سفارش تبلیغ
صبا ویژن
هرکه در راه خدا برادری کند، سود برَد و هرکه درراه دنیا برادری کند، بی بهره مانَد . [امام علی علیه السلام]

مقاله در مورد منظومه شمسی تحت فایل ورد (word)

ارسال‌کننده : علی در : 95/6/31 6:5 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله در مورد منظومه شمسی تحت فایل ورد (word) دارای 16 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله در مورد منظومه شمسی تحت فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد منظومه شمسی تحت فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله در مورد منظومه شمسی تحت فایل ورد (word) :

منظومه شمسی

فهرست
موضوع صفحه
پیشگفتار 2
سیارات و منظومه شمسی 4
خورشید و ماه 9
فضا و تلسکوپ 12
سفینه 14
منابع و مآخذ 16

پیشگفتار
چه زمانی جهان شکل گرفت؟
اگر همان طور که ستاره شناسان عقیده دارند , عالم در حال بزرگ شدنباشد باید قبول کرد که در زمان گذشته کوچکتر بوده است مدت ها قبل همهی کهکشان های جهان می بایست در فضایی کوچکتر فشرده شده باشد شاید انفجاری عظیم باعث پخش شدن کهکشان در فضا شده باشد این انفجار بزرگ بایستی در حدود 15000 میلیون سال پیش روی داده باشدحال آیا زمین مرکز جهان است؟
جهان مجموعه ای از تمامی سیارات اقمار ستارگان و کهکشانهاست جهان در تمام جهات گسترده شده است ممکن است ما نتوانیم قسمتهایی از جهان را با تلسکوپهایمان ببینیم بنابراین نمی توانیم بگوییم که ایا زمین در مرکز جهان است یا نه همان طور که میدانید نیرویی شما را روی زمین ثابت نگه می دارد که پیوستگی تمام عالم را نیز حفظ کرده است این نیرو جاذبه نام دارد که در بین ستارگان سیارات و کهکشانها وجود دارد البته جاذبه ستارگان را در کهکشانهای عظیم در کنار هم نگه می دارد

 

 

ستاره شناسان می توانند سرعت حرکت کهکشانها و ستارگان را اندازه بگیرید اکثر انها در حال دور شدن از ما هستند هر چه کهکشانها از ما دورتر باشند به نظر می رسد که با سرعت بیشتری از ما فاصله می گیرند و این بدان معنا است که جهان در حال بزرگ سدن است ستاره شناسان عقیده دارند که جهان در حال بزرگ شدن است و شاید این بزرگ شدن به پایان نرسد اما این سیر ممکن است کندتر شود و یا حتی متوقف گردد و سپس جهان شروع به کوچک شدن کند و نهایتا تمامی کهکشانها به هم برخورد کرده یکدیگر را نابود کنند فاصله ی بین ستارگان بسیار زیادتر از ان است که ستاره شناسان بتوانند برای بیان ان از واحد کیلومتراستفاده کند به جای ان معمولا از سال نوری استفاده می کنند یک سال نوری مسافتی است که نور در یک سال طی می کند که تقریبا مساوی است با نه و نیم تریلیون کیلومتر.

سیارات و منظومه ی شمسی
1- سیارات چگونه نامگذاری شده اند؟
2- منظومه ی شمسی چیست؟

3- چند سیاره در منظومه شمسی وجود دارد و بزرگترین و کوچکترین سیاره در منظومه شمسی چیست؟
4- منظومه شمسی کجا به پایان می رسد؟
5- مدار چیست؟
6- کدام سیاره آنقدر داغ است که سرب در آن ذوب می شود؟
7- کدام سیارات حلقه هایی به دور خود دارند؟
8- کدام سیاره سریعتر می چرخد؟
9- کدام سیاره می تواند در آب شناور شود؟
10- آیا تمام سیارات و اقمار در یک جهت قرار می گیرند؟
11- حفره های شهابسنگی کجا دیده می شوند؟
12- ایا شهابسنگها باعث از بین رفتن انسانها می شود؟
13- ستاره ی دنباله دار چیست ؟
14- ایا ستاره های دنباله دار خطرناکند؟
نام تمام سیارات منظومه ی شمسی به جز یکی از اسامی خدایان و الهه های انسان های روم و یونان گرفته شده است برای مثال نام بزرگترین سیاره _ ژوپیتر ( مشتری) _ نام یونانی خدای خدایان است استثنای این نامها نام سیاره ی ما زمین علت ان نیز این است که در قدیم می پنداشتند که تمامی سیارات مانند خدایان در بهشت قرار دارند و زمین نیز زیر انهاست منظومه ی شمسی از خورشید و تمامی اجرامی که به دور ان می چرخند تشکیل شده است سیارات اقمار انها خرده سیارات شهابسنگها و ستاره های دنباله داری نیز هستند که هر ک

دام در مداری مشخص به دور خورشید می چرخد نیروی جاذبه ی خورشید همهی این اجرام را در منظومه ی شمسی نگه می دارد چون بزرگتر از انهاست در منظومه ی شمسی نه سیاره است که عبارت اند از : تیر ( عطارد) , زهره , زمین , مریخ , مشتری , کیوان ( زحل) , اورانوس , نپتون و پلوتون .
پلوتون دورترین سیاره از خورشید است ولی در حال حاضر فاصله ی انها کمتر از نپتون است و تا سال 1999 نیز همین طور خواهد بود . البته در جهان سیارات دیگری مانند خ

ورشید وجود دارد که ما نمی توانیم ان را ببینیم .
بزرگترین سیاره ی منظومه ی شمسی مشتری است که تقریبا قطری برابر 142 هزار کیلو متر یعنی بیش از 11 برابر قطر زمین دارد حجم مشتری بیش از 1300 برابر حجم زمین است اگر وزن تمام 8 سیاره ی دیگر را با هم جمع کنیم وزن مشتری 5/2 ان خواهد بود.
کوچکترین سیاره ی شمسی پلوتن است قطر ان حدود 2900 کیلو متر یعنی سه چهارم کره ی ماه است
تصور می شود که دورترین سیاره ی منظومه ی شمسی پلوتون در لبه ی منظومه ی شمسی قرار دارد .
مدار ان به طور میانگین حدود 6 هزار میلیون کیلومتر از خورشید فاصله دارد این مسافت 1 میلیون برابر پهنای اقیانوس اطلس بین قاره ی امریکا و اروپه است.
هر چند که گمان می رود که تعدادی از ستارگان دنباله دار منظومه ی شمسی در مدارهایی حرکت می کنند که نقاطی از ان بسیار دورتر از این فاصله قرار دارند . فاصله ی این نقاط تا خورشید برابر با نصف فاصله ی خورشید تا نزدیکترین سیاره است یعنی در حدود 2 سال نوری به عبارت دیگر برای عبور از این منظومه ی شمسی باید 4 سال نوری حرکت کرد که تقریبا برابر با 40 میلیون کیلو متر است مدار مسیری است دایرهای و یا بیضی شکل که اجرامی در فضا ان را طی می کنن

د .
سیارات روی مدار محور دایره ای شکل خورشید می گردند و اقمار حول مداری به دور سیارات گردش می کنند. برای قرار گرفتن یک فضاپیما در مدار زمین فضاپیما باید به ان سوی جو پرواز کند. فضاپیما باید سرعت خود را لااقل به 28000 کیلومتر در ساعت برساند, یعنی تقریبا معادل 8 کیلومتر در ثانیه.اگر فضا پیما نتواند به این سرعت برسد, به زمین سقوط خواهد کرد. سه سیاره سیاره را به زیباترین سیاره آسمان تبدیل کرده است. ستاره شناسان عقیده دارند که نپتون نیز دارای حلقه هایی است.
عطارد به قدری به خورشید نزدیک است که خورشید چرخش ان را کند کرده است. این سیاره به قدری کند می چرخد که یک روز کامل ان از یک طلوع تا طلوع بعدی 176 روز زمینی طول می کشد .این زمان دوبرابر سال عطارد در طول یک روز 2 بار سالروز تولدتان فرا میرسد .
سیاره ای که سریعتر از دیگر سیارات منظومه ی شمسی می چرخد و از انه نیز بزرگتر است مشتری ست . این سیاره تقریبا در 9 ساعت و 50 دقیقه یک بار می چرخد یعنی با سرعتی

معادل 5/2 برابر سرعت چرخش زمین . هر نقطه روی خط استواری مشتری با سرعتی بیش از 45 هزار کیلو متر در ساعت به دور مرکز سیاره می چرخد این سرعت به قدری زیاد است که در وسط مشتری یک برامدگی ایجاد کرده است .
منظومه ی شمسی مانند چرخ و فلکی بزرگ است که تمام سیارات ان در یک جهت به دور خورشید حرکت می کنند . اگر می توانستید روی قطب شمال خورشید بایستید و از انجا نگاه کنید می دیدیدکه تمام سیارات در جهت خلاف عقربه های ساعت به دور خورشید می گردد هر چند که همه ی اقمار از این قاعده پیروی نمیکنند اگر چه بیشتر اقمار در خلاف جهت عقربه های ساعت در مداری دور سیاره ی خود حرکت می کنند تعدادی در جهت دیگر در حرکتند. مشتری دارای قمرهایی است که در هر دو جهت یاد شده حرکت می کنند, اما این اقمار به یکدیگر برخورد نمی کنند؛ زیرا در مدارهایی با فاصله هایی متفاوت از مشتری در حرکتند.
شهاب سنگ ها هنگام برخورد به زمین حفره ها و دهانه هایی ایجاد می کنند. یک حفره شهاب سنگی در «آریزونا» وجود دارد که عرضی معادل 1250 متر دارد و در حدود 25000 سال پیش شکل گرفته است. اکثر حفره های شهابسنگی پر و ناپدید شده اند, اما کرات دیگر چنین نیست. سطح ماه, تیر, مریخ و اقمارش و بیشتر اقمار مشتری از دهانه ها و حفره های شهاب سنگی پوشیده شده است.
تا جایی که اطلاع در دست است هیچ کس تاکنون به وسیله سقوط شهاب سنگ از بین نرفته است.
شهاب سنگها به قدری کمیابند که احتمال برخورد آنها به انسان ها بسیار بعید است.
ستاره دنباله دار در مداری حول محور خورشید و در آسمان همانند ماه معلق به نظر می رسد. به نظر نمی آید که ستاره های دنباله دار با سرعت زیاد حرکت کنند. در واقع سرعت آنها تقریباً برابر با سرعت گردش یک سیاره یه دور خورشید است.

تا به حال زمین حتی از میان بخش انتهایی ستاره ی دنباله دار «هالی» بدون هیچ آسیبی عبور کرده است. سیارک ها بیشتر در کمربندی بزرگ در بین مریخ و مشتری بر دور خورشید می گردند.

خورشید و ماه
1- اندازه خورشید چقدر است؟
2- خورشید از چه ساخته شده است؟

3- خورشید از چه زمانی درخشش خود را آغاز کرد؟
4- به هنگام خورشید گرفتگی(کسوف) چه روی می دهد؟
5- اندازه مااه چه قدر است؟
6- ماه از کی پدید آمده است؟

قطر خورشید 139 هزار کیلومتر است, یعنی ده به توان نه برابر قطر زمین. وزن آن 333 هزار برابر وزن زمین است و حجم آن به قدری زیاد است که می تواند 1300000 زمین را در خود جای دهد. اگر زمین را به یک توپ تنیس تشبیه کنیم , به اندلزه ی یک خان است .
خورشید کره ی عظیمی از گازها داغ است حرارت ان به قدری بالاست که باعث به وجود امدن نوری سفید رنگ و گرم می شود . بیشترین گاز موجود در خورشید به تدریج به گاز دیگریبه نام هلیم تبدیل می شود و در حین این عمل , حرارت بسیار زیادی تولید می شود . خورشید درخشش خود را از حدود 5000 میلیون سال پیش اغاز کرد . این ستاره از توده ای ابر مانند از گاز و غبار معلق در فضا پدید امده است . این توده به تدریج کوچکتر و متراکمتر می شد . هر چه این فشار و تراکم بیشتر می شد , حرارت مرکز ان افزایش پیدا می کرد تا انجا که حرارت ان به قدری بالا

رفت که شروع به پرتو افشانی کرد و خورشید به وجود امد . بقیه ی ان توده ی ابر مانند نیز تبدیل به سیارات , ستاره های دنباله دار و اقمار و شهابسنگها شد . حرارت سطح خورشید در حدود 6 هزار درجه ی سانتی گراد است که می تواند هر چیز را که در کره ی زمین یافت می شو

د , بخار کند . حرارت مرکز خورشید بسیار بیشتر از این است , یعنی در حدود 14 میلیون درجه سانتی گراد . به هنگام کسوف , ماه جلو خورشید حرکت می کند و سایه اش روی زمین می افتد . در این زمان هوا تاریک می شود و خورشید مدت کوتاهی ناپدید می گردد و هوا تاریک و سرد می شود . در طول ماه گرفتگی (خسوف) ممکن است به نظر اید که ماه کوچکتر شده و یا ناپدید گردیده است . علت این پدیده , حرکت زمین در جلوی خورشید و افتادن سایه زمین بر روی

ماه است . قطر ماه در حدود 3500 کیلومتر است , یعنی مساوی با عرض استرالیا . مساحت کل ماه چیزی کمتر 4 از برابر قاره ی اروپاست . شکل گیری ماه همزمان با شکل گیری منظومه ی شمسی و کره ی زمین , یعنی در حدود 4600 میلیون سال پیش بوده است . هر 4 هفته یک بار شکل ماه از هلال ماه نو به ماه کامل تبدیل می شود و مجددا به حال اول بر می گردد . این تغییرات را نمودهای ماه می نامند . در واقع این ماه نیست که تغییر شکل می دهد , بلکه زمانی که به دور زمین در حرکت است . قسمت های مختلف ان به وسیله ی خورشید روشن می شود . ما تنها قادر به دیدن قسمت های روشن هستیم.

فضا / تلسکوپ و اولین کسانی که به فضا رفتند
1- بزرگی و قدرت تلسکوپهای ستاره شناسان تا چه حد است ؟
2- اولین مردی که به فضا رفت , که بود ؟
3- اولین زن فضانورد که بود ؟
4- اولین فردی که بر سطح ماه گام نهاد که بود ؟

 

بزرگترین تلسکوپ در روسیه قرار دارد که قطر ایینه ی ان 6 متر است و می تواند اجرامی را که در انتهایی ترین قسمت جهان شناخته شده قرار دارند , ببیند . در (( هاوایی)) تلسکوپ بزرگتری با ایینه ای به قطر 10 متر در حال ساخته شدن است . بزرگترین رادیو تلسکوپ که به جای امواج نوری با امواج رادیویی کار می کند , تلسکوپ ((ارسیبو)) در ((پورتوریکو)) است که در صفحه ای به وسعت 300 متر دارد . این تلسکوپ نیز می تواند اجرامی را که در حاشیه ی جهانند ,

اشکار کند . یک فضا نورد روسی ,((یوری گاگارین)) اولین مردی بود که به سفر فضایی رفت .

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید


کلمات کلیدی :