آن که دورى سفر را یاد آرد ، خود را براى آن آماده دارد . [نهج البلاغه]

بررسی علم ارگونومی تحت فایل ورد (word)

ارسال‌کننده : علی در : 95/5/20 4:40 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  بررسی علم ارگونومی تحت فایل ورد (word) دارای 50 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی علم ارگونومی تحت فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

مقدمه:
    درطول جنگ جهانی دوم‏، زمانی که فن‌آوری و علوم انسانی، برای اولین بار، به طور منظم با روشی هماهنگ مورد استفاده قرار گرفتند، علم ارگونومی به عنوان تخصصی شناخته شده پیشرفت کرد. فیزیولوژیست‌ها، روان‌شناسان، انسان‌شناسان، پزشکان، متخصصین علوم کار و مهندسین، همگی متوجه مشکلات ناشی از عملکرد تجهیزات پیچیده نظامی شدند. حاصل همکاری متقابل ایشان چنان امیدوار کننده به نظر رسید که پس از جنگ، در بخش صنعتی نیز دنبال شد. توجه به این علم‏، خصوصاَ در اروپا و ایالات‌متحده به سرعت افزایش یافت به گونه‌ای که در سال 1949 به تأسیس اولین انجمن ارگونومی ملی در انگلستان انجامید و از آن زمان بود که واژه ارگونومی مورد استفاده قرار گرفت. فعالیت‌های مذکور در سال 1961 با ایجاد اتحادیه بین‌المللی ارگونومی پیگیری شد که در حال حاضر (1994) در 40 کشور یا منطقه جهان و با 15000 عضو به فعالیت مشغول است.
ارگونومی چیست؟
 واژه ارگونومی از دو لغت یونانی ergon به معنی کار و nomos به معنی قاعده و قانون مشتق شده است. در ایالات متحده امریکا، اغلب از عبارت «مهندسی عوامل انسانی» استفاده می شود. در تعریفی موجز می‌توان گفت که هدف ارگونومی طراحی وسایل، سیستم‌های فنی و وظایف برای افزایش و بهبود ایمنی، بهداشت و سلامت و راحتی کارایی انسان است.
ارگونومی در طراحی کار و شرایط روزمره زندگی انسان را محور قرار می دهد. ارگونومی، با توجه به توانایی‌های جسمی و روانی و همچنین محدودیت‌های انسانی، از پدید آمدن محیط کار یا شرایط زندگی ناامن، ناسالم، ناراحت و یا غیر مفید جلوگیری می‌کند. در ارگونومی عوامل متعددی نقش دارند که عبارت‌اند از: وضعیت وحرکات بدن (نشستن، ایستادن، بلند کردن بار، کشیدن و هل دادن)، عواملی محیطی (صدا، ارتعاش، روشنایی، شرایط جوی، مواد شیمیایی)، اطلاعات و عملیات (اطلاعاتی که از راه‌بینایی یا سایر حواس کسب می‌شوند)، کنترل‌ها (ارتباط بین نمایشگرها و کنترل) و به همان نسبت وظایف و مشاغل (نوع کار مناسب، شغل مطلوب). این عوامل تا حد زیادی میزان ایمنی، سلامتی و بهداشت، راحتی و کارایی در کار و زندگی روزمره راتعیین می‌کنند دانش ارگونومی از رشته‌های گوناگونی از علوم انسانی و فنی حاصل شده است که عبارت‌اند از آنتروپومتری، بیومکانیک، فیزیولوژی، روان‌شناسی، سم‌شناسی ، مهندسی مکانیک، طراحی صنعتی، تکنولوژی ارتباطات و مدیریت صنعتی. در این علم اطلاعات مربوطه از رشته‌های فوق جمع‌آوری، انتخاب و تنظیم شده‌اند. برای کاربرد این علم از روش‌ها و فنون خاصی استفاده می‌شود. علم ارگونومی به دلیل شیوه میان رشته‌ای و ماهیت کاربردی خود با سایر علوم تفاوت دارد. منظور از ویژگی روش میان رشته‌ای این علم ارتباط آن با بسیاری از جنبهه‌های انسانی است. یکی از نتایج ماهیت کاربردی علم ارگونومی تطابق محل کار یا محیط با مردم است.
ارگونومیست (یا متخصص علم ارگونومی) کیست؟
در بعضی از کشورها، می‌توان در رشته ارگونومی تحصیل کرد. سایر افرادی که در یکی از رشته‌های فنی مهندسی، پزشکی و یا علوم اجتماعی آموزش دیده‌اند نیز می‌توانند از طریق آموزش و تجربه، دانش و مهارت لازم را در ارگونومی کسب کنند. این افرادباتوجه به تجارب خود که در بعضی موارد سالیان طولانی را صرف کسب آن کرده‌اند به عنوان ارگونومیست موجه و پذیرفته شده‌اند. ارگونومیست‌های حرفه‌ای می‌توانند در بخش‌ها و مراجع دولتی (قانونگذاری)، مؤسسات آموزشی (دانشگاه‌ها و کالج‌ها) مؤسسات تحقیقاتی، صنایع خدماتی (مشاوره) و بخش تولید (خدمات بهداشت حرفه‌ای، بخش‌های کارگری، بخش‌های طراحی، بخش‌های تحقیقاتی و غیره) به کار مشغول شوند.
بسیاری از ارگونومیست‌های حرفه‌ای که در بخش تجاری به کار مشغول‌اند (ارگونومیست‌های شرکت‌های تجاری) عمدتاَ به عنوان واسطه‌ای بین طراحان وکاربران سیستم‌های تولیدی فعالیتمی‌کنند. ارگونومیست، حوزه‌های کار را مشخص می‌کند و می‌گوید که در کجا دانش ارگونومی اساسی است، راهنمایی‌هایی در زمینه ارگونومی ارائه می‌دهد، به مشاوره با طراحان، خریداران، مشتریان، مدیران و کارگران می‌پردازد و سیستم‌های مطلوب‌تری را پدید می‌آورد. در کنار ارگونومیست‌های حرفه‌ای متخصصان دیگری نیز هستند که از اطلاعات، روش‌ها و دانش ارگونومی بهره‌ می‌گیرند. برای مثال مهندسان صنایع، پزشکان، پرستاران، فیزیوتراپ‌ها، متخصصین بهداشت صنعتی و روان‌شناسان صنعتی از جمله این افراد به شمار می‌روند.
اهمیت اجتماعی ارگونومی:
ارگونومی می‌تواند در حل بسیاری از مشکلات اجتماعی مرتبط با ایمنی، بهداشت و راحتی و کارآیی موثر باشد. اتفاقات روزانه مانند حوادث ناشی از کار، ترافیک و یا حوادث خانگی را می‌توان به نسبت فجایعی چون سوانح ناشی از جرثقیل ها (در صنعت)، سوانح هوایی و یا سوانح هسته‌ای اغلب با خطاهای انسانی مرتبط دانست. با تحلیل این سوانح مشخص می‌گردد دکه عامل آنها اغلب ارتباط ضعیف و ناکافی بین متصدیان و شغل ایشان بوده است. در هنگام طراحی کار و محیط زندگی روزانه، می‌توان با توجه بیشتر با توانایی‌ها و محدودیت‌های انسانی احتمال وقوع حوادث را کاهش داد.
بسیاری از موقعیت‌ها در زندگی روزانه و کار، برای سلامتی انسان خطرناک اند. در کشورهای غربی، بیماری‌های ماهیچه ای استخوانی (عمدتاَ کمردرد) و بیماری‌های روحی (مثل بیماری‌های ناشی از فشارهای عصبی) مهم‌ترین عوامل غیبت‌های ناشی از بیماری و از کار افتادگی شغلی هستند. قسمتی از این عوامل را می‌توان به طراحی نامناسب تجهیزات‏، سیستم‌های فنی و مشاغل مربوط دانست. در این جا نیز ارگونومی می‌تواندبا بهبود شرایط محیط کار این مشکلات راکاهش دهد بنابراین در برخی کشورها استخدام ارگونومیست‌ها در بخش خدمات بهداشت حرفه‌ای جزو امور ضروری محسوب می‌شود.
سرانجام ارگونومی می‌تواند از بروز ناراحتی جلوگیری کند و تا حد چشمگیری کارآیی را بهبود بخشد. اجاق آشپزخانه مثال خوبی از ویژگی‌های نامناسب ارگونومی است. ارتباط نامعلوم بین کلید اجاق و شعله مربوط به آن منجر به عملکرد نادرست می‌شود. در طراحی سیستم‌های پیچیده فنی مهندسی مانند تأسیسات تولید‏، تأسیسات انرژی هسته‌ای و هواپیما، ارگونومی یکی از عوامل مهم طراحی برای کاهش خطاهای انسانی است بعضی از اطلاعات دانش ارگونومی به صورت معیار رسمی درآمده و اهداف آنها تشویق به کاربرد ارگونومی است. قسمتی از مطالب این علم نیز تحت پوشش استانداردهای سازمان‌های زیر است: سازمان استاندارد بین‌المللی (ISO)، سازمان استانداردهای اروپایی کمیته اروپایی مطلوب سازی (CEN)، همچنین استانداردهای ملی مثل ANSI در امریکا و BSI در انگلستان. علاوه بر این موارد، استانداردهای ارگونومی خاصی نیز در بعضی از شرکتها و بخش‌های صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
ارگونومی عمومی و ارگونومی فردی:
مهمترین اصل ارگونومی این است که تجهیزات، سیستم‌های فنی و مشاغل باید به گونه‌ای طراحی شوند که برای تمامی کاربران قابل استفاده باشند. گوناگونی بین مردم به صورتی است که اکثر طراحی‌ها در وهله نخست مناسب با 95 درصد مردم در نظر گرفته می‌شوند یعنی طرح پایین تر از حد مطلوب ویژه 5 درصد کاربرانی است که به ابعاد ارگونومی خاص یا فردی نیاز دارند، مثل افراد کوتاه یا بلند قد، افراد چاق، معلولان و افراد مسن که به توجه بیشتری در ارگونومی نیاز دارند.
عوامل محیطی
عوامل فیزیکی و شیمیائی زیان‌آور محیط کار مانند صدا، ارتعاش، روشنایی شرایط جوی می‌توانند برایمنی، سلامتی و آسایش افراد اثر گذارند.
در این بخش به ترتیب به بررسی چهار عامل می‌پردازیم. سایر عوامل زیان‌آور محیطی مثل تشعشعات و آلودگی میکربی در این جا مورد بحث قرار نمی‌گیرند.
•     (حذف یا کاهش) آلاینده‌ها در منبع تولید آن
•    حذف و یا کاهش میزان انتقال آلاینده‌ها بین منبع و فرد (که با محصور کردن فرد و یا منبع صورت می‌گیرد)
•    محافظت فردی (که با کاهش مدت زمان مواجه و یا با استفاده از وسایل حفاظت فردی صورت می‌گیرد.
صدا:
وجود صداهای بلند در محیط کار علاوه بر ایجاد مزاحمت می‌تواند سبب صدمه دیدن دستگاه شنوایی نیز گردد اولین نشان صدمه دیدن دستگاه شنوایی مشکل درک صدای مکالمه عادی در محیطی شلوغ (همانند مجالس مهمانی، اماکن عمومی و غیره) می‌باشد. در چنین مواردی استفادهاز وسایل کمک شنوایی نیز بی‌فایده‌اند، چون صداهای زمینه تقویت می‌شوند. مزاحمت‌هایی مانند تداخل در مکالمات و یا کاهش میزان تمکز، حتی در صداهای نسبتاَ آهسته‌تر نیز ممکن است رخ دهد. با ایجاد محدودیت‌های بالای میزان صدا می‌توان از ایجاد اخلال تضعیف شنوایی ممانعت به عمل آورد. میزان صدا بر حسب دسی‌بل db(A) بیان می‌گردد. جدول 4-1 نمونه‌هایی از ترازهای گوناگون صدا را ارائه می‌کند.
راهنمایی‌هایی درباره صدا
راهنمایی هایی که در این قسمت درباره صدا ارائه می‌شود، به پیشگیری از صدمه دیدن شنوایی و به همان نسبت کاهش مزاحمت‌های ناشی از صدا مرتبط است.
میزان تراز صدا را زیر 80 دسی‌بل حفظ کنید.
میزان تراز صدا در مدت 8 ساعت کار به db(A) 89 می‌رسد
 
جدول 4-1: مثال‌هایی از ترازهای صدا
نوع صدا    Db(A)
موتور جت در فاصله 25 متری    130
شروع حرکت هواپیما جت در فاصله 50 متری    120
گروه موسیقی پاپ    110
چکش پنوماتیک    100
فریادی که در فاصله کوتاه قابل درک است    90
مکالمه عادی که در 5/0 متری قابل درک است    80
آخرین صدای رادیو ـ مکالمه بلند    70
مکالمه گروهی    60
صدای رادیو (آرام) ـ مکالمه آرام بین 2 نفر    50
اتاق قرائت کتابخانه    40
صداهای آرام داخل منزل    30
صدای آرام کاغذها؛ شب در خانه در مجاورت سکوت    20
در محیطی بسیار آرام    10
شروع شنوایی    0

تصویر 4-1: تراز صداهای ثابت نباید خیلی امتداد یابد. برای جلوگیری از آسیب دیدن شنوایی، تراز صدای دریافتی روزانه نباید از db(A) 80 بیشتر باشد.
مدت زمان کار مستلزم کاهش میزان تراز صدا به مقدار db (A) 3 است. اگر میزان تراز صدا متغیر باشد، متوسط تراز روزانه صدا براساس میزان صدایی که فرد دریافت می‌کند محاسبه می‌شود. بنابراین توصیه می‌شود که ماشین‌ها به صورتی طراحی شوند که میزان تراز صدا در آنها در تمامی لحظات از db80 کمتر باشد.
مزاحمت‌های صوتی را کاهش دهید
در هنگام فکر کردن یا مطالعه‏، حتی در ترازهای صوتی کمتر از db (A)80 هم امکان ایجاد مزاحمت‌هایی وجود دارد افزایش صدا نیز ایجاد صدا می‌کند. حتی اگر به حدی نرسیده باشد که سبب آسیب دیدن شنوایی فرد شود. صداهایی که افراد ایجاد می‌کنند، صداهای غیر منتظره و صداهایی با بسامد بالا نیز از جمله صداهای مزاحم هستند.
جدول 4-2: جهت جلوگیری از ایجاد مزاحمت حین فعالیت های مختلف راهنمایی‌هایی را در مورد حداکثر مجاز ارائه می‌دهد.
جدول 4-2 حداکثر تراز صدا برای جلوگیری از مزاحمت در حین فعالیت
نوع فعالیت    db (A)
کار جسمی غیر تخصصی (مثل نظافت)
کار جسمی تخصصی (مثل تعمیر خودرو)
کار جسمی دقیق (مثل لوله‌کشی، تراشکاری)
کار اداری عادی (غیر تمام وقت)
کار جسمی با دقت بسیار زیاد
کار اداری ساده همراه با مکالمه
کار اداری فکری (مثل طراحی)
کار فکری همراه با تمرکز (کار در دفتر)
کار فکری همراه با تمرکز (کار در کتابانه)
اتاق‌ها نباید بیش از حد ساکت باشند.
اگر چه هدف این است که میزان تراز صدا تا کمترین حد ممکن کاهش یابد ولی میزان صدا ازdb(A) 30 هم نباید کمتر شود چرا که در آن صورت صداهای نامربوط غیر منتظره خیلی‌ خیلی آشکار خواهند شد.
مهار صداهای مزاحم در منبع
اساسی‌ترین اقداماتی که جهت کاهش میزان صدا صورت می‌گیرند اقداماتی هستند که بر روی منبع تولید صدا صورت می‌گیرند در زیر روش‌های مناسب جهت انجام این اقدامات ارائه شده‌اند.
 
کم صداترین شیوه را در کار خود انتخاب کنید.
در هنگام انتخاب روش معین جهت انجام یک کار، میزان صداهای حاصل از آن نیز باید موردتوجه قرار گیرد. انتخاب روش آرام‌تر و ساکت‌تر، نه تنها برای افرادی که در معرض صدا قرار دارند، اهمیت دارد‎؛ بلکه در بسیاری از شرایط سبب کاهش فرسودگی و خرابی ماشین‌آلات نیز می‌شود همچنین بعضی اوقات نیز می‌توان مراحل پر سر و صدای یک فرآیند تولیدی را کاهش داد و یا حذف کرد. به عنوان مثال بعضی اوقات می‌توان تمام یا قسمتی از مراحل پرداخت نهائی را که به صورت سنگ‌زنی انجام می‌گیرد حذف کرد.
از ماشین‌های کم سر و صدا استفاده کنید.
توسعه تولید تجهیزات کم سر و صدا به معنی به بازار آمدن تعداد رو به افزایشی از ماشین‌آلات، ابزار و وسایل جانبی آنها است. در هنگام خرید ماشین‌آلات، میزان صدایی که در هنگام استفاده از آنها ایجاد می‌شود باید مورد توجه قرار گیرد.
میزان صدای ماشین‌آلات در صورت مراقبت کاهش خواهد یافت.
تناسب ضعیف، شکل بی‌قاعده و عدم تعادل یک وسیله سبب ایجاد ارتعاش، فرسایش و در نهایت سر و صدا خواهد شد. پس مراقبت منظم از ماشین‌ها و تجهیزات از اهمیت خاصی برخوردار است.
 
ماشین‌آلات پر سر و صدا را محصور کنید.
ماشین‌آلات پر سر و صدا را می‌توان در درون محوطه های عایق‌کاری شده قرارداد (تصویر 4-2)
این امر به طور قابل توجهی سبب کاهش میزان تراز صدا خواهد شد. لیکن دسترسی به ماشین‌آلات جهت استفاده و نگاهداری از آنها دشوار خواهد گردید که این خود از جمله معایب این روش است بنابراین جهت ورود به محوطه مذکور و خروج از آن و حرکت دادن مواد پردازشی و همچنین دستگاه تهویه ترتیبی خاص باید اتخاذ شود.

تصویر 4-2: به منظور کاهش صدای محیط می‌توان ماشین‌های پر سر و صدا مثل ماشین برش چوب را محصور کرد.
کاهش میزان صدا از طریق طراحی محیط کار و سازماندهی کار
در اکثر موارد کاهش میزان صدا به روش کاهش یا جلوگیری از انتقال آن بین منبع و فرد صورت می‌گیرد. در این بخش اقداماتی ارائه شده‌اند که در زمینه بهبود نحوه چیدمان محیط کار و سازماندهی کار مورد استفاده قرار می‌گیرد.
مکان انجام کارهای پر سر و صدا را از کارهای آرام جدا کنید.
محوطه فعالیت‌های پر سر و صدا را می‌توان از محوطه‌ای که برای انجام سایر کارها مورد استفاده قرار می‌گیرد تفکیک کرد و یا این قبیل کارها را در ساعاتی غیر از ساعات کار عادی می‌توان انجام داد. مزیت این عمل در این است که افراد کمتری در معرض سر و صدا قرار خواهند گرفت، ضمن اینکه اقدامات دیگری نیز در محافظت از افرادی که در معرض سر و صدا قرار دارند باید صورت گیرد.
از منبع ایجاد صدا فاصله بگیرید.
در زمان انتخاب مکان برای یک منبع صوتی، انتخاب دورترین محل بهترین انتخاب است. هر چه به منبع صدا نزدیک‌تر باشیم، افزایش فاصله اثر بیشتری خواهد داشت، برای واضح‌تر شدن موضوع مثالی می‌زنیم اگر فاصله 5 متری از یک منبع فرضی را به 10 متر افزایش دهیم، اثر آن بیشتر از افزایش 20 متر به 25 متر خواهد بود.
برای جذب صدا از سقف استفاده کنید.
برای جذب صدا اغلب از سقف استفاده می‌شود. اگر چه این امر تنها تا حد مشخصی میزان صدا را کاهش می‌دهد، ولی در کاهش اثرات مزاحم مانند انعکاس صدا موثر خواهد بود. توجه به اقداماتی که با استفاده از سقف صورت می‌گیرد، عمدتاَ در اتاق‌هایی که طنین صدا در آنها منعکس می‌شود یا افراد (کارگران) زیادی در آن حضور دارند دارای اهمیت است. در ساختمان‌های امروزی یا در کاربردهای این روش به شکل موضعی، می‌توان از قطعات سستی استفاده کرد که جنس آنها در برابر صدا عایق باشند و قابلیت آویزان کردن از سقف را داشته باشند. امکان دیگر استفاده از سقف کوتاهی است که از چنین موادی ساخته شده باشد. همچین پیشنهاد می‌شود که لوله‌کشی‌ها و مجاری عبور هوا و موارد مشابه نیز به خوبی پوشانیده شوند زیرا این کار به عایق‌بندی حرارتی نیز کمک می‌کند.
 
از دیوارهای جاذب صدا استفاده کنید.
با استفاده از دیواره‌های جاذب صدا که بین منابع صدا و فرد قرار می‌گیرند می‌توان میزان تراز صدا را کاهش داد. این عمل تنها در صورتی موفقیت‌آمیز خواهد بود که سقف نیز جاذب صدا باشد. دیواره‌های مذکور باید تا حدی بزرگ باشند که روی منبع ایجاد صدا را بپوشانند و مانع دیده شدن آن شوند. اگر فاصله بین افراد و منبع صدا زیاد باشد، این دیواره ها بی‌اثر خواهند بود. این دیواره‌ها به صورت دیواره‌های ثابت. متحرک هستند، برخی از آنها قابلیت آویزان شدن از سقف و یا اتصال به ماشین‌آلات را دارند.
حفاظت از شنوایی
اگر استفاده از روش‌های فوق که منبع ایجاد صدا یا انتقال آن را مد نظر قرار می داد میسر نباشد، می‌توان به استفاده از وسایل حفاظت سیستم شنوایی رو آورد که عبارت‌اند از: محافظ‌های درون گوش. محافظ‌هایی که بر روی گوش قرار می‌گیرند رو آورد. همچنین در مواردی که میزان صدا به صورت موقتی نیز افزایش می‌یابد نیز می‌توان از این گوشی‌ها استفاده کرد. تصویر 4-3 انواع گوناگونی از گوشی‌های فوق را نشان می‌دهد.
محافظ‌های درون گوشی قرار می‌گیرند و اگر از این وسایل درست استفاده نشود، میزان کاهش صدا محدود خواهد بود. محافظ های روی گوش بر عکس روی گوش قرار می‌گیرند و نتیجه استفاده از آنها اغلب مفیدتر از گوشی‌های درون گوش است. از سربرداشتن و گذاشتن آنها نیز ساده‌تر بوده و از نظر خصوصیات بهداشتی نیز ارجحیت دارند. استفاده از این گوشی‌ها به دلیل تعریق برای بعضی افراد ناراحت کننده است همچنین برای افرادی که از عینک استفاده می‌کنند نیز این وسایل کمتر مطلوب‌اند. صدا در برون گوشی‌ها اگر به طور کامل بر روی گوش قرار نگیرند، چندان کاهش نخواهد یافت.

تصویر 4-3: مثال‌هایی از وسایل حفاظت از شنوایی این وسایل تنها در صورتی باید مورد استفاده قرار گیرند که سایر روش‌های کاهش میزان صدا مؤثر نباشند.
وسایل حفاظت از شنوایی باید با فرد و نوع صدا تناسب داشته باشد.
در هنگام انتخاب وسایل حفاظت شنوایی نوع بسامد صدا نیز باید مورد توجه قرار گیرد در بعضی از بسامدها انواع گوناگون وسایل حفاظتی دارای بیشترین اثرات عایق‌سازی خواهند بود. فروشنده باید اطلاعات مربوط به خصوصیات گوشی‌ها را ارائه کند سهولت استفاده از وسایل حفاظت فردی، نیز باید جهت تشویق افراد مورد توجه قرار گیرد و متناسب با سلیقه ایشان باشند بنابراین انواع گوناگونی از وسایل حفاظتی باید در دسترس باشند.
 
ارتعاش
در تمام مطالب این قسمت در مورد ارتعاش، تفاوت و تمایز بین ارتعاش تمام بدن و ارتعاش دست و بازو باید مد نظر قرار گیرد. در ارتعاش تمام بدن، تمامی اعضاء بدن از طریق پاها (در حالت ایستاده) و یا از طریق صندلی (در حالت نشسته) به ارتعاش در می‌آیند جهت ارتعاش، عمدتاَ همانند آنچه که در خودروها رخ می‌دهد به صورت عمودی است. ارتعاش دست‌ها و بازوها تنها بر روی دست‌ها و بازوها اثر می‌گذارد. و اغلب در اثر استفاده از ابزار آلات برقی که در دست نگاه داشته می‌شوند، پدید می‌آید.
برای ارزیابی ارتعاش سه متغیر دارای اهمیت‌اند که عبارت‌اند از: میزان تراز ارتعاش (بر حسب ms-2)، بسامد ارتعاش (بر حسب HZ) و مدت زمان مواجهه فرد با ارتعاش، ارتعاش‌های کم بسامد تمام بدن، (HZ1) فرد احساس دریازدگی می‌کند. ارتعاش تمام بدن در بسامدهای 1-100 هرتس، خصوصاَ بین 4 هرتس تا 8 هرتس می‌تواند به درد قفسه سینه، سختی تنفس، کمردرد و اختلال در بینایی منجر شود. کاهش میزان حساسیت و توانایی انگشتان، نیز عارضه دیگری به نام سپید انگشت است (که در قسمت‌های بعدی مورد بحث قرار خواهد گرفت ص 80) که ممکن است در اثر ارتعاش دست و بازو در بسامد بین 8 تا 1000 هرتس پدید آید. و به همان نسبت اختلالات ماهیچه‌ای. مفصلی و استخوانی نیز ممکن است از نتایج احتمالی دست و بازو در بسامد فوق به شمار رود. معمولی‌ترین بسامد ابزار برقی دستی بین 25 و 150 هرتس است.
راهنمایی هایی درباره ارتعاش
در این قسمت راهنمایی‌های درباره ارتعاش تمام بدن و ارتعاش دست‌ها و بازوها. همچنین ضربات و تکان‌ها ارائه می‌شود.
ارتعاش تمام بدن نباید سبب ناراحتی شود
ارتعاش تمام بدن زمانی رخ می‌دهد که مدت زمان مواجه شدن بدن با ارتعاش و ترازهای متوسط ارتعاش سبب ناراحتی شوند. تصویر 4-4 حدود انواع حالات مدل‌های تماس و ترازهای متوسط ارتعاش بدن یا دست و بازو را در کار ایستاده و نشسته نشان می‌دهد...

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید


کلمات کلیدی :

تحقیق نظریه نیمرسانا تحت فایل ورد (word)

ارسال‌کننده : علی در : 95/5/20 4:40 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق نظریه نیمرسانا تحت فایل ورد (word) دارای 33 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق نظریه نیمرسانا تحت فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق نظریه نیمرسانا تحت فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق نظریه نیمرسانا تحت فایل ورد (word) :

بیان ساده شده نظریه نیمرسانا
نیمرسانا ماده ای است که مقاومت ویژه آن خیلی کمتر از مقاومت ویژه عایق و در عین حال خیلی بیشتر از مقاومت ویژه رساناست، و مقاومت ویژه اش با افزایش دما کاستی می پذیرد. مثلا، مقاومت ویژه مس 8-10اهم - متر کوا رتز1012 اهم - متر، و مقاومت ویژه مواد نیمرسانای، یعنی سیلیسیم 5/ . اهم- متر و از آن ژرمانیم 2300 اهم -متر در دمای c27 است. برای درک عملکرد نیمرسانا ها و ابزار نیمرسانا، قدری آشنایی با مفاهیم اساسی ساختار اتمی ماده ضروری است.
2 دیودهای نیمرسانا
ساختمان
دیود نیمرسانا وسیله ای است که در مقابل عبور جریان، در یک جهت مقاومت زیاد و در جهت دیگر مقاومت کمی برو ز می دهد. دیود را به طور گستردهای و برای اهداف گوناگون در مدارهای الکترونیکی به کار می گیرند و اساساً شامل یک پیوند p-n است که از بلور سیلیسیوم و یا ژرمانیم تشکیل می شود. (شکل ب) نماد دیود نیمرسانا در شکل الف نموده شده است.


جهتی که دیود در مقابل عبور جریان مخالفت کمی بروز می دهد با سر پیکان نشان داده شده است.
دیود نیمر سانا نسبت به دیود گرما یونی از مزایای زیادی برخوردار است، این دیود به منبع گرم کن نیاز ندارد، بسیار کوچک تر و سبک تر است ، و قابلیت اطمینان بسیار بیشتری دارد.
ژرمانیم یا سیلیسیمی که در ساخت دیود نیمرسانا به کار می رود باید ابتدا تا رسیدن به غلظت نا خالصی کمتر از یک جزء در 10 10 جزء پالوده شود. سپس اتمهای ناخالصی مطلوب، بخشنده ها یا پذیرنده ها، به مقادیر مورد لزوم اضافه شده و ماده به شکل یک تک بلور ساخته می شود.
برای ساختن پولک ژرمانیم نوع n مقداری ژرمانیم ذاتی را با کمی ناخالصی در یک بوته ودر خلأ ذوب می کنند، ویک بلور هسته را تا عمق چند میلیمتری در مذاب فرو می برند. دمای ژرمانیم مذاب درست بالای نقطه ذوب بلور هسته قرار دارد، و چند میلیمتری از هسته غوطه ور در مذاب نیز ذوب می شود. این هسته با سرعت ثابتی چرخانده می شود و همزمان به آرامی از مذاب بیرون کشیده می شود، بدین سان یک بلور نوع n تشکیل شده است. با کنترل دقیق این فرایند می توان به غلظت نا خالصی مورد نیاز دست یافت.
قرصی از ایندیم در یک پولک ژرمانیم قرار می دهند و به آن دمای با لاتر از نقطه ذوب ایندیم ولی پایین تراز نقطه ذوب ژرمانیم حرارت داده می شود. ایندیم ذوب می شود و ژرمانیم را حل می کند تا اینکه محلول اشباح شده از ژرمانیم در ایندیم به دست آید. سپس پولک به آرامی سرد می شود و در خلال سرد شدن یک ناحیه ژرمانیم نوع p در پولک تولید شده و آلیاژی از ژرمانیم و ایندیم (عمدتاً ایندیم) در پولک ته نشین می شود. پیوند p-n آلیاژ سیلیسیم را نیز می توان با همین روش و با بکارگیری آلومینیوم به عنوان پذیرنده، تشکیل داد.
ژرمانیم نوع p تا دمای خیلی نزدیک به نقطه ذوب ژرمانیم گرم می شود، و پیرامون آن را عنصر بخشنده آنتیموان که گازی شکل است فرا می گیرد. اتم های آنتیموان در ژرمانیم پخش می شود تا یک ناحیه نوع nرا تولید کند. اگر از یک بلور نوع n استفاده شود، گالیوم گازی شکل به عنوان عنصر پذیرنده برای تهیه ناحیه نوع p در بلور بکار می رود. وقتی قرار است وسیله ای سیلیسیمی ساخته شود، از بور به عنوان عنصر پذیرنده و از فسفر به عنوان عنصر بخشنده استفاده می شود.
دیود پیوندی شامل بلوری است که هم دارای ناحیه نوع p و هم ناحیه نوع n است. دیود های پیوندی یا از ژرمانیم ساخته می شود و یا از سیلیسیم، اولی دارای مزیت مقاومت مستقیم کمتر و دومی از مزیت داشتن ولتاژ شکست بیشتر و جریان اشباع معکوس کمتر برخوردار است. اتصال به پیوند با سیمهایی که به هر یک از این دو ناحیه وصل شده، برقرار می شود. معمولاً برای جلوگیری از نفوذ رطوبت کل وسیله را در محفظه ای بسته قرار می دهند.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید


کلمات کلیدی :

تحقیق اکستاسی تحت فایل ورد (word)

ارسال‌کننده : علی در : 95/5/20 4:40 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق اکستاسی تحت فایل ورد (word) دارای 15 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق اکستاسی تحت فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق اکستاسی تحت فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق اکستاسی تحت فایل ورد (word) :

آیا تا بحال نام اکستاسی را شنیده اید؟ آیا تا به حال در میهمانیهائی موسوم به اکس پارتی شرکت کرده اید؟ احتمالاً در بین دوستان شما کسانی هستند که اسم این ماده را شنیده اند یا آنرا مصرف کرده اند ؟! اکستاسی در قالب قرص های شادی بخش به طاعون خفت عصر ما تبدیل می شود.
اید ابتدائی نوشتار این مطالب نگرانی جمعی از دانشجویان پزشکی است که با توجه به شیوع مصرف این ماده در بین جوانان بر آن شدند تا تحقیقی جامع در این زمینه از بررسی عوارض مصرف تا بررسی میزان مصرف انجام دهند. آنچه در این نوشتار مشاهده می کنید نتیج تحقیقات این جمع است که به منظور اطلاع رسانی عمومی خدمتتان عرضه می شود.
آیا می دانید در صورت دستگیری فرد مصرف کننده یا توزیع کننده قرصهای اکس این فرد به دادگاه انقلاب ارجاع می شود و در این موارد حکم تعزیری صادر می شود ؟



اکستاسی چیست ؟
ترکیب MDMA یا 3 و 4 متیلن دی اکسی مت امفتامین که به نامهای اکستاسی، اکستازی، XTC ، E (ای) ،X (اکس) هم معروف است. در ایران به نام قرص شادی هم شناخته می‌شود. این ماده در 1914 در آلمان به عنوان کم کننده اشتها مورد استفاده قرار گرفت که به علت اثرات آن از رده مصرف خارج شد. در دهه 70 میلادی این دارو کاربرد مجدد یافت و در روان درمانی برای کمک به بیان احساسات بیماران استفاده شد که در 1984 با اثبات اثرات آن روی مغز حیوانات آزمایشگاهی، از رده خارج شد. در 1985 در آمریکا، مصرف آن ممنوع اعلام شد. در سالهای اخیر مصرف آن در آمریکا، در پارتی‌های شبانه موسوم به Raves به شدت افزایش یافته است که باعث نگرانی دولت امریکا شده است. در دوره زمانی خاصی در اروپا، مصرف این مواد انرژی زا و شادی‌بخش برای کاهش مصرف سایر مواد مخدر مثل هروئین تشویق شده است بطوری که مصرف آن در اروپا در 1995 از 500 هزار قرص در سال به 30 میلیون قرص در دو سال بعد رسیده است. 2 درصد مردم امریکا حداقل یکبار این ترکیب را مصرف کرده‌اند. حداقل یازده و هفت دهم درصد دانش‌اموزان کلاس آخر دبیرستان در آمریکا یکبار “اکس” مصرف کرده‌اند مصرف این قرصها در ایران به خصوص در یکسال اخیر در پارتی‌های شبانه به شدت افزایش یافته است. جوانان تحصیل کرده و مرفه مصرفکنندگان اصلی این داروها هستند.
لازم است عموم مردم و پزشکان با اثرات سوء مصرف این دارو آشنا شوند. میزان مراجعه به اورژانس‌ها در امریکا در اثر سوء مصرف این دارو به شدت افزایش یافته است. (از 1143 مورد در 1998 به 4511 مورد در سال 2000) همچنانکه ذکر خواهد شد مشکل اصلی در مصرف این مواد عوارض مزمن آن می‌باشد. عوارض حاد مصرف بیشتر در مرتبه اول مصرف و در صورت تداخل با بعضی داروهای ضدافسردگی پیش می‌آید.

ترکیب شیمیائی
3 , 4 MethylendioxyMethAmphetamine یا N, Alpha, DiMethyl 1,3 Benzodiazoxide 5 Ethamine با فرمول C11H15N2O که بنامهای MDMA یا اکستاسی معروف است.

اشکال رایج داروئی
دارو در امریکا بصورت قرصهای خوراکی و جویدنی، کپسول و مواد تدخینی و تزریقی موجود است. قیمت هر قرص بین 10 تا 30 دلار است در ایران قیمت قرص بین 4 تا 20 هزار تومان (متوسط 10 هزار تومان) است که با مارکهای مرسدس بنز و میستوبیشی، $ ، KO ، صلیب، موجود است و به علت قابلیت ساخت آن که براحتی انجام می‌شود در لابراتورهای داخلی هم ساخته می‌شود که خطر وجود مواد اضافی در آن و عوارض آن است. هر قرص خوراکی حاوی 80 تا 160 میلیگرم MDMA است. پس از بلعیدن اثرات قرص پس از 20 تا 90 دقیقه بعد ظاهر شده و حدود 2 تا 3 ساعت اثرات آن در یک حد حفظ شده و بعد افت می کند و از 3 تا 24 ساعت اثرات آن باقیست.

اپیدمیولوژی
میزان مصرف این قرص‌ها در آمریکا به شدت میان جوانان و نوجوانان در حال افزایش است طبق آخرین آمار تعداد کسانی که برای حداقل یکبار از این ماده استفاده کرده‌اند بین دانش‌آموزان کلاس آخر دبیرستان در آمریکا از نه درصد به دوازده درصد افزایش یافته است.
دو درصد از کل حمعیت ایالات متحده حداقل یکبار اکستاسی مصرف کرده اند.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید


کلمات کلیدی :

مقاله حکیم ابوالقاسم فردوسی تحت فایل ورد (word)

ارسال‌کننده : علی در : 95/5/20 4:40 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله حکیم ابوالقاسم فردوسی تحت فایل ورد (word) دارای 6 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله حکیم ابوالقاسم فردوسی تحت فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله حکیم ابوالقاسم فردوسی تحت فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله حکیم ابوالقاسم فردوسی تحت فایل ورد (word) :

حکیم ابوالقاسم فردوسی شاعر حماسه سرای بزرگ ایرانی در سال 329 یا 330 هجری قمری در قری فاز یا پاز طابران طوس به دنیا آمد او از دهگانان طوس و از خاندان قدیمی و اصیل آنجا بود . در آن روزگار، دهگانان تلاش می کردند در برابر ارزش های جدیدی که دین اسلام مطرح می کرد ، سنتها و آداب اجدادی خود را حفظ کنند و شاید بخش اعظم انگیز فردوسی برای نظم شاهنامه از همین تمایل درونی و نژادی سرچشمه می گرفت . فردوسی زندگی آسوده و مرفه ای داشت ، اما به مرور زمان سرمایه خویش را صرف تصنیف شاهنامه کرد و در اثر کهولت و همچنین مشکلات کلی زندگی دهگانان به تدریج تنگدست شد و در اواخر عمر، کار به جایی رسید که تهیدستی او را به دریغ خوردن از ایام کامکاری واداشت و این نکته از جای جای شاهنامه مشهود است .

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید


کلمات کلیدی :

پاورپوینت مهارتهای پیشگیری از ایدزوبیماریهای آموزشی تحت فایل ورد

ارسال‌کننده : علی در : 95/5/20 4:40 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

توجه : این پروژه به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد

  پاورپوینت مهارتهای پیشگیری از ایدزوبیماریهای آموزشی تحت فایل ورد (word) دارای 19 اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در Power Point می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل پاور پوینت پاورپوینت مهارتهای پیشگیری از ایدزوبیماریهای آموزشی تحت فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است


لطفا به نکات زیر در هنگام خرید

دانلود پاورپوینت مهارتهای پیشگیری از ایدزوبیماریهای آموزشی تحت فایل ورد (word)

توجه فرمایید.

1-در این مطلب، متن اسلاید های اولیه 

دانلود پاورپوینت مهارتهای پیشگیری از ایدزوبیماریهای آموزشی تحت فایل ورد (word)

قرار داده شده است

 

2-به علت اینکه امکان درج تصاویر استفاده شده در پاورپوینت وجود ندارد،در صورتی که مایل به دریافت  تصاویری از ان قبل از خرید هستید، می توانید با پشتیبانی تماس حاصل فرمایید

3-پس از پرداخت هزینه ، حداکثر طی 12 ساعت پاورپوینت خرید شده ، به ادرس ایمیل شما ارسال خواهد شد

4-در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل اسلاید ها میباشد ودر فایل اصلی این پاورپوینت،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد

5-در صورتی که اسلاید ها داری جدول و یا عکس باشند در متون زیر قرار داده نشده است


بخشی از متن پاورپوینت مهارتهای پیشگیری از ایدزوبیماریهای آموزشی تحت فایل ورد (word) :

اسلاید 1 :

 

سومین دوره کارگاه آموزشی مهارتهای پیشگیری از ایدزوبیماریهای آموزشی

اسلاید 2 :

متغیرها

oبرخی از عوامل یا صفات پدیده ها که برای اندازه گیری آنها را «متغیر » می نامیم دارای ماهیت کمی هستند مثل وزن ، قد ، تعداد تخت ، دفعات مراجعه که ممکن است به صورت گسسته باشند (تعداد تخت، دفعات مراجعه ، تعداد کارمندان، ضربان نبض و;) و یا پیوسته ( وزن ، قد ، درجه حرارت و ; که در آنها اعداد اعشاری معنی واقعی دارد ). برخی دیگر از متغیرها ماهیت کیفی دارند مثل شغل ، بیماری ، رضایت بیمار ، علاقمندی به کار ، جنسیت و …که این متغیرها نیز ممکن است اسمی باشند.( شغل  : کارمند ، کشاورز ، پزشک و.. ) و یا رتبه ای (رضایت بیمار :  هیچ، ضعیف ، کم ، متوسط ، زیاد و ( ..

 

اسلاید 3 :

 

ویژگی عوامل و ابزار انسانی و فنی برای اندازه گیری متغیرها   

oنخست آنکه از روایی ( اعتبار ) برخوردار باشند .

oدوم آنکه پایایی ( اعتماد ) داشته باشند .

اسلاید 4 :

روایی

oروش یا ابزار به کار رفته تا چه حدی قادر است خصوصیت مورد نظر را درست اندازه گیری کند

oاگر بخواهیم شیوع کم وزنی هنگام تولد را در نوزادان یک زایشگاه بدانیم ، باید همه نوزادان تولد یافته را وزن کنیم . برای این کار می بایست از ترازوی مخصوص توزین نوزاد و آنهم ترازوی استاندارد استفاده شود

اسلاید 5 :

پایایی

oقابلیت تکرار روش یا ابزار اندازه گیری است

oاگر روشی از پایایی برخوردار نباشد ، داده های گردآوری شده روایی ( اعتبار ) نیز نخواهند داشت  .

اسلاید 6 :

انتخاب یک روش گردآوری داده ها بر اساس جنبه های عملی  

oدر کار گردآوری داده ها هر دو عامل یعنی هم انسان (مشاهده گر ) و هم ابزار و روش اندازه گیری باید این دو خصوصیت مهم را دارا باشند . یعنی انحراف در اندازه گیری ( تورش ) نداشته باشند .

oخصوصیات مشاهده شونده می تواند بر مشاهده گر تأثیر بگذارد

oنیاز به پرسنل ، مهارت ها ، زمان ، وسایل کار و سایر تسهیلات در مقابل امکانات و تسهیلات موجود

oمقبول بودن شیوه کار برای افراد تحت مطالعه ، و از جمله عدم ایجاد نگرانی ، ناراحتی و عوارض ناخواسته

oتعمیم پذیری ، یعنی اینکه چقدر اطلاعات گردآوری شده را می توان برای همه شرایط و زمانها عمومیت داد و از نتایج آن استفاده کرد .

اسلاید 7 :

نمونه گیری

oچنانچه فرصت کافی باشد و یا جامعه مورد بررسی کوچک باشد میتوان همه جامعه ( جمعیت آماری ) را تحت مطالعه قرار داد

oهمواره سرشماری امکان ندارد

oفرصت بررسی کوتاه است

oیا تعداد جمعیت یا جامعه آماری زیاد و پراکنده است که به جای سرشماری از نمونه گیری استفاده می کنیم تا در زمان و هزینه ها صرفه جویی شود

oمهمترین این روشها نمونه گیری تصادفی ساده ، نمونه گیری تصادفی منظم ، نمونه گیری خوشه ای ، نمونه گیری طبقه ای میباشد .

اسلاید 8 :

پرسشنامه

oبرای جمع آوری داده ها معمولاً از فرمی بنام لیست کنترل گردآوری داده ها ( فهرست بازبینی ) یا پرسشنامه استفاده می شود

oپرسشنامه باید با دقت طراحی شود و قبل از اجرای آن به صورت آزمایشی اجرا شده و مورد اصلاح و بازنگری قرار گیرد

oپرسش ها به صورت بسته ، نیم بسته یا باز باشند

اسلاید 9 :

گردآوری و تحلیل داده ها (طرح کار)

oداده های مربوط چه چیزی گردآوری می شود  ؟

oچرا داده ها گردآوری می شود ؟

oداده ها چگونه گردآوری می شود ؟

oداده ها در چه زمانی گردآوری می شود ؟

oداده ها را چه کسانی گردآوری می کنند ؟

oگردآوری داده ها به چه مواد و ابزاری نیاز دارد  ؟

oداده ها چگونه توصیف و تفسیر می شوند ؟

oچه مقدار هزینه برای گردآوری داده ها و تفسیر آنها لازم است  ؟

oداده ها چگونه گزارش می شوند ؟

oمنبع یا منابع تأمین هزینه کیست  ؟

اسلاید 10 :

طرح تجزیه و تحلیل مشکل  

oعنوان مسأله ( مشکل )

oبیان مسأله ( مشکل )

oهدف شامل شناسایی ، توصیف یا تعیین عواملی که در ایجاد مشکل نقش دارند .

oروش گردآوری و تحلیل داده ها( مشاهده ، مصاحبه ، پرسشنامه کتبی یا ترکیبی ازاینها )

oشیوه ارائه گزارش (به صورت کتبی/ فیلم/ شفاهی در سمینار/ خلاصه / مشروح / یا ترکیبی از اینها )

oمدت زمان پیش بینی شده برای اجرای طرح بر حسب جدول گانت شامل زمان برای گردآوری داده ها ، زمان برای تحلیل داده ها ، زمان برای تهیه و ارائه گزارش

oکل هزینه طرح شامل  :

nهزینه نیروی انسانی بر حسب تعداد ساعات ضربدر مبلغ در ساعت هر یک از عوامل موردنیاز برای اجرای وظایف پیش بینی شده در طرح

nهزینه مواد و وسایل و ابزار لازم برای گردآوری و تحلیل داده ها

nهزینه های متفرقه

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید


کلمات کلیدی :

<   <<   111   112   113   114   115   >>   >