دقیق تر مسئولین خط تولید و همچنین نت سالن به خط تولید فوق می باشد.
بیشترین کاری که در خط تولید پراید انجم می گیرد جوشکاری نقطه ای می باشد و همچنین در این خط به مواری مانند سیلر زنی، صافکاری و در آخر هم نظارت بر کیفیت بر می خوریم اکثر کارها توسط نیروی انسانی انجام می گیرد و همچنین نیز 4 دستگاه روبوت ( ABB ) ساخت فرانسه و همچنین دو AFM برای حمل بدنه ها دیده می شود
بعد از خط تولید خودروی پراید و انبارهای قطعات یدکی مربوطه، خط تولید خودروی نیسان پیکاپ دیده میشود که تولید آن تقریبا به صورت سفارشی می باشد و به صورت ممتد تولید نمی گردد.
البته شایان ذکر است برخی خودروهای LUX در شرکت پارس خودرو به صورت سفارشی تولید می شوند که این کار خود یک عمل حرفه ای محسوب می شود
به شرط آنکه در زمان تولید کم یا از کارافتادگی به طورکامل خط تولید تدابیری اندیشیده شود که هزینه هایی مانند بی کار ماندن کارگران به شرکت تحمیل نشود. البته در یکی از این موارد این موضوع رعایت شده بود و کارگران دو خط پیکاپ و رونیز مشترک بودند و بر طبق تقاضای مطرح شده خطوط فوق را به کار می انداختند.
(3-2-1) خط تولید پراید GTX
همانطور که بیان گردید خط تولید پراید در شرکت از جایگاه ویژه ای برخوردار می باشد و یکی از اهداف میان مدت شرکت تولید روزانه 500 دستگاه خودروی پراید است. با توجه به مطالب فوق و با توجه به اینکه نمونه هایی از خودروی GTX و همچنین پراید 141 به کشورهایی مثل الجزایر و سوریه صادر می گردد و همچنین دقت در این موضوع که خودروی پراید در کشور ما مطلوب مردم گردیده و تقاضا برای این خودرو سیر صعودی طی می کند شرح بیشتری برای آشنایی با خط تولید خودروی فوق ذکر می گردد
خط تولید خودروی پراید توسط یک شرکت کره ای طراحی و نصب گردیده است.
خط فوق از چندین ( Line ) تشکیل شده ابتدا ( Side ) چپ و راست در یک Line مخصوص جوشکاری و تولید می شوند. و به وسیله ( AFM ) مخصوص به قسمت کف که در شامل تولید شده منتقل می شدند و در آنجا به وسیله جوشکاری به قسمت کف متصل می شدند. در قسمت بعدی و در ادامه شاقل قسمت سقف نیز به وسیله یک AFM آکاردئونی به قسمتهای دیگر متصل می شد.
بعد از این که سقف به بدنه متصل می شود خودروی پراید کاملا قابل تشخیص می باشد. از این پس مجموعه کارهایی بر روی بدنه انجام می شود که برای استحکام بیشتر آن است بعد از جوشکاری ها به وسیله کاربران، 4 روبوت جوشکاری های مکملی را جهت استحکام بدنه انجام می دادند.
در مجموعه فوق نقاطی قرار دارد که نیاز به استحکام بیشتری دارد مانند اتصال بین رکاب و گلگیر و یا اتصال بین شاسی با ستون ها که به وسیله جوش قوس الکتریکی این مرحله نیز انجام می پذیرد.
در مرحله بعد یک AFM وظیفه انتقال بدنه تقریبا آماده شده را به خطی دیگر به نام کانوایر بر عهده دارد. در کانوایر مجموعه ای از کارهای تکمیلی و برطرف کردن عیوب احتمالی انجام می گیرد. در این گام قطعاتی مانند گلگیر جلو، کاپوت و در صندوق بر روی اتومبیل نصب می گردد بعد از این کاربر روی نقاطی که احتیاج به پرچ کاری و اتصال موقت پیچ و مهره دارند انجام می گیرد. در حین انجام کار مسئولان کنترل کیفیت بدنه به دنبال عیوب احتمالی بدنه هستند سپس کارگران بخش صافکاری، صافکاری های مربوط به بدنه را انجام می دهند. در مرحله آخر به وسیله دستگاهی به نام استاد ولد که کارآیی آن نیز، به وسیله جریان برق بالا و همچنین نیروهای پنوماتیک می باشد استادهای مخصوص شیشه های جلو و عقب ( برای نگهداری شیشه ها) به آنها جوش می خورد و دست آخر به وسیله AFM مخصوصی به قسمت خارجی منتقل می گردند.
(3-3-1) پانل های کنترل :
در تمامی قسمتهای ساخت بدنه خودروی پراید پانل ها ( تابلوها) برای کنترل موجود بودند این پانل ها کارهای مختلفی انجام می دادند.
در مجموع برای کنترل روبوت ها و همچنین خط تولید از چندین تابلو و یک (Main Operation PANEL ) که کنترل کننده اصلی است استفاده می شود به وسیله تابلوها کارهای مختلفی انجام می گیرد از جمله ثبت تعداد تولید که بر روی پانل اصلی به صورت دیجیتال حک می شود.
برای هر قسمت یک پانل مخصوص تعبیه شده بود و قسمتهای فوق به وسیله شماره پانل هایشان در پانل اصلی شناسایی می شوند.
وقتی قسمتهای مختلف کار خود را مام می کنند با فشار دادن کلیدی مخصوص اتمام کار را به کاربر اصلی و پانل اصلی اعلام می نمایند و در زیر شماره آنها در پانل اصلی چراغ (Complete Cycle ) و بعد از آن چراغ (Home position ) در پانل اصلی روشن می گردد.
البته در بازدیدهای متوالی که از پانل اصلی انجام دادم این مسأله آشکار بود که در پاره ای اوقات تمام خط تولید به خاطر یک قسمت خاص دقایقی متوقف می شودکه این امر منجر به کاهش تولید می گردد. البته می توان با اتصال مدارهایی به چراغهای هر قسمت و ثبت کامپیوتری و یا حتی یادداشت کردن به صورت دستی قسمتی را که در هر بازه زمانی بیشترین توقف را به وجود می آورد شناسایی کرده و دلیل توقف ها را رفع کرد.
کلمات کلیدی :
ارسالکننده : علی در : 95/5/20 4:44 صبح
تحقیق طراحی در و پنجره برای کاهش اتلاف انرژی تحت فایل ورد (word) دارای 16 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد تحقیق طراحی در و پنجره برای کاهش اتلاف انرژی تحت فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق طراحی در و پنجره برای کاهش اتلاف انرژی تحت فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن تحقیق طراحی در و پنجره برای کاهش اتلاف انرژی تحت فایل ورد (word) :
در و پنجره : یکی از مهمترین بخشهایی که آلومینیوم در آن بکار میرود ساخت پنجره و قاب میباشد . با توجه به انعطافپذیری و نمای زیبای آلومینیوم ،در و پنجرههای آلومینیومی در جهان طی دهههای اخیر پیشرفت چشمگیری کرده است . از آنجا که بیشترین اتلاف انرژی در ساختمان از طریق در و پنجرهها اتفاق میافتد (حدود 40% از اتلاف انرژی ساختمان از طریق پنجرهها صورت میگیرد) همچنین در راستای نیل به اهدافی چون عایق سازی در برابر صدا و آلودگیهای صوتی ، جلوگیری از نفوذ گردو غبار و آلودگیهای محیط زیست و . . . صنعت در و پنجرهسازی به تکنولوژیهای جدید روی آورده است و کارشناسان به طراحیهای ویژه و خاصی در این زمینه دست یافتهاند .
در صورتیکه در زمستان به قاب پنجره و یا شیشه آن دست بزنید خواهید دید که سرد است و این تبادل حرارتی بین قاب و پنجره و شیشه با فضای بیرون است . برای رفع این مشکل با استفاده از شیشههای 2 جداره تبادل حرارتی از طریق شیشه به حداقل ممکن خواهد رسید . برای کاهش تبادل حرارتی از طریق پنجره ،استفاده از نوعی قاب آلومینیومی با عایق حرارتی که به گرمابند (Thermal Break) معروف است توصیه میشود . از آنجا که بحث بهینه سازی مصرف سوخت درساختمان ، در کشورمان میرود تا جایگاه واقعی خویش را پیدا کند و با توجه به آنکه اتلاف انرژی از طریق پنجرهها (شیشه یا قاب پنجره) حدود 40% کل اتلاف انرژی ساختمان را شامل میشود جهت آشنایی بیشتر با تکنولوژی شیشههای 2 جداره و سیستم ترمالبریک به هریک از این دو نوع تکنولوژی اشاره میشود :
D-1-1) سیستم دو جداره :
عبور انرژی و تبادل حرارتی بین داخل و خارج ساختمان از پنجره به طریق زیر صورت میگیرد .
1 . بدست آوردن و یا از دست دادن انرژی غیر خورشیدی بصورتهای رسنایی و جابجایی
2 . بدست آوردن گرمای خورشید بصورت تشعشع
جریان حرارت غیر خورشیدی از پنجره نتیجه اختلاف دمای میان محیط داخل و خارج میباشد . در فصول سرد پنجرهها گرما را از داخل به بیرون داده و در فصول گرم نیز گرما را از بیرون به داخل ساختمان وارد مینمایند .
برای مقایسه مواد مختلف از جهت میزان انتقال حرارتی از فاکتور U استفاده میشود .
فاکتورU اندازه سرعت جریان حرارت غیر خورشیدی از یک پنجره و یا نورگیر میباشد . هر چه این فاکتور بیشتر باشد نشانگر میزان بیشتر جریان حرارتی است . فاکتور U به مصرفکننده این امکان را میدهد که میزان عایقبودن انواع پنجرهها و نورگیرها را با یکدیگر مقایسه کند و واحد آن Btu/hr-sq…ft.f میباشد .
استفاده از شیشه دو جداره باعث کاهش قابل توجهی در مقدار فاکتور Uمیشود .
شیشه دوجداره دو ورق شیشه است که توسط یک فاصل (اسپیسر) در دور تا دور آن از هم جدا شدهاند و این فاصلهها با مواد درزگیر به شیشه میچسبند . خواص اصلی دو جداره بدلیل وجود همین فاصله بین دو شیشه است ، بین دو شیشه از هوا یا گاز مخصوص (مانند آرگون ، گزنون، و یا مخلوطی از آنها) پر شده است .
میله جداکننده از جنس آلومینیوم و با ضخامتهای متفاوت است که دورن آن با ماده رطوبتگیر (عامل خشک کننده) پر میگردد که این ماده سبب جذب رطوبت هوای ما بین دو شیشه میگردد .
شیشههای دو جداره میتوانند بصورت ترکیبی از انواع شیشههای مختلف نظیر شیشه ساده، رنگی ، رفلکس ، لمینت ، سکوریت و مات تهیه شوند که نوع شیشه خود میتواند عامل بسیار مهمی در کاهش میزان اتلاف انرژی باشد . به عنوان مثال شیشههای با پوشش Low-e باعث کاهش قابل ملاحظهای در مقوله فاکتور U میشوند .
ویژگیهای اصلی شیشه های دو جداره عبارتند از : کاهش اتلاف انرژی حرارتی و نمزدگی شیشه ، عایق صوتی و کاهش سر و صدا وایمنی بیشتر .
شیشههای دو جداره در زمستان حرارت را نگه داشته و در تابستان از ورود گرما به درون جلوگیری میکنند در نتیجه باعث بهبود تجهیزات گرمایش و سرمایش ساختمان میشوند . این شیشهها باعث کاهش نفوذ صوت میشوند و از نمزدگی شیشه بعلت گرمتر بودن لایه درون شیشه دو جداره جلوگیری میکند . شیشههای دو جداره با گرم و مطبوع نگه داشتن محیط ، فضای ساختمان را برای زندگی و انجام کار مساعد میسازند .
کلمات کلیدی :
ارسالکننده : علی در : 95/5/20 4:43 صبح
مقاله چادرشب بافی تحت فایل ورد (word) دارای 25 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله چادرشب بافی تحت فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله چادرشب بافی تحت فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله چادرشب بافی تحت فایل ورد (word) :
بخشی از فهرست مقاله چادرشب بافی تحت فایل ورد (word)
عنوان صفحه
پیشگفتار....................................................................................................................................1
مقدمه....................................................................................................................................... 2
منطقه بافت...............................................................................................................................3
چادر شب بافی..........................................................................................................................4
نحوه تهیه نخ چادر شب و ابزار مورد استفاده در تولید آن........................................................5
دستگاه مورد استفاده در چادر شب و نحوه بافت آن................................................................7
رنگ های مورد استفاده در چادر شب.......................................................................................8
طرحهای چادرشب.....................................................................................................................10
نتیجه گیری................................................................... .........................................................12
منابع و مآخذ........................................................................................... .................................13
در قاسم آباد دو گونه دست بافت بسیار زیبا بافته می شود یکی از ابریشم است که از
هزار و چهارصد سال پیش، از چین به ایران آورده شد و در خود منطقه به عمل می آید و دیگری از پنبه است.
این گونه فرآورده ها برای مصرف محلی است و هیچ گاه برای داد و ستد بازرگانی عرضه
نمی شود. ابریشم طبیعی، چادرشب برای دوخت پرده و پوشش رخت و خواب تهیه می شود ولی آن را بیشتر زنان محلی می پوشند یا به دور کمرشان می بندند. دلیل این نوع پوشش زنان نوع کارشان است چون زنان گیلانی در کشاورزی ( چیدن چای، منشا و برداشت برنج ) مجبورند ساعتها به شکل خمیده مشغول به کار باشند. آنها عقیده دارند این نوع بستن محکم چادر شب به کمر باعث می شود که هم کمرشان گرم باشد و هم از کمر درد جلوگیری می نماید. در ضمن زنان منطقه قاسم آباد در فصل مرکبات نیز مجبورند در مناطق سرد برای چیدن میوه به باغ مرکبات بروند و این نوع پوشش بدن آنها را گرم می کند.
کلمات کلیدی :