صبح و شب در فراگیری دانش بودن، نزد خدا برتر از جهاد در راه خدای است . [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]

تحقیق در مورد مشکلات کشت کلزا و دلیل عدم استقبال زارعین از توسعه

ارسال‌کننده : علی در : 95/5/31 3:55 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق در مورد مشکلات کشت کلزا و دلیل عدم استقبال زارعین از توسعه کشت کلزا تحت فایل ورد (word) دارای 33 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق در مورد مشکلات کشت کلزا و دلیل عدم استقبال زارعین از توسعه کشت کلزا تحت فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق در مورد مشکلات کشت کلزا و دلیل عدم استقبال زارعین از توسعه کشت کلزا تحت فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق در مورد مشکلات کشت کلزا و دلیل عدم استقبال زارعین از توسعه کشت کلزا تحت فایل ورد (word) :

مشکلات داشت
مشکلات داشت کلزا را نیز به سه دسته مبارزه با علف های هرز، آفات و بیماری های کلزا دسته بندی کرده که جداگانه هر یک را مورد بررسی قرار می دهیم.
1- مبارزه با علف های هرز

یکی از عوامل محدودکننده کشت کلزا در تمامی نقاط دنیا وجود علف های هرز است. این گیاهان که اغلب با کلزا هم خانواده اند در طول دوره ی رشد با گیاه کلزا رقابت تنگاتنگی انجام داده و به صورت معنی داری بر عملکرد کلزا موثرند. همچنین در زمان برداشت مشکل جدی ایجاد می کنند زیرا در زمان رسیدن بذور کلزا، علف های هرز به صورت خیس و نارس در سطح مزرعه پراکنده اند و ادوات برداشت را با مشکل مواجه می کنند و اغلب راننده ی کمباین مجبور به پیاده

شدن و رفع گرفتگی چرخ دنده های قسمت جلوی کمباین می گردد. ضمن اینکه بذور علف های هرز وارد مخزن شده و موجب ناخالصی بخصوصی در تولید می گردند. یکی از بهترین روش های مبارزه با علف های هرز نیز انتخاب بذر مناسب و عاری از بذور علف های هرز بخصوص بذور تیره ی شب بو مثل خردل وحشی، شلمی و غیره می باشد. علف کش مورد استفاده کلزا قبل از کاشت ترفلان است که بر روی اکثر علف های باریک برگ و تعدادی از پهن برگ ها موثر است.

بعد از کاشت نیز می توان از علف کش های گالانت، فوکوس و نابواس استفاده کرد. یکی از روش هایی که کارشناسان امر توصیه می کنند این است که کلزا در زمینی کشت شود که سال قبل یکی از غلات کشت شده و به نحو موثر با علف های هرز آن بخصوص علف های پهن برگ مبارزه شده است. در این خصوص، علف کش مناسب جهت مبارزه با علف های هرز پهن برگ تاکنون در دسترس زارعین قرار نگرفته و این یک مشکل جهانی است.
2- آفات کلزا

از عوامل محدودکننده کشت گیاه کلزا، آفات گیاهی می باشد. با توجه به جدید بودن این گیاه در کشور، آفات خاص اختصاصی بر روی این گیاه مشاهده نشده است ولی آفات مهم دیده شده در دنیا بر روی این گیاه شامل آفات زیر است: سوسک گرده خوار، شته مومی کلم، سفیده کلم، آگروتیس، شب پره گاما، راب و حلزون.
3- بیماری های کلزا

در رابطه با بیماری های کلزا در جهان عوامل بسیاری قابل طرح می باشد، ولی در ایران با توجه به اینکه این گیاه دارای سابقه کشت طولانی نیست، گسترش و میزان بیماری های آن نیز به همان نسبت کم است. لازم به ذکر است اکثر این بیماری ها بسیار محدود و فقط در نقاطی خاص با شرایط خاص دیده شده اند. رایج ترین بیماری های کلزا در جهان عبارتند از: آلترناریا، اسکروتینیا، سفیدک دروغی، زنگ سفید، ساق سیاه فیلودی، نماتد کلزا.
ج) مشکلات برداشت کلزا

برداشت کلزا به دو روش مستقیم و غیر مستقیم صورت می گیرد. در برداشت غیر مستقیم ابتدا بوته بریده می شود و سپس خرمن کوبی می گردد.
برداشت غیرمستقیم معمولا برای کلزای زمستانه توصیه نمی شود زیرا برداشت زود هنگام باعث کاهش میزان روغن، رطوبت زاید در بذر و وجود مقدار زیادی بذر سبز می شود. دروی دیر هنگام کلزا نیز باعث اتلاف بذر ناشی از ریزش خواهد شد. برداشت غیر مستقیم نیز همواره با مقداری ریزش بذر همراه است.
یک مشکل اساسی در برداشت کلزا این است که بذور با هم نمی رسند و همواره میوه های موجود در ساقه اصلی زودتر از میوه های روی ساقه فرعی می رسند، ضمن این که شکل گل نیز به گونه ای است که گل های پایین گل آذین زودتر از گل های بالای گل آذین می رسند. بنابراین در بهترین حالت های برداشت نیز باید حداقل از 10 درصد محصول صرف نظر کرد و وقتی 90 درصد گل ها می رسند برداشت را انجام داد. دو روش برای کاهش ریزش در دنیا رایج است که شامل خشک سازی و استفاده از مواد نگهدارنده غلاف می باشد.
خشک سازی (Pesication): این روش در مناطق و کشورهایی با آب و هوای مرطوب به کار گرفته می شود. در این روش با به کارگیری سمومی نظیر دی کوآت و گلیفوزیت، شرایط مرگ سریع و خشک کردن گیاه را فراهم کرده و در نهایت کلزا 7-5 روز بعد از به کارگیری سم می تواند برداشت شود.
استفاده از مواد نگهدارنده غلاف (Podsealant): در این روش با استفاده از ترکیباتی نظیر سیکلوهگزات موجب جلوگیری از ریزش در گیاهان یا غلاف های شکوفا می گردند. این روش ها با توجه به افزایش هزینه و سایر مشکلات مشابه در کشور ما رایج نبوده و توسط کارشناسان توصیه نمی شود.
در برداشت با کمباین توجه به این نکته ضروری است که بذر کلزا از بذور سایر غلات ریزتر است و این موضوع مستلزم تنظیم دقیق تر دستگاه است. همچنین باید از دستگاه های نو برای برداشت استفاده کرد. بعضا مشاهده شده است که در برداشت غلات تا 20 درصد محصول ریزش دارد که این درصد درخصوص کلزا به مراتب بیشتر خواهد بود. بالتبع استفاده از این کمباین ها موجب خسارت فراوان و غیر اقتصادی بودن تولید محصول خواهد بود.
مشکلات خرید کلزا
قیمت خرید کلزا در سال جاری 370 تومان تعیین شده است که رشد چشمگیری نسبت به سال های قبل داشته و از قیمت جهانی آن به طور قابل توجهی بالاتر است. در این خصوص دولت سوبسید لازم را در اختیار کارخانجات تولید روغن قرار داده است. طی سال های گذشته با توجه به پایین بودن قیمت کلزا، کارخانجات تولید روغن ترجیح دادند از محصول خارجی خریداری نمایند که این موضوع زارعین را با مشکلات جدی مواجه کرده بود.
این موضوع قابل توجه و تامل است که کشورهای عمده تولیدکننده محصولات زراعی به منظور به دست گرفتن بازار مصرف و گسترش سیطره اقتصادی خود به کشورهای در حال توسعه و مصرف کننده اقدام به پرداخت سوبسید تولید و بیزانس صادرات می نمایند و خودکفایی در تولید محصولات غذایی مستلزم صرف هزینه جهت رقابت با آنهاست.
پژوهشگران گروه بیوتکنولوژی دانشکده کشاورزی موفق به انتقال ژن آنتی بادی VHH به گیاه
دکتر مختار جلالی جواران عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی به همراه سبا دیمیاد دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد رشته بیوتکنولوژی کشاورزی، موفق به ارائه اولین گزارش از انتقال ژن آنتی بادی نو ترکیب به گیاه کلزا شدند.
دیمیاد محقق این طرح در گفتگویی با خبرنگار نشریه به بیان جزئیات این گزارش پرداخت. وی اظهار داشت: با توجه به طیف وسیع کاربردهای آنتی بادی های مونوکلونال در تشخیص و درمان بیماری ها، تولید آنها از منابع ایمن، دائمی و ارزان از اهمیت بسیاری برخوردار می باشد.
دیمیاد با اشاره به شباهتهای برخی از عناصر انسان و شتر گفت: آنتی بادی تک دومنی با منشاء شتری (VHH) که توسط Harmer در خانواده Camelideae کشف گردید، دارای ویژگی هایی مانند: شباهت به قطعات VH انسانی، حلالیت زیاد، تمایل بسیار و اختصاصی به آنتی ژن می باشد، بنابراین به سایر مشتقات آنتی بادی ترجیح داده می شود.

 

دانش آموخته دانشگاه در ادامه افزود: در این گزارش آمتی باید نو ترکیب تک دومنی علیه موسین (VHH) MUC1، در گیاه کلزا که انتخاب مناسبی به عنوان یک سیستم بیانی اقتصادی می باشد، تولید گردید. بیان این آنتی بادی تحت کنترل پیش برنده CaMV 35DS و خاتمه دهنده nos صورت پذیرفت.

وی با بیان اینکه ژن VHH به روش انتقال با اگروباکتریوم، به داخل ژنوم گیاه منتقل گردیده است،تصریح کرد: گیاهان تراریخت به کمک آنتی بادی کانامایسین با غلظت mgl-1 25 انتخاب و بذور نسل T0 برداشت شدند. حضور و بیان ژن منتقل شده به گیاهان تراریخت به کمک تکنیک PCR و SDS-PAGE تایید گردید. بنا به اظهارات این پژوهشگر، تحقیق حاضرنخستین گزارش از انتقال ژن آنتی بادی نو ترکیب به گیاه کلزا و ایجاد زمینه مناسب برای تولید دیگر پروتئینهای نو ترکیب در این گیاه می باشد.

تولید گیاه کلزای مقاوم به علف کش گلا یفوسیت توسط پژوهشکده بیوتکنولوژی گیاهی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک وزیست فناوری
گیاه کلزا به عنوان یکی از مهمترین منابع روغن گیاهی در جهان به شمارمی رود. از آنجا که این گیاه خاص مناطق معتدله است و نیازبه آبیاری چندانی ندارد ، سطح زیر کشت آن به خصوص درنواحی شمالی کشور بالا و رویکرد به سمت استفاده از روغن آن با توجه به واردات 90% روغن کشور در حال گسترش است

.
رشد موازی علف های هرز در مزارع زیر کشت کلزا مهمترین مشکل در زراعت این دانه روغنی به شمار می رود و استفاده ازعلف کش ها برای رهایی ازاین مشکل گیاه را نیز از بین خواهد برد. به این منظور و با هدف بالا بردن کمیت و کیفیت محصول کلزا با روش های دست ورزی ژنتیکی گیاه کلزا را در برابر مناسب ترین و ایمن ترین علف کش موجود با نام گلایفوسیت یا رانداپ به نحوی تغییر دادیم تا ضمن از دست نرفتن ویژگی های زراعی و مفیدگیاه در برابر این علف کش مقاوم شود.

در حال حاضرصفت ایجاد مقاومت به علف کش در نسل اول و دوم گیاه به اثبات رسیده است و در مراحل بعدی پس از انجام آزمون های فیزیولوژیکی و زراعی آماده کشت در مزارع محصور خواهد بود.

مراحل نهایی طرح تولید گیاه کلزا با صفت مقاومت به علف‌کش گلایفوسیت به همت محققان پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری با موفقیت در حال اجراست.

معاون پژوهشی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست‌فناوری و مجری این طرح با اشاره به اهمیت کشت گیاه کلزا در کشور اظهار داشت: با توجه به نیاز ایران به تامین منابع لازم برای تولید روغن خوراکی که در حال حاضر بیش از 90 درصد آن وارداتی است، فعالیت در زمینه گسترش کشت دانه‌های روغنی به ویژه دانه‌هایی که در شرایط مختلف آب و هوایی در ایران سازگار بوده و روغن با کیفیت بالا تولید می‌کنند از اهمیت خاصی برخوردار است و وزارت جهاد کشاورزی نیز توجه ویژه‌ای به مساله دانه‌های روغنی و گسترش آن دارد.

وی در زمینه ویژگی‌های گیاه کلزا اظهار داشت: گیاه کلزا دارای دو تیپ‌ بهاره و پاییزه بوده و می‌تـوان در شرایط مختلف آب و هوایی به کشت آن اقدام کرد. این گیاه همچنین به عنوان کشت دوم پس از بسیاری از محصولات زراعی نیز قابل کشت است.
دکتر سلمانیان در عین حال خاطرنشان کرد: گیاه کلزا خویشاوندان طبیعی زیادی دارد که به راحتی در کنار کلزا در مزارع رشد می‌کنند. برای کنترل رشد این گیاهان که در واقع علف‌های هرز به شمار می‌روند، معمولا از سم پاشی با مواد شیمیایی استفاده می‌شود که به علت خصوصیات گیاه کلزا نمی‌توان هر علف کشی را علیه آنها استفاده کرد.

وی افزود: به عنوان نمونه علف کش‌ بسیار قوی و وسیع‌الطیف Round up که در عین داشتن ترکیب شیمیایی ساده، عملکرد بسیار مؤثری دارد، علاوه بر از بین بردن کامل علف‌های هرز، بر روی گیاهان زراعی مفید نیز اثرات سوء دارد؛ لذا در سال‌های اولیه کشف آن، کاربرد این علف‌کش بسیار موثر تنها به پاکسازی حاشیه جاده‌ها، خطوط آهن و ; به ویژه در مناطق حاره‌یی محدود شده بود تا این که دانشمندان به تکنیک‌هایی دست یافتند که با بهره‌گیری از آن می‌توان با

دستکاری‌های ژنتیکی، تحمل گیاهان زراعی را نسبت به این علف‌کش افزایش داده و در نتیجه امکان استفاده ایمن از این قبیل علف‌کش‌ها فراهم شد.
عضو هیات علمی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری خاطرنشان کرد: ژنی که باعث ایجاد مقاومت نسبت به علف‌کش می‌شود ژن‌ خاصی است که به واسطه عملکرد طبیعی آن در نهایت گیاهان قادر به تولید اسیدهای آمینه‌های خاصی می‌شوند. علف‌کش مورد استفاده قادر است با جلوگیری از تولید این آنزیم خاص از ساخته شدن اسیدهای امینه حلقوی در گیاه جلوگیری کرده و در نهایت سبب مرگ گیاه شود.

دکتر سلمانیان تصریح کرد: در روش مورد استفاده برای ایجاد مقاومت به این علف‌کش، در ژن مربوط به آنزیم مورد نظر تغییراتی ایجاد می‌کنند که در نتیجه آن، تمایل اتصال ترکیبات علف‌کش را با این آنزیم کاهش می‌دهند، در نتیجه بدون بروز هرگونه اشکال در عملکرد طبیعی آنزیم، حساسیت آن نسبت به علف‌کش کاهش یافته و در نهایت گیاه مورد نظر نسبت به علف‌کش مصونیت می‌یابد.

وی در ادامه به طرح چندین ساله محققان پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست‌فناوری در زمینه مقاوم‌سازی گونه کلزا در برابر علف‌کش اشاره کرد و اظهار داشت: در سال 1379 پروژه‌ای هشت تا 10 ساله با شش مرحله کاری در پژوهشگاه تعریف شد که هدف آن دستیابی به گیاهانی بود که بتوانند ویژگی مقاومت به علف‌کش را در خود بروز دهند؛ این طرح برای جلب منابع مالی به وزارت جهاد کشاورزی پیشنهاد شد که متاسفانه در آن مقطع زمانی حمایتی از آن صورت نگرفت، با این حال اجرای این طرح بزرگ بنیادی – کاربردی، همان سال با بودجه اولیه 110 میلیون ریال آغاز شد و فاز اول طرح (مرحله صفر) که جداسازی ژن‌های مورد نظر از گیاهان و باکتری‌ها بود در مدت یک و نیم سال اجرا شد.

دکتر سلمانیان افزود: در سال 1381 مراحل بعدی اجرای پروژه آغاز شد که برای تامین منابع مالی آن تاکنون 300 میلیون ریال از محل اعتبارات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی جذب شده است. یک مرحله از این تحقیقات، دست‌ورزی ژنتیکی گیاه کلزا بود که با همکاری چند نفر از اعضای هیات علمی پژوهشگاه و دو دانشجوی تحصیلات تکمیلی طی دو سال انجام شد.

در این بخش از پروژه، ژن طبیعی را مورد دست‌ورزی قرار داده و با روش‌های مولکولی، جهش‌هایی را در ژن ایجاد کردیم که در اثر آن، تمایل علف‌کش برای اتصال به آنزیم مربوطه در گیاه کاهش یافت و ژن جهش یافته به صورت آماده در دسترس قرار گرفت. همزمان با این فعالیت‌ها، دست‌ورزی ژنتیکی گیاه کلزا و باززایی آن در شرایط آزمایشگاهی طی یک پروژه دوره دکتری و با هدایت دکتر موسوی که از همکاران همین پروژه هستند، انجام شد.

وی افزود: در مرحله بعدی طرح که یکی از دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس – دکتر دانیال کهریزی – نیز در قالب رساله دکتری خود با ما همکاری داشت، توانستیم این ژن جهش یافته را به گیاه کلزا منتقل کنیم و به این ترتیب در خرداد ماه سال جاری توانستیم نسل اول گیاهان کلزا را با مقاومت نسبتا بالا در برابر علف‌کش گلایفوسیت در پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری تولید کنیم.

دکتر سلمانیان در عین حال تاکید کرد: در حال حاضر تحقیقات بر روی این طرح هنوز به اتمام نرسیده و برای این که بتوان بذر این گیاه را در اختیار مصرف‌کنندگان نهایی قرار داد نیاز به بررسی‌های بیشتری داریم به عنوان مثال باید در خصوص انتقال صفت مورد نظر به نسل‌های بعدی اطمینان حاصل کنیم(پایداری صفت). علاوه بر آن، لحاظ کردن مسائل زیست محیطی و اعمال قوانینی که از نظر ایمنی زیستی وجود دارد باید در نظر گرفته شود.

وی در پایان اعلام کرد: پیش‌بینی ما این است که تکمیل این پروژه حداقل نیازمند چهار سال زمان و منابع مالی در حدود 400 میلیون ریال است.
بقایای حاصل از کلزا اغلب از ساقه می باشد که حدود 3% پروتئین خام و 6/38% الیاف خام و 10 تا 15 درصد خاکستر دارد(3). با توجه به اینکه تولید این محصول در ایران رو به رشد می باشد و فقر مراتع را داریم می توانیم از کنجاله کلزا بعد از روغن گیری دانه که دارای حدود 35% پروتئین و 5 تا 6 درصد چربی و 2/1% فسفر قابل جذب می باشد و نسبت به سویا از برتری بالایی برخوردار است جهت تغذیه دام استفاده کنیم(3). در یک طرح مربع لاتین 4×4 بر روی گاوهای

شیری نژاد ایر شایر که در شیردان کانولا گذاری شده بودند آزمایشی با استفاده از کنجاله کلزا ، جو و شبر قرمز سیلوشده انجام شد. در این آزمایش جریان ازت میکربی و غیر میکربی به کمک ازت نشاندار(N15) اندازه گیری شد و مشخص گردید جریان ازت غیر میکربی داخل شیردان وتجزیه پذیری ظاهری ازت افزایش یافته است(7). در طرح دیگری میزان قابلیت هضم دیواره سلولی (NDF) گیاه کلزا(نابالغ) با گلو کو زینولات زیاد سیلو شده و استفاده از آن تا 50% ماده خشک جیره در 5 رأس از گوساله های نر کانولاگذاری شده در شکمبه و سرعت رشد روزانه در 77 روز مدت آزمایش بر روی60 رأس گوساله گوشتی افزایش یافت ولی اثری روی سرعت عبور ذرات نسبت به 100% ماده خشک جیره از سیلوی کلزا نداشت

در طرحی با استفاده از سطوح مختلف کنجاله کلزا (صفر،10،15 و 20) درصد و مکمل کلسیم در سه سطح (120،100 و 135 گرم در کیلوگرم خوراک بر عملکرد جوجه های گوشتی نژاد آرین باعث افزایش معنی داری در مقدار خوراک مصرفی گردید و باعث افزایش اندازه غده تیروئید در مرحله آغازین و افزایش وزن دستگاه گوارش در مراحل پایانی بدون تاثیر نامطلوب بر کبد و توان تولید جوجه ها گردید. بهترین عملکرد را در سطح 15% کنجاله کلزا و 100 گرم در کیلوگرم خوراک از کلسیم داشت

ارقام کلزا(4):1- درکلزا سنتی به نام HEAR نیز حاوی 22 تا 60 درصد اسید اروسیک در روغن و 100 تا 205 میکرومول گلوکوزینولات در هر گرم کنجاله اند و در روغن موتور نیز مصرف دارد.

2- در کلزای صنعتی اسید اروسیک کمتر از 5% ( اسید چرب با زنجیر بلند) بوده و بنام LEAR نیز نامیده می شود . گلوکوزینولات نیز باعث طعم تند و بد گزنده اندامهای گیاهان می شود.

بذر کلزا از سال 78-1377 به صورت انبوه وارد ایران شده است . در سال 1974 رقم Tower به عنوان اولین رقم دو صفر کلزا هم اسید اروسیک و هم گلوکوز ینولات آن کاهش یافته است معرفی شد. تناوب زراعی کلزا با غلات و حتی اراضی شالیزار سبب افزایش عملکرد و کنترل بیماریها و علفهای هرز آن می شود. اگر در تناوب زراعی خصوصاً با گندم و جو استفاده شود از تراکم بیماریها و آفات و علفهای هرز کاسته می شود و باعث افزایش عملکرد کلزا بر اساس نوع واریته ، روش روغن گیری و اقلیم شده و کنجاله آن دارای 32 تا 42 درصد پروتئین خام می باشد. این مقدار با بکارگیری کپسول چین نئوماتیک کمباین کلزا( جزایری ، 1385) افزایش نیز خواهد یافت.

ارقام کلزا از نظر مواد ضد تغذیه ای (Anti nutrient)(3):
1-ارقام یک صفر (LEAR) : کمتر از 5% اسید اروسیک در روغن و 100 تا 205 میکرو فول گلوکوزینولات در گرم کنجاله اند .
2-ارقام دو صفر = رقم کانادایی(Canola , 1979): نوع اصلاح شده ارقام یک صفر بوده و کمتر از 2% اسید اروسیک در روغن و 18 تا 30 میکرومول گلوکوزینولات در هر گرم کنجاله است.

3- ارقام سه صفر(Candle): نوع اصلاح شده ارقام شلغم روغنی بوده و اصطلاحاً کاندل نامیده می شود که دارای
حداقل میزان اسید اروسیک و گلوکوزینولات بوده و نیز نسبت پوسته به مغز دانه ( درصد فیبر) کاهش یافته است.
تحقیقات بر روی ارقام آزاد گرده افشانOP(Open pollination) و هیبریدهای تجارتی با حذف لاین های نر در استانهای مختلف کشور در حال انجام و بررسی می باشند. رقم اوکاپی از ارقام مقاوم به سرما و سازگار با مناطق سرد ومعتدل بوده و از عملکرد مناسبی برخوردار است. میزان تولید بذر کلزا 2/1 تا 5/1 تن در هکتار و حدود 5/2-2 برابر وزن آن نیز بقایای کلزا پس از برداشت توسط کمباین در مزرعه بر جای می ماند که قابل جمع آوری می باشد. کنجاله کلزا (واریته

(SLMشامل ماده خشک، خاکستر، پروتئین خام، چرببی، NDF وADF مطابق با توصیه های AOAC(1990)مورد آنالیز قرار گرفت. در مرحله دوم فراسنجه ¬های تجزیه¬پذیری ومقادیرناپدید شدن شکمبه¬ای وروده¬ای ماده¬ خشک و پروتئین¬خام¬کنجاله-کلزا با استفاده از تکنیک کیسه ¬های نایلونی تعیین شد. ضرایب a ،b وc برای ماده¬ خشک کنجاله-کلزا به ترتیب 32/0، 49/0و 092/0ومقادیرحاصل ¬برای ¬پروتئین خام ¬عبارت بود از:33/0 ،58/0و 12/0 ناپدید شدن

شکمبه¬ا¬ی وروده¬ا¬ی ماده خشک کنجاله کلزا بعد از 12ساعت انکوباسیون ¬شکمبه¬ا¬ی ¬به ¬ترتیب 68/0و 52/0 وناپدیدشدن شکمبه¬ا¬ی وروده¬ا¬ی ¬پروتئین¬-خام¬کنجاله کلزا بعداز 12ساعت¬ انکوباسیون شکمبه¬ای به ترتیب 71/ 0و 66/0حاصل شد.

اهمیت استفاده از پس مانده های کلزا :
با توجه به کمبود علوفه دامی و وجود مواد مغذی مناسب در پس مانده های کلزا که حدود 5/2 تا 3 برابر محصول اصلی ( دانه ) تولید می گردد شایسته است از آن به عنوان یک ماده غنی از پروتئین جهت تغذیه دام ها استفاده گردد.

با اجرای طرحهای تحقیقاتی و روشهای بیوتکنولوژی نسبت به اصلاح ارقام کلزا جهت سازگاری با محیط و کم نمودن مواد ضد تغذیه ای در آن می توان نتیجه گرفت که این گیاه می تواند جانشین منابع پروتئینی خوراک دامی شود و به جای وارد نمودن میلیونها تن کنجاله سویا از خارج آن را با کنجاله کلزا جایگزین نمود و قیمت تمام شده جیره های غذایی دام و طیور را کاهش داد.

کنجاله کلزا از لحاظ اسیدهای آمینه گوگردی(اولین اسید آمینه محدود کننده و ضروری برای تولید شیر در دامها و رشد بدن در طیور و پرواربندی دامها) از کنجاله سویا غنی تر است(NRC,1989) ولی از نظر آرژنین و فنیل آلانین ، والین و لوسین کمتر می باشد که این امر از راه روشهای بیوتکنولوژی :
الف) خاموش کردن Knock – out

ب) افزایش میزان بیان ژن و اصلاح ارقام مختلف کلزا جهت افزایش ارزش غذایی بقایای کلزا برای ( برگ ، ساقه، پوشینه بذر و کنجاله)برای مصرف در خوراک دامها و طیور در کنار ارقام مقاوم به خشکسالی و بیماریها قابل تحقیق و بررسی بیشتری می باشد.
عمل آوری بقایای کلزا به دلیل میزان فیبر زیاد و عدم خوشخوراکی توسط دامها و طیور و آبزیان می تواند در افزایش مصرف و میزان قابلیت هضم آنها موثر واقع شود.

از جمله ساقه های بسته بندی شده(بیل شده) و غلاف بذرها را می توان به صورت مستقیم به تغذیه دامها رساند یا اینکه بسته های ساقه کلزا(12 تا 22 کیلوگرمی) را به صورت یک یا دو لایه در کف سیلوهای ذرت در دامداری ها جهت جمع آوری شیرابه سیلوی ذرت و غنی سازی آن استفاده نمود که از این طریق افزایش ارزش غذایی آن را نیز می توان انتظار داشت.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید


کلمات کلیدی :

تحقیق رستم پسر زال تحت فایل ورد (word)

ارسال‌کننده : علی در : 95/5/31 3:54 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق رستم پسر زال تحت فایل ورد (word) دارای 18 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق رستم پسر زال تحت فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق رستم پسر زال تحت فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق رستم پسر زال تحت فایل ورد (word) :

رستم نام آورترین چهره اسطوره‌ای در شاهنامه و به تبع آن برترین چهره اسطوره‌ای ایران است. او فرزند زال و رودابه وتبار پدری رستم به گرشاسپ (پهلوان اسطوره‌ای و چهره برتر اوستا) میرسیده. رستم به دست شغاد (برادرش) کشته شد.
رستم در شاهنامه
رستم در شاهنامه هر کاری می‌کند ولی با این همه ما او را به عنوان انسان می‌شناسیم چه که او هم واله می‌شود، گناه می‌کند. برخی معتقدند رستم زاییده خامه توانای فردوسی آن رستم سکزی راستین نیست. ایرانی است در بردارنده قهرمانیهای نیایش گرشاسپ و تواناییهای چامه‌ای فردوسی و نیاز مردم ایران به چنین استوره زنده و دیرپایی.
مهم‌ترین حوادث و اقدامات رستم که در شاهنامه به نظم آمده عبارت است از:
• کشتن پیل سپید
• نجات دادن کیکاووس و سایر پهلوانان در بند دیو سپید درمازندران با گذشتن از هفت خوان
• نجات کاووس از بند شاه هاماوران
• بیرون راندن افراسیاب از ایران که در غیبت کاوس به ایران تاخته و آن را مسخر ساخته بود
• جنگ با سهراب
• پرورش سیاوش پسر کاووس
• خونخواهی سیاوش و تاختن به توران
• نجات بیژن پسر گیو از چاه افراسیاب.
• کشتن اسفندیار
• پرورش بهمن پسر اسفندیار
رستم در دیگر منظومه‌های حماسی
کارهای دیگر رستم بنا به سایر منظومه‌های حماسی
• فتح دژ سپندکوه
• جنگ با برزو
• جنگ با جهانگیر پسر خود
هفت‌خوان رستم
هفت خوان در شاهنامه فردوسی هفت مرحله دشواری بودند که رستم برای رسیدن به کیکاووس که اسیر بود مجبور به طی آنها شد.
داستان
کیکاووس در دژی کوهستانی اسیر است. رستم به نجاتش می‌رود و در راه از هفت بلا جان سالم به در می‌برد.
خوان اول: بیشه شیر
رستم شب و روز می‌رفت وراه دو روزه را در یک روز می‌پیمود تا به دشتی رسید پر از «گور»کمند انداخت،گوری گرفت،آتشی افروخت و شکار را بریان ساخت وخورد.«رخش»را یله کردو خود شمشیر زیر سر نهاد و بخفت،پاسی ازشب گذشته،شیری«یلی» خفته و اسبی آشفته دید نخست قصد کشتن اسب کرد رخش چنان بر سر شیر کوفت که نقش زمین گردید .رستم از خواب برخاست،شیری مرده دید ورخش را مورد نوازش قرار داد وسحرگاهان به ادامه راه پرداخت.
خوان دوم: بیابان بی آب
رستم در این خوان به همراه رخش در بیابان بی آب و بسیار گرم گرفتار ‌شد.
بیابان بی آب و گرمای سخت کزو مرغ گشتی به تن لخت لخت
چنان گرم گشتی هامون و دشت تو گفتی که آتش بر او برگذشت
رستم تاب و توان خود را از دست داد و از پروردگار یاری ‌طلبید تا در نهایت یک گوسفند ماده (میش) را در مقابل خویش دید و با خود اندیشید که میش بایستی آبشخوری داشته باشد. از اینرو با تکیه بر شمشیر قد راست کرد و افتان و خیزان در پی میش به راه ‌افتاد و به آبشخور ‌رسید و خود را سیراب نمود.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید


کلمات کلیدی :

مقاله راه اندازی بخش یک بازار کشاورزی جمعی تحت فایل ورد (word)

ارسال‌کننده : علی در : 95/5/31 3:54 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله راه اندازی بخش یک بازار کشاورزی جمعی تحت فایل ورد (word) دارای 19 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله راه اندازی بخش یک بازار کشاورزی جمعی تحت فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله راه اندازی بخش یک بازار کشاورزی جمعی تحت فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله راه اندازی بخش یک بازار کشاورزی جمعی تحت فایل ورد (word) :

راه اندازی بخش یک بازار کشاورزی جمعی

امروزه، مصرف کنندگان علاقمند به خرید و تهیه مواد غذایی از کشاورزان و پرورش دهندگان آن بصورت مستقیم هستند. بهمین دلیل، بازارهای کشاورزی خیلی پیشرفت کرده اند.. بعد از گذشت سالها یا حمل و نقل پیشرفته ذخایر پیشرفته، و تجارت و تبادلات پیشرفته مواد بصورت حجیم، بازارهای کشاورزی محلی، کم کم از میان برداشته شدند.

افزایش رو به رشد قیمت حمل و نقل و آگاهی جدید مصرف کنندگان از اهمیت تازه بودن سبزیجات و میوه در رژیم غذایی فرصتهای جدید تولیدات بازاریان جمعی را در بازارهای کشاورزان ایجاد کرد.
بعلاوه، رهبران این امر به تشخیص فرصتهای اقتصادی و مزایای بازارهای آن در پیشرفت ارتباطات می پردازند.
بازار کشاورزی جمعی چیست؟
این یک شکل و فرم از بازاهای مستقیم است که در مجاورت ارتباطات قرار دارد و محیط بازاریابی، را بگونه ای فراهم می کند که خیلی از فروشندگان قادر به فروش تولیدات اصل خود به خیلی از مصرف کنندگان هستند.

این حمل به رهبران جمعی قدرت ساختن بازاریابی این، مصرف کنندگان و پیشرفت بازارها و مدیریت بازار را می دهد.
گسترش دادن یک بازار کشاورزی:
برای گسترش یک بازار کشاورزی نیاز به لحاظ کردن 5 خصوصیت و موضوع داریم: احتملالات و مدیر بودن بازار به حمایت از یک بازار کشاورزی ساختن محیط مناسب، جانگیری و ملاحظات و محدودیت تا جمعی و تسهیلات بازار.

مراحل برنامه ریزی بصورت معماری برای راه اندازی هستند، بخصوص وقتیکه بازار کشاورزی یک بازار مرتبط به خریداران و فروشندگان است.
جدول زمانی خیالی:
این جدول زمانی زیر نقدیمی از اعمال و جنایت هایی است که برای یک بازاریابی و گسترش آن مورد تصور است. تصور کنید که این «یک چیزی است که بار انجام شود آن را لیست کنید یا کنترل کنید.

امکانات بازار:
موارد و افکاری که باید در نظر گرفته شوند.
– معمولاً حمایت کامل از مصرف کننده و تولیداتش می تواند باعث پیشرفت فرصتهای بازاریابی شود.
– تمرینات و تولیئات مداوم در ابتدای گشایش بازار

– داشتن استمرار و پشتکار، افزایش کیفیت آگاهی فرشندگان و داشتن 100 مغازه لازم بازار است.
قدم اول در برنامه ریزی و گسترش یک بازار کشاورزی، لحاظ کردن بازار کشاورزی و تسهیلات و امکانات بازار مهم است. این امر شامل دو مفهوم معیاری است: مصرف کنندگان و تولید کنندگان.
یک بازرا جمعی کشاورزی، 4 را در عامل اولویت مصرف کنندگان دارد: کیفیت خوب، قیمت و توجیه پذیر، احتمالات و امکانات مناسب. حمل: این موارد باعث می شود تا میزان درخواست های بازار کشاورزی کاهش پیدا کند.

تحقیقات نشان داده اند که اطمینان از یک تعداد تولید کننده مناسب بعنوان فروشنده در یک بازار کشاورزی، مهمتر از در نظر گرفتن تعدادی از برنامه ریزیان بازار است. 5 مورد از 10 تولید کننده رشد انواع تولیدات جمعی فصلی پرداخته اند که همگی نیاز شروع بازار و کشاورزی دارند.

برای راضی نگهداشتن فروشندگان، دادن متوسط حقوق روزانه 100 دلار مورد نیاز است. و این تصور را باید حداقل روزی 10 خریدار از بازار خریداری کنند. حدود 30-25 کشاورز نیازن داریم تا طی این فرایند نتیجه ای مطلوب بگیریم و این امر نیاز به خرید 300 مشتری، حدود روزی 100 دلار را دارد.
دیگر عوامل مورد نیاز برای ارزشیابی امکانات بازار شامل موارد زیر هستند:
– میزان عمومیت و درصد جمعی بودن باغها

– کیفیت و قیمت مغازه های خرده فروشی محلی
– وجود دیگر بازارهای کشاورزان نزدیک
– وجود مراتع کشاورزی نزدیک
– وجود تجاری که با مشتریان در تماس و معامله هستند.
– سلیقه و ترجیهات و اولویت های مشتریان
– ترکیب مفاهیم اجتماعی – اقتصادی مصرف کنندگان
– تولیدات و تجارب بازاریابی. پرورش دهندگان

– مطمئن بودن مصرف کنندگان از تولیدات و کیفیت، سلامت تولیدات
– افزایش کیفیت و تنوع بازار بوسیله دفاتر دولتی، منابع انسان با مردم تجارت کننده جمعی و کشاورزی جمعی.
– داشتن انتظارات از جمع و گسترده
– – تعاون و همکاری تولید کنندگان با هم
– علاقه و حمایت از بخشهای تنوع کشاوری حرفه ای جمعی و گسترش بخشها. Fin HA مدیران Ases کمیته ای کشاورزی بخشهای کشاورزی و موسسات علمی.
حمایت

مواردی که باید مورد توجه قرار گردید:
– کلوب ها و سازمان های مدنی تجاری، حمایت کنندگان مهم گسسته
– گاهی اوقات یک شهر یا روستا توانایی تهیه کردن امکاناتی را دارد.
– گروههای پیشرفت ناحیه نیز ممکن است بتوانند کمک کنند

همکاری و تعاون جمعی، کلیدهای حل این مسئله هستند.
مکانهای این همکاری شامل حمایت هستند:
– دول مجلی با کارمندان وسعت یافته.
– چند کلوب مدنی محلی، بانکهای محلی، سازمان، کشاورزی و تجارت عمومی.
– نمایشگاههای محلی، اگر موجود باشند.
– همکاری تولید کنندگان
– یک بدنه عمومی که: تهیه امکانات مورد نیاز می پردازند و می تواند برای مدیریت و راه اندازی بازار مفید باشد.
– خیلی از بازارهای کشاورزان توسط دول دولتی در همکاری با کارمندان وسعت یافته، پیشرفت کرده اند.
این یافته میزان مشکلات محلی را به حداقل می رساند. بقای آن، امنیت، کارمند گریی، بیمه و دیگر امکانات می تواند بعنوان بخشی از حمایت، منظم دولتی محسوب شوند. این در حالیست که راه اندازی ذخیره ها ممکن است از فروشندگان ذخایر پیشرفتی از منابع دولتی و عمومی، حاصل شوند.

شاید مضرات مهم دارندگان عمومی، دارای فشارهای سیاسی هستند که اجازه استفاده از امکانات بازار را برای اهداف مرتبط، کمبود کنترل مصرف کنندگان و حذف پتانسیل از بازار جهت تهیه خدمات عمومی لازم داشته باشند.
محیط مطلوب:
موارد زیر باید لحاظ شوند:
– در محلهایی که فعالیت اقتصادی خوبی ندارند، شرکت نکنید.
– بازار ممکن است از همه مناطق بهره ببرد.
– مشتریان بازار کشاورزان ممکن است نتوانند ارتباط خوبی با فعالیت های تولیدی اقتصادی برقرار کنند.

در برخی از شهرهای بزرگ محدودیت هایی را داریم. ممکن است علاقه ای به جا دادن، برخی از بازارهای محلی داشته باشیم. یک بازار کشاورزان به یک بازار فروش کلی و اقتصادی است، اما تفاوت فعالیتهایش، مشتریان و نیازهای تسهیلاتی، چندان مهم نیستند.
امتیاز داشتن دو نوع فعالیت در مجاورت مهم این است که به تولید کنندگان اجازه برقراری ارتباط با فروشندگان و مشتریان می توانند احتیاجات خود را مستقیما از تولید کنندگان دریافت کننده در

حالیکه صنعت و تجارت فوق را تجهیزات بزرگ اولیه کار کارگران، تهیه شده است و این امر ممکن است کار دست فروشان و حرفی فروشان را سخت کند ولی با آنها و کارشان امنیت می دهد.
اطلاعات بیشتری راجع به تاثرات فعالیت های فروش در بازارهای کشاورزان نداریم پا می دانیم که این امر باید بصورت منظم و مدنی صورت گردید. یک بازار کشاورزان جایگیری شد. در جاده ها در جهت فروش به خیلی موفق است.

با اینحال، مشارکت در سازندگی خیلی موثر است. اغلب خریداران از بازار رفتن سرباز می زنند، فروش توجه آنها روی فعالیت های غیر تولیدی است.
با اینحال، ممکن است خریداران بیشتری به خرید بپردازند و به افزایش بهره گیری از این بازارها بپردازند و افزایش تعداد نسبتهای نزدیک شده در منطق پارکینگ نشان دهنده میزان مصرف و شلوغی بازار در روزهای خرید است.

ملاحظات حمل و جایگیری بازار:
مواردی که باید در نظر گرفته شوند:
– قرار دادن حمل بازار در جائیکه نزدیک به فروشندگان باشد.
– جایگیری در حمل باشد که بتوان، فروشندگان خیلی سریع درست یافت.
– اطمینان از عدم وجود ترافیک
– تهیه منطقه ای برای پارک کردن و کاهش ترافیک
– تهیه یک منطقه همسطح مکان فروش
در انتخاب یک مکان، مهم ترین چیز نزدیک بودن اغلب خریداران است به 7 فروشندگان.
این نزدیکی خیلی مهم است.

مطالعات نشان می دهند که اغلب خریدارن حداکثر، فاصله شان تا بازار حدود 15 مایل است.
خریداران نوعی از یک فاصله زیاد بازار نیستند در حالیکه فروشندگان ممکن است، فاصله شان خیلی دور باشد.
بازارهای کشاورزان با در نظر رگفتن ترافیک و مسافت تعیین می شوند. از قرار دادن بازار در کنار محلهایی که بازار خیلی قوی و وسیعی هستند، باید خودداری شود. و این مناطق باعث خیلی خشک باشند و نزدیک مناطقی باشند که خاکش خیلی زود خنک می شود.
لجن و گل و لای باعث می شود تا ورود و خروج به منطقه و پارک کردن باشد این و از پارک در آوردن آن خیلی مشکل باشد، همچنین بارگیری را نیز سخت می کند.

بازارهای حمایت شده عمومی و جای گرفته در اطراف شهر نیز بخاطر رفتارهای مختلف سخت است. در چنین مواردی جذب گروههای دولتی مشکل است.
برخی از مشتریان بازار کشاورزان در با بازگشایی منظم این بازار خیلی اهمیت می دهند.
اگر چنین باشد، سود بازار نیز بیشتر می شود و اگر بازار بزرگ باشد، میزان فروش و راحتی پارک کردن نیز بهتر خواهد شد.

پارکینگ مکانهایی مثل کلیسا، یا مراکز فروش مناطق خوبی برای این امر هستند. با اینحال، شرایط دمایی و افزایش دما بخاطر وجود آسفالت ممکن است باعث زود خراب شدن مواد شود و عدم آرامش خریدارن و فروشندگان نیز در چنین شرایطی بچشم می خورند.
این مکانها، باید مجهز به آب، برق و حمل استراحت و شستن مواد با قیمت کم باشند.
قبل از تهیه مکانی سازمان دهی شد، بازار، آژانسهای منظم شامیل کنترلی کردن و استفاده آن است. چنین آژانستهایی بازار باید در نزدیکی و مجاورت مرکز پلیس، بزرگراه او ; باشد

.
امکانات و تسهیلات:
مواردی که باید مد نظر قرار گیرند:
– تهیه مکان پارکینگ نزدیک
– تهیه مکان پارکینگ خوب تعریف شده
– تهیه ترافیک منظم اطراف بازار
– تهیه سرپناه برای باران و آفتاب
– تهیه تلفن
– تهیه اطاق استراحت
– تهیه روشنایی خوب و مناسب. اگر صبح باز شود، و در اواخر غروب و اطراف ساعت خاص
– تهیه دفتر در محل باز اگر ممکن باشد.

– شهر یا تناوب ممکن است روی تهیه خیلی از موارد بالا تاثیرگذار باشد. این دلیل دیگری است که چرا آژانسهای منظم باید شامل برنامه ریزی و راه اندازی بازار باشد.
راه اندازی یک بازار کشاورزان:
اداره کردن یک بازار کشاورزان:
موارد زیر را در نظر بگیرید:
– راهنمایی محلی می تواند توسط مدیر محل به صورت بگیرد.

– هیئت مدیره باید تداوم امنیت را با قوانین و اهداف سازمان دهی، برقرار کنند.
– بازار کشاورزان باید هیئت مدیره ای برای برقراری امنیت داشته باشد. این هیئت مدیره باید دارای برنامه ها، مصرف کنندگان، دفاتر دولتی و رهبران ارتباطی، مدیران کشاورزی و دیگر اشخاصی باشد که بتوانند حمایت شوند و مهارت هایی را در تهیه بازار داشته باشند.
– و این هیئت مدیره می تواند میزان موفقیت را افزایش دهد و تجربه نشان می دهد که بازار نیاز به داشتن توجه ارتباطی دارد. از آنجا که بازار یک بازار دهی تجاری است، ترکیبات و شرایع و انتخاب اعضای هیئت مدیره طبق قانون بازار است. و حمایت های این هیئت مدیره قرار زیر خواهند بود.
– – گسترش امنیت طی روزها، ساعت ها و ماهها راه اندازی بازار

– تشخیص اینکه چه کسی در بازار فروشندگای کند
– انتخاب کارمندان
– طراحی و تهیه اشخاص که برای هیئت مدیره کار می کنند.
– مخصوص کردن مسئولیت مدیران بعلاوه گسترش حوزه تاثیر آنها
– محاسبه درست و دقیق منابع و سرمایه
– اطمینان از گزارشات درست که تهیه شده اند و گسترش پیدا کرده اند.
برای تعاون بخشیدن به این مسئولیت های مدیریتی از اغلب بازارهای کشاورزی، فقط مدیران پاره وقت نیاز داریم تا بتوانیم بازار را هر وقت خواستیم راه اندازی کنیم.
بسته به این محدودیت های سرمایه ای، مدیران باید از بین فروشندگان منظم بازارها، انتخاب شوند یا اینکه مدیر باید فرد بازنشسته ای باشد که مسئولیت مدیریتی دفتردار به درستی انجام دهد.

یک مدیر محلی نیاز داریم که بتواند به امور زیر رسیدگی کند:
– تهیه پارکینگ برای خریداران و فروشندگان
– گرفتن سفارشات و تمیز کردن محل
– تهیه حقوق کارمندان و فروشندگان

– باز و بسته کردن در بازار
– کنترل و نظارت امور
– ثبت اسامی و آدرس فروشندگان
– تهیه یک سیستم برای گزارش دادن فروش توسط هر فروشنده

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید


کلمات کلیدی :

مقاله در مورد خردگرایی متقدم تحت فایل ورد (word)

ارسال‌کننده : علی در : 95/5/31 3:54 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله در مورد خردگرایی متقدم تحت فایل ورد (word) دارای 28 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله در مورد خردگرایی متقدم تحت فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد خردگرایی متقدم تحت فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله در مورد خردگرایی متقدم تحت فایل ورد (word) :

خردگرایی متقدم

گسترش تاریخی
با آغاز قرن بیستم، فرایند صنعتی شدن، سطح گسترده‌ای از اروپا و آمریکا را فرا گرفته بود. ردش تب آلود ناشی از انقلاب صنعتی فروکش کرده و سرمایه‌داری به صورت استوار به عنوان نظام اقتصادی بورژوازی حاکم، مستقر شده بود. در نتیجه افزایش فشارهای اجتماعی و سیاسی، بخش صنعت به موضوعهای فرهنگی و هنری نیز توجه نشان داد.

تقریباً در همین زمان، بتن مسلح* به عنوان یک ماده جدید ساختمانی معرفی شد: تلفیقی از سیمان و میله‌های باریک آهن که البته از اواخر قرن نوزدهم، بیش و کم شناخته شده بود. در سال 1849، باغبان فرانسوی ژوزف مونیه، گلدانهای طویل گلخانه‌ای را از بتن مسطح ساخت. ژ.ال. لامبو هم قایقی از جنس بتن مسلح را در نمایشگاه بین‌المللی 1855 پاریس به نمایش گذاشت و

فرانسوا کوینیه در سال 1861، مقاله‌ای با نام «بتن متراکم به هنر ساختمانسازی افزوده شده است» منتشر کرد که در آن بر اهمیت این ماده جدید ساختمانی تأکید می‌کرد. اما این سه نفر نتوانسته بودند، به درستی، اهمیت فولاد را در بتن برای صنعت ساختمان باز شناسند، تا اینکه در سال 1878، تادنوس هایات، وکیل انگلیسی مقیم آمریکا، این اختراع را به ثبت رسانید و چنین نوشت:
برای تولید سطوح، تیرهای و قوس‌ها، بتن سیمانی با آهن تلفیق می‌شود و آهن تنها در قسمتی که نیروها به صورت کششی کار می‌کنند به کار برده می‌شود. ]2[

هایات خاصیت اصلی بتن مسلح، یعنی تلفیق تحمل فشاری بتن با قدرت تحمل کششی آن شناخته بود. علاوه بر آن چون آهن در درون بتن قرار می‌گیرد، در مقابل زنگ زدگی و حریق هم حفاظت می‌شود.
«هنر نو» در قلمرو فرهنگ و هنر، پس از یک اوج‌گیری سریع، خیلی زود از محتوا تهی و از ریشه‌های اصیل و روانشناختی خود جدا شد و به یک نوع تزئینات سطحی، سهل الوصول و تابع مد که بدون توجه به اصول کارکردی و مواد و مصالح، صرفاً گرته‌برداری و به کار برده می‌شد، تغییر ماهیت داد، به این ترتیب بود که جنبشهای جوان و نوی پدید آمدند که با جدیت به دنبال آفرینش یک راه حل جدید بودند. مهمترین آنها کوبیسم بود. کوبیسم از همان آغاز کار، روش جدید نظاره اشیا را مطرح کرد. این موضوع را نخستین بار پل سزان عنوان کرده بود. وی در نقاشیهای خود اشیای مختلف را تا حد ترکیبی از اشکال اصلی هندسی ساده کرد. «جنبش کوبسیم» که ناشی از مجموعه‌ای از

عوامل متوازی و هم ارزش بود، طی سالهای 1905 تا 1910 در پاریس ظهور کرد و ژرژر براک و پابلو پیکاسو در آن نقش نهایی را بازی کردند. تجربه‌های ایشان ملهم از منابع مختلف، از جمله هنر آفریقا؛ و متمرکز بر طرحهای سه بعدی اما نه به معنای رنسانسی آن و به وسیله پرسپکتیو، بود. اصول کوبیسم بسیار ساده بود: ساختن تصویر به کمک اشکال هندسیع ترسیم سه بعدی اشیا در تمامیت فضایی آنها به وسیله تجزیه آنها به اجزای تشکیل دهنده‌شان و تنظیم دوباره آنها، چه در

کنار هم و چه در حالتی که به صورت شفاف در یکدیگر تداخل کنند و در مجموع یک دریافت همزمان از زوایای مختلف، بدون توجه به یک نقطه دید اصلی و نهایتاً ایجاد وحدت بین شیء و زمینه‌اش. کوبیسم بر خلاف این ادعا که «نه تنها هر آنچه را می‌بیند، بلکه هر چه را که وجود دارد نیز می‌تواند بیان کند» هیچگاه موفق نگردید به یک نمای کاملاً انتزاعی از اشیا دست یابد، زیرا همچنان برخی از اصول طبیعت گرایانه را در خود حفظ کرد و این اصول تا ظهور جنبش‌های بعدی رها نشدند.
تقریباً همزمان با پیدایی کوبیسم، «جنبش فوتوریسم» ظهور کرد. در سال 1909، نویسنده ایتالی

ایی فیلیپو تومازو مارینتّی، در مجله فیگارو(ی) پاریس، مقاله‌ای با عنوان بیانیه فوتوریسم منتشر کرد. در آن مقاله چنین آمده است:
ما ادعا داریم که صورتی جدی از زیبایی، موجب غنا بخشیدن به زیبایی دنیا شده و آن سرعت است. ]3[
وی با این جمله، چکیده اصول فوتوریسم را که اعضای آن نه تنها نویسندگان، بلکه نقاشان و پیکره‌سازانی چون اومبرتو بوچیونی و کارلوکارّا و موسیقیدانها و طراحان تئاتر و معمارانی چون آنتونیو سنت الیا بودند، بیان کرد. از این جنبش، علاوه بر این، نوعی گرایش جدلی در بریدن از گذشته، اعتقاد عاطفی به ماشین، فعالیت‌گرایی و شوق به رقابت نیز زاده شد. معهذا فوتوریسم کلاً از ایتالیا فراتر نرفت و به ویژه پس از ارتباط با فاشیسم به سرعت نیروی محرکه خود را از دست داد. امّا اندیشه‌هایی که در آن بود، غالباً به صورت قابل توجهی در دنیا پخش و محرک یک آوانگاردیسم هنری در سطح بین‌المللی گردید.
در روسیه یک بیان جدید هنری که مبتنی بر کوبیسم و فوتریسم بود، تحت عنوان سوپرماتیسم، در سالهای آخر جنگ جهانی اول پدید آمد که متبکر آن کازیمیر مالِویچ بود. بنا به عقیده وی، در هنر، احساس بایستی بر تمامی اشکال دیگر ادراک برتری داشته باشد. در تصاویر او، اشیای طبیعی به طور کلی حذف شده‌اند؛ او در عوض خود را به تعداد محدودی از نشانه‌های انتزاعی نمادین و نشان دادن روابط درونی آنها با یکدیگر محدود کرده بود.
کنستروکتیویسم (ساخت گرایی)، که سریعاً پس

از آن قدم به عرصه گذاشت، در واقع از سوپرماتیسم نشأت گرفته بود و انگیزه‌های اصلی آن در انقلاب 1917 روسیه ریشه داشت. در سال 1920 اهداف این جنبش را دو پیکره‌ساز به نامهای نائوم گابو و آنتوان پِوسنِر در بیانیه واقع‌گرا به عنوان هنری برای عصر جدید مشخص کردند. هنری که مواد و مصالح جدید را به کار خواهد گرفت و اصول زیبایی شناختی برخاسته از ساختارهای جدید فنی، راهبر آن خواهند بود. این جنبش تحت فشار وقایع سیاسی در اتحاد جماهیر شورویِ نوپا، به دو شاخه تقسیم شد که یکی بیشتر از جنبه‌های زیبایی شناختی و دیگری از پایه‌های قویتر

سیاسی برخوردار بود. سال 1920، زمانی که برنامه گروه «پرُداکتیویست» منتشر گردید، این تقسیم صورت رسیم به خود گرفت. اعضای گروه پرُداکتیویست از جمله ولادیمیر اِوگرافِویچ تاتلین، تعهداهای سیاسی را هم ارز با تکنولوژی قرار دادند. در سال 1922، در برلین «کنستروکتویست بین المللی» برگزار شد که در بین اعضای آن اِلیازار (ال) مارکویچ لیسیتسکی از روسیه، تِنووان دُزبورگ از هلند بودند. بیانیه این مجمع که در مجله هنری دِاستیل منتشر شد، به جای طبیعت بر

زیبایی‌های مکانیکی به عنوان الگوهای معماری تأکید می‌کرد. ساخت گرایی نیز علی رغم ارتباطهای بین‌المللی زیاد، کلاً به «شوروی» محدود شد و در دوره استالین تحت غلبه رئالیسم سوسیالیستی و بازگشت به الگوهای کلاسیک قرار گرفت. امّا در هر حال اندیشه‌های بسیاری که در داخل چارچوب ساخت‌گرایی بسط یافته بودند، راه خویش را گرچه با گرایشهای مختلف، امّا در قالب آوانگارد ادامه دادند.

در هلند، «جنبش نوپلاستیسیزم»، در سال 1917 و همزمان با تأسیس مجله دِ استیل بنیان گذاشته شد. نام نقاش معروف پیت موندریان بر تارک این جنبش حک شده است. هدف و مقصد او کاهش و ساده کردن احجام سه بعدی در سطوح دو بعدی بود، سطوحی که عنصر اولیه در پلاستیسیزم هستند. علاوه بر موندریان، سایر پیش کسوتان این جنبش عبارت‌اند از نقاشانی چون ویلموس هوسزار، بارت وان دِر لِک، جینو سه وِرینی و تِئو وان دُزبورگ (به عنوان معمار هم فعالیت می‌کرد)، نقاش و پیکره ساز گِئورگز وانتونگِرلو، شاعر آنتونی کُک و معماران روبرت وانت هوف،

یاکوبوس یوهانِس پیتر اود و یان ویلس بودند؛ این عده اندکی بعد توسط گِریت توماس ریتوِلد گرد هم جمع شدند. این هنرمندان به شدت متأثر از «جنبش کوبیسم» بودندع امّا بعد بسیار تندرو و انقلابی‌تر شدند؛ آنها طرفدار اصول اخلاقی همچون حقیقت، عینیت، نظم، وضوح و سادگی در هنر بودند و اهتمام داشتند تا در زمینه‌های اجتماعی و اقتصادی عصر خویش فعال باشند. هدف آنها طرد فردگرایی، به منظور رسیدن به یک راه حل عینی و جهانی بود. زبان این جنبش که بر این

شرط اولیه نظری استوار بود، بسیار پراکنده و کاملاً جدا از الگوهای طبیعت گرایانه بود. کاربرد خطوط مستقیم و سطوح کامل، رنگهای اصلی یعنی قرمز، آبی و زرد در تضاد با سیاه و سفید و خاکستری، مکعبهای خالص- نه به عنوان یک واحدِ ایستا، بلکه به عنوان بخشی از محیط لایتناهی که به طرزی پویا تجزیه شده- همه از ویژگیهای این زبان بود.
«جنبش دِ استیل»، از همان آغاز به طور واضح نسبت به کوبیسم، فوتوریسم، سوپرماتیس یا ساخت‌گرایی، اثر فوری‌تر و بیشتری بر معماری داشت که باید از آن سپاسگزار بود. کوشش آنها برای بسط بیانی جدید که منتج از تأمل، وقوف و جستجوگریِ نظامدار بود، باعث شد که این جنبش در تمام زمینه‌های فرهنگی احساس شود و نتیجتاً در تمام زمینه‌های فرهنگی احساس شود و نتیجتاً از مرزهای هلند فراتر رود.

نظریه‌ها و فرم‌های ساختمانی
نزدیکترین نظریه‌ای که می‌تواند گرایشهای هندسی و ساخت گرایانه آغاز قرن بیستم را تشریح کند، نظریه قابلیت ادارک است که در سال 1887 توسط منتقد و مورخ هنر کُنراد فیدلِر در گزارشی به نام «درباره منشأ فعالیت هنری» در سال 1887 منتشر کرد. فیدلِر براساس اندیشه‌های موسیقی شناس ادوارد هانسلیک، که مخالف با نحوه بیان مبنی بر احساسات و طرفدار فرم ناب بود، از جنبه ادارکی و شناختی هنر پشتیبانی می‌کرد. وی هر گونه گرته‌برداری و تقلید را چه از طبیعت و چه از احساسات رد می‌کرد و در عوض خواستار یک تأثیر نظم دهنده و تصریح کننده بود. به این ترتیب هر آنچه قبلاً در هنر به عنوان نیازهای اساسی بر شمرده می‌شد، مانند زیبایی تقارن و تزئین، اکنون از موارد غیر لازم به شمار می‌آمد.

معماری در دوران خردگرایی متقدم، ارتباطی نزدیک با بتن مسلح مادّه ساختمانی جدید عصر داشت. ماده‌ای که بدون آن عناصر ضد ترکیب معماری – حجمهای فضایی متداخل، سطوح آزاد دیوارها و بیرون زدگیهای جسورانه – امکان ظهور پیدا نمی‌کردند. نتیجه آن بود که بیانی جدید در معماری پدید آمد که از سه جهت در پی رعایت اصول اولیه صرفه‌جویی بود:
– از جهت مشکلِ کمّیِ مسکن و نیاز سیاسی برای توزیع بهتر کالا در جامعه، فرم‌های پر هزینه و تزئینات غیر لازم و زاید محسوب شدند (صرفه‌جویی به دلایل اجتماعی).

– مصالحی چون فولاد و بتن مسلح، تقلیل ابعاد عناصر باربر را تا حدّ چند نقطه یا محدوده منفرد ممکن ساختند، و به جز سازه بنا، آنچه باقی می‌ماند فقط کارکرد پوششی داشت. اصل ساختمانیِ «جعبه» که پیشتر به علت کاربرد مصالح بنایی به لحاظ ایستایی لازم بود، اکنون در جهت دستیابی به تنظیم آزادتر فضاها قابلیت حذف پیدا کرده بود. یعنی اصل شکل دادن به فضا از طریق حذف اصول پیشین معماری (صرفه جویی در خدمت ساخت سازی).
– تهی از زیبایی شدن تزئینات شدید هنر نو و تأکید بیش از حدّ آن بر احساسهای ذهنی، باعث به وجود آمدن واکنشهایی نسبت به آن، در راه ارائه فرم‌های مجرد خالص که دارای اعتبار و عینیت جهانی بودند شد. آدولف لُوس در مقاله خویش به نام «تزئین و جنایت» چنین می‌نویسد:

; توجه کنید، عظمت عصر ما دقیقاً این است: این عصر قادر به تولید تزئینات جدید نیست. ما شأن تزئین را بالا برده‌ایم. ما در راه رسیدن به رهایی از تزئینات جنگیده‌ایم. توجه کنید، زمان موعد نزدیک است، کمال یافتگی در انتظار ماست. به زودی خیابانهای شهر همچون دیوارهای سفید خواهند درخشید. همانند صهیون، شهر مقدس، بالاترین مرتبه بهشت. آنگاه کمال یافتگی از آن ما خواهد بود. ]4[
به این ترتیب نوعی جدیت و عدم نرمش در زمینه فرم، هدف هنر گردید (صرفه جویی به دلایل سبکی).

معماری
استفاده از بتن مسلح به عنوان ماده منحصر به فرد ساختمانی در مقیاسی وسیع و در ساختمانهای چند طبقه، برای نخستین بار در آمریکا به نام اِرنِست لِسلی رَنسام و در اروپا بنام سرمایه‌دار فرانسوی، فرانسوا هِنِبیک، ثبت شده است. هِنِبیک نخستین کسی بود که در سال 1892، یک سازه اسکلتی تماماً بتنی – از پی تا سقف – را بنا کرد. وی در این کار مشکل اتصالات سنگ را پشت سر گذاشت و نظام تیر و صفحه بتنی را ارائه داد. یک فرم ساختمانی که در حال حاضر در فرایند استفاده از بتن مسلح به صورت یک معیار در آمده است. صفحات بتنی علاوه بر

 

کارکرد که به عنوان کف دارند، کار تیرهای باربر را هم به عهده می‌گیرند. در سال 1894، وی نخستین پل از بتن مسلح را در ویگن سوئیس بنا کرد و در 1895، نخستین «سیلوی گندم» بتنی را در روبیکس فرانسه ساخت. او در سال 1904 خانه خود را در بورگ – لارِن در خارج پاریس بنا کرد که یک دستاورد مهم در استفاده از همه امکانات بتن مسلح در معماری بود. در این بنا یک برج هشت ضلعی بر روی دو تکیه گاه که هر کدام چهار متر بیرون زده‌اند، نشسته است، که هر کدام چهار متر بیرون زده‌اند، نشسته است، در حالی که تکیه گاههای بعدی بارِ یک راه پله مدور را که به سوی باغچه پشت بام حرکت می‌کند. تحمل می‌کنند. هِنِبیک کوشید تا تمام امکانات بتن مسلح را در طراحی و ساختمان یک بنا به کارگیرد و نتیجه آن حاکی از ذوق فنی بسیار بالا

ی او بود، امّا از طرف دیگر بیان معماری وی در این بنا پیوند مستحکمی با قرن نوزده داشت.
در حالی که هِنِبیک هنوز نوآوریهای خویش را در زمینه سازه‌ها می‌آزمود، شخصی بنام آناتول دُ بودو، که یک کارمند اداری شاغل در زمینه حفاظت یادمانهای تاریخی و شاگرد هانری لابروست و اوژن – امانوئل ویوله – لو – دوک بود، کار بر روی نخستین کلیسای بتنی، یعنی «سن ژان دُ مون مارتر» را در پاریس (1902- 1894) آغاز کرد. در این بنا تمام عناصر باربر از جمله تَویزه‌های طاقها از بتن مسطح نمایان بودند. امّا تنها جنبه متهورانه این ساختمان کاربرد مصالحی جدید و «حرمت شکن» در ساختن بنایی کلیسایی و مذهبی بود؛ سبک این بنا تعدیلی از سبک نو – گوتیک براساس افکار «روشنگرانه» بود.
اُگوست پِرِه، معمار، مهندس و فرزند یک بنّا، نخستین فردی بود که، چه در بیان معماری و چه در طراحیهای متناسب با بتن مسلح، به فرم‌های جدید دست یافت. وی در سالهای 1902 و 1903، یک ساختمان آپارتمانی را در خیابان فرانکلین پاریس بنا کر که در آن نظام عناصر افقی و عمودی، شکل اسکلتی ساختمان را به طور موجز منعکس می‌کند. طرح این ساختمان از نوعی آگاهی و

معنایی عمیق برخوردار بود که هنوز هم به همان میزان جلب توجه است. قابهای ظریف بتنی با سطوح پر شده داخلیشان، در قسمت حاشیه با کاشیهایی که دارای نقوش گیاهی هستند، کاشیکاری شده‌اند. نمایی پر تحرک و دارای آزادی صعود می‌کند و سپس کمی عقب می‌نشیند تا یک ابر سازه سبک و بی‌وزن پدید آید. به نظر می‌رسد که طبقه همکف تماماً در یک محیط شیشه‌ای سمتحیل شده است. سقف مسطح این بنا نیز از نمونه‌های اولیه باغچه پشت بام است. کاهش واحدهای باربر عمودی در داخل ساختمان، تنوع پلان را ممکن ساخته است و در نتیجه هر طبقه

متفاوت با طبقه دیگر طراحی شده است. بسیاری از ویژگیهایی که بعدها توسط میس وان در روهه و لوکوربوزیه (که مدتی شاگر پِرِه بود) به کار گرفته شدند، برای نخستین بار در این بنا به کار رفتند.
در ساختمان گاراژی که پِرِه در خیابان پونتیو در پاریس بنا کرد (07-1906)، بتن به صورت کاملاً نمایان به کار رفت و سازه اسکلتی آن بسیار چشمگیرتر شد. در این بنا ورقه‌های بزرگ شیشه در داخل قابهای بتنی نصب شده بودند. شخص پره این بنا را چنین توصیف می‌کند: «نخستین کوشش برای آفرینش بتن مسلح زیبا.» در 23-1922 «کلیسای نترادم» در لورَنسی نزدیک پاریس، توسط پره طراحی و ساخته شد. یک ساختمان کلیسایی بتنی که از یک طراحی و ساخته شد. یک ساختمان کلیسایی بتنی که از یک طراحی لطیف و منطقی برخوردار بود، ساختمانی که در آن

هلالی‌های کلیسای گوتیک به کمک یک ماده جدید، یک فرم تازه ساختمانی و یک بیان جدید، از زیبایی، احیا شده بود. در این ساختمان اثری از محدودیتهای تاریخی گرایانه بودو، به جای نمانده است. طاقهای گهواره‌ای سقف در قسمت تالار مرکزی کلیسا به صورت طولی و در قسمت

راهروهای جانبی به صورت عرضی هستند که بر ستونهای استوانه‌ای بسیار ظریف می‌نشینند. دیوارها از صفحات پیش ساخته بتنی هستند که در داخل آنها شیشه‌های رنگین کار گذاشته شده است. تزئینات اندکی و تابع سازه‌ بنا هستند؛ سراسر سطوح بتنی حامل نقوش حاصل از قالب بندی است. پره در آخرین کارهایش، تا حدودی از سبک واضح، ساده و بی‌زرق و برق اولیه خود فاصله گرفت، به طوری که در ساختمان «موزه جمهوری سوم» در پاریس (38-1937) و بازسازی «لوهاور» پس از جنگ جهانی دوم (بعد از 1945) و ساختمان «مرکز تحقیقات اتمی» در سَکلِه (1947)، بیان سنتی نوکلاسیک گرایانه را به کار گرفت.

تجربیات اولیه پره را فردریک – هانری سوواژ پی گرفت. وی پس از موفقیتهای شایانی که در سبک «هنر نو» در بسیاری از کارهای جنجال آفرین خود به دست آورده و تا سال 1920 آنها را حفظ کرده بود، از سال 1909، توجه خود را به بلوکهای ساده پلکانی شکل، برای آپارتمانهای کارگری، معطوف کرد. او در سال 13-1912، با همکاری شارل سارازان، خانه پلکانی را در خیابان «واوَن» در پاریس بنا کرد. یک سازه اسکلتی بتنی با پوشش سرامیکی شیری رنگ که در هر طبقه مقداری عقب

می‌نشست و ملهم از ساختمانِ آپارتمانی پِرِه در خیابان «فرانکلین» و پیش درآمدی بود بر ساختمانهای فورتوریستی تراس‌دار، در طرح «شهر نوین آنتونیو سنت الیا». در فاصله 1922 تا 1925، سک مجموعه آپارتمانی تعاونی برای کارگران در خیابان آمیرُ در پاریس ساخته شد که در آن یک استخر شنای سر پوشیده با سقف شیشه‌ای بنا شده بود.

همزمان با نخستین ساختمانهای پره‌ و سوواژ، ساختمانهای صنعتی زیادی در سراسر اروپا و آمریکا ساخته شدند که از متانت طرح و وضوح سازه برخوردار بودند. عناصر باربر آنها بیان سازه‌شان بود و فرم آنها را روش ساختمانی و مصالح مورد استفاده‌شان تعیین می‌کرد. از آن پس بتن مسلح ماده‌ای بود که در همه جا به کار گرفته می‌شد و سازندگان مهم، در پی کشف امکانات مختلف آن در زمینه‌های سازه، طراحی و زیبایی شناسی بر آمدند.

در 1901، مهندس رُبر مایار، اولین پل بتنی از چهل پل را در زوتس، آنگادین در سوئیس بنا کرد. او در این کار، ویژگیهای اساسی مفهومی ابتکاری را آشکار ساخت که بعداً وجه مشخصه پل او بر روی رود راین نزدیک تاوانارا (گراوبوندِن سال 1905) گردید. در این بنا اصل قدیمی جداسازی بار و باربر کنار گذاشته شد؛ این بار تمام اجزای پل یک واحد یکپارچه ساختمانی و طراحی را تشکیل می‌دادند.

حتی جاده روی پل در اینجا یک اندام زنده از کل سازه بود و نه عنصری غیر فعال که بار خود را بر قوسها تحمیل می‌کند. نتیجه زیبایی شناختی این نوع طراحی، ظرافتی ملایم و زنده بود.
در سال 1908، مایار برای نخستین بار سطوح تختِ بتنی را تجربه کرد. بر خلاف روشهای سنتی کار با چوب یا فولاد، در اینجا دیگر ستونها و تیرها و کفها، واحدهای جدا از هم نبودند، بلکه ستونها به صورتی زنده، تدریجاً از کفهای بدون شاه‌تیر می‌روییدند. این ابداع که پس از کفهای یکپارچه هِنِبیک، گامی منطقی به جلو بود، نخستین بار در سال 1910، توسط مایار در ساختن انبار شرکت

لاگرهاس در «زوریخ- گیس هوبل» به کار رفت. وی در سال 1939 نیز با همکاری هانس لویتزینگر، تالار بتنی طاقی شکل بدون پایه بسیار متهورانه‌ای را برای نمایشگاه ملی سوئیس در زوریخ بنا کرد.
همپای کارهای مایار، لازم است که از کارهای مهندس فرانسوی اوژن فره سینه که از جمله زیباترین نمونه‌های ساختمانی دوران اولیه بتن مسلح است، یاد کرد. نخستین پلهای وی که از سال 1907 به بعد ساخته شدند، راه را برای سازه‌های بعدی هموار کردند که هر یک خود به نحوی

راهگشای اقدامات جدید در زمینه مهندسی ساختمان بودند. در فاصله سالهای 24-1916، مایار دو آشیانه هواپیمای طاقی شکل متورانه را در «فرودگاه اُرلی» بنا کرد. این سازه‌های قوسی متشکل از تعدادی تَویزه‌های متوازی هذلولی شکل بتنی بودند که حداکثر ارتفاعشان 5/62 متر بود. این آشیانه‌ها در سال 1944 منهدم شدند. فره سینه در زندگی حرفه‌ای خویش در پی استاندارد کردن هر چه بیشتر عناصر سازه‌ها و در نتیجه مقرون به صرفه شدن هر چه بیشتر آنها بود. وی همچنین مسئول طر تیرهای پیش فشرده بتنی بود که طی تولید کارخانه‌ای، میلگردهای آنها تحت کشش قرار می‌گرفتند، در نتیجه نیروهای فشاری ناشی از بار مرده بتن و بار بعد از بارگذاری را تغییر می‌دادند.

همانند نخستین دوره عصر بتن مسلح، مهندسین علاقمند به فرایندهای صنعتی، بیش از معماران علاقه‌مند به هنر، چه از نظر فنی و چه از نظر زیبایی شناسی در این گستره جدید، به کندوکاو پرداختند. امّا در آغاز قنر بیستم بود که پر کردن شکاف بین طراحان هنرمند و مجریان صنعت پیشه، اقدامات زیادی صورت گرفت. در سال 1907، «وِرک بوند آلمان» در مونیخ تأسیس شد. تاریخ پیدایش آن را باید در گذشته و در دوران اقدامات اصلاح طلبانه جنبش هنر و صنایع دستی ریشه‌یابی کرد.

در حوالی آغاز قرن بیستم، معمار آلمانی هرمان موتِزیوس، سالهایی را در لندن گذرانده و در آنجا با اصولی که ویلیام موریس و پیروانش مطرح کرده بودند، آشنا شده بود و پس از بازگشتش، آنها را در آلمان مطرح کرد. در پی بحثهای ناشی از آن، تعداد زیادی از سرمداران معماری، هنر و صنعت گرد هم آمدند. در بین بنیانگذاران «ورک بوند آلمان»، علاوه بر وی، از اشخاصی چون پتر بهرنسع یوزف هوفمان، یوزف ماریا البریش و هانری وان دِ ولد می‌توان یاد کرد.
ادعای «ورک بوند آلمان»، که در عین حال چندان دور از بلند پروازیهای ملی گرایانه نبودع این

بود: «ارتقای مقام تولیدات صنعتی از طریق فعالیتهای مشترک هنر، صنعت و تولیدات دستی». طرز تلقی اعضای این گروه نسبت به تولیدات صنعتی، با آنچه پیش از این مورد تأکید موریس بود، به کلی تفاوت داشت: آنها از صنعت به عنوان یک وسیله موثر در تولید انبوه کالاهایی که هنرمندان آنها را با کیفیت مرغوب طراحی می‌کردند، استقبال می‌نمودند. امّا چند سال پس از آن که موتز یوس به جانبداری از اصول استاندارد صنعتی و خلاقیت هنری را دو پدیده آشتی ناپذیر می‌دانست، مورد حمله قرار گرفت. از آن پس، موضوع تلفیق هنر و صنعت، همواره یکی از نکات مورد مجادله اعضای «وِرک بوند» شد.
پِتِر بهرنس، نخستین معماری بود که اصول انقلابی «وِرک بوند» را عملاً به کار بست. وی که اصلاً نقاش بود، پس از 1998، به طراحی تولیدات صنعتی اشتغال یافت. در سال 1899، اِرنست لودویگ، گراندوک هس، وی را برای پیوستن به جامعه هنرمندان دارمشتات دعوت کرد و او در آنجا در سال 1901 برای خیوش خانه‌ای تحت تأثیر سبک هنر نو بنا کرد. بهرنس در سال 1907، مشاور رسمی کارخانه آ.اِ.گ. شد. این صاحبکار جدید، در سطحی کاملاً متفاوت با گراندوک هس قرار داشت و در واقع موجب تکامل کار بهرنس شد. صنعت نخستین گامها را به سوی ساده‌گرایی و فراهم نمودن ویژگیهایی مبتنی بر زیبایی شناسی صنعت در خدمت سرمایه‌داری بر می‌داشت. بهرنس نه تنها لوازم الکتریکی همچون پنکه‌ها و چراغ‌ها را طراحی می‌کرد – به عبارت دیگر طراحی صنعتی را ابداع می‌کرد – بلکه در زمینه‌های بسته بندی، طراحی کاتالوگها، پوسترها و از این قبیل نیز علاقه‌مند بود. این چنین بود که او نمایشگاهها و کارگاهها آ.اِ.گ. را نیز طراحی کرد و به طور کلی مسئول

این نوع فعالیتها شد.
در فاصله 1908 تا 1909، بهرنس «کارخانه توربین سازی آ.اِ.گ.» را که یکی از نخستین ساختمانهای صنعتی خردگرایانه بود، در برلین بنا کرد. سازه این بنا شامل یک تالار اصلی بود که در کنار آن یک قسمت الحاقی به شکل غیر متقارن و کاملاً مشخص قرار داشت. تالار اصلی از قوسهای سه مفصلی ساخته شده است و ابعاد این قوسها به طرف پایه‌ها تدریجاً ظریفتر می‌شود و فواصل آنها در نمای ساختمان به خوبی مشخص است. پنجره‌های بزرگ شیشه‌ای با جزء تقسیماتشان که به نرمی به سوی داخل بنا متمایل شده‌اند، در حدّ فاصل شاه تیرهای فولا

دی سازه قرار دادند. امّا بهرنس سازه را تنها عنصر اصلی طراحی قلمداد نرکده بلکه بیان خاصل معماری خویش را با به کار بردن عناصر پر شکوه کلاسیک‌گرا به این بنا افزوده بود و به این ترتیب بر آن مُهر یک کارگاه فخیم را حک کرد. گرچه وی عناصر غیر منطقی را کنار گذاشت، امّا هدفش، تنها کارکردگرایی نبود، بلکه به گفته کارل فریدریش شینکِل می‌خواست که آرمان مؤکد و مین آن را خاطر نشان سازد.
بهرنس در سال 1910، «کارخانه دستگاههای ولتاژ بالا» و در 1910 تا 1911، «کارخانه موتورهای کوچک برقی» را در برلین برای آ.اِ.گ ساخت. در این نمونه‌های معماری صنعتی، تأکید پر ابهت بر کارکرد و خشکی و قاطعیت جسورانه، خیلی بیشتر از کارهای اولیه وی به چشم می‌خورد. طی این دوره بهرنس ساختمانهایی ساخت که در آنها الهامات کلاسیک‌گرا به چشم می‌خورد. همچنین «ساختمان سفارت آلمان» در سن پترزبورگ (لنینگراد)، که در سال 1911 تا 1912، ساخته شد و نمایانگر جنبه‌های امپرایالیستی «وِرک بوندز بود. در این دوره شرکت وی در آلمان تأثیرات زیادی بر جای گذاشت و در سالهای 1907 تا 1911، اشخاصی چون والتر گروپیوس، لودویگ میس وان در روهه و لوکوربوزیه از جمله شاگردان او بودند. بهرنس طی سالهای 1920 تا 1925، ساختمان «کارخانه‌های رنگرزی لوسیوس و برونینگ» (شرکت سهامی هوخست کنونی) را در فرانکفورت بنا کرد. امّا کارهای وی که همواره نوعی تمایل به تنوعهای سبکی داشت و کم و بیش به نحوی غیر آشکار، گرایشهای اکسپرسیونیستی زمان را منعکس می‌کرد، از آغاز دهه 1930 روی به خردگرایی آورد.

مبارزه بسیار بنیادی‌تر در جهت دستیابی به راه حلهای منطقی در ساختمان‌، توسط آدولف لوس آغاز شده بود. وی که فرزند یک بنّای سنگکار از اهالی موراوایا بودع پس از تکمیل تحصیلات خود مدت سه سال به ایالات متحده آمریکا رفت و در آنجا با «مکتب شیکاگو» آشنا شد و تحت تأثیر آن، به ویژه کارهای لوئیس هنری سالیوان قرار گرفت که بعدها بازتاب این تأثیرات در کارهای وی مشهود است. لوس پس از بازگشت به اروپا در وین مستقر شد و در 98-1897 مجموعه مقالات مجادله آمیز خود را علیه تمایلات زیبایی شناختی بر مبنای احساسات که در آن اواخر در وین و به وسیله جنبش انفصال وین ایج شده بود، منتشر کرد. نظریات وی که ریشه در آرمانهای عصر روشنگری داشت و متکی بر عقاید خردگرایانه سالیوان در رابطه با کارکردگرایی و اعتقادات اتو واگنر در زمینه پیوریسم (ناب گرایی) بودند، در سال 1908، به طور فشرده در مقاله «تزئین و جنایت» تدوین شدند. وی تمام همّ خویش را به کار می‌برد تا نشان دهد که فرم وقتی زیبا است که منعکس کننده کارکرد خویش باشد و اجزای آن یک کلّ وحدت یافته را تشکیل دهند. وی اعتقاد داشت که تزئینات مورد نظر «هنر نو»، نه متناسب و نه هم ارز با فرهنگ مدرن بود. امّا در هر حال از نظر لوس این فرض مترادف با یک معماری خنثی و عاری از قدتر تخیل نبود. وی نظریه تصور فضایی یا «رامپلَن» را به این صورت تنظیم کرد:
بیان فضایی آزاد، طراحی فضاها در سطوح مختلف، مستقل از کفهای یکدست مداوم و بدون شکستگی، تنظیم فضاها به نوعی که در یکدیگر تداخل کنند و یک واحد هماهنگ و غیر قابل تجزیه و یک تمامیت فضایی در عین حال مقرون به صرفه را پدید آورند. فضاهای مختلف براساس درجه اهمیتشان از اندازه‌های مختلف و بلکه از ارتفاعهای متفاوت می‌توانند برخوردار باشند. ]5[
کارهای عملی لوسبه معدود ساختمانهای ناب گرایان، محدود می‌شوند. وی پس از بازسازی «ویلاکارما» در کلارِنس نزدیک مونرو در 06-1904 و طراحی داخلی خطی و برخوردار از ظرافت «بارِ کِرنتِنر» در وین با سقف جعبه‌ای و تأثیرات تقریباً مانریستیِ (شیوه گرایانه) آینه‌هایش در 1907، در

سال 1910، «خانه اشتاینِر» را در وین بنا کرد. اثری که بعدها نمودار سبک وی گردید. او در پشت یک نمای بتنی متقارن که برشهای قاطعی در آن ایجاد شده بود تا پنجره‌های افقی و مسلّط آن را در خود جای دهد، پلان همکف را با یک سلسله مراتب فضایی بسیار نو، طرحی کرده بود. به منظور رعایت مقرارت ساختمانی که در جهت مشرف به خیابان تنها یک طبقه را مجاز می‌دانست، سقف بنا را در این قسمت تا حدّ مجاز پایین آورده بود، امّا در جهت مشرف به باغ، چهار طبقه که در پشتم بام دارای تراس بودند وجود داشت. سازه حجمی و جامد آن، بدون تزئینات و برجستگیها بود. به کار نبردن تزئینات در این بنا، موجب می‌شد که اهمیت تناسبات و به ویژه درجه اهمیت سطوح باز شیشه‌ای در دیوارهای صُلب، مؤکدتر باشد.
در سال 1910، لوس یک ساختمان تجاری و مسکونی بحث انگیز نیز در میشائیلر پلاتس وین ساخت. نمای آن با ستونهای توسکانی‌اش، نخستین گامها در جهت نظریه «رام پلَن» وی بود که بعدها در «خانه روفر» در وین (1922) و در «خانه تریستان ترارا» ی دادائیست در پاریس (1926) ، به صورت متهورانه ای مراحل تکمیلی خود را پیمود .توزیع پنجره ها باحساسیت بسیار به گونه ای که اندازههای متفاوت آنها تابع نیازهای فضاهای داخلی بود، عنصر بارزی در خدمت به زیبایی بنا بود. ساختمانی که مصالح گرانقیمت و فضاهای داخلی غنی و پرکار را در کنار یک نمای ظاهراً

ساده قرارداده بود.
کارهای نظری و عملی لوس ، تاثیرات پردامنه ای بر جای گذاشتند طرد بی ترحم آنچه متعارف بود، جستجوی وسواس آمیز برای نظم وضد سبک گرایی نیهیلیستی وی ، تاثیری جهانی بر پیشگامان خردگرایی در معماری داشت.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید


کلمات کلیدی :

مقاله TQM و تغییر و توسعه سازمانی بوسیله توماس پاکارد تحت فایل و

ارسال‌کننده : علی در : 95/5/31 3:54 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله TQM و تغییر و توسعه سازمانی بوسیله توماس پاکارد تحت فایل ورد (word) دارای 21 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله TQM و تغییر و توسعه سازمانی بوسیله توماس پاکارد تحت فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله TQM و تغییر و توسعه سازمانی بوسیله توماس پاکارد تحت فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله TQM و تغییر و توسعه سازمانی بوسیله توماس پاکارد تحت فایل ورد (word) :

در حالیکه کل کیفیت مدیریت ، پروسه اساسی بر توسعه کاربرد سازمانی است . ارزش آن تنها از طریق پروسه تکمیل سرتاسر÷ و جامع تضمین می شود.

هدف این فصل :

تشریح جنبه های کلیدی تکمیل تغییر سطح کلان سازمانی است که به فرد امکان می دهد تا بطور موفقیت آمیزی  TQM را انجام دهد .ابتدا فضا ( متن ) تنظیم می شود . بواقع TQM تغییر سیستم های سطح کلان و اصول راهنما و ملاحظات ناشی از مقیاس تغییر  است که معرفی می شود . بدون توجه به عوامل متنی ، تغییرات گسترده بدرستی طراحی نمی شود . انتظارات و کارمندان (کارگران و مدیران ) بعنوان جنبه دیگر متن ارزیابی می شود تا جایی که تکمیل طرح که با آنها سرو کار دارد بعداً بررسی خواهد شد . انجام عامل تغییر برای حضور مقاوم و طراحی آنها ضروری است تا جایی که پروسه متوقف نشود . بعد مدل تکمیل ارائه می شود از جمله بحث اصول کلیدی . سر پرستی دیدگاهی بصورت چشم انداز رو به رشد برای فرد ی است که TQM را می سازد .

در سالهای اخیربحث در باب مدیریت تغییر و سرپرستی به سرعت رشد یافته و کاربردها مبتنی بر یافته های تحقیق موفق بودند . استفاده از اصول تست شده به عامل تغییر امکان دارد تا از اختراع مجدد چرخ شفاهی پرهیز کند .

اما تکمیل اصول با بازبینی مراحل در اداره تحول به سیستم جدید و روشهای کمک بر سازمان سازی پروسه بصورت بخشی از فرهنگ سازمان بودند. این بخش نیز با نگارش اخیر در مدیریت تحول و سازمانی  شدن تغییر اعلان شد . سر انجام بایدها و نبایدهای مختلف ارائه شدند.

اعضای سازمان ، و استانهایی در باب ظهور برنامه های جدید ، فنون سیستم ها یافتی در واژه شناسی اخیر ، الگوها داشتند .کارمندانی که از خط کارگر به سطح اجرایی رسیدند ، مثل پدیده ای با ترکیب نا امیدی و تحول همراه بودند ، بعضی مدیران به کنفرانس می روند یا در بعضی موارد ایده بزرگی داشتند( مبتنی بر تهدید یا نا امیدی مثل نیاز اضطراری بر کم کردن هزینه ها بود ) و اینها تکمیل کار را اجباری می ساختند .

احتمالاً برنامه انتظارات مردمی را اعتلا می داد که این بار توسعه یافته و مدیریت به ایده های آنها گوش می داد . این برنامه با تلاش بیشتری معرفی شد . طرحها ارائه و چین ها به حالت عادی برگشتند . مدیر نسبت  به کارمندان غیر واکنشی نا امید بود ، کارگران نیز بدنبال کار خوب بودند و راجع به مدیران سطح متوسط مقاوم بودند. متاسفانه خود برنامه با ارزش بود .

ما  ساختمان تیم (یا توسعه سازمان یا سیکل کیفیت ) را از نو ساختیم و کار نکرد . پروسه تغییر    TQM وقتی کار می کند که بدرستی تکمیل و مفهوم سازی شود اما متاسفانه هر سازمان متفاوت بود . و پروTQMسه ها بصورت ” خارج از دستور ” اقتباس می شوند . مدل تغییر سازمانی مثل ” خرید یک برنامه کامل مثل بسته کیفیت از فروشنده است . بویژه در بخشهای غیر انتفاعی و دولتی ، کاربردهای جز ارائه بر خلاف توافق مدیریت و کارمندان ثمری ندارد . این فصل بر روشهای جلوگیری از این موارد نا امید کننند ، تکیه داره .

بطور خلاصه ، هدف باز بینی اصول تغییر موثر و پیشنهاد کاربردهای خاص TQM  است . چندین فرضیه پیشنهاد شدند :

1 ) TQM روش تغییر موثر و حیاتی به هنگام نصب درست است .
2 ) همه سازمانها مناسب TQM نیستند
3) پیش شرطها ( تناسب – آمادگی ) برای TQM موفق ایجاد می شوند
4) توافق سرپرستی با تغییر فرهنگی کلان و بزرگ ضروری است . در حالیکه مسایل در اقتباس TQM در دولت و سازمانهای سرویس اجتماعی شناسایی شدند ، TQM می تواند در صورت اصلاح درست بخوبی       باشد .

TQM بصورت تغییر سیستم های سطح کلان
TQM در اولین نگاه بصورت تغییر در تکنولوژی ساختمان و روش انجام کار است . در خدمات انسانی ، به معنای پردازش سرویس و ارائه روشها بر آنها و پروسه های سازمانی مثل کار ، پروسه اشتغا ل و سایر روندهاست . اما TQM تغییر در فرهنگ سازمانی ، هنجارها ، ارزشها و سیستم ها در باب کاربرد و سازمانی است . سر انجام این تغییر در سیستم سیاه سازمانهاست : پروسه های تصمیم گیری و مبانی قدرت ، برای تغییر پایدار تغییر در سه بعد مرتبط است .

TQM بصورت تغییر تکنولوژی موفق نیست مگر اینکه ابعاد فرهنگی و سیاسی بخوبی حضور یابند .
بسیاری بیان نمودن که TQM به تغییر پایدار در فرهنگ و روش کار سازمان می انجامد . عامل بنیادین ، سرپرستی از جمله فلسفه ، سبک و رفتارات . اینها بصورت عوامل ارائه شده بوسیله سرپرست هستند بسیاری از سر پرستهای امروزی سبک مشارکتی را بر می گزینند که تا حد قابل درکی عملی نیست .

هر مدیر در باره تغییر فرهنگی جدی نیست مثل اینکه TQM باید احساس فرد را با توجه به این عوامل انعکاس دهد . برای بسیاری از مدیران برنامه فردی توسعه سرپرستی ، پیش زمینه ای بر کاربرد موثر بصورت عامل تغییر داخلی با اختصاص TQM است . سایر ملاحظات کلیدی با پیوند میان سیستم های مختلف سازمانی سروکار دارند . مثلاً سیستم های منبع انسانی از جمله طراحی شغل ، انتخاب پروسه ها ، جبران و پاداش عملکرد و آموزش و توسعه با فرهنگ جدید TQM مرتبط اند . اینکه تغییرات در سیستم های دیگر ضروری اند ، کمتر مشهود است . سیستم های اطلاع رسانی نیازمند طراحی مجدد بر بر آورد و مسیر یابی چیزهای جدید مثل کیفیت سرویس هستند . پروسه های مدیریت های نیازمند توجه از طریق پیوند مجدد بودجه  بندی و سیستم اختصاصی منبع هستند .

   ساختار و و طراحی سازمانی تحت TQM متفاوت است :
لایه های مدیریت کاهش و نقشهای سازمانی قطعاً تغییر می کند . مدیریت میانی و سرپرستهای ارشد به روشهای جدید عمل می کنند . بجای عملکرد بصورت مشاور، دستور دهند. وعوامل کنترل ، بصورت مدیران مرزی هماهنگ کنند ، و سرپرستهایی کاری کنند که به کارگران در انجام بهتر کار کمک می کنند . برای ارتباط با ترس ناشی از اخراج ، تمام کارمندان باید اطمینان یابند که هیچکس شغل را به صورت برآیند تغییرات  TQM از دست نداده است : شغل ها تغییر می کنند اما هیچکس اخراج نمی شود باید توجه نمود که ما مدیران سطح میانی ، تغییر می کنیم اما جابجا نمی شویم . این اصل عدم اخراج بوده متداولی در پروسه تغییر کار مدیریت مثل کیفیت پروژه های کاری برای چندین سال است .

دیگر     سیستم ها این است که TQM باید از برنامه استراتژیک سازمانی برامده و مبتنی بر انتظارات سهامدار باشد . این نوع برنامه ریزی و نهوئه ناشی از روابط محیطی ، توجه بیشتری بخودی طلبد اما هنوز در خدمات بشری موسوم است . همانطوریکه در ذیل بررسی شد TQM مبتنی بر شرایط محیطی مثل نیاز بر کم ساختن هزینه یا تقاضا برای افزایش واکنش به سهامداران پیشنهاد می شود . مدیر TQM را بورت روشن بررسی در سطح کلامی می داند چون بسیار مرسوم است . این محرک خوبی برای استفاده از TQM نیست و به کاربرد مصنوعی می انجامد. که به ضعف و نا امیدی منجر می شود . TQM باید از پیش جهت بندی شود باید بکار رود چون سرپرستهای سازمانی نیازمند تاثیر گذاری هستند . باید با نتایج بررسی و بصورت عامل پایانی مطرح نشود . اگر TQM بدون بررسی نیازهای واقعی سازمان و شرایط معرفی شود ، آنوقت باید به زعم مدیران و کارگران ، با تردید به آنها توجه نمود . ما به بررسی روشهایی می پردازیم که در آنها افراد با TQM واکنش نشان می دهند .

انتظارات دادلاک مردم
بسیاری از کارمندان TQM را بصورت سیکل های کیفیت ، مدیریت اشیا و بودجه بندی مبتنی بر صفر می دانند . همانطورکه در بالا گفتیم . TQM باید بصورت برنا و جدید نباشد . اما به مسایل کلیدی سازمان ، نیازها و رسوم مرتبط است . مارتین بیان کرد که TQM بصورت روح مدیریتی متداول با کار است . مثل MBO یا ZBB و اقتباس آن راحت تر است .
کارگران ، مدیریت را راجع به محصول می دانند نه نیازهای پرسنل . ابتکارات مدیریت بر مسایلی مثل بودجه یا هزینه متمرکز اند که با کارگران تحلیل نمی شوند . پرسنل ، کیفیت را بصورت بی نیاز به توجه می دانند . معتقدند که خدمات آنها عالی بود ، یا کیفیت در این روزها مشکل جانبی است .

برای کارگر مراقب کودک کار و روزانه و تغییر موارد شدیدتر سوء استفاده همگی از یک جنبه اند . بعضاً بخاطر سرویس های پر متقاضی ، و به خاطر آموزش حرفه ای کارگران سرویس خدماتی که ارزش بیشتری بر فعالیت های خدماتی با مشتریان دارد. فاقد علاقه به زعم بسیاری از کارگران در کارآمدی و تاثیر گذاری است . این چالش بوسیله تمام مجریان و علاقمندان به TQM معرفی می شود.

کارگران نیازها و مسایلی مثل فراگذاری کمتر و بوروکراسی کمتر دارند که متفاوت از بقیه است . برای کار با TQMبه کارگران نیازمند بررسی ( توسعه کیفیت از دیدگاه خود ) و چگونگی کمک TQM هستند . روشهایی برای معرفی اینها وجود دارند.
 TQM بر کیفیت ، مدیریت و کارگران و توسعه روشها متمرکز است که فعالیت های بوروکراسی را حذف ، سرمایه را حفظ و منابع انسانی بیشتری را برای فعالیت های اسا سی بویژه سرویس مشتری حفظ می کند .

منابع مقاومت
تکمیل تغییر سطح کلال مثل TQM با مقاومتی روبرواست که باید مستقیماً با عوامل تغییر معرفی می شوند . عنصر کلیدی TQM با مشتریان کار می کند و فرضیه انحصار با زخورد/ انتظارات از مشتریان / متقاضیان و همکاری با آنها شاید در تعریف کیفیت ، یک مورد اساسی در بسیاری از آژانسها بویژه بکارگیری مشتریان غیر داوطلب (یعنی خدمات مراقبتی ) است و علاقه تاریخی کارگر به استفاده از آمار و داده ها در خدمات انسانی با دیدگاههای TQM مطرح است که دست یابی و تحلیل داده ها در باب کیفیت سرویس را مهیا می کند در سطح دیگر ، مقاومت مدیریتی به تقویت کارمند ، وجود دارد.

اعتبار تصمیم گیری را در شرایط صفر بررسی می کنند . اگر کارمندان در تصمیم گیری بیشتر حضور یابند ، مدیران کمتر خواهد بود . اصل درگیری کارمندان این است که هر سطح تقویت شد، و مدیران هیچیک از اعتبارات قانونی خود را از دست نمی دهند . با تردید تغییر در نقشها وجود دارد.
همانطور که در بالا گفتیم  زمان کمتری را صرف کنترل نمود . و بیشتر بر تسهیل تاکید داریم . برای بسیاری از مدیران سنتی ، این تحول نیازمند تدریس تعلیم خود و بازتابی و تضمین از مدیریت ارشد است که در معرض خط جابجایی قرار ندارند.

مقاومت در سایر قسمتهای سازمانی وقتی بروز می کند که TQM بر مبنای متعارف یا برنامه های خاصی روی دهد . کانتر این دیدگاه را بصورت بخش بندی می داند . هر واحد یا برنامه بصورت مجزا یا بیمانند بدون یادگیری از دیگران و عدم همکاری با آنهاست . این در سند روم اختراع نشد – جای داره –و درتوسعه ابتدایی اید – احساس مالکیت نداره – در سطح  جامع تر، مقاومت کارمند به نمونه های صنعتی در  TQM مثل سیاه کالا یا ترتیب است.تاکتیک های چندی وجود دارند که در ارتباط با مقاومت به کاربر TQM مفید اند . آنها با مقاومت قانونی و تاکتیک های متغییر مبتنی بر آن با استفاده از سرپرستی موثر بر بکار گیری افراد با درک TQM و استفاده از حضور کارمندان سروکار دارند.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید


کلمات کلیدی :

<   <<   36   37   38   39   40   >>   >