رابطه بین حساسیت مذهبی با وسواس فکری، عملی و برخی اختلالات روانی
رابطه بین حساسیت مذهبی با وسواس فکری، عملی و برخی اختلالات روانی تحت فایل ورد (word) دارای 87 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد رابطه بین حساسیت مذهبی با وسواس فکری، عملی و برخی اختلالات روانی تحت فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
-1- مقدمه
پژوهش¬های علمی مستندترین و پر ثبات¬ترین ابزار برای توسعه هر چه بیشتر ورزش قهرمانی در هر سطحی می¬باشند . امروزه علم اندازه¬گیری بخش لاینفک و زیر بنای اساسی برای تربیت بدنی و توسعه این رشته به حساب می¬آید . از دیر باز رابطه¬ی میان اندازه¬های اندام¬های بدن و اجرای خوب مهارت¬ها مورد مطالعه قرار گرفته است .اگر پژوهشگران بتوانند پس از انجام تحقیقات در زمینه ی رابطه عملکردها و اندازه های بدنی به آیتم هایی دست یابند،سیستم گزینش و انتخاب اعضای تیمها ،کاری بس آسان و پر سرعتی خواهد شد.به علاوه روند کار از سرعت بالایی نیز برخوردار خواهد شد. پر واضح است که،اگر چنین شود بحث کاهش هزینه ها را هم در پی خواهد داشت.
تمایز همیشه باعث تشخیص سریع شده است.شناخت ویژگی های آنتروپومتریکی و فیزیولوژیکی در هر رشته ورزشی از عوامل مهم،تعیین کننده ،و موثر بر اجرای ورزشکاران است.اطلع از این ویزگی ها در مقایسه ورزشکاران با خود و دیگران ،کشف نقاط ضعف و رفع و اصلاح آنها ،در طراحی درست و اصولی برنامه های تمرینی نقش مهمی دارد.
. در حین آماده شدن برای قهرمانی بازی¬های بین المللی ، گزینش و پرورش ورزشکاران در هر کشور ،به یک مسئله مهم تبدیل می¬شود . به نظر می¬رسد که در بعضی از کشورها فرآیندهای گزینشی کاملاً توسعه یافته¬ای وجود دارد، در حالی که فرآیند گزینش در دیگر کشورها کفایت لازم را ندارد(واعظ موسوی و شجاعی ،1386).
عوامل چندی برای موفقیت در ورزش های مدرن امروزی وجود دارد. یکی از مهم ترین آن ها استعداد ذاتی افراد است. شناسایی و کشف به موقع و زود هنگام استعداد برای هر کاری موثرترین و مهم ترین عام در ورزش معاصر است(هاره ،1982).
صفات و ویژگی های بدنی که به صورت مادر زادی به انسان می رسند،تا حد زیادی در واکنشهای حاصل از تمریناثر دارند.آمادگی هوازی نا حد زیادی تحت تاثیر صفات ارثی همچون اندازه قلب و نوع تار عضلانی می باشد.طبیعی است که توانایی های بدنی به عنوان عامل موفقیت بسیاری از قهرمانان در صحنه جهانی همواره مطرح بوده است و ورزشکارانی که دارای استعداد بالقوه بیشتری هستند در زمره قهرمانان بین المللی قرار می گیرند(شارکلی،1382).
از تمایزات فیزیکی انسانها ، اندازه¬های بدنی یا آنتروپومتری وترکیب بدن متنوع آنها را می توان نام برد. صفات و ویژگی¬های بدنی که افراد به صورت مادرزادی به ارث می¬برند تا حد زیادی در واکنش¬های حاصل از تمرین اثر داشته و طبیعی است ورزشکارانی که دارای استعداد بالقوه¬ی بیشتری هستند در زمره¬ی قهرمانان بین¬المللی قرار ¬گیرند.یکی از پر منتخب ترین وجذاب ترین ورزشها بعد از فوتبال ،بی تردید در سطح جهان، بسکتبال می باشد. رشته ورزشی بسکتبال به واسطه ایجاد تحرک بی نظیرو همکاری گروهی و تیمی بسیار زیاد در ان همواره در جذب نو جوانان و جوانانمی تواند مو فق عمل نماید. با توجه به وجودرابطه اختلاف ساختار بدنی با عملکردممختلف افراد که به طور وضوح درهمه رشته های ورزشی به چشم می خورد ،دور از ذهن نیست که این اختلافات هم در مهارتهای پایه بازی بسکتبال دیده شود ولی چرایی و چگونگی این اخلافات را این پژو هش ها هستند که به اثبات می رسانند . جدا از تفاوتهای فردی که استعداد،هوش،وضعیت تغذیه ای هم از جمله آنها می باشند . همبستگی سایز اندامها با عملکرد مهارتی بحثی همیشگی در توسعه هر چه بیشترورزش بسکتبال بوده است. چرا که شاید شما درسطوح قهرمانی این ورزش ،کمتر بازیکنی با قد cm160 پیدامی کنید و این بازگو کننده وجود تاثیر بعضی عوامل فیزیکی همچون اندازه قد بدن در اجرای بهتر این مهارت است.
بنابراین آگاهی مربیان و دست¬اندرکاران این رشته از نقش اندازه¬های بدنی و ترکیبات بدن در اجرای این مهارت علاوه بر این که به سرعت رشد این ورزش می افزاید،باعث جهت گیری درست تر افراد به رشته ورزشی مورد دلخواه آنهامی شود تا زمینه پیشرفت بیشتری را در آینده برای آنها به همراه داشته باشدواین همان وظیفه کلیدی مربیان در راستای کمک به استعداد یابی و توانایی های جسمی افراد است) رحمانی نیا ، 73).
1-2- بیان مسأله
اجرای بهینه ومطلوب مهارتهای ورزشی ناشی از تعامل پیچیده عوامل فیزیولوژیکی ،آنتروپومتریکی،روانشناختی وزیست حرکتی با یکدیگر است،از قبیل ویزگیهای آنتروپومتریکی وفیزیولوژیکی معین (کلاسن ،1994) . اختلافات فردی بحثی عمیق و همیشگی است که در همه جنبه¬های عملکردی متخصصین را به خود مشغول کرده است . هیچ دو نفری از لحاظ اندازه¬های بدنی کاملاً به هم شبیه نیستند . تفاوت¬های فردی را بر حسب اجرای برخی از مهارت-های حرکتی ، به عنوان اختلافات پایدار و بادوام بین افراد تعریف کرده¬اند (نمازی¬زاده ، اصلانخانی ، 1377).
پژوهشگران بیان می دارند که افراد مستعد باید خیلی زود شناسایی و به طور مداوم کمک شوند تا به در جات اجرایی بالایی در ورزش نائل شوند.
بشر پیوسته در تقلا بوده است تا سریع تر بدود،بیشتر بپرد،دورتر پرتاب کند و قدرت مقاومت و مهارت بیشتری به نمایش بگذارد.از طریق تجربیات عملی ،مشاهده وتجربیات علمی روش های قدیمی آمادگی جسمانی و بهبود مهارت ها که روزگاری رایج و طرفداران زیادی داشت از دور خارج می شود و روش های جدید که بر پایه فهم و آگاهی و اصول علمی استوار است جایگزین آن می شود(نری موسی،1383).
بسکتبال هم که یکی از پر طرفدار ترین و جذاب ترین ورزشهاست از این قضیه مستثنانیست و این ورزش همان طور که هر ساعت و در هر سطح و سنی بر دو ستداران خود می افزاید ، لزوم توجه به ویژگی های ورزشکاران این رشته را بیشتر نشان می دهد.
در شوت موفق بسکتبال که هدف اصلی تلاش تیمی است بین دو نفر فرد که هر دو هم قد هستند و از یک وزن مساوی برخوردار هستند، همیشه یک نفر موفق¬تر عمل می¬کند و این مسأله می¬تواند فکر مربی و حتی ورزشکار را به خود مشغول کند که ما بقی تفاوت¬ها در کجای کار است .به طور مثال حتی طول انگشتان یکی از عواملی است که در اجرای شوت می¬تواند خیلی مؤثرواقع شود(ویسناپو و همکاران 2007) .
آنترو پومتری را می توان در مفهوم عمومی آن به صورت اندازه گیری ابعاد بدن انسان تعریف نمود،که سابقه تاریخی آن به زمان های بسیار دور بر می گردد(فیزنت،1375).
در بسیاری از تحقیقات دیده شده که در هر رشته ورزشی ورزشکاران نخبه ساختار فیزیولوژیکی و آنتروپومتریکی ویژه ای دارند
.توریولا(1987)در تحقیق خود نشان داد که نداشتن فیزیک مناسب بر عملکرد موفق آمیز بر عملکرد موفقیت آمیز ورزشکار تاثیر گذار است.به نظر وی تفاوت بین ورزشکاران در عوامل مورفولوژیکی بر عملکرد آنها تاثیر مهمی دارد.
به طور مثال نتایج نشان می¬دهند قد بلند می¬تواند در پرتاب شوت در بسکتبال تأثیر مثبت داشته باشد و همچنین رابطه توده بدن را با پرتاب بازیکنان نشان می¬دهد(ویسناپو ، 2008).
در پژوهش¬های فراوان ارتباط خصوصیات آنتروپومتریکی با سطح آمادگی بدنی ورزشکاران به اثبات رسیده ، و ما ارتباط سطح آمادگی جسمانی را با عملکرد در بسکتبال راهم می¬توانیم شاخصی برای ارتباط اندازه¬های بدنی با عملکرد و اجرا در بسکتبال بخصوص در اجرای تکنیک-های فردی فرض نماییم.
شاید همیشه انتظار این می رفته که ترکیب بدن همه ورزشکاران شباهت زیادی به هم دارد و حال آن که در مطالعات می بینم که این مساله بسیار بحث برانگیز بوده و چگونه با اندازه گیری در صد چربی دو نفر ورزشکار می توانیم رشته ورزشی اختصاصی آنها را تشخیص دهیم واین موضوع شاید جالب به نظر بیاید که که کدامین عوامل فیزیولوژیکی افراد بسکتبالیست می تواند این افراد را از بقیه ورزشکاران حرفه ای متمایز نماید.
در تحقیقات ارتباط بین پرتاب و یا آمادگی بدنی ،اندازه¬های آنتروپومتریکی و ترکیب بدن در بازیکنان بسکتبال به چشم می¬خورد ولی ارتباط این ویژگی¬ها با اجرای مهارت¬های مثل شوت ، پاس و دریبل کمتر در یک مجموعه به چشم می¬خورد بنابراین با توجه به این مسأله موضوع این تحقیق ارتباط برخی ویزگیهای آنتروپومتریکی وترکیب بدن با عملکرد بازیکنان بسکتبال نخبه دختر می¬باشد که آیا این اندازه¬ها یا اجرای شوت و پرتاب آزاد و دریبل آن¬ها ارتباطی دارد ؟ و اگر ارتباطی وجود دارد بین کدام شاخص¬ها و چقدر می¬باشد ؟
1-3- ضرورت و اهمیت تحقیق
میزان رشد نضج،رشد و تکامل در ورزشکاران جوان تفاوت داردو افزایش اندازه بدنی ظرفیت عملی دستگاههای مختلف بدن برای هر فرد تابع سطح خاصی است.از آنجا که صفاتی همچون اندازه بدنی،قدرت و استقامت از عوامل تعیین کننده در بیشتر ورزشها می باشند،میزان رشد و نضج یک ورزشکار در مو فقیتهای ورزشی او بسیار تاثیر گذار است.
مربیان نباید تحت تاثیر شکست های آنی افراد تیم یا موفقیت های آنی آنها قرار گیرندچرا که تفاوتهای فردی در بعضی از سنین اجرای مهارتها را برای بعضی از افراد بسیار آسان و برای برخی دیگر بسیار مشکل می کند بنابراین مربیان باید بکوشند تا در تشخیص قابلیتهای جسمانی ورزشکاران خود توانا باشندو این عادلانه نیست که از ورزشکاران با قابلیتهای متفاوت ،انتظار یکسانی داشته باشیم(شارکلی،1382).
بسکتبال یکی از پرطرفدارترین رشته¬های ورزشی در جهان می¬باشد . شرکت کنندگان در رده¬های سنی گوناگون ، بسکتبال را به عنوان ورزشی شناخته¬اند که اهدافی از قبیل سرگرمی ، رقابت تعلیم و تربیت ، خلاقیت و تناسب اندام را دنبال می¬کند . مهارت¬های فردی شرط لازم برای موفقیت در این ورزش می¬باشد (ارفعی ، 83).
شناخت و آگاهی مربیان از اینکه چقدر شکل ساختمانی ، اندازه¬ی دست¬ها ، قطر دست¬ها و اندام¬ها ، پهنای اندام¬ها ، شاخص توده بدن با اجرای مهارت پیچیده¬ای چون بسکتبال ارتباط دارد و اینکه این ارتباط بیشتر در اندازه کدام قسمت¬ها است . صرفه¬جویی در وقت و هزینه را به همراه دارد ، و از آن مهمتر باعث می¬شود که فرد ورزشکار زودتر جهت رشته ورزشی انتخابی خود را در آینده معین نماید.تحقیقات انجام شده بر روی نخبگان بسکتبالیست همچنان ادامه دارد،و امروزه آن چنان بر روی پستهای تخصصی در بسکتبال کار شده است که ساختار فیزیولوژیک مناسبی برای انتخاب بهتر گاردها،سانترها و فورواردها محاسبه شده است.مثلا کمترین درصد چربی در مقایسه ای که از بین بسکتبالیستها به دست آمده بود ،مربوط به گاردها بوده است (سوح کی.جی,2009).
این تفاوت¬های آناتومیکی و بدنی به آسانی قابل تشخیص نیست و بهترین راه برای رسیدن به این موضوع مطالعه و تحقیق تجربی می¬باشد . قابلیت¬های جسمانی – حرکتی در ورزش بسکتبال گاهی اوقات در ثانیه¬ها و صدم ثانیه¬ها باعث موفقیت یک تیم و شکست تیم دیگر می-شود و مربی بسکتبال با نتایج به دست آمده از این تحقیق شاید بتواند با انتخاب درست بازیکنان نتایجی چند برابر در موفقیت حاصل کند و جنبه دیگر استفاده نوآموزان و نونهالان مشتاق به ورزش است که باعث می شود آینده ورزشی خود را بیشتر مورد توجه قرار داده و باعث هدایت آنان به رشته ای می شود که در آینده در آن موفق تر شوند.
کلمات کلیدی :