می دانم که برترین توشه رهرو به سوی تو، اراده استواری است که با آن تو را برمی گزیند و اینک، قلبم با اراده ای استوار با تو رازگویی می کند. [امام کاظم علیه السلام ـ در دعایش زمانی که او را به سوی بغداد می بردند ـ]

تحقیق در مورد تأثیر عوامل فیزیکی کلاس بر پیشرفت تحصیلی دانشآموزا

ارسال‌کننده : علی در : 95/5/17 5:42 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق در مورد تأثیر عوامل فیزیکی کلاس بر پیشرفت تحصیلی دانش‌آموزان تحت فایل ورد (word) دارای 24 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق در مورد تأثیر عوامل فیزیکی کلاس بر پیشرفت تحصیلی دانش‌آموزان تحت فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق در مورد تأثیر عوامل فیزیکی کلاس بر پیشرفت تحصیلی دانش‌آموزان تحت فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق در مورد تأثیر عوامل فیزیکی کلاس بر پیشرفت تحصیلی دانش‌آموزان تحت فایل ورد (word) :

تأثیر عوامل فیزیکی کلاس بر پیشرفت تحصیلی دانش‌آموزان

اگر چه رابطه معناداری بین متغیرهای فیزیکی و پیشرفت تحصیلی دانش‌آموزان وجود ندارد، ولی این متغیرها بر نگرش معلم تأثیرگذار است و نگرش معلم نیز پیشرفت تحصیلی دانش‌آموزان را تحت تأثیر قرار می‌دهد.
چکیده:
این مقاله به عنوان گزارشی از یافته‌های یک پژوهش گسترده، درصدد است رابطه‌ متغیرهای فیزیکی کلاس درس را با پیشرفت تحصیلی دانش‌آموزان مورد بررسی قرار دهد. یافته‌های مربوط به عوامل انسانی کلاس درمقاله جداگانه‌ای گزارش شده است.

به منظور انجام پژوهش، 72 کلاس پنجم به صورت تصادفی طبقه‌‌ای و 2188 دانش‌آموز و معلمان این کلاسها ازمدارس ابتدایی استان اصفهان انتخاب شدند. روش مورد استفاده در این پژوهش کمی و کیفی بوده و ابزار جمع‌آوری داده‌ها، فرمهای پرسشنامه، مشاهده و آزمون پیشرفت تحصیلی بوده است. تجزیه و تحلیل داده‌های کمی پژوهش، با استفاده از نرم‌افزار آماری SPSS صورت گرفته است. نتایج نشان داد که اگر چه رابطه معناداری بین متغیرهای فیزیکی و

پیشرفت تحصیلی دانش‌آموزان وجود ندارد، ولی این متغیرها بر نگرش معلم تأثیرگذار است و نگرش معلم نیز پیشرفت تحصیلی دانش‌آموزان را تحت تأثیر قرار می‌دهد. همچنین مشخص شد که فضاهای آموزشی مدارس کنونی ما با ویژگیهای روانی کودکان و نوجوانان سازگار نیست. بنابراین، لازم است در این رابطه اصلاحات لازم به عمل آید. متغیرهای فیزیکی، حتی اگر بر پیشرفت تحصیلی دانش‌آموز نیز هیچ تأثیری نداشته باشد، باید به خاطر حفظ سلامت، بهداشت و امنیت روانی آنان مورد توجه قرار گیرند.
مقدمه
آموزش و پرورش، زیر بنای توسعه اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی هر جامعه است. بررسی عوامل مؤثربر پیشرفت وترقی جوامع پیشرفته نشان می‌دهد که همه این کشورها، آموزش و پرورش توانمند و کارآمدی داشته اند. همچنین در هر نظام آموزشی، عوامل بسیاری با یکدیگر عمل می‌کنند تا یادگیری و پیشرفت تحصیلی برای دانش‌آموزان حاصل گردد. هرقسمت از این نظام باید به گونه‌ای آماده شود که دسترسی به بازده مطلوب و اهداف مورد نظر میسر شود، زیرا اگرجزئی از نظام ازکار باز ایستد، کارآیی اجزای دیگرنظام کاهش یافته و صدمه خواهد دید.
با در نظر گرفتن و تجزیه و تحلیل درون‌ دادهایی از قبیل متغیرهای فیزیکی، می‌توان با آگاهی بیشتری اقدام به برنامه‌ریزی نمود. البته علاوه بر عوامل فیزیکی، متغیرهای زیاد دیگری نیز وجود دارند که فرآیند یادگیری و پیشرفت تحصیلی را تحت تأثیر قرار می‌دهند که با انجام پژوهش می‌‌توان میزان تأثیر آنها را تشخیص داد. وقتی که نظامهای آموزشی اطلاعات لازم را در چنین زمینه‌‌های اساسی در اختیار نداشته باشند، نمی توان عملکرد صحیح را در عرصه‌های مختلف آموزشی و پرورشی انتظار داشت.
از این رو، این مقاله به دنبال یافتن پاسخ به دو سؤال زیراست:
آیا بین میزان امکانات آموزشی کلاس درس، با پیشرفت تحصیلی دانش‌آموزان رابطه‌ وجود دارد؟
آیا بین جاذب بودن کلاس درس، با پیشرفت تحصیلی دانش‌آموزان رابطه وجود دارد؟
عوامل فیزیکی مربوط به امکانات آموزشی و جاذب بودن کلاس دوازده شاخص است که درشش قسمت به شرح ذیل دسته‌بندی و تبیین شده است. پنج مورد اول مربوط به جاذب بودن کلاس و مورد ششم مربوط به امکانات آموزشی کلاس است:
نور و عوامل مربوط به آن مانند میزان و شدت نور، نوع نور(طبیعی یا مصنوعی)؛
ابعاد ظاهری کلاس شامل دیوار، درب و کف کلاس، سرانه مساحت و سرانه فضا؛
حرارت و تهویه کلاس؛
صدا و عوامل مربوط به آن؛
سازماندهی و آرایش کلاس؛
تجهیزات آموزشی شامل تخته سیاه و رسانه‌های آموزشی.
استاندار‌هایی که در این تحقیق استفاده شده، شامل ملاکهایی است که توسط وزارت آموزش و پرورش، وزارت بهداشت و درمان، سازمان نوسازی و تجهیزات مدارس، کتابها و نشریه‌های علمی در مورد ویژگیهای مناسب و لازم برای یک کلاس تعیین شده است، که به طور اختصار به شرح آنها می‌پردازیم:
1) نور و متغیرهای مربوط به آن:
به طور کلی در فرآیند یادگیری، 83 درصد یادگیری به وسیله حس بینایی صورت می‌گیرد(ذوفن و لطفی پور، 1377). بنابراین، اگرعمل دیدن با اشکال رو به رو شود، افت در یادگیری ایجاد می‌گردد. هدف تأمین روشنایی درمدرسه، عبارت از به وجود آوردن محیطی است که درآن، عمل دیدن به بهترین وجه و با حداقل زحمت و کوشش انجام گیرد تا نیروی دانش‌آموزان، صرف جذب اطلاعات و فرآیند یادگیری شود، نه اینکه این نیرو برای مبارزه با اشکالات دیدن- که درمحیط کم نور وجود دارد- صرف شود. البته باید یادآوری کنیم که هنگام انجام هر فعالیتی، میزان نور مورد نیاز متفاوت است.
روشنایی کلاس ازطریق نور طبیعی (پنجره‌ها، دریچه‌هاو …) یا نور مصنوعی (لامپها و انواع چراغها) تأمین می‌گردد که درهر صورت باید به میزان نور، جهت و کیفیت آن توجه گردد (جدول1).
جدول1: شدت روشنایی مورد نیاز در موقعیتهای مختلف
نوع فعالیت/شرایط/شدت و روشنایی بر حسب لوکس
تدریس و سخنرانی/تخته سبز/500-200/
تدریس و سخنرانی/تخته سیاه/500-300
آزمایش/میز آزمایشگاه/500-200/
مطالعه/بین قفسه‌ها/200-100
مطالعه/میز مطالعه/500-300
مأخذ: مؤسسه استاندارد ایران
تجربیات متعدد نشان داده است که مساحت پنجره‌های شیشه دار باید حداقل به اندازه یک پنجم سطح اتاق باشد تا حداقل روشنایی برای خواندان و نوشتن موجود باشد. از طرف دیگر، از هر اقدامی که موجب تساوی روشنایی برای همه شاگردان شود، نباید دریغ نمود. نور از نظر توزیع باید مطلوب باشد و به صورت یکنواخت پخش شود تا درخشندگی سطوح سبب ناراحتی چشم نگردد. همچنین میزان نور کافی باشد و سایه‌های مزاحم موجود نباشد (کلهر، 1370). در همین راستا، نویفرت اظهار می‌‌دارد: «نور مستقیم و حباب دار فلورسنت بسیار عادی بوده، روشنایی مناسب را برای تخته سیاه تولید می‌کند. در آمریکا این روشنایی مصنوعی توسط سلول فتوالکتریک به طور خودکار کنترل می‌شود»
کولر و لیندسن (1992 ص307-317) در تحقیقی، اثر نور کلاس را بر هورمونهای استرس، عملکرد کلاس، رشد بدن و سلامتی 88 دانش‌آموز هشت تا نه ساله، به مدت یک سال مورد بررسی قرار دادند. نتایج نشان داد که هورمونهای استرس درتابستان افزایش می‌یابد و کمبود نور طبیعی و مصنوعی، سبب تأخیر قابل توجهی در افزایش هورمونهای استرس می‌شود.
2) ابعاد ظاهری کلاس:
وب (1976) در تحقیقی، تأثیر محیط فیزیکی مدرسه را در مقایسه با تسهیلات سنتی و جدید، بر روی رفتار و عملکرد تحصیلی دانش‌آموزان مورد بررسی قرار داد. وی تئوری لوین (1938) مبنی بر «محیط آموزشی جزء اساسی آموزش است» ونظریه پروهاسکی (1970) مبنی بر «مؤثربودن محیط بر رفتار و عملکرد دانش‌آموزان» را مورد تأیید قرار داده است. همچنین وات کینز (1993) در تحقیقی اثر محیط مطلوب و معمولی آموزش را بر 323 دانش‌آموز دبیرستانی، در کلاسهای علوم مورد بررسی قرار داد. نتایج به دست آمده نشان داد که محیط مطلوب، عمق یادگیری را افزایش می‌بخشد .
در ارتباط با چگونگی ویژگیهای سطوح و ابعاد ظاهری کلاس، به طور کلی می‌توان گفت که دیوارهای کلاس باید خشک، بدون درز، صاف و حداقل تا ارتفاع 5/1 متر قابل شستشو بوده و بهتر است از سنگ باشد. دیوار کلاسها باید ساده باشد تا گرد و غبار روی آن جمع نشود. کف کلاسها باید قابل شستشو، مسطح و بدون درز بوده، لغزنده و مرطوب نباشد. این نکات در مورد سقف نیز باید رعایت شود.
رنگ نیز باید مورد توجه قرارگیرد و در رنگ‌آمیزی کلاس باید از رنگهای آرامش بخش استفاده کرد. رنگهای آبی باز یا سبز روشن برای دیوارها و رنگ سفید برای سقف مطلوب است. رنگ دیوارها بهتراست قابل شستشو باشد. بنابراین، سطوح دیوار و سقف کلاس باید دارای رنگهای روشن و کف کلاس بهتر است به رنگ تیره باشد
نویفرت (1373) در مورد شکل کلاس اظهار می‌دارد که مستطیل یا ذوزنقه، بهترین شکل برای کلاس درس است. اشکال مربع، مدور یا بیضی و غیره از لحاظ صوتی مناسب نیست. مساحتهای بزرگ انحنا‌دار، ایجاد نقاط کانونی کرده، مانعی بزرگ برای صدا ایجاد می‌کند .
برای هر دانش‌آموز 5/1 مترمربع زمین و 5/5 مترمکعب هوا لازم است. به عبارت دیگر، برای یک کلاس 30 نفری، ابعاد اتاق باید به طول 8 متر و عرض 6 تا 7 متر و ارتفاع 4 متر باشد. فضای لازم برای هر دانش‌آموز نباید از 5/4 مترمکعب و ارتفاع 3متر کمتر باشد. بنابراین، درانتخاب یک مکان برای کلاس، باید حجم کلاس و تعداد دانش‌آموزان را مد نظر قرارداد .
3) حرارت و تهویه کلاس:
یکی دیگر از عوامل تأثیر گذار بر یادگیری، تجهیزات مناسب برای تولید گرما و سرماست که کم توجهی به آن می‌تواند سبب افت در یادگیری و آسیبهای جانی شود. بر اساس گزارش مؤسسه استاندارد ایران، حرارت 18-16 درجه سانتی‌گراد برای کلاس درس مناسب بوده و وجود جریان هوا برای آن ضروری است. اگرهوای محیط بیش از اندازه گرم باشد، بر مکانیسم تنظیم حرارت بدن فشار وارد آمده و بازده فعالیتهای فیزیکی و مغزی کاهش خواهد یافت. بنابراین، مشاهده می‌شود که وضعیت حرارت در کلاس، عاملی است که بر چگونگی فعالیت فراگیران و در نتیجه یادگیری آنان اثرمی‌گذارد.
در تحقیقی که دردانشگاه هاروارد روی دانش‌آموزان مدارس ابتدایی در زمینه هوای لازم صورت گرفت، مشخص شد که اگر فعالیت افراد زیاد شود، میزان هوای لازم از مقدار هوای ضروری در حالت عادی زیادتر خواهد بود. ضمناً هوای کلاس معمولاً سه تا پنج مرتبه درهر ساعت باید تعویض شود ، زیرا هوای داخل اتاق نباید بیش از یک درصد دی‌اکسیدکربن داشته باشد .
حجم فضا به ازای هر دانش‌آموز/تعداد دفعات تعویض هوا
کمتر از 5 مترمکعب/6
5/7-5 متر مکعب/5
7ـ8/5/4
8/5ـ7/1/3
بیشتراز 5/8/1/5
درجه حرارت مناسب برای کلاس 18 درجه سانتیگراد است و به طور کلی، سیستمهای حرارت مرکزی بهترین وسایل برای تأمین و کنترل حرارت مورد نیاز هستند. از آنجا که درهمه مدارس ما امکان داشتن این سیستم‌ها هنوز موجود نیست، جهت تأمین گرمای مناسب در کلاسها بهتر است از بخاری‌های گازی با لوله‌های بلند استفاده شود. برای داشتن رطوبت مناسب می‌توان از ظروف بزرگ آب بر روی بخاری استفاده کرد.
لئوناردهیل (1986) ضمن تحقیقی نشان داد که اثر بد تهویه ناقص بر روی دانش‌آموزان، به علت تغییر در میزان اکسیژن و دی‌اکسید کربن هوا یا سموم آلی- که قبلاً تصور می‌شد در هوای بازدم وجود دارد- نیست، بلکه به علت بالا رفتن درجه حرارت و افزایش رطوبت و از همه مهمتر، عدم جریان هوا در داخل اتاق است. از این رو، همفریز (1974) به بررسی اثر دمای کلاس و باد و بارانی بودن هوا بر رفتار دانش‌آموزان می‌پردازد و تأثیر این‌گونه عوامل فیزیکی محیط را بر رفتار نشان می‌دهد. در این تحقیق که طی دو سال متوالی در کلاسهای اول و دوم ابتدایی و به روش مشاهده میدانی انجام گرفت، 48 آموزگار، پرسشنامه‌هایی را تکمیل کردند. از پرسشنامه‌های فوق دو عامل به نامهای کوشش (میزان کوشش و همکاری با معلم) و میزان فعالیتهای کلاس و تحرک استخراج شد. سپس رابطه این دو جنبه رفتاری با دمای هوا و سایر ویژگیهای هوا (رطوبت، باد و باران ) درساعات صبح و بعد ازظهر مجدداً بررسی شد. این تحقیق نشان می‌‌دهد که رفتار دانش‌آموزان به طور معناداری تحت تأثیر دما و کیفیت هوا قرار می‌گیرد. به عنوان مثال، حرارت بیش از 21 درجه سانتیگراد موجب کاهش تحرک و بی حالی دانش‌آموزان می‌شود. هانکوک (1981) نیز در رابطه با تأثیر عوامل محیطی (درجه حرارت، تهویه و سرو صدا ) در فعالیتهای مراقبتی مطالعاتی انجام داده است. نتایج تحقیفات او در ارتباط با درجه حرارت نشان داده است که بهترین عملکرد مراقبت در درجه حرارت معتدل است .
4) صدا و متغیرهای مربوط به آن:
صدا نیز به عنوان یکی از عوامل مهم تأثیر‌گذار بر یادگیری محسوب می‌شود. با اینکه گاهی صداهای بیرون از کلاس به داخل کلاس راه می‌یابد، دانش‌آموزان قدرت شنوایی خود را در اختیار صدای معلم قرار داده و فقط مطالبی را به مغز راه می‌دهند که از معلم می‌شنوند. اگر صداهای بیرون از کلاس بر صدای معلم تفوق یابد، دراین صورت فراگیران ناخواسته قدرت شنوایی خود را در اختیار صداهای بیرون نهاده یا حداقل به هیچکدام از صداها حتی به صدای معلم نیز گوش فرا نمی‌دهند. غالباً در این مواقع آشفتگی در فراگیران به وجود می‌آید و اهمیت موقعیت مکانی کلاس در اینجا مشخص می‌گردد. عواملی که بر قابلیت شنوایی افراد تأثیر می‌گذارند، عبارتند از: «شکل اتاق، وسایل اتاق، وضعیت منبع صدا و زمان برگشت صدا» که این عوامل نیز در زمان ساخت فضای آموزشی باید مورد توجه خاص قرارگیرد.
5) سازماندهی و آرایش کلاس:
مهمترین تحول در فضاهای آموزشی، شکستن خط نگاه معلم و دانش‌آموزان و ایجاد فضا برای تعامل دانش‌آموزان با یکدیگر است. بدین منظور اساساً ردیفهای خطی، مغایر با روحیات دانش‌‌آموزان شناخته می‌شود.
درکلاسهای سنتی که صندلی‌های دانش‌آموزان در ردیفهای منظم و پشت سرهم چیده می‌شود و میز معلم درجلوی کلاس قرار می‌گیرد، تمام توجه به معلم متمرکز می‌شود و ارتباط میان دانش‌آموزان اندک است. این نظم وترتیب هنگامی‌که معلم درسی را برای همه کلاس ارائه می‌دهد، ممکن است بسیار مطلوب باشد، اما یادگیری از همکلاسی‌ها وکارگروهی را غیر ممکن می‌سازد. دانش‌آموزان ردیف آخرکلاس، در فاصله زیادی از معلم قرار دارند و به احتمال زیاد کسانی هستند که مشکلات انضباطی و بی‌نظمی را ایجاد می‌کنند.
در برخی از کلاسها صندلی‌ها دور میز‌ها چیده می‌شود و میز معلم درحاشیه قرار می‌گیرد که این نوع آرایش درکلاسهای علوم‌تجربی به کار گرفته می شود. اگر امکانات کلاس به صورتی باشد که آرایش دانش‌آموزان به شکل دایره یا U شکل سازماندهی شود، دانش‌آموزان با یکدیگر و با معلم می‌توانند ارتباط متقابل برقرار کنند. در این صورت، معلم جزئی از دانش‌آموزان محسوب شده و می‌تواند علاوه برتدریس، به راهنمایی و هدایت بحثهای جمعی دانش‌آموزان نیز بپردازد.
در هر حال، هنگام بررسی طرز چیدن صندلی‌ها درکلاس، توجه به همه دانش‌آموزان، شایان اهمیت است. یکی از نیازهای اساسی کودکان این است که مورد توجه دبیران قرار گیرند و چنانچه فضای فیزیکی کلاس مشوق ایجاد این احساس در دانش‌آموزان باشد، بدون تردید از میزان مسائل و مشکلات انضباطی نیز به طور چشمگیری کاسته خواهدشد.
6) تجهیزات آموزشی:

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید


کلمات کلیدی :

مقاله در مورد جهانی شدن تحت فایل ورد (word)

ارسال‌کننده : علی در : 95/5/17 5:42 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله در مورد جهانی شدن تحت فایل ورد (word) دارای 34 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله در مورد جهانی شدن تحت فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد جهانی شدن تحت فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله در مورد جهانی شدن تحت فایل ورد (word) :

جهانی شدن

چکیده: درروند جهانی شدن تغییرات غیر قابل اجتنابی درزمینه های سیاسی، اقتصادی واجتماعی ملل مختلف ایجاد می شود که مردم دول جنوب بیش از دول شمال متاثر می گردند . بسیاری ازاین تغییرات با مبانی واصول حقوق بشر پذیرفته شده درحقوق بین المللی موجود درتعارض قراردارد. دراین مقاله سعی شده است نقاط تعارضی که دراین روند بانفی حقوق بشر دردول جنوب حاصل خواهد شد ویا تقویت بعضی از جنبه های حقوق بشر دردول جنوب وشمال مورد بحث ، تجزیه

وتحلیل قرارگرفته وبررسی گردد. سپس موضوع گفتگوی تمدن ها مورد بحث قرارگرفته که آیا می تواند به عنوان یک راه حل عملی موفق آثار منفی احتمالی حقوق بشر ناشی از جهانی شدن را کاهش دهد ویا آثار مثبت احتمالی جهانی شدن را بر
حقوق بشر شمال وجنوب برابر ویکسان نماید؟
واژگان کلیدی:
گفتگوی تمدن ها ، جهانی شدن ، حقوق بشر، شمال وجنوب.
مقدمه

دراین مقاله تلاش شده جهانی شدن وآثار مثبت ومنفی ناشی از آن بر حقوق بشر مطرح گردد وگفتگوی تمدن ها به عنوان عملی ترین راه حل جهت کاهش آثار منفی احتمالی درآینده براین مسئله مورد تجزیه قرارگیرد. بنابراین ابتدا مفاهیم وتعاریف جهانی شدن ، تاریخچه آن ، گروه های رسمی وغیر رسمی کمک کننده به این مسئله وآثار ناشی از آن مورد بحث قرارمی گیرد.پس از آن به مبانی ومنابع اصلی حقوق بشر واصول جهانی پذیرفته شده آن اشاره می گردد وسپس با طرح آثار مثبت ومنفی ناشی از جهانی شدن توسط طرفداران ومخالفان این مسئله مورد کنکاش قرارمی گیرد. درپایان طرح گفتگوی تمدن ها به عنوان یک راه کار موثر برای کاهش اثار منفی جهانی شدن بر حقوق بشر برای تمدن های شمال وجنوب به طور اعم وبرای تمدن های جنوب به طور اخص مطرح می گردد ودرنهایت به جمع بندی بحث پرداخته خواهد شد.

تعریف جهانی شدن
درمورد تعریف جهانی شدن باید گفت اینکه این مسئله یک پدیده است یا یک روند بین صاحب نظران یک تعریف واحد متفق علیه وجودندارد . بنابراین برای روشن شدن این مفهوم بهتراست به تعاریفی که مطرح شده به طور خلاصه اشاره شود مارتین آلبرو معتقد است (( جهانی شدن به فرایند هایی که براساس آن تمام مردم جهان دریک جامعه واحد فراگیر جهانی به هم می پیوندند اطلاق می شود)) (1) مانوکاستل می گوید(( جهانی گرایی جامعه ای شبکه ای است که درادامه حرکت سرمایه داری درپهنه اقتصاد، جامعه وفرهنگ شکل می گیرد)) (2) امانوئل ریشتر نیز (( جهانی

شدن را شبکه ارتباطی متصل کننده انسان های پراکنده می داند)) (3) ودرنهایت آلوین تافلر می گوید(( جهانی شدن درعصر دانایی راهی برای انتقال کالا، خدمات وسرمایه میان ملل است )) (4) درهمین زمینه برداشت ها وتعاریف مختلف دیگری نیز مطرح شده از قبیل – درهم ادغام شدن

بازارهای جهانی برای تسهیل جابه جایی سرمایه ، نیروی کار، کالاؤ اطلاعات وفرهنگ، – اوج سلطه گری وسلطه پذیری یا اوج پیروزی سرمایه داری – جهانی شدن رقابت بی قید وشرط بوده که فقیر رافقیر تر وغنی را غنی تر خواهد کرد . عصر تحول سرمایه داری برای تمام انسان هاست که درمرکز شمال وپیرامون جنوب قرارمی گیرد، درجهانی شدن نقش دولت ومرز ملی کمرنگ می شود وشرکت های چند ملیتی وسازمان های بین المللی .. جای آن را می گیرند(5)

 

اگر تلاش شود تایک جمع بندی از تعاریف فوق حاصل گردد باید گفت جهانی شدن درنتیجه گسترش ابزارهای ارتباطی- اطلاعاتی پدید آمده که روند جابه جایی سریع کالا، سرمایه، نیروی کار واطلاعات را فراهم کرده که کنترل دولت بر آن عملی نمی باشدومنجر به یک فرهنگ واحد جهانی خواهد شد . به عبارت دیگر، جهانی شدن شبیه یک دستگاه مخلوط کن است که چرخ چهار پرده ای آن یعنی کالا، سرمایه یا نیروی کار واطلاعات است ودر اثر حرکت سریع آن معجون فرهنگ واحد یا به بیان دیگر دهکده جهانی پدید می آید

تاریخچه جهانی شدن
ازلحاظ نظری فلاسفه ، ادیان ، ایدئولوژی ها وسیاستمداران از قرون اولیه بشری اندیشه دولت واحد جهانی را به اشکال مختلف مطرح نموده اند . به عبارت دیگر، مسئله جهان وطنی که می توان آن را یک نقطه کمال وشاید سرانجام جهانی شدن دانست از مسائلی بوده که درگذشته نیز مطرح گردیده است . مثلا فلاسفه ای مانند ژان ژاک روسو-مارکس ویا رواقیون و- آرمان گرایان با طرح جهان شهر از دید خود چنین ایده ای را مطرح نموده اند از مسائلی بوده که درگذشته نیز مطرح گردیده است .مثلا فلاسفه ای مانند ژان ژاک روسو، – آرمان گرایان – رواقیون – مارکس با طرح

جهان شهر ازدید خود چنین ایده ای را مطرح نموده اند . ادیان الهی یهودیت ، مسیحیت واسلام هرکدام با دعوت جهانی جهت تبعیت از دین خود وجامعه آرمانی موعود درپایان حیات دنیا (آمدن موسی(ع) یامهدی(عج) وتشکیل حکومت الهی عادلانه ) نیز به نوعی این ایده را مطرح کرده اند

. ایدئولوژی هایی مانند مارکسیسم – سوسیالیسم وحتی لیبرالیسم آرمان شهر هرکام یک حکومت واحد جهانی است که حداکثر رفاه وعدالت را برای بشر نوید می دهند. سیاستمدارانی مانند ویلی برانت ( دولت جهان شمول ) یا نهرو ویا ویلسون نیز به دولت جهانی اشاره نموده اند (6) ولی جهانی شدن را به طور رسمی اولین بار ماک لوهان درکتاب خود با عنوان جنگ وصلح دردهکده جهانی درسال 1970 مطرح کرد(7)

 

درزمینه جهانی شدن از لحاظ عملی سازمان ها ونهادهای بین المللی رسمی مانند جامعه ملل، سازمان ملل متحد، گات وپس ازآن سازمان تجارت جهانی ( WTO) گام برداشتند ونیز نهاد هاوگروه های غیر رسمی که به طور آرام ولی قدرتمندانه حرکت کرده اند، شامل 1- شورای روابط خارجی آمریکا که درسال 1920 تشکیل گردید و مرکب از سران مالی، سیاسی، اقتصادی آمریکا مانند راکفلر ، فورد.. روسای جمهور، بانک ها، شرکت های آمریکایی بوده که تمام سیستم های

کلیدی امریکا دراختیار آن قرارداشته وبرنامه ریز اصلی کشور وتاثیر گذار بر تمام دول عربی وشرکت هنای چند ملیتی وسازمانهای بین المللی تا کنون بوده اند(8) 2- گروه بیلدربرگ 1 که درسال 1952 شکل گرفت ومتشکل از سران وافراد ذی نفوذ اروپایی بوده وبه گروه قبل متصل می گردد هدف این گروه اتحاد غرب علیه هجوم شوروی سابق بوده است ونیز به دنبال تحقق صلح جهانی درپناه اتحادیه اقتصاد بین المللی گام برداشته است . تمام سران احزاب چپ ، میانه وراست اروپا علی

رغم داشتن ایدئو لوژی های متضاد ، نقطه مشترک آنها دستیابی به یک دولت واحد جهانی ( یا سوسیالیسم یا لیبرالیسم ) بوده است امروز 24 شخصیت برجسته اروپایی و15 شخصیت آمریکایی اعضاءفعال دراین گروه با ایده دستیابی به یک دولت جهانی واحد با نگرش های چپ وراست فعالیت می نمایند(9)3- کمیسیون سه جانبه2که درسال 1973 درژاپن شکل گرفت وبه دو گروه قبل متصل شد، اعضاآن سران وافراد برجسته مالی- اقتصادی آسیایی می باشند که با همان هدف جهانی شدن اقتصاد با همکاری اروپا ، آسیا وآمریکا حرکت می نماید. هدف اصلی این سه گروه با، پیاده

نمودن ایده دولت جهانی براساس اقتصاد آزاد وجابه جا یی آزادانه سرمایه، کالا، خدمات واطلاعات ارتباط وهمکاری تنگاتنگ با یکدیگر می باشد(10) ازدیگر گروه های غیر رسمی (گروه های غیر رسمی درمسئله جهانی شدن را به این صورت می توان تعریف کرد که اولا ساختار علنی وآشکار جهت دستیابی به یک اقتصاد وفرهنگ جهانی نداشته اند بلکه به طور سری ومخفی چنین کاری را می کنند . ثانیا اگر ساختارتشکیلاتی آشکار داشته اند هدف اعلانی ورسمی برای دستیابی به یک جامعه جهانی با اقتصاد وفرهنگ واحد نداشته اند، گرچه درعمل وبه طور غیر اعلانی وبه طور

مقطعی دراین مسیر کمک می کرده اند ) کمک کننده به جهانی شدن شرکت های چند ملیتی اروپایی ، آمریکایی وآسیایی مانند جنرال موتور، B P فورد I B M و توتال می باشند . مثلا جنرال موتور درسال 1975 ، 132 میلیارد دلار وشرکت فورد 100 میلیارد دلار درآمد داشته اند که هرکدام معادل درآمد سالیانه چند کشور مانند عربستان سعودی، ایران وترکیه بوده است که این سود نصیب کشور سهامداراصلی یعنی آمریکا گردیده است (11)
آثار جهانی شدن
اگر بخواهیم آثار جهانی شدن را به طور خلاصه اشاره نماییم ، عبارت خواهند بود از 1- وابستگی بیشتر اقتصاد کشورها به یکدیگر 2- افزایش رقابت کشورها با توجه به توان های بالفعل وبالقوه آنها 3- به چالش کشیده شدن دولت ها وتضعیف حاکمیت وجانشینی سازمان هایی مثل WTO به جای آنها 4- تقسیم کار بین المللی براساس ارزش نسبی تولید 5- پیدایش دهکده واحد جهانی با غلبه فرهنگ واحد با ارزش ها وهنجارهای مشترک وکمرنگ شدن حوزه فرهنگ ها(12) پس از تعریف جهانی شدن وگروه های ذیربط دراین زمینه لازم است هت مشخص شدن آثار آن برحقوق بشر، بحثی مقدماتی درمورد مبانی حقوق بشر ارائه گردد.

مبانی حقوق بشر
اگر بخواهیم ریشه های حقوق بشر امروزی را کنکاش نماییم باید آن را درمیانی واصول ادیان الهی،قواعد حقوق طبیعی ، اصول واهداف انقلاب انگلستان ، عهد نامه وستفالی 1648 ، منشور حقوق 1689 انگلیس ، جابجایی ریشه یابی نمود. همچنین باید به اندیشه های سیاسی قرن 16و17م مانند جامعه مدنی جان لاک ، حق صیانت نفس توماس هایز، اراده عمومی مبنی بر رضایت افراد ژان ژاک روسو نیز توجه نمود(13) با تاسیس سازمان های بین المللی نظیر جامعه ملل وسازمان ملل حقوق بشر مفهوم جهان شمول یافت که بعد از جنگ دوم سه نسل حقوق بشر جهانی مطرح گردید .

.1اعلامیه جهانی حقوق بشر 1948 که حقوق مدنی سیاسی بشر را 2 .مطرح کرد
2میثاق بین المللی که حقوق اقتصادی- اجتماعی – فرهنگی بشر را جهانی کرد .
3میثاق های بین المللی مکمل که حقوق مدنی وسیاسی بشر را درسطح جهان به صورت حقوق همبستگی بشر مطرح نمود ( گرچه دو میثاق حقوق سیاسی – مدنی واقتصادی- اجتماعی-

فرهنگی همزمان تصویب شدند ولی درقالب دو پروتکل بوده که دراینجا مجزا اشاره شده است ) هرسه گروه حقوق بشر درسال 1966 درمجمع عمومی سازمان ملل تصویب شدند وکمیته حقوق بشر مجمع عمومی وکمیسیون حقوق بشر شورای اقتصادی، اجتماعی درسال 1967 مامور تحقیق وتفحص گردیدند که درصورت نقض این حقوق توسط دولتی از اعضاءسازمان ملل ، دیگر اعضا فشار سیاسی را بر دولت ناقض وارد نمایند(14)
شکایت علیه دولت نقض کننده حقوق بشر می تواند از طریق گزارش های شبکه های گزارشگر کمیسیون یعنی گروه های کاری1 یا گزارشگران موضوعی2 وگزارشگران یا نمایندگان کشوری3 درکمیسیون حقوق بشر طرح شود سپس درصورت لزوم کمیسیون فرعی حقوق بشر اقدام به

تحقیق وتفحص می نماید که درصورت اثبات آن مسئله ابتدا درشورای اقتصادی اجتماعی سازمان ملل طرح شده ودولت ناقض ابتدا به صورت محرمانه ودرحالت عدم تاثیر پذیری حتی به طور علنی به او توصیه هایی می گردد ودر نهایت احتمال محکومیت آن وجوددارد(15) دبیرکل سازمان ملل درسال 1985 درمجمع عمومی اعلام کرد که حقوق بشر جهان شمول مواردی از قبیل 1- حق برخورداری ازتعلیم وتربیت 2- حق مشارکت دراداره امور فرهنگی 3- حقوق اقلیت ها 4 – حقوق

سندیکاها 5- حقوق خانواده ( ازدواج – طلاق – حقوق کودکان( 6 – حق آزادی عقیده وبیان ..می باشد(16) ضمانت اجرایی حقوق بشر جهانی امروز فقط فشار سیاسی می باشد که نتیجه سریع وکامل به دنبال ندارد اما علی رغم ضعف ضمانت اجزایی حرکت جهانی حقوق بشر با عث شده است که دولت ها حتی المقدور آنرا رعایت نمایند وآن را درقوانین داخلی ومنطقه ای خود سرایت

دهند . برای مثال، حق تحصیل رایگان برای عموم مردم ، حق داشتن حداقل دستمزد، حق داشتن بهداشت، حق داشتن وکیل، حق تامین اجتماعی ( بیمه های اجتماعی) و..ازمواردی است که درقوانین اساسی ومدنی بسیاری از دولت ها به رسمیت شناخته شده ودرپیمان های منطقه ای حقوق بشر درمناطقی مانند اروپا- آمریکا- آفریقا .. مورد پذیرش قرارگرفته است (17) پس از اشاره مختصری درزمینه مبانی حقوق بشر لازم است بحث شود که جهانی شدن بر حقوق بشر چه آثار مثبت یا منفی به بار خواهد

آورد..
آثار مثبت جهانی شدن بر حقوق بشرٍٍ
طرفدارا ن جهانی شدن این مسئله را یک (پروسه) روندتغییر می نمایند که از قرن 16 میلادی به دنبال انقلاب صنعتی از اروپا شروع شده ومراحل تکاملی آن امروز با سرعت بیشتر یه نام جهانی شدن درحال شکل گیری است . بنابراین تمام ملت های شمال وجنوب چه بخواهند چه نخواهند ، این روند تمام جنبه های زندگی آنهارا درنوردیده وبرای آنها تحولات مختلفی را به وجودمی آورد. اما همان گونه که دردنیای بعد از انقلاب صنعتی به مراتب شرایط زندگی وحقوق بشر بهبود یافت این تحول سریع نیز برای جامعه بشرنویدها وآثار مثبت زندگی را درتمام ابعاد به دنبال خواهد آورد. به

عبارت دیگر، این امکان وجوددارد که حقوق بشر مردم دولت های شمال به مراتب کامل تر شود ولی مردم جنوب نیز از سطح ووضع فعلی به طور نسبی شرایط بهتری را به دست آورند ودرمجموع برای جامعه جهانی بشری حقوق بهتری به دست آید(18)دراین زمینه صاحب نظرانی که چنین دید گاهی دارند چنین استدلال می کنند، مثلا آقای جیمز گراف1 می گوید: (( جهانی شدن چهره ای انسانی دارد وبرای دولت های جنوب بد مطلق نیست .)) (19) بیمال گوش 1 می گوید : (( مشکلات جهانی شدن به چگونگی کنترل آن ربط دارد نه خود مسئله )) (20) فوکویاما می گو

ید ( جهانی شدن جزء فطرت بشر است که دولت های جنوب دربرابر آن با بیم وامید مقابله می کنند . امید به کسب سهم وزندگی بهتر وبیم ازاینکه سهم به دست نیاورده وفقیر شوند. او تاکید می کند که جهانی شدن می تواند خیلی از مشکلات جهان سوم را حل کند پس نباید نگران آن

بود.)) (21)استدلال اکثر صاحب نظران خوش بین به جهانی شدن برای حقوق بشر این است که با نزدیکی واتحاد ملت های شمال وجنوب فاصله عقب ماندگی ملل جنوب کمتر شده شرایط بهتر وتوسعه آنها را به دنبال می آورد ومثال می زنند همان گونه که اتحاد دو آلمان ، دو کره ودو چین باعث شد قسمت عقب مانده از توان مالی تکنیکی قسمت پیشرفته کمک بگیرد وعقب ماندگی هارا از بین ببرد، جهانی شدن نیز چنین نقشی را بازی خواهد کرد .

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید


کلمات کلیدی :

مقاله در مورد اقتصاد سالم تحت فایل ورد (word)

ارسال‌کننده : علی در : 95/5/17 5:42 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله در مورد اقتصاد سالم تحت فایل ورد (word) دارای 10 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله در مورد اقتصاد سالم تحت فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد اقتصاد سالم تحت فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله در مورد اقتصاد سالم تحت فایل ورد (word) :

اقتصاد سالم

محور مقاله:
پیامدهای اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، فرهنگی، مصرف کالاهای خارجی و قاچاق

« فهرست مطالب »

چکیده ی مقاله
مقدمه مقاله
متن مقاله : شامل
تعریف اقتصاد
مبارزه نهادی با قاچاق
بررسی ابعد سیاسی، ابعاد اقتصادی، ابعاد اجتماعی آن
راه حل هایی برای کاهش قاچاق
اسامی منابع و مآخذ در خصوص تدوین امین مقاله

چکیده
در این مقاله موضوعاتی از قبیل: معنی اقتصاد، جامعه سالم اقتصادی چگونه استف عللیدایش و گسترش قاچاق به عنوان یک فعالیت اقتصادی، بررسی ابعاد سیاسی، اقتصادی، اجتماعی قاچاق، راهکارهای کوتاه مدت برای کنترل قاچاق و بازار اقتصادی، دولت در برخورد با پدیده قاچاق باید بیشتر به فکر رفع انگیزه های اقتصادی قاچاق باشد، بعد اجتماعی قاچاق با فرهنگ باورهای مردم آمیخته است، فرهنگ مصرف گرایی در بین مردم از بین برود و به جای آن فرهنگ بهینه مصرف و

خودکفایی رواج یابد، چاره جویی برای معضلات اخلاقی قاچاق در جامعه، عوامل مهمی که دولت را در مبارزه با قاچاق کالا با مشکل مواجه ساخته، قاچاق یک پدیه بین المللی است، مهمترین الگوی مردن در مصرف کالای داخلی، تضاد بین درآمد و ثروت در بین مردم، آمار تقریبی از میزان کالاهای قاچاق و ; مورد بحث قرار می گیرد.

مقدمه
امام علی (ع):
فی العَدلِ الاقتداءُ بسنّهِ اللهِ و ثَباتس الدُّوَلِ.
عدالت پیروی از قانونهای الهی و مایه استواری دولتها است.
اقتصاد به معنای آن است که بتوانیم از منابع محدود برای تامین نیازهای نامحدود خودمان به طور بهینه استفاده کنیم.
در یک جامعه سالم اقتصادی نظام صالح و نیرومند، بر اراده مردم و قدرت توده ها تکیه دارد، و در هر بحران و پیشاروی توده ها به پشتیبانی از آن بر می خیزند و با جان و دل از آن دفاع می کنند. اینجاست که یک نظام نه تنها ارتش حقوق بگیر دارد. بلکه توده های مردم همه ارتش و سنگرداران حکومتند. این پایگاه نیرومند مردمی آن گاه در خدمت یک نظام قرار می گیرد، که نظام در خدمت

توده ها و عموم مردم باشد و نظام آن گاه در خدمت توده ها قرار می گیرد که عدالت اجتماعی حاکم باشد و در نظام تولید و توزیع و منابع درآمد تعادل و توازن حکم فرما گردد و حاکمیت خود، میزان اجرای عدل باشد و مردمان همه در سایه آن به قسط و نصیب خود به وجه مناسب دست یابند. چنانکه در قرآن کریم آمده است عدالت است که مردمان را یکپارچه می کند و در زیر یک پرچم و شعار گرد می آورد و عامل زیربنایی وحدت اجتماعی ملتهاست. از این رو عدم توازن اقتصادی و

نابرابری در تقسیم امکانات و منابع ثروت، وحدت اجتماعی را بر هم می زند و پایگاه دفاعی یک نظام را متزلزل می کند و فقدان عدالت اقتصادی موجب نشر فساد، خیانت، فساد اخلاق، زبونی، موجب ضعف اقتصادی ضعف تولید و رونق قاجاق کالا، و ارزش ندادن به کالاهای داخلی میشود.
پس بنابراین برای مبارزه با قاچاق اول باید عدالت و توازن اقتصادی را در بین آحاد ملت پایه ریزی کنیم. در اینجا ست که اسلام گوی سبقت را از همگان می رباید. اسلامی که بین حلال و حرام و در واقع درست از نادرست وجه تمایز قائلی می گررد. تنها نظامی که بین هدف عدالت اجتماعی وتوسعه اقتصادی جامعه توازن برقرار می کند نظام اسلامی است. در نظام اسلامی یکی از راههای غلبه پر نا برابری ها پرداخت زکات مالی است که می تواند دیگران را هم ددر ثروت ملی سهیم کنده قرآن کریم در این باره می فرماید تمامی دستاورد شما فی نفسه متعلق به شما نیست دیگران نیز سهمی در آن دارند وبا بذل مال در این جهان، سهمی را در جهان دیگر می توان بدست آورد.

متن مقاله:
بررسی ابعاد سیاسی- اقتصادی- اجتماعی قاچاق: از ابعاد سیاسی مهم قاچاق کالا و ارز احتمال دست داشتن برخی گروهها و باندهای سیاسی در این امر است از عوامل مهمی که دولت را در مبارزه با قاچاق با مشکل مواجه ساخته وضعیت جغرافیایی کشور است همچنین همجواری با کشورهای بی ثبات و اقتصاد نا متعادل این کشورها زمینه های قاچاق کالا در کشور را گشترش می دهد. بطور کلی در بعد اقتصاد سیاسی قاچاق، نتیجه انحصار قدرت در دست عدهای خاص است برخی چنین مطرح می کنند که ثروت های بادآورده حاصل قدرت های بادآورده است وازاین رو نتیجه می گیرند که دست برخی گروهها و افراد خاص بطور اتوماتیک منابع وابزارهای اقتصادی از جمله مبادی ورود وصدور کالاها دخیل هستند.

در زمینه ی اقتصادی عواملی که در شکل گیری قاچاق نقش دارند عبارتند از : سودآوری قاچاق کالا در ایران، ناهماهنگی دستگاههای سیستگذار و برنامه ریز بدنه اجرایی کشور، نبود نظارت کافی بر مبادی ورودی کشور، محرومیت ساکنان نقاط مرزی، کیفیت پایین محصولات داخلی، همجواری با کشورهای بی ثبات و اقتصاد نامتعادل کشورها به طور کلی پدیده قاچاق کالا در کوتاه مدت و بلند مدت در اقتصاد ملی آسیب می رساند از این رو شناخت این پیامدها امری ضروری استو مثلاً

بدست آوردن آمار و اطلاعات دقیق از میزان قاچاق که ارزش کالاهای قاچاق در کشور از میزان یک میلیارد و 600 میلیون دلار تا 8 میلیارد دلار متغیر است. 95 درصد اقلام صادراتی قاچاق محصولات سوختی 53 درصد گازوئیل، 37 درصد بنزین، 2 درصد نفت است.
بعد اجتماعی قاچاق کالا به معنای رویکرد جامعه به موضوع قاچاق کالاست. به طوری که هر گونه فضای مبارزه با قاچاق در فرهنگ مردم پذیرفته می شود. پدیده قاچاق در پوشش فعالیتهای فرهنگی و هنری و ; شکل می گیرد که همین امر ضمن وارد کردن آسیب به برخی گروهها به ویژه جوانان را در پی خواهد داشت. عدم حساسیت افکار عمومی نیز در مصرف هر نوع کالایی به ویژه کالاهای لوکس اهمیت بسزایی دارد از این رو مضرات تخریب اجتماعی نیز مشخص نخواهد

شد. روحیه قانون گریزی و نبود حس احترام به قانون در نهادهای مردمی نیز موجب می شود هرگونه تخلف از قانون با قاچاق را با چالش اساسی روبرو می کند. دولت باید توان و هدف خود را در امر مبارزه با قاچاق از یک طرف معطوف به کاهش حاشیه ای سود قاچاقچیان و از یک طرف برخورد قاطع با آن را اعمال نماید. بر همین اساس باید راهکاری کوتاه مدت اعمل شود تا در صورت نتیجه بخش بودن راهکارهای بلند مدت نیز ارائه شود. از جمله برخورد قاطعانه با محرمین، اطمینان دادن به تولید کنندگان در خصوص ایجاد فضای سالم اقتصادی با تثبیت قوانین و مقررات، استفاده ا

ز افراد سالم و صلاحیت دار در برخورد با مجرمین، استفاده از مدیران سالم و صلاحیت دار در برخورد با مجرمین، برخورد یکسان با افراد مختلف در هر سمت وشغلی، تقویت نظارت گمرکی بر روی کالا از مناطق آزاد تجاری، نظات قوی تر بر مرزهای ورودی اجناسو کالاهای قاچاق ثبات بخشیدن به قوانین و مقررات بازرگانی.
دولت در برخورد با پدیده قاچاق باید بیشتر به فکر رفع انگیزه های اقتصادی قاچاق باشد فرهنگ مصرف گرایی، تجمل گرایی و رشوه خواری در بین مردم و عوامل اجرایی در این خصوص مبارزه با قاچاق را امری پیچیده می کند. می توان گفت قاچاق با فرهنگ و باورهای مردم آمیخته است لذا دراین خصوص نقش صدا و سیما در آگاه سازی افکار عمومی بسیار برجسته است. برخی از کارشناسان بر این عقیده هستند که برای کاهش قاچاق کالا راه حلهای غیراقتصادی کمتر موفق بوده است. لذا تا زمانی که قاچاق کالا سوددهی داشته باشد به طور کلی از جامعه ریشه کن نمی شود. قاچاقچیان کالا تا زمانی که نه مالیات پرداخت می کنند ونه سود آنها کاهش یافته و دایره درآمدهای آنها تنگ شود این افراد هر روزه کالاهای قاچاقی را بیشتر گسترش می دهند. رابطه بین اشتغال بیکاری و قاچاق نیز نباید از نظر دور داشت که عاملی برای گسرش کالای قاچاقی می شود. لذا دولت باید امکان وشرایط اشتغال برای جوانان را فراهم آورد تا کمتر به طرف قاچاق سوق پیدا کنند.
چون قاچاق کالا و کسب درآمد یک شغل کاذب برای کشورها شده است که امری خلاف اخلاق است که این امر می تواند ناشی از دو علت اساسی اما متفاوت باشد یکی اختلاف نظر درباره مصداق رفتار اخلاقی یا غیراخلاقی و دیگری ایجاد تضاد میان منابع فردی و اصول اخلاقی هر دوی این علت ها به ساز و کارهای نظام اقتصادی و سیاسی حاکم باز می گردد که قادر به پاسخ گویی به نیازهای امروزی جامعه ما نیست.
قاچاق یک پدیده بین المللی است و اکثر کشورها با آن روبرو هستند اما اگر از یک حجمی بیشتر شود تضادی را به خطر می اندازد و باید برای حل این مشکل اقدام جدی کرد.

با توجه به آنچه گفته شد به نظر می رسد که چاره جویی برای معضلات اخلاقی جامعه ما نیازمند اصلاحات در دو زمینه یکی گفتار اقتصادی حاکم بر جامعه و دیگری نهادها و نظام اقتصادی مرتبط با آن است. تا زمانی که گفتار مبهم و متناقص جای خود را به یک رویکرد منسجم و سازگار با منابع مردم ندهد مشکل دوگانگی حرف و عمل که منشاء اصلی مشکلات اخلاقی است حل نخواهد

شد. مهمترین الگوی رفتاری مردمان عادی رفتار برگزیدگان جامعه اعم از مسئولان حکومتی و اهل علم و فکر است. اگر مسئولان حکومتی ما همگام با مردم به دنبال زندگی واقعی و بطور طبیعی به دنبال رفاه خود و خانواده ی خود باشند دگر هیچ وقت کشور ما دچار نابسامانی اقتصادی نمی شود و می تواند خود را از قاچاق و مضرات آن نجات دهد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید


کلمات کلیدی :

مقاله جستجو در ژرف ساخت های معماری سنتی با تاکید بر معماری کالبد

ارسال‌کننده : علی در : 95/5/17 5:42 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله جستجو در ژرف ساخت های معماری سنتی با تاکید بر معماری کالبد فضایی بازار سنتی ایرانی تحت فایل ورد (word) دارای 16 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله جستجو در ژرف ساخت های معماری سنتی با تاکید بر معماری کالبد فضایی بازار سنتی ایرانی تحت فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله جستجو در ژرف ساخت های معماری سنتی با تاکید بر معماری کالبد فضایی بازار سنتی ایرانی تحت فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله جستجو در ژرف ساخت های معماری سنتی با تاکید بر معماری کالبد فضایی بازار سنتی ایرانی تحت فایل ورد (word) :

چکیده

امروز هیچ چیز به جاتر از حقیقت جاودانی پیامی که سنت می دهد نیست. پیامی که امروز به جا است چون همیشه به جا بوده است. پیامی متعلق به زمان حالی که از ازل تا ابد بوده و هست و خواهد بود .مسئله سنت مسئله اصول پابرجا، خاستگاهی آسمانی وکاربرد این اصول در لحظه های گوناگون زمان و مکان است.انسان سنتی در دنیایی پر از معنا زندگی می کند . جهان و انسان بازتاب دهنده اصل الهی هستند. انسان سنتی در جامعه ای اسلامی مطابق با شریعت زندگی میکند . درک معماری سنتی اسلامی، مستلزم درک دیدگاه انسان سنتی است. آنچه از گذشته مانده مثال آیینه ای است که صورت خود و روزگار خود را در آن می توان دید و این نقد روزگار ماست.آثار با ارزش معماری گذشته ایران نیز آینه اند و معماری دوران گذشته را به کسی که با نگاه دل به آنها نظر کند نشان می دهند، منظور تفسیر هنر گذشته نیست بلکه تاویل آن است. حاصل قرن ها تجربه پیشینیان و بزرگان ما یادگارهایی است که پیام آور و بازتاب کننده مفاهیم اصیل معماری سنتی می باشندکه در این میان کمتر بنایی همچون بازار به دور از دغدغه های مدرن شدن کمتر آسیب دیده و همچنان حیات خود را با عملکرد خود حفظ کرده است. آنچه که سعی شده در این نوشتار به آن پرداخته شود بازخوانی و بازشناسی مفاه یم سنت و معماری برخواسته از آن و در این میان نگاهی به ژرف ساخت های افکار معماران سنتی خواهد بود و با پرداختن به معماری کالبد فضایی بازار و سیر تحول آن سعی در بازشناخت مفاهیم موجود در آن، به ارائه راهکارهایی جهت احیاء این مفاهیم در مراکز خرید معاصر ایرانی پرداخته خواهد شد . روش تحقیق در این نوشتار توصیفی -تحلیلی می باشد.

واژههای کلیدی: سنت، معمارسنتی، معماری سنتی، سیر تحول بازار، بازار سنتی، مبانی نظری مطرح در معماری بازار

-1این مقاله برگرفته از پایان نامه کارشناسی ارشد نگارنده با موضوع » طراحی مرکز خرید مراغه باتاکید بر احیای اصالت معماری بازار « می باشد که در شهریورماه سال 1392 در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر به راهنمایی دکتر میرسعید موسوی و مشاوره دکتر شهریار شقاقی ارائه گردیده است .

1

مقدمه
معماری می تواند ملهم از عرفان جاری و ساری در زندگی و یا مهلم از »انسانفعّال ما یشاء « در جهان خاکی باشد . معماری می
تواند تجلی »ماوراء طبیعت « در »طبیعت« بوده و سرچشمه ای در بیرون از معمار داشته باشد و یا تجلی »یقین انسانی « در
»عملکرد های مادی « بوده و سرچشمه ای در درون معمار داشته باشد . معماری می تواند »حقایق« را در »واقعیت ه ا« و
عملکردها متجلی کند و یا با » به حضور خود طلبیدن و نمایاندن«، پدیده ها را، »باز نمود« کند. معماری می تواند چهره »جمال و حقیقت صورت« را در »شکل« به منصه ظهور برساند و یا چهره »زیبایی شناسی« را در »تصاویر شکسته«، بی ثبات و بی محتوای »شکل« نمایان سازد. معماری می تواند »ایده آل الهی« یا»دید جهانی« را مطرح کند (تقوائی .(76 : 1389

سنت، خاستگاه تجربه هایی است که فضا را از نمادهای معنا و زیبایی پر می کنند . براساس تجربه های ایمانی که ریشه در عمیق ترین لایه های سنت دارد، فضا در بیکرانگی نامتناهی خود، مظهر سر غیب و جلوه گاه قدس وجلال الهی است (فراستخواه :1385 .(48

آنچه از گذشته مانده مثال آیینه ای است که صورت خود و روزگار خود را در آن می توان دید و این نقد روزگار ماست، آثار با ارزش معماری در گذشته ایران نیز آینه اند و معماری دوران گذشته را به کسی که با نگاه دل به آ نها نظر کند نشان می دهند . منظور تفسیر هنر گذشته نیست بلکه تأویل آن است، زیرا تفسیر عقلانی است و تأویل روحانی و معنوی و کشف معنای هنر گذشتگان مانند ظهور آن با شعور و استعداد ضمیر و اقتضای روحی کاشف و تأویل کننده در پیوند است (صارمی و رادمرد: 1376 .(149

معمار قدسی ایران تحت تاثیر این اندیشه و سنت وظیفه دارد فضایی خلق کند که انسان را از عالم مادی به عالم روحانی برساند . او محیطی ایجاد می کند که نیاز روحی بینندگان را ارضا می کند و معمولی ترین افراد در کنار آن احساس نزدیکی و یگانگی می کنند. زیرا بیرون ساختمانها را ظاهر می دانند و درون آنها را باطن، بیرون را ساده کار می کنند، اما درون آن تزئینات بسیار به کار می برند. تضاد میان بیرون و درون بنا را تضاد میان د نیا و آخرت می دانند ( پورعبداالله .(173 : 1389 به صورت ظاهر گذشته را دیدن موفقیت چندانی در پی ندارد، بلکه دریا فت نکته ها و رازهای هنر گذشته و همچنین خلق و ابداع نکته های تازه است که ادامه راه گذشتگان را هموار می سازد(صارمی و رادمرد .(147 :1376

به طور کلی بازار از مشخصه های مهم شهرهای اسلامی محسوب می شود که هنوز هم با گذشت قرن ها ارزش و اعتبار خود را از دست نداده ا ستاساساً. فضای بازار تنها به داد و ستد و بازرگانی اختصاص نداشت بلکه به مثابه مهم ترین شاهراه حیاتی شهر برخی عناصر مهم شهری را در خود جای می داد(نظریان .(26 :1383

اهداف کلی این تحقیق را می توان در موارد زیر بیان کرد: -بازشناسی مراتب سنت، معماری سنتی و اندیشه معماران سنتی -بررسی سیر تحول معماری بازار سنتی ایرانی -بررسی مبانی نظری موجود در کالبد فضایی معماری بازار

-بررسی امکان احیاء این مفاهیم و مبانی نظری در مراکز خرید معاصر -ارائه راهکارهایی برای احیاء مفاهیم فوق در مراکز خرید معاصر ایرانی

روش تحقیق
در تحقیق حاضر از روش توصیفی Bتحلیلی استفاده شده است و روش ابزار مورد استفاده تحقیق نیز از روش کتابخانه ای و بررسی اسناد و مدارک مکتوب می باشد.

مبانی نظری تحقیق

-1تعریف سنت

2

سنت منبع ریشه دار و گسترده ای است که تجربیات انسانی در متن آن شکل می گیرد و هیچ تجربه ای در خلاء روی نمی دهد، هر تجربه ای- هر چه هم نو و حتی انتقادی باشد- در دامان یک سنت قرار دارد و به نحوی از انحاء از سنت تغذیه و مشروب می شود (فراستخواه .(51 :1385

نصر معتقد است که »سنت به گونه ای که تعریف شده رسم یا عادت نیست، شیوه متداول و مقطعی یک دوره گ ذرا هم نیست . سنت که مذهب، به معنای اعم مهم ترین جزء آن است، همراه و همگام با تمدنی که از آن نشأت گرفته و قومی که آن را چون

چراغ هدایت خویش برگزیده اند، باقی و پایدار است و حتی آن گاه هم که پرتوی نمی افکند هرگز کاملاً به خاموشی نگرویده است . سنت، اندیشه هدایت کننده و حاکم بر جامعه متعارف است)«حائری .(31 :1388

مردم در متن سنت ها و فرهنگ خود، به خلاقیت های تمدنی و از جمله شهرسازی و معماری و خلق جنبه های زیباشناختی و تجلیات هنری آن دست می زنند . پس کل تظاهرات کالبدی و ساخت فضای یک شهر و از جمله عناصر معنا و زیبای ی در آن، به نحوی از فرهنگ و سنت آب می خورد (فراستخواه .(51 :1385

از دیدگاه “سنت”، آفرینش فعل پروردگار و زیبایی خاص او است انّ( االله جمیل )، در نتیجه “زیبایی” لازمه واقعیت، حقیقت و وجود، است؛ چرا که خداوند همه چیز را زیبا آفریده است بنابراین از دیدگاه “سنت”؛ معماری کاری الهی و زیبایی لازمه آن است . هنر مظهر آفرینندگی، خلاقیت توام با زیبایی است . در نتیجه هر نوع سازندگی هنر نیست، بلکه هنر آن نوع سازندگی ای است که با زیبایی توام بوده و غایت آن زیبایی و بیان زیبایی باشدو این. انسانِ مخلوقِ خداوند است که دارای قوه آفرینندگی است، چون روح او از جوهری الهی است و بر مبنای آن به خلق و آفرینش می پردازد و بهترین نمونه خلاقیت او هنر است . پس انسان سنتی فطرتاً زیبایی را دوست دارد و عامل ظهور آن است، حتی اگر خود واقف به این معنی نباشد(اکرمی .(36 :1382

بسیاری از علایم، نشانه ها و نمادها از دل سنت بر می خیزند و در دامان آن، پرورش می یابند و انسانها از طریق آنها، تجربیات خود را صورت بندی می کنند و به تفهیم و تفاهم می پردازند، کنش های زیستی و الگوهای رفتاری و روابط خود را شکل می دهند و از این رهگذر، فضاهای زیسته و سازمان اکولوژیک حیات آنان، نیز ساخت نمادین پیدا می کند (فراستخواه .(51 :1385 نمادهایی که خود از اعماق سنت بر می خیزند و در متن آن به حیات خود ادامه می دهند و انسان را باطبیعت، هستی، خود و زندگی دمساز می کنند، بدین ترتیب می توان به نقش بنیادین سنت در هنر یک سرزمین پی برد (همان ).

-2معمار سنتی

معمارعارف سعی دارد که نقش هایش ضمن سادگی، پیچیده و ضمن بی نظمی دارای نظم و ضمن کثرت دارای وحدت باشد . او به دنبال طرحی است که هر لحظه به شکلی درآید و برای هر کس نسبت به معرفت او به شکلی جلوه کند، در این نوع معماری او به دنبال زبیایی زمینی نیست و از طبیعت تقلید نمی کند ( پورعبداالله 173 : 1389 ).معمار با ایجاد چنین فضای شوق بر انگیز، انسان را از عالم نقش می رهاند تا نقشی را نبیند و پا در مسیری دیگری گذارد و به بی خودی »نه اینجا و نه آنجا «، بلکه سیر در میان این دو برساند. سیر در مکان دیگر و جهان دیگر دنیای بی زمان و بی مکان، این چنین فضایی گفتنی نیست، می بایست در آن قرار گرفت تا حس گردد( همان: .(174
معماران خود را فقیر یا کسی که که بیش از هر کس به رحمت خداوند محتاج است یا کمترین و حقیر و غیره می خواندند آنها
ابراز کارشان را نیز وقف می کردند تا از خود چیزی نداشته باشند تا از خود و خودبینی »تهی« و از نقش »من« خالی باشند.
روانشان شاد نام نامیشان تا ابد بر یاد باد که بدون ادعا زندگی می کردند و همه عمر با فروتنی برای ساختن سرزمین خود، ایران
تلاش نموده اند.فقیر در اصطلاح عارفان، نیازمندی بنده به حق و بی نیازی او از خلق و بریدن او از علایق و اسباب به گونه ای که
هیچ چیز از او باقی نماند الا اینکه از آن حق داند و از خود نداند (همان: 190اساس). کار هنرمندان و معماران سنّتی بر این طرز
تفکر استوار بوده است که هر چیز طبیعی را انعکاسی از قدرت الهی بر روی زمین می دانستند، بنابراین طبیعت و اشیا علاوه بر ارزش مادی، یک ارزش و معنای متعالی هم داشتند . بدین سبب، آثار آنان به معنای خلق و کشف مادی در طبیعت نبود، بلکه مظاهر طبیعت در نظرشان هم چون منزلگاه روح الهی تلقی شد(اکرمی .(36 :1382

3

معمار سنتی مردی بود از مردمان این سرزمین که با سایر مردم باور مشترک، خواست مشترک، رفتار مشترک و نیاز مشترک داشت. معمار سنتی، همچون سایر پیشه وران سنتی با استعدادی که داشت، با دانشی که می آموخت و با مهارتی که کسب می کرد و با امکاناتی که در دسترسش بود، بهترین پاسخ را به خواسته های مردم می د اد و مردم به این اطمینان که بهترین – و تنها پاسخ ممکن- را دریافت کرده اند، با رضایت از آن بهره می بردند و چیز دیگری طلب نمی کردند . معماری تکلیفی بود بر عهده
معمار که به جای آوَرَد و نه تکلّفی که او را به هزاران راه صواب و ناصواب بکشاند( حجت و آقالطیفی .(26 :1389
این بزرگان همواره به این نکته توجه داشتند که معماری و ساختمان سازی باید مطابق با هویت و اصالت و سنت های غنی ایران زمین باشد که در برگیرنده تمام این ابعاد است . اما ساختمانهای امروز اغلب بدون توجه به انسا ن، به دنبال خودنمایی اند (پرویزی .(84 :1388

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید


کلمات کلیدی :

مقاله اقدامات و تحریم های اجتماعی در جمهوری چک تحت فایل ورد (wor

ارسال‌کننده : علی در : 95/5/17 5:42 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله اقدامات و تحریم های اجتماعی در جمهوری چک تحت فایل ورد (word) دارای 26 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله اقدامات و تحریم های اجتماعی در جمهوری چک تحت فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله اقدامات و تحریم های اجتماعی در جمهوری چک تحت فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله اقدامات و تحریم های اجتماعی در جمهوری چک تحت فایل ورد (word) :

اقدامات و تحریم های اجتماعی در جمهوری چک

1- مقدمه :
قرن بسیتم یک دوران عجیب از لحاظ کثرت ، سرعت و میزان تغییر اجتماعی پیش بینی نشده بود پدیده ای که در نیمه قرن دوم شتاب بخشیده شد این تغییرات، علاوه بر چیزهای دیگر در یک حالت دائم بی ثباتی اجتماعی و نشانه های آن نشان داده می شوند

البته این پدیده ، جمهوری چک را به ویژه از زمان تغییرات سیاسی ، اجتماعی و اقتصادی نوامبر 1989 کنار نگذاشت یکی از پیامدهای این پدیده افزایش سر سام آور جرم فجایع آن و گسترش فعالیت های خیالی بود (تعداد خلافکاران بار اول که عمدتا نوجوان و افراد بزرگسال زیر 22 سال بودند به طور مداوم افزایش یافت ) در جمهوری چک رشد

شدید در میزان جرم ودر سال 1994 به اوج خود رسید در همین زمان فعالیت های خبایی پدیدار شدند که ما تا آن زمان هیچ گونه تجربه ای از آنها نداشتیم که از آن جمله قاچاق مواد مخدر ، آدم ربایی ، زور گویی، قتل بازرگان و اشکال جدید جرایم مالی و اقتصادی از جمله فرار از مالیات را می توان نام برد تمامی این جرایم اغلب مرتبط با جرم سازمان یافته هستند .

دلایلی برای این افزایش و رشد وجود دارد این دلایل اثر گذار بوده اند و هنوز هم اثر می گذارند ، و به طور هم زمان تاثیر آنها را شدت می بخشد عمده ترین دلایل کدام یک هستند ؟ بعد از سقوط رژیم پیشین در سال 1989 تشکیلات دولتی و عمدتا نیروی پلیس قدرتمند موقتا فلج شد این یک پدیده رایح مرتبط با انقلاب بود که همیشه همراه با اختلال و آشفتگی تشکیلات قدرت عدم امنیت و نگرانی آن است و اغلب همراه با تنفر و بیزاری از انجام کارکردهای قدرت آن می باشد

( در مورد چک بیزاری از برخورد با جرم بود ) نه تنها پلیس و دیگر بخش های قدرت بلکه شهروندان هم خودشان رادر وضعیت جدیدی یافتند که در تطبیق دادن خودشان با ان وضعیت مشکل داشتند سیستم ارزشی جامعه تا آن زمان به زور با وجود اینکه به طور ساختگی مورد تایید و حمایت بود ناگهان دیگر قابل اعمال نبود.

یک سیستم ارزشی جدید عموم شناخته شده برای پر کردن این خلا در فرآیند شکل گیری تدریجی در ان زمان بود تمام این فرایند بعد از وقتی اتفاق افتاد که کنترل دولتی همیشه حاضر در زندگی جامعه و شهروندان از بین رفت برخی مردم به سادگی این آزادی را که جدیداً بدست آورده بودند را با به اشتباه گرفته بودند و معنا و هدف زندگی را در مصرف هر چه بیشتر و دستیابی به ثروت به هر قیمت و به هر وسیله ای می دیدند و هنوز هم چنین عقیده دارند .

بدون شک فرصت ها برای دستیابی به منافع قانونی و غیر قانونی زیاد است نمونه های خوی از این فرصت ها انتقال بسیار زیاد امتیازات درون جامعه ما است که روی داده و هنوز هم روی می دهد طرف تاریک این پدیده مرتبط با مرزهای باز آزادی سفر، مهاجرت غیر قابل باور است که در برگیرنده نفوذ در کشور به وسیله ساختارهای خبایی خارج از کشور فرصت های بهتر برابر فرار از قانون و بین المللی شدن جرم است

تمامی اینها منجر به سنگینی بار بدنه هایی سیستم جنایی و داد خواهی های جنایی طولانی و خارج از تناسب شده است تغییرات شخص لازم در تمامی سطوح در محدوده این سیستم تنها به موضوعات و مسائل بیشتر دامن سازند و آنها را وخیم تر می کند زندان های مافوق العاده پر شده اند خط مشی اصلاحی سرکوب کننده با شکست مواجه شده است بنابراین لازم است تا روش های مقرون به صرفه و کارآمد مجازات و حل پرونده های جنایی گسترش یابند .

پتانسیل تحریم ها و اقدامات جنایی (CSMS ) به تدریج در حال شناسایی شدن است این یک پارادوکس قطعی است که این در زمانی اتفاق می افتد که در خواست های عام مردم ترسیده شده و همچنین بخشی از متخصصان برای سرکوب قضایی سخت گیرانه تر شدت بخشیده شده است و بحث هایی در خصوص مطرح شدن مجدد مجازات اعلام ( در سال 1990 لغو شد ) قوانین سخت گیرانه تر فرزندان محکومیت های مطلق شدید و مفهموم دفاع شروع و غیره شروع شده است با توجه به این وضعیت ان نگرش منطقی و واقع بینانه است

از این جهت برخی تجددی نظرهای مهم برای قانون دادرسی کیفری روی داد که به وسیله تغیرات قانون جزا دنبال شد تصورات گسترش دامنه CSMS به میزان بسیاری زیادی در سال 1993 در ارتباط با اصلاح قوانین شدت یافت این افزایش غیر موجهی که پیش از این در خصوص حمایت ها زندان ها و ناکارایی کلی ذکر شد ، این بحث را پیش برد . بر اساس داده های آماری وزارت دادگستری چک ، تعداد کل 777، 59 نفر در سال 1996 محکوم شدند یک محکومیت تعلیقی بیشترین مجازات وضع شده ( 66,2% درسال 1997) است اگر بعد از ان محکومیت زندان قرار می گیرد

( 323 % اغلب محکومیت های کوتاه مدت کمتر از یک سال ) جریمه در مقام سوم قرار می گیرد ( 97% در سال 1996) ، 27 % خلافکاران محکوم و انجام کار رایگان دارند 31 % مجازاتها چشم پوشی شد و نوع دیگری از محکومیت برای 06% خلافکاران وضع شد .

در 8 ژانویه 1998 ، 21707 نفر در زندانهای جمهوری چک بودند که از میان آنها 617 7 نفر در بازداشت پیش از محاکم بودند جمهوری چک یکی از بالاترین ضرایب جمعیت زندانی را برای هر 000/100 اسکله دارد یعنی 217 زندانی در هر 100000 نفر هزینه های مالی سیستم استاندارد مجازاتها با محکومیت های زندان که هر هدر فهرست قرار دارند در مطرح کردن بحث در خصوص کارای آن قابل توجه و مهم هستند بر اساس داده هایی که به وسیله هیئت مدیره کل خدمات زندان فراهم شده است هر زندانی 12-0 دلار در روز خرج بر می دارد

هزینه های ساخت زندانهای جدید بالغ بر بیش از 7000 برای هر زندانی است . علاوه بر این فاکتور مهم دیگر در بحث در خصوص نیاز به ورود فشرده CSMS جستجو برای ابزاری موثر بود که بر تعداد زیادی از موضوعات جنایی که به وسیله دادگاهها رسیدگی می شوند مفهوم مشی فردی چک با خط مشی فردی اتحادیه اروپا را هماهنگ می کنند تسلط داشته باشد . بر یک مبنای در حال پیشرفت جرایم مثای و معمولاً جرایمی که خیلی کوچک هستند میزان کلی جرم را تحت اشعاع قرار می دهند ( ا 75% ) دقیقا همین طبقه از مجرمان هستند

که برای آنها محکومیت تعلیقی سنتی (بدون نظارت) به نظر می رسد که ناکارآمد باشد اما در همین زمان پیامدهای جرایم آنها و میزان انحراف آنها الزاماً مستلزم جداسازی آنها از جامعه نیست بنابراین در این چنین مواردی، CSMS مناسب ترین نوعی مجازات تلقی می شوند انتظار می رود که وضع CSMS پلی را بین محکومیت معلق و مجازات تعلیقی و از طرف دیگر بزند . دامنه نسبتا ً ضعیف مجازاتهایی که تا آن زمان اعمال می شوند با CSMS جدید غنی شند

که در مقایسه با یک محکومیت زندان آبروی شخصی را لکه دار نمی کردند شخصی گناهکار را از محیط اجتماعی اش دور نمی کردند و به نظر می رسید که این شیوه کارامدتر و کم هزینه تر است مسلما جنبه های کیفری باید در این نوع مجازات گنجانیده شوند که مهم ترین آنها به وسیله عنصر نظارت نشان داده می شود از سال 1996 این نظارت بر مجرم به عنوان بخشی از CSMS اعمال شد این واقعیت که کار رایگان باید در زمان فراغت مجرم و بدون فرد انجام شود یک ویژگی کیفری تلقی می شود .

با محدود کردن آزادی شخصی او و زمان فراغتش واینکه مستقیم یا غیر مستقیم باعث افت مالی او شود ما این CSMS کارکرد بازدارندگی و جزا را تحقق می بخشد .
2- چارچوب قانونی CSMS
ورود تدریجی CSMS جدید در محدوده چارچوب قانون نویسی مجدد کامل قانون جزایی هم در سطح اساسی و هم در سطح آیین نامه ای روی می دهد از همان آغاز ، این تلاش ها علاوه بر چیزهای دیگر کوششی را بررسی خلق شرایطی برای رفع نزاع هایی که قانون جزا قانون از حل آنها از طریق روش های جاری سرکوب کیفری ست برانگیختند این برای معرفی روش های دیگر آیین نامه کیفری و برای CSMS بکار برده می شود .

تجدید نظرهای فردی برای قانون جزا و قانون دادرسی کیفری که مهم ترین آنها ( از نقطه نظر CSMS) به وسیله قوانینی 292 ، 1993 ( قطع موقتی تعقیب کیفری ) 152 ، 1995 ( کار رایگان و میانجی گری ) و 553، 1997) ( نظارت اعمال شده بر مجرم در یک CSM مشخص ) تحت تاثیر قرار گرفته اند به صورت فزاینده ای و تحقق مفهوم جدید قانون جزا تاثیر گذاشته اند

موضوع CSMS در دو سطح در جمهوری چک درک شده است
1- سطح قانون اساسی به مفهوم راههایی برای محکومیت های زندان ( به عنوان مجازات جداگانه وضع می شود )

2- سطح قانون آیین نامه ای به از آمادگی به اصطلاح تغییر جهت ها قطع مشروط تعقیب کیفری و میانجی گری تشکیل می شود بنابراین هر دو اقدام نشان دهنده راههایی برای تعقیب کیفری هستند نه برای حبس از میان مجازاتهای فهرست شده در قانون جزا ( بخض 27) تنها یک محکومیت معلق یک محکومیت معلق با نظارت کار رایگان و جریمه به عنوان CSMS تمام عیار و واقعی تلقی می شوند

این مجازاتها می توانند افتخاری و نسان های افتخار از دست دادن رتبه نظامی منع فعالیت ها، جریمه اموال، جریمه دارایی های اخراج یا منع از سکونت اعمال شوند با این همه هیچ جریمه ای به همراه جریمه اموال اعمال شود در عمل CSMS تنها به ندرت با دیگر مجازاتها همراه می شوند جریمه ای که اغلب با محکومیت تعلیقی همراه می شود تنها یک قاضی در محدوده دادخواهی حاکمی دادگاه می تواند این مجازاتهای تعیین شده به وسیله قانون جزا را اعمال کند

1-2- تغییر
سه شکل تغییر از روش های استاندارد دادخواهی های جزایی در قانون دادرسی کیفری گنجانیده شده اند .
1- دستور کیفری که در مقررات جزایی قبلی آمده و از نو در قانون دادرسی کیفری اعمال شده است دستور کیفری یک شکل دادخواهی های جزایی ساده شده است قاضی می تواند آن را بدون رسیدگی به پرونده در یک محاکمه صادر کند اگر حقیقت امر به صورت قابل اعتمادی بر اساس شواهد موجود ثابت شده باشد .

2- توقف موقتی تعقیب کیفری ( بخش های 307- 306 قانون دادرسی کیفری )
این شرط در اول ژانویه 1999 قابل اجرا شد این شرط مجاز است به شرط اینکه :
• مجرم جرمی مرتکب شده باشد که به وسیله دوره جسمی قابل مجازات باشد که از 5 سال بیشتر نیست
• متهم با ن توافق داشته باشد.

• متهم برای آسیب ایجاد شده به وسیله جرم بتواند تاوان به طرف آسیب دیده در خصوص خسارت به توافق برسد و هر گونه اقدامات لازم دیگر را برای جبران آن آسیب انجام دهد.
• زمینه های منطقی برای بررسی اینکه این اقدام از چشم انداز شخصیت مجرم و شرایط پرونده و کافی است وجود داشته باشد.

یکی قاضی یا یک داد یار عمومی ممکن است در مورد توافق شرطی تعقیب کیفری تصمیم بگیرد دوره منع برای 6 تا 24 ماه ثابت است محدودیت های مناسب در طول دوره آزمایش می تواند برای متهم اعمال شود اگر مجرم با شخصی آسیب دیده در مورد جبران خسارت به توافق برسد دادگاه باید به مجرم دستور بدهد تا در طول دوره آزمایشی خسارت پیدا کند در مورد شکست در تحقق شرایط اعمال شده به وسیله او مراجع مربوط باید تصمیم بگیرند تا یک تعقیب را اگر لازم باشد قبل از پایان دوره آزمایشی آغاز کنند .

3- میانجی گری ( بخش های 314 – 309 قانون دادرسی کیفری ) این شرط در اول سپتامبر 1995 به اجرا در آمد . این شرط می تواند اعمال شود اگر
* جرم به وسیله حبس برای یک دوره ای که بیشتر از 5 سا نباشد قابل مجازات باشد
* متهم در طول محاکم به جرمی که مرتکب شده است اقرار کند .
* متهم برای آسیبی که به وسیله جرم ایجاد شده است خسارت بدهد و اقدامات لازم را برای پرداخت خسارت انجام دهد و یا آسیب ایجاد شده به وسیله جرم را به شیوه ای دیگر جبران کند .
* متهم با دادگاه مبلغی پول را به سود جامعه وثیقه بگذارد.

* هم متهم و هم شخصی آسیب دیده تاییدشان را برای این آیین دادرسی ارائه دهند
* دادگاه حل و رفع این پرورنده را کافی تلقید کند
تمامی اشکال تغییر متناسب با تلاش قانون گذاران برای انجام سریع تر ، ساده تر و موثر تر دادخواهی ها نه تنها با پرورنده های کمتر جدی بلکه در مورد پرورنده های با جدیت متوسط است این مطلب ممکن است

از این واقعیت نتیجه گیری شود که سنگینی جرایم کیفری مناسب برای تغییر به وسیله دوره جبس نه بیشتر از 5 سال تعیین می شود که برای تمامی راههای دیگر هم اعمال می شود . تقویت موضع طرف مظلوم که هدفش سریع ترین و واقع بینانه ترین امکان جبران زیان ایجاد شده به وسیله جرم هفد مهم بعدی است که ورود میانجی گری و توقف شرطی تعقیب کیفری را تحریک می کند .

برنامه قانونی که در بالا ذکر شد بر اساس یک شرط لازم است که آنها به عنوان یک جایگزین برای حبس اعمال طی کنند از یک طرف ورود آنها به وسیله یافته های در خصوص اثر بخش نبودن (عمدتاً کوتاه مدت ) محکومیت های زندان واز یک طرف به وسیله این ایده که این روش های جدید رسیدگی به پرونده های کیفری می تواند رفتار شخصی متهم را به سمت یک جهت مطلوب سوق دهد و بنابراین شخصیت او را برای مرتکب شدن درباره جرم محدود کند.

2-2 CSMS در مقررات جزایی چک
CSMS های زیر در مقررات جزایی چک گنجانیده شده اند .
1-2-2 محکومیت معلق با نظارت بخش های (b ) (a) 60 قانون جزایی ) در ژانویه 1960 به اجرا در آمد .

بر اساس شرط 56 بند قانون جزا دادگاه می تواند به صورت مشروط اجزای محکومیتی که بیش از سه سال باشد را معلق کند در صورتیکه نظارت بر اعمال شود ( به طور کلی دادگاه می تواند به صورت مشروط اجرای محکومیتی که بیش از سه سال را معلق کند در صورتیکه نظارت بر او اعمال شود ( به طور کلی دادگاه می توند آزمایش اجرای مجازاتی که مستلزم یک دوره حبس است را به حالت تعلق در آورد ، در صورتیکه از چشم انداز متخلفان به ویژگی زندگی قبلی او به محیطی که در انجا زندگی می کند

و شرایط پرونده زمینه هایی برای باور این مسئله وجود داشته باشد که هدف از مجازات بدون خرابه خواهد آمد دادگاه باید یک دوره آزمایشی بین 1 تا 5 سال را تعیین کند که از روزی شروع می شود که آن روز رای نهایی شده است دادگاه می تواند محدودیت های مناسب با تعهدات مناسبی که هدافش هدایت او برای یک زندگی منضبط است

را به عنوان قانون بر کار آموز اعمال کننده و باید به او دستو دهد تا آنجاییکه ممکن است از قابلیتش برای جبران خسارت ایجاد شده به وسیله جرم او استفاده کند اگر کارآموز همراه با نظارت در طول دوره آزمایشی به سمت یک زندگی منضبط هدایت شد و شرایط وضع شده بر او تحقق بخشید دادگاه باید اعلام کند که مجرم دادگاه را قانع کرده است به بیان دقیق تر باید اجرای مجازات را اگر لازم است در طول دوره آزمایشی دستور دهد اگر دادگاه اعلام کند که کار آموز دادگاه را قانع کرده است باید طوری دوره آمازیشی دستور دهد اگر دادگاه اعلام کند که کاراموز دادگاه را قانع کرده است باید طوری دیده شود که تعهدات را انجام داده است و علوم تلقی نشود اگر دادگاه تصمیم بگیرد که جریمه به صورت قسطی پرداخت گردد.

ماده 54 می گوید که :
1- به هنگام تعیین اندازه جریمه دادگاه باید وضعیت فردی مجرم و اموال او را در نظر بگیرد و نباید جریمه این را وضع کند در صورتیکه مشخص شود قدرت پرداخت آن را ندارد .
2- مبلغ جمع آوری شده جریمه باید در اختیار دولت قرار گیرد .
9-2-2 کار رایگان (ماده 45 قانون جزا و مواد (b) 340- 335 قانون دادرسی کیفری ) وضع شده در ژانویه 1996:
کار رایگان می تواند برای مجرم اعمال شد در صورتیکه :
• مجرم مرتکب جرمی شده باشد که به وسیله حبس نه بیش تر از 5 سال قابل مجازات باشد
• از دید ماهیت جرم ارتکاب یافته و شخصیت مجرم زمینه هایی برای باور این مسئله وجود داردکه هدف جرم ارتکاب یافته و شخصیت مجرم زمینه هایی برای باور این مسئله وجود دارد که هدف مجاز است بدون زندانی کشیدن بدست خواهد آمد .

• یک فرد محکوم ممکن است لازم باشد که کار بدون فرد را به میزان 50 و 400 ساعت به سود جامعه انجام دهد کار رایگان باید در ظرف یک سال از تاریخی که حکم صادر شده است انجام شود .
• دادگاه ممکن است همچنین محدودیت های مناسبی را برای متهم اعمال کند اگر متهم یک زندگی منضبط نداشته باشد و یا او عمدا شرایط حکم کار را تحقق بخشد ( cso ) دادگاه باید کار رایگان یا بخش باقیمانده اش را به حبس تبدیل کند متهم متعهد است که یک روز حبس برای دو ساعت از بخش باقی مانده این کار رایگان بکشد .

CSMS تصریح شده به وسیله قانون را درسی کیفری و قانون جزا برای متهمان بزرگسالان و نوجوان قابل اعمال می باشد تمامی CSMS و اشکال تغییر که قبلا ذکر شدند مستقیما به صورت مقررات جزایی بدون هیچ گونه تایید آزمایشی قبلی وضع می شوند (اصل تطابق با قانون که مانع از این روش تایید می شود ) رضایت مجرم برای تحمیل هیچ یک از CSMS ذکر شده لازم نیست ( بر خلاف اشکال تغییر ) در یک و پیش نویس از مقررات جزایی جدید پیش بینی شده که رضایت متهم که پیش شرط لازم برای اعمال یک cso خواهد شد شیوه کار جاری این است که در مرحله پیش از محاکمه مامور تعلیق در تماس با فرد مرتکب جرم شده که برای cso تحت نظراست همچنین او نظر را در خصوص وضع احتمالی این مجازات تحقیق می کند .

تعیین اینکه برخی شرایط و یا تعهدات باید بر فرد مجرم در محدوده چار چوب CSMS فردی اعمال شوند کاملا در حوزه قوه تشخیص قاضی است قاضی گزارش پیش از محاکمه را راجع به شرایط زندگی مجرم که به وسیله مامور ناظر تهیه شده است را بررسی می کند و او باید در مورد شکل خاص و ماهیت CSMS حکم دهد .

پرسنل مربوطه مراجع صلاحیت دار محل در همکاری با مامور ناظر مسئول تحقق csos هستند مامور ناظر تحقق شرایط و یا تعهدات را کنترل کند او باید نظارت کند که آیا مجرم از شرایط اعمال شده بر او به همراه محکومیت تعلیقی بدون نظارت پیروی می کند ( اگر شرایطی باشد ) واگر شرایطی وجود نداشته باشد محدودیت ها و شروطی اعمال می شوند و هیچ کس شیوه زندگی محرم را در طول دوره آزمایش کنترل نمی کند تنها بعد از پایان دوره آزمایشی خواهد بود که دادگاه پی می برد که آیا فرد محکوم یک زندگی منضبط را در پیش گرفته است یا جرایم جدیدی را مرتکب شده است بر اساس یافته های آن دادگاه تصمیم می گیرد

که آیا مجازات تعلیقی را تبدیل کند یا نه در عمل دادگاه معمولا اجرای یک مجازات تعلیقی را حکم می دهد وضعیت شبیه به یک cso است ناتوانی در پرداختن به تمامی شرایط مربوط به آن اغلب منجر به تبدیل این مجازات می شود ( یک روز حبس برای هر دو ساعت ازکل مجازات یا بخش باقی مانده) در مورد ناتوانی از پرداخت جریمه دادگاه مجازات جانیشین حبس را برای یک دوره تا دوسال وضع می کند با این حال مجازات جایگزین حتی با مجازات زندان وضع شده ممکن نیست که زیاد شود حداکثر زمان دوره برای جرم مربوطه به وسیله قانون جزای حاضر تعیین می شود ( ماده 54 ، بتذ 3) اگر بخواهیم کلی صحبت کنیم هیچ گونه تبدیل خود به خودی csm به مجازات زندان پرونده به پرونده را بررسی می کند و مد نظر قرار میدهد با این همه همان طور که قبلا هم ذکر شد اغلب CSMS تبدیل می شوند .

تنها دادگاه می تواند در مورد الغای یک csm حقوق اساسی مجرمان را تضمین می کنند وضع قانونی مجرم هم به اندازه کافی تضمین می شود باید ذکر شود که وضع قانونی مجرم به وسیله مقررات جزایی چک در مقایسه با وضع قانونی طرف آسیب دیده بهتر تضمین می شود به علت دوره کوتاهی که CSMS در جریان بوده اند هیچ دستورالعمل رسمی یا غیر رسمی که به کاربرد یا رد آنها بپردازد هنوز نشان داده نشده است

3- تحقق CSMS
تنها مراجع قضایی می توانند در مورد وضع CSMS تصمیم بگیرند .
ماموران ناظر که همگی خدمتگذاران مدنی هستند که خودشان توسط دولت پرداخت می شود و متعهد به انجام CSMS هستند تا آنجاییکه به cso مربوط می شود پرسنل تعلیق مجازات مسئول سازماندهی عملکرد این مجازات با همکاری نزدیک با مراجع محلی هستند این مراجع یک فهرست از احتمالات کاری که ممکن است دستور داده شوند در اختیار دارند اینها اغلب مربوط به تمیز سازی هستند (عمدتاً خیابان ها) مردم بی شغل معمولا علاقه مند به این چنین کارهایی نیستند هیچ برای ترسیدن وجود ندارد که cso s برای افراد ابتکار زیان آور باشند .

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید


کلمات کلیدی :

<   <<   146   147   148   149   150   >>   >