ارسالکننده : علی در : 95/5/27 4:2 صبح
مقاله مقایسه تطبیقی آموزش پیش دبستانی ایران و سوئیس تحت فایل ورد (word) دارای 30 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله مقایسه تطبیقی آموزش پیش دبستانی ایران و سوئیس تحت فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله مقایسه تطبیقی آموزش پیش دبستانی ایران و سوئیس تحت فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله مقایسه تطبیقی آموزش پیش دبستانی ایران و سوئیس تحت فایل ورد (word) :
مقایسه تطبیقی آموزش پیش دبستانی ایران و سوئیس
چکیده
آموزش و پرورش کلید فتح آینده است و ازدیر باز انتظار از آموزش و پرورش آن بوده که انسان های فردا را تربیت کند و نسل امروز را برای زندگی در جامعه ی فردا آماده سازد. بنابر این ضرورت دارد برنامه ریزان و سیاست گذاران آموزشی،معلمان و مسئولان آموزش و پرورش، الزامات و مقتضیات زندگی فردا را بشناسند تا بتوانند دانش و بینش لازم را در کودکان و جوانان برای فعالیت در جامعه ی فردا را پرورش دهند.
در راستای این سیاست،شناسایی ویژگی های آموزش و پرورش کارا و اثر بخش از اهمیت خاصی برخوردار است.مقاله حاضر در صدد شناخت ابعاد آموزش و پروزش کشور ایران با دیگر کشور های اروپایی(سوئیس) نگاشته شده که پس از ذکر مقدمه مطالبی پیرامون سیر تحول و آموزش و پرورش کنونی 2 کشور مذکور و سپس مقایسه ی آن ها و ارائه ی راهکارهایی واقع بینانه و عملی جهت بهبود آموزش و پرورش کشورمان شده است.
واژه های کلیدی:آموزش و پرورش – معلمان – مقایسه – ارتباط – تحول- دانش آموزان – پیشرفت
مقدمه (آموزش و پرورش ایران )
آموزش و پرورش مدرن و معاصر در ایرانـ به قدمتی تقریباً یکصد ساله،بخش مهمی از منابع این دوره از تاریخ کشورمان را به خود اختصاص داده است علی رغم اینکه در این نظام یکی از اصیل ترین و وسیع ترین قشر فرهنگی تاریخ ، یعنی معلمان ،شرکت داشته اند و همه نهادها ،گروهها و آحاد جامعه به نوعی در تحقق اهداف آن مشارکت دارند،با این وجود اکنون بغرنج ترین مشکلات و چالش ها مواجه می باشد،به گونه ای که بسیاری از محققان و اندیشمندان جامعه،ریشه اغلب مشکلات،نا به سامانی ها و نا رسایی ها را در سیستم و فرایند آموزشی جستجو می کنند.
آموزش و پرورش یکی از نهادهای اصلی جامعه است که تعلیم و تربیت و ساختن انسان مطلوب و مؤثر را در جامعه بر عهده دارد،برای پرورش افراد مطلوب،نیاز به یک نظام آموزشی کار آمد است که اجزا و عناصر آن اعم از مواد درسی،دانش آموز،معلم،وسایل آموزشی،فضاو ; با یکدیگردر ارتباط اند تا اهداف مورد نظر تحقق یابد.از طرف دیگر،تدریس و آموزش از نظر ماهیت و نظام ارتباطی متقابل است ودر مدرسه به سان گرئه پویایی،در صدد آماده کردن افراد برای ورود به جامعه در سطح بسیار گسترده تری است.کلاس درس نیز به عنوان یک گروه اجتماعی و کوچکترین خرده سیستم اجتماعی در نظام آموزشی دارای خصوصیات و ویژگیهای منحصر به فردی است که آن از سایر سازمانها و نهادهای اجتماعی متمایز می کند .
تاریخ تحول آموزش و پرورش ایران
سوابق تعلیم وتربیت آدمی نشان میدهد که به علت ناچیز بودن مجموعهی میراث اجتماعی و ساده بودن ارتباطات انسانی آموزش وپرورش به وسیله خانوادهها و بیشتر به صورت غیرعمدی انجام گردیده است. با گسترده شدن دامنه دانشها و مهارتهای بشری و توسعه فرهنگ و تمدنهای مختلف افزایش جمعیت تراکم نفوس در شهرها و روستاها رفته رفته نوعی دخالت آگاهانه در جریان انتقال فرهنگ وتمدن به کودک و نوجوانان ضروری شمرده شده و ضمن توجه به تربیت غیرعمدی پدید آمد و سالمندان با توجه به مقاصد معین به پرورش خردسالان پرداختند و برای انجام دادن وظایف تعلیم و تربیت به صورت رسمی و عمدی طبق ضوابطی به تدریج سازمانهای متعددی را ایجاد کردند. بهترین سازمانها از صدر اسلام تا کنون عبارتند از خانواده. مسجد. مکتب و مدرسه.
سیر تحول تشکیلات آموزش وپرورش
1 در سال 1232 هجری شمسی و به دنبال تاسیس دارلفنون اولین بار وزارتخانهای به نام وزارت علوم تأسیس گردید.
2 در سال 1288 هجری شمسی نام وزارت علوم به وزارت معارف اوقاف و صنایع مستظرفه تغییر یافت.
3 در سال 1317 هجری شمسی وزارت مذکور به نام وزارت فرهنگ خوانده شد.
4 در سال 1343 هجری شمسی بر اساس قانون صرفاً امور آموز
ش و پرورش پیشدانشگاهی و دانشگاهی به وزارت آموزش و پرورش محول گردید.
5 در سال 1346 هجری شمسی به موجب قانون کلیه امور مربوط به دورههای تحصیلی مربوط به دورههای تحصیلی پیشدانشگاهی به عهده وزارت آموزش و پرورش گذاشته شد.
6 درسال 1366 قانون اهداف و وظایف وزارت آموزش و پرورش در4 فصل 13 ماده و 9 تبصره تصویب گردید.
انواع مدارس و مراکز آموزشی موجود:
1- مدارس دولتی 2- مدارس غیرانتفاعی 3- مدارس استثنایی4- مدارس آموزشگاههای آزاد 5- مدارس وابسته به وزارتخانهها 6- مدارس خارجی 7- مدارس تطبیقی 8- مدارس اقلیتهای مذهبی 9- مدارس شاهد ومدارس نمونه 10- مدارس شبانه 11- مؤسسات تربیت معلم 12- دورههای کاردانی کارشناسی وکوتاهمدت
تاریخچه سازمان مدارس به سبک جدید در ایران
1 تاسیس دارالفنون درسال 1228 (ه .ش ) و آغاز معرفی نظام مدارس در ایران
2 در قانون فرهنگ مصوب 1290 (ه .ش) آمده است که مدارس و مکاتب چهار نوع است:
الف. مدارس ابتدایی روستایی ب. مدارس ابتدایی شهری ج. مدارس متوسطه د.مدارس عالی
3 در سال 1313 دورههای تحصیلی ایران شامل دوره ابتدایی (6سال)، ا
ول متوسطه (3سال)، دوم متوسطه (3سال) بوده است.
4 در قانون سال 1322(ه .ش ) دورهای تحصیلی عبارت بوده است از:
الف – آموزش ابتدایی(6سال)
ب- دوره متوسطه (دو دوره سه ساله که دوره اول عمومی و دوره دوم به بخش نظری وفنی وحرفه ای تقسیم شده است)
5 از سال 1345 لغایت 1370 شامل دورههای کودکستان (3-2 سال) دبستان (5 سال) راهنمایی تحصیلی (3 سال)، دوره متوسطه (4 سال) و تحصیلات عالی بر حسب مورد (7-2 سال)
6 از سال 1370 (ه . ش ) تاکنون دوره متوسطه عمومس، فنی و حرفهای به مدت 3 سال و دوره پیشدانشگاهی به مدت یک سال مصوب گردیده است.
برخی از وظایف وزارت آموزش و پرورش
1 تشکیل شورای عالی آموزش وپرورش
2 تشکیل شورای منطقهای که حدود و وظایف و اختیارات آن به تصویب مجلس خواهد رسید.
3 تهیه و پیشنهاد برنامههای میان مدت و بلند مدت در جهت تأمین اهداف آموزش و پرورش 4 هماهنگی با وزارتین فرهنگ و آموزش عالی و بهداشت و درمان و آموزش
پزشکی و سایر دستگاههایی که به نحوی در امر آموزش دخالت دارند در جهت هماهنگ ساختن آموزشها در چهار چوب نظام آموزش کشور
5 زیر پوشش قرار دادن کلیه کودکان لازمالتعلیم و تقویت نهضت سواد آموزی 6 آموزش مستمر معلمان و کارکنان وزارت آموزش و پرورش به منظور ارتقا سطح توانایی شغلی آنها
7 تأمین نیروی انسانی آموزش و پرورش از طریق ایجاد دانشسراها و مراکز تربیت معلم
8 تأمین آموزش و پرورش رایگان برای همه مردم تا پایان دوره متوسطه
9 تألیف و چاپ و توزیع کتابهای درسی و نشریات کمک آموزشی
10 ارتباط مستمر با اولیا دانش آموزان و استمداد از آنها در تعلیم و تربیت
11 نظارت بر اجرای صحیح و دقیق کلیه آییننامهها و سنجش و ارزیابی نتایج حاصله از برنامهها
آموزش و پرورش در ایران – آموزش در ایران باستان
در فلات ایران، دست کم از پانزده هزار سال پیش، انسان زندگی میکرده است. دربارهچگونگی آموزش و پروش مردمانی که پیش از آریاییها در این سرزمین زندگی میکردند آگاهی چندانی در دست نیست.
نزدیک به چهار هزار سال پیش، آریاییها و از آن جمله مادها، پارسیها و پارتیها به سرزمین ایران مهاجرت کردند. مادها در غرب و پارسیها در جنوب و پارتیها در شرق فلات ایران ماندگار شدند و حکومتهایی تشکیل دادند. مادها در حدود هفصد سال پیش از میلاد در سرزمینهای غرب ایران چیره شدند و دولت ماد را بنیان گداشتند. در دوره مادها، کودکان و نوجوانان راه و رسم زندگانی و کار و جنگاوری را در خانه و ایل میآموختند. آموزش رسمی مخصوص روحانیان بود. روحانیان، گذشته از خواندن و نوشتن، اصول و مراسم دینی، اختر شناسی و شیوههای پیشگویی سرنوشت دیگران را در مراکز دینی فرا میگرفتند. مردم دیگر از خواندن و نوشتن بیبهره بودند. مادها خطی شبیه خط میخی داشتند. در دورانهخامنشی، آموزش رسمی ویژه روحانیان زرتشتی (موبدان)، شاهزادگان و دولتمردان بود. اما چون در آیین زرتشت آموزش و پرورش به مانند زندگی مهم شمرده شده بود، مردم ایران به پیروی از گفتار حکیمانه زرتشت، یعنی پندار نیک، گفتار نیک و کردار نیک، اخلاق و مهارتهای سودمند را به فرزندان خود آموزش میدادند. در آن زمان آتشکدهها جایگاه رسمی آموزش بودند و موبدان علاوه بر درسها مذهبی، پزشکی، ریاضی و اخترشناسی نیز درس میدادند.
نخستین دانشگاه
در دوره ساسانی فرهنگ و تمدن ایرانی به شرق و غرب گسترش یافت. اما هنوز هم آموزش به گروهی خاص محدود میشد. در این دوران مهمترین مرکز علمی و آموزشی دوران باستان، دانشگاه جندیشاپور، در شهر گندی شاپور به وجود آمد. این شهر را شاپور ساسانی بنیان نهاد و تا حدود قرن چهارم پس از اسلام آباد بود. در دانشگاه گندی شاپور دانشمندان ایرانی در کنار دانشمندان هندی، یونانی و رومی به فعالیت علمی و بحث و گفت و گو مشغول بودند. وقتی مدرسه آتن در سال 529 میلادی بسته شد، بسیاری از دانشمندان یونانی به گندی شاپور مهاجرت کردند. در زمان خسرو انوشیروان بیمارستانی در این شهر ساخته شد و آموزش طب ایرانی، یونانی و هندی رونق گرفت.
آموزش در دوران قاجار
در دوران قاجار جنگهای ایران و روس رخ داد که با شکست ایرانیان و از دست رفتن بخشهای زیادی از ایران همراه بود. البته آن شکست دردناک باعث شد که دولتمردان دلسوز و فرهیختگان جامعه آن روز به علت شکست ایرانیان آگاه شوند که همانا بیخبری از دانش و فن آن روزگار بود. از این رو، در سال 1231 هجری قمری، 5 نفر دانشجو به انگلیس فرستاده شد؛ نخستین چاپخانه سربی در 1227 هجری قمری در تبریز به کار افتاد؛ نخستینروزنامه
را میرزا صالح، از دانشجویان فرستاده شده به انگلیس، به نام کاغذ اخبار در 1253 هجری قمری منتشر کرد؛ و نخستین مدرسه به شیوه امروزی با همت میرزا حسن خان رشدیه در 1254 هجری قمری در ارومیه و در سال بعد در تبریز کار خود را آغاز کرد.
بنیانگذاری دارالفنون
دارالفنون مرکز آموزشی دانش و فن نوین بود که در سال 1231 هجری شمسی با تلاشمیرزا تقیخان امیرکبیر در تهران بنیانگذاری شد. نخستین معلمان این مدرسه، اروپایی و بیشتر اتریشی بودند. نخست صد نفر فراگیر از میان فرزندان اشراف و بزرگان دولتی
برای تحصیل در آن انتخاب شدند که در رشتههای نظامی، پزشکی، داروسازی، معدن و مهندسی به تحصیل مشغول شدند. دارالفنون آزمایشگاه فیزیک، شیمی و داروسازی و کارخانهشیشه و بلور و شمعسازی و چاپخانه داشت و فراگیران علاوه بر مطالعه نظری، به فعالیتهای عملی نیز میپرداختند. برای مثال، مسیو کرشیش اتریشی، که معلم توپخانه و ریاضی بود، به کمک دانشجویان خود دستگاه فرستنده تلگراف ساخت که آغازی برای گسترش ارتباط از راه دور در کشور بود.
آموزش و پرورش نوین
بر اساس قانون اساسی ایران، آموزش و پرورش برای همه کودکان و نوجوانان ایرانی تا دوره متوسطه رایگان است و دولت وظیفه دارد امکان تحصیل را برای همگان از طریق وزارت آموزش و پرورش فراهم سازد. نظام آموزشی ایران دارای دوره ابتدایی (پنج سال) دوره راهنمایی (سه سال) دوره متوسطه ( سه سال) و دوره پیش دانشگاهی است. علاقهمندان به کارهای عملی و فنی مهارت های لازم را در
هنرستانها و آموزشگاههای کار و دانش میگذرانند. دانشآموخ
تگان دوره پیشدانشگاهی در صورت موفقیت در آزمونهای سراسری (کنکور)، به دانشگاه وارد میشوند.
آموزش ابتدایی در ایران
آموزش ابتدایی : مشتمل بردوره آموزشی 5 ساله ویژه کودکان رده های سنی 6 تا 11 سال می باشد.
اهداف مقطع آموزش ابتدایی
از جمله مهمترین اهداف مقطع آموزش ابتدایی می توان به موارد ذیل اشاره نمود:
1- برقراری فضای مناسب آموزشی جهت پیشرفت اخلاقی و اعتقادی دانش آموزان
2- پرورش استعدادها و خلاقیتهای کودکان
3- بهبود قدرت بدنی و جسمانی کودکان
4- آموزش خواندن ، نوشتن ، محاسبه و برقراری معاشرت اجتماعی با سایر اعضاء اجتماع
5- آموزش مسائل بهداشت فردی و گروهی
برنامه های آموزشی
از جمله مهمترین برنامه های آموزشی مقطع آموزش ابتدایی می توان به موارد ذیل اشاره نمود:
علوم قرآنی و تعلیمات دینی انشاء و املاء فارسی
زبان فارسی ( خواندن و درک مطلب )
تعلیمات اجتماعی
علوم هنری ( نقاشی،خطاطی، کاردستی )
علوم طبیعی و بهداشت
علوم ریاضی
ورزش و تربیت بدنی
دروس مذکور در هفته 24 ساعت ارائه شده و زمان هر کلاس درس 45 دقیقه می باشد.
مدت زمان دروس آموزشی مقطع آموزش ابتدایی
مواد درسی کلاس اول کلاس دوم کلاس سوم کلاس چهارم ک
لاس پنجم
قرآن 1 2 2 2 2
تعلیمات دینی – 2 2 2 2
انشاء فارسی – 2 2 2 2
املاء 3 3 2 2 2
فارسی ( خواندن و درک مطلب ) 8 4 4 3 3
تعلیمات اجتماعی – – 2 – –
هنر ( نقاشی ، خطاطی ، کاردستی ) 2 2 – 4 4
علوم طبیعی و بهداشت 3 2 4 3 3
ریاضی 5 5 4 4 4
ورزش 2 2 2 2 2
مجموع ساعات هفتگی 24 24 24 24 24
اهداف کیفی آموزش ابتدایی
از جمله مهمترین اهداف کیفی مقطع آموزش ابتدایی می توان به موارد ذیل اشاره نمود:
1- اعمال تغییرات ساختاری در نظام آموزشی مطابق با نیازهای واقعی جامعه و برنامه توسعه جهانی به منظور رشد کیفیت و نرخ بهره وری داخلی آموزش و پرورش
2- ارائه آموزشهای پایه به کودکان استثنایی
3- اصلاح ساختار اداری و روشهای اجرایی حوزه آموزش
سیاستها ، استراتژی ها و اولویت های مقطع آموزش ابتدایی
از جمله مهمترین سیاستها ، استراتژی ها و اولویت های مقطع آموزش ابتدایی می توان به موارد ذیل اشاره نمود:
1- اصلاح و تغییر ساختار نظام آموزش ملی مطابق با نیازهای جامعه و توسعه ، ارتقا کیفیت و کارائی برنامه های آموزشی مقطع آموزش ابتدایی با رجوع به اسلا
م ، قرآن و سنت پیامبر (ص)در جهت گنجاندن ارزشهای روحی و معنوی در برنامه های آموزشی
2- توجه به قوانین ،برقراری همکاریهای گروهی ، تعهد به مشارکت در موضوعات سیاسی اجتماعی ، توجه به موضوع سلامت روانی کودکان
3- برقراری هماهنگی میان سیاست های فرهنگی سیاسی ، اجتماعی و اقتصادی مورد پذیرش وزارت آموزش و پرورش با سایر سیاستگذاران ملی
4- کاهش نرخ ترک تحصیل و ایجاد علاقه و انگیزه ادامه تحصیل درمیان کودکان از طریق اولویت دادن به اجرای سیاست غلبه برمشکلات و کمبودهای آموزشی مقطع آموزش ابتدایی با توجه به تفاوت های قومی و فرهنگی
5- اعمال سیاستهای انعطاف پذیر در اجرای متدهای متفاوت آموزشی و بهره گیری از نیروی انسانی ، فضا ، ابزارها و امکانات آموزشی در جهت پاسخگویی به نیازمندیهای محلی مطابق با نوع و سطح آموزش ، جنسیت ، میزان علاقه مندی و استعداد دانش آموزان
6- اولویت دادن به آموزش معلمان و اجرای برنامه هایی در جهت ارتقاء موقعیت معلمان و تعیین موقعیت آنان در جامعه و اتخاذ سیستم آموزشی واحد به عنوان الگوی راهنما
7- تأکید بر اهمیت ارزیابی پیوسته و اصلاح روشها، سیاستها و برنامه های آموزشی
8- جلوگیری از ارزیابی های انحصاری و مقطعی آموزشی به ویژه در میان دانش آموزان مقطع آموزش ابتدایی
9- اولویت دادن به ارزیابی پیوسته نرخ مردودین و تجدیدیها ، بررسی دلایل و ارائه طرح هایی در جهت رفع مشکلات مذکور
10- ارائه برنامه های آموزش ابتدایی به کودکان سراسر کشور
11- اتخاذ و اجرای برنامه های مورد نیاز جهت ثبت نام کلیه کودکان و تمر
کز منابع و تسهیلات در جهت جبران کمبودهای مناطق محروم
12- برقراری روابط همکاری با سازمانهای ذیربط، بسیج کلیه منابع و جلب توجه و مشارکت فعال دولت در جهت پرداختن به موضوعات فرهنگی ، حمایتی ، رفاهی و قانونی
13- تربیت کادر آموزش ابتدایی مناطق محروم و دور افتاده از طریق گسترش موسسات و دانشگا ه های تربیت معلم
مشکلات اصلی آموزش ابتدایی
از جمله مهمترین مشکلات مقطع آموزش ابتدایی می توان به موارد ذیل اشاره نمود:
1- عدم کیفیت و انعطاف ناپذیری محتوی و متدهای آموزشی و نادیده انگاشتن خلاقیت، نظم، مسئولیت پذیری و انجام فعالیت های گروهی
2- فقر اقتصادی و عدم تقبل هزینه های بالای آموزشی دانش آموزان توسط والدین و تأثیرات سوء آن بر آموزش فرزندان
– عدم تعهد والدین جهت گمارش کودکان رده های سنی10- 6 سال به مدارس ابتدایی به واسطه ضعف قوانین آموزشی کشور
4- عدم صراحت موضوعات آموزشی و عدم هماهنگی موضوعات مذکور با الگوهای پیشرفت کشور در نتیجه فقدان هماهنگی میان آموزش و بازارکار
5- ایجاد وقفه درکیفیت آموزش و روشها و تجهیزات داخلی به واسطه اعمال تغییرات سریع جهانی در زمینه توسعه علمی
مقدمه ( کشور سوئیس )
سیستم تحصیلات سوئیس بوسیله فدرالیسم بصورت 26بخش مسئول مدارس توصیف می شود. تنوع سستم های تحصیلاتی گوناگون در تحصیلات اجباری مشهود است.
بر اساس این 26 بخش ، دو یا سه ویا چهار تیپ متفاوت در مدارس م
توسطه مقدذماتی برای پیدا کردن تواناییها وجود دارد.با این وجود سیستم تحصیلاتی سوئیس درحال تغییر است.
طی سالهای اخیر بخشها سیستم خودشان را بازسازی کرده وساختار ملی درحال اصلاح شدن است.تقاضا برای تحصیل افزایش پیدا کرده ومدارس پاسخگوی تقاضای کار آموزاننیستند.
درمجموع 11موسسه تحصیلاتی وجود دارد و4 تا در بخش آلمانی زبان سوئیس ، دو موسسه فدرال تکنولوژی در لوزان وزوریخ کاملاً بوسیله ایالت اداره می شوند.دانشگاهلونگونا در بخش ایتالیایی زبان سوئیس قرار دارد.مدارس خصوصی درسوئیس خیلی قدیمی اند ونقش مهمی در سیستم تحصیلی بازی میکنند. اولین مدارس خصوصی در شروع این قرن بازشدند.
امروزه حدود 250 مدرسه خصوصی درسوئیس وجود دارد که به صد هزار شاگرد از 100 ملیت مختلف سرویس میدهند. اکثراین موسسه حالت پانسیونی داشته وکاملاً وسایل رفاهی را فراهم می سازند.
آموزش پایه
سن آغاز دوره: 6 سال
سن اتمام دوره: 15 سال
آموزش ابتدایی
مدت دوره : 6 سال
بین مقاطع سنی 6 تا 12 سال
مدت دوره: 5 سال
بین مقاطع سنی 6 تا 11 سال
مدت دوره : 4 سال
بین مقاطع سنی 6 تا 10 سال
دیاگرام تحصیلی
دیاگرام ساده سیستم تعلیم و تربیت رسمی سوئیس
مهد کودک اجباری نیست ( درخلال سالهای یک سال و سه سال)
آموزش پایه به دو دوره زمانی تقسیم می شود : تحصیلات ابتدایی بر حسب ایالت بین 4 تا 6 سال و تحصیلات مقدماتی متوسطه بین سه تا پنج سال طول می کشد.تحصیلات مقدماتی متوسطه بر حسب ایالت به دو یا سه طبقه متفاوت تقسیم می شود
در ایالات معینی ، تربیت معلم برای سطوح پیش دبستانی ، ابتدایی و مقدماتی متوسطه در سطوح تکمیلی متوسطه صورت می گیرد.معلمین جهت تدریس درسطوح متوسطه پیشرفته در تمام ایالات در مؤسسات تحصیلات عالی تربیت می شوند.
انواع مدارس
مدارس هتلداری
مدارس هتلداری سوئیس مشهورترین نوع درجهانند. این مدارس نه تنها واحدهای مدیریتیموفق وکاملی را ارائه می دهند بلکه دیگر دوره های مدیریتی مربوطه را نیز ارائه میکنند.
به جرات میتوان گفت که کارآمدترین مدیران هتلهای آسیایی یا رستورانها،فارغ التحصیلان مدارس هتلداری سوییس می باشند.
مدارس شبانه روزی
مدارس شبانه روزی خصوصی مشهوری وجود دارند که برای دانش آموزان 10-20 سالهمناسبند.این مدارس تعلیمات اساسی وپایه ای برای ورود به دانشگاهها ارائه می دهند.
بسیاری ازفارغ التحصیلان این مدارس به موفقیتهای عمده ای درزمینه های
آیا جای دیگر مناسب تر از سوئیس برای یادگیری زبان وجود دارد، چراکه کشورسوئیس در منطقه ای به مساحت 41300کیلومتر مربع درمرز مشترک با کشورهای آلمان،فرانسه ،ایتالیا واتریش قرارگرفته است.جذابیت دیگری که وجود دارد اردوهای تابستانی وزمستانی هستند، انها نه تنها دوره های تعلیمی با کیفیت بالا ارائه میکنند بلکه به کسب تجربه های جدید زیادی برای دانش آموزان منجر می گردند.
ویزگیها و مشخصه های آموزشی
نظام آموزشی سوئیس از ویژگی های بسیاری به شرح ذیل برخوردارست:
دو سوم نوجوانان کار آموزی را انتخاب می کنند.
درصد کمی از نوجوانان به مدارس تمام وقت مقطع تکمیلی متوسطه می روند.
درصد کمی از نوجوانان به دانشگاه می روند.
بخش آموزش عالی غیر دانشگاهی بسیار توسعه یافته است.
دیگرویژگی بارزنظام آموزشی حرفه ای سوئیس،دوگانگی طرح هاست.بدین معنا که آموزشنوجوانان از یکسو دریک شرکت واز سوی دیگر در مدارس حرفه ای صورت می گیرد.
همین ویژ گی بارز نظام سوئیس را از دیگر نظام های آموزشی جهان تفکیک می کند.
دردیگر نظامها،آموزش معمولاً درمدارس صورت میپذیرد.این دوگانگی ضامن پیوندی دائمی میان عمل ونظریه است زیرااین ترکیب برمبنای هفتگی صورت میگیرد.مزایای اصلی این نظام را میتوان به سهولت از ویژگیهای بنیادین آن استنتاج نمود.
مزایای تحصیلی
سوئیس مزایای منحصر بفردی را تقدیم میکند.کیفیت مشهود سیستم تحصیلاتی، ثباتسیاسی، امنیت،کار آمدی،محیط پاک،وجامعه بین المللی سوئیس،موقعیت مرکزی آن،ثروت،چند زبانگی وحضورتعدادزیادی ازسازمانهای بین المللی درمیان کشورهای عضواتحادیه اروپایی کم نظیر است.از آنجائیکه برخی ازمدارس خصوصی سوییس از50 کشورمختلف دانش آموز دارند، مطالعات آنها را با دانش آموزان دیگر از سراسر دنیا هدایت می کند.
همه این مزایا سوئیس را به یک مکان عالی برای تحصیل با کیفیت بالا تبدیل میکند که یک پایه قوی برای آینده هر دانش آموزی خواهد شد.یکی ازجنبه های با ارزش تحصیل بین المللی هدایت جوانان به فهم مطلب است.روح سالم دربدن سالم نیزجنبه مهم دیگری است که کلیه مدارس سوئیس تسهیلات ویژه وفرصتهای در زمینه اوقات فراعت،ورزش ،هنر ومسافرتهای فرهنگی درجهت نیل به آن فراهم می کنند.
کلمات کلیدی :
ارسالکننده : علی در : 95/5/27 4:2 صبح
مقاله در مورد رمزنگاری شبکه تحت فایل ورد (word) دارای 87 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله در مورد رمزنگاری شبکه تحت فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد رمزنگاری شبکه تحت فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله در مورد رمزنگاری شبکه تحت فایل ورد (word) :
رمزنگاری شبکه
چکیده
امروزه در دنیای دیجیتال حفاظت از اطلاعات رکن اساسی و مهمی در تبادلات پیام ها ومبادلات تجاری ایفا می نماید. برای تامین نیازهای امنیتی تراکنش امن، از رمز نگاری استفاده می شود. با توجه به اهمیت این موضوع و گذار از مرحله سنتی به مرحله دیجیتال آشنایی با روش های رمز گذاری ضروری به نظر می رسد. در این مطا لب ضمن بررسی الگوریتم های رمز نگاری کلید عمومی(نامتقارن) و کلید خصوصی(متقارن)، جنبه های گوناگون کلید عمومی مورد بررسی قرار می گیرد و ویژگی های هر کدام بیان می گردد.
مقدمه
رشد و گسترش روزافزون شبکه های کامپیوتری، خصوصا” اینترنت باعث ایجاد تغییرات گسترده در نحوه زندگی و فعالیت شغلی افراد، سازمانها و موسسات شده است. از این رو امنیت اطلاعات یکی از مسائل ضروری ومهم در این چرخه گردیده است. با اتصال شبکه داخلی سازمانها به شبکه جهانی، داده های سازمان ها در معرض دسترسی افراد و میزبان های خارجی قرار می گیرد.
اطمینان از عدم دستیابی افراد غیر مجاز به اطلاعات حساس از مهمترین چالش های امنیتی در رابطه با توزیع اطلاعات در اینترنت است. راه حل های مختلفی نظیر محدود کردن استفاده از اینترنت، رمزنگاری داده ها، واستفاده از ابزار امنیتی برای میزبان های داخلی و برقراری امنیت ش
بکه داخلی ارایه شده است. یکی از متداولترین روشهای حفاظت اطلاعات، رمز نمودن آنها است. دستیابی به اطلاعات رمز شده برای افراد غیر مجاز امکان پذیر نبوده و صرفا” افرادیکه دارای کلید رمز می باشند ، قادر به باز نمودن رمز و استفاده از اطلاعات هستند. رمز نمودن اطلاعات کامپیوتر مبتنی بر علوم رمز نگاری است. استفاده از علم رمز نگاری دارای یک سابقه طولانی و تاریخی می باشد. قبل از عصر اطلاعات، بیشترین کاربران رمزنگاری اطلاعات، دولت ها و مخصوصا” کاربران
نظامی بوده اند. سابقه رمز نمودن اطلاعات به دوران امپراطوری روم بر می گردد. امروزه اغلب روش ها و مدل های رمزنگاری اطلاعات در رابطه با کامپیوتر به خدمت گرفته می شود. کشف و تشخیص اطلاعاتی که بصورت معمولی در کامپیوتر ذخیره و فاقد هر گونه روش علمی رمزنگاری باشند،
براحتی و بدون نیاز به تخصصی خاص انجام خواهد یافت. از این روست که رمزنگاری داده ها با توجه به پیشرفت های اخیر تحول یافته والگوریتم های نوینی به همین منظور طراحی گردیده است.
فصل اول
کلیات بحث
تعریف رمزنگاری
رمزنگاری عبارت است از بهم ریختگی اطلاعات به طوری که برای کسی قابل فهم نباشد. فن آوری رمزنگاری امکان مشاهده ، مطالعه و تفسیر پیام های ارسالی توسط افراد غیر مجاز را سلب می نماید. از رمزنگاری به منظور حفاظت داده ها در شبکه های عمومی نظیر اینترنت استفاده می گردد. در این رابطه از الگوریتم های پیشرفته ریاضی به منظور رمزنمودن پیام ها و ضمائم مربوطه، استفاده می شود.
الگوریتم های رمزنگاری
انتقال اطلاعات حساس بر روی یک شبکه مستلزم بکارگیری مکانیزمی است که سه ویژگی زیر را تضمین نماید:
امنیت :
داده ارسالی نمی بایست توسط افراد غیر مجاز، استفاده( خوانده ) گردد.
هویت :
افراد شرکت کننده در ارتباط همان افرادی می باشند که ادعا می نمایند .
غیرجعلی بودن اطلاعات :
داده دریافت شده در مقصد با داده ارسال شده در مبداء یکسان بوده و اطلاعات دستکار
ی نشده باشد.
تکنولوژی هائی که یک ارتباط ایمن را ارائه می نمایند ، می بایست مبتنی بر مکانیزمی باشند که سه ویژگی فوق را تضمین نمایند . اینگونه تکنولوژی ها، عموما” از الگوریتم های رمزنگاری استفاده نموده و با رمز نمودن اطلاعات، عملا” امکان رمزگشائی و دستیابی به داده اولیه توسط افراد غیر مجاز را سلب می نمایند. الگوریتم های رمزنگاری به دو گروه عمده تقسیم می گردند :
تاریخچه رمزنگاری
نمونهای از روش رمز کردن موسوم به رمز سزار که بر اساس جابجایی ساده حروف الفبا عمل میکند
در بررسی نخستین استفادهکنندگان از تکنیکهای رمزنگاری به سزار (امپراتور روم) و نیز الکندی که یک دانشمند مسلمان است برمیخوریم، که البته روشهای خیلی ابتدایی رمزنگاری را ابداع و استفاده کردهاند. به عنوان مثال، با جابجا کردن حروف الفبا در تمام متن به اندازه مشخص آن را رمز میکردند و تنها کسی که از تعداد جابجا شدن حروف مطلع بود میتوانست متن اصلی را استخراج کند.
استفاده از استوانه و نوار کاغذی برای رمز کردن پیام
یکی دیگر از شیوههای رمزنگاری ابتدایی، پیچیدن یک نوار کاغذی بر روی استوانهای با قطر مشخص و سپس نوشتن پیام روی کاغذ پیچیده شده بوده است. بدیهی است بدون اطلاع از مقدار قطر استوانه، خواندن پیام کار بسیار دشواری خواهد بود و تنها کسانی که نسخههای یکسانی از استوانه را داشته باشند میتوانند پیام را بخوانند.
ماشین رمزکننده لورنتز که در جنگ جهانی دوم توسط آلمان برای رمز کردن پیامهای نظامی مورد استفاده قرار گرفته است
در قرن بیستم میلادی از همین روش به همراه موتورهای الکتریکی برای رمزنگاری با سرعت بالا استفاده شد که نمونههای آن در ماشین رمز لورنتز و ماشین رمز انیگما دیده میشود.
اصول ششگانه کرکهف
آگوست کرکهف شهرت خود را از پژوهشهای زبانشناسی و کتابهایی که در این خصوص و زبان ولاپوک نوشته بود بدست آورد.او در سال 1883 دو مقاله با عنوان “رمز نگاری نظامی” منتشر کرد. در این دو مقاله شش اصل اساسی وجود داشت که اصل دوم آن به عنوان یکی از قوانین رمز نگاری هنوز هم مورد استفاده دانشمندان در رمز نگاری پیشرفته است:
• سیستم رمزنگاری اگر نه به لحاظ تئوری که در عمل غیر قابل شکست باشد.
• سیستم رمز نگاری باید هیچ نکته پنهان و محرمانه ای نداشته باشد. بلکه تنها چیزی که سری است کلید رمز است.
• کلید رمز باید به گونه ای قابل انتخاب باشد که اولا بتوان براحتی آن را عوض کرد و ثانیا بتوان آنرا به خاطر سپرد و نیازی به یاداشت کردن کلید رمز نباشد.
• متون رمز نگاری باید از طریق خطوط تلگراف قابل مخابره باشند.
• دستگاه رمز نگاری یا اسناد رمز شده باید توسط یکنفر قابل حمل و نقل باشد.
• سیستم رمزنگاری باید به سهولت قابل راه اندازی باشد.
رمزنگاری پیشرفته
با پدید آمدن رایانهها و افزایش قدرت محاسباتی آنها، دانش رمزنگاری وارد حوزه علوم رایانه گردید و این پدیده، موجب بروز سه تغییر مهم در مسائل رمزنگاری شد:ی پیچیدهتر و مؤثرتری برای رمزنگاری به وجود آید.
2 روشهای رمزنگاری که تا قبل از آن اصولا برای رمز کردن پیام به کار میرفتند، کاربردهای جدید و متعددی پیدا کردند.
3 تا قبل از آن، رمزنگاری عمدتاً روی اطلاعات متنی و با استفاده از حروف الفبا انجام میگرفت؛ اما ورود رایانه باعث شد که رمزنگاری روی انواع اطلاعات و بر مبنای بیت انجام شود.
الگوریتم های محدود :
در این نوع الگوریتم ها، محور امنیت اطلاعات بر محرمانه نگه داشتن الگوریتم استفاده شده در فرآیند رمزنگاری استوار است.
الگوریتم های مبتنی بر کلید:
در این نوع الگوریتم ها، کلید محرمانه تلقی شده و الگوریتم می تواند در دسترس عموم باشد.
در این رابطه از دو مدل رمزنگاری عمده استفاده می گردد: کلید خصوصی ( متقارن ) : فرستنده و گیرنده از یک کلید یکسان به منظور رمزنگاری و رمزگشائی استفاده می نمایند . کلید عمومی ( نامتقارن ) : به ازای هر کاربر از دو کلید استفاده می شود. یکی از کلیدها عمومی بوده و در دسترس همگان قرار داشته و کلید دوم بصورت محرمانه می باشد.
رمزنگاری کلید عمومی(نامتقارن) Public Key
رمزنگاری کلید عمومی که از آن با نام رمزنگاری نامتقارن نیز یاد می گردد، از دو کلید متفاوت برای رمزنگاری استفاده می نماید : یک کلید برای رمزنگاری و کلیدی دیگر برای رمزگشائی. در رمزنگاری کلید عمومی، با استفاده از یک روش کاملا” ایمن یک کلید برای ارسال کننده اطلاعات ایجاد و وی با استفاده از کلید فوق، اقدام به رمزنگاری و ارسال پیام رمز شده برای گیرنده می نماید. امکان رمزگشائی پیام رمز شده صرفا” توسط دریافت کننده، امکان پذیر خواهد بود. در رمزنگاری کلید عمومی، سیستم یک زوج کلید خصوصی و عمومی ایجاد می نماید. کلید عمومی برای شخصی که از آن به منظور رمزنگاری یک پیام استفاده می نماید، ارسال می گردد. وی پس از رمزنگاری پیام با استفاده از کلید عمومی، پیام رمز شده را ارسال می نماید. دریافت کننده با استفاده از کلید
خصوصی، اقدام به رمزگشائی پیام می نماید.( ماهیت کلید خصوصی استفاده شده در رمزنگاری کلید عمومی، مشابه کلید خصوصی استفاده شده در رمزنگاری کلید خصوصی نمی باشد). حتی اگر یک فرد متخلف، به کلید عمومی دستیابی پیدا نماید وی نمی تواند با استفاده از آن اقدام به رمزگشائی پیام رمز شده نماید، چراکه رمزگشائی پیام صرفا” با استفاده از کلید خصوصی امکان پذیر می باشد. برخلاف رمزنگاری کلید خصوصی، کلید های استفاده شده در رمزنگاری کلید عمومی چیزی بمراتب بیشتر از رشته های ساده می باشند. کلید در این نوع رمزنگاری دارای
یک ساختار خاص با هشت فیلد اطلاعاتی است که دو فیلد آن به منظور رمزنگاری با استفاده از کلید عمومی استفاده می گردد و شش فیلد دیگر به منظور رمزگشائی پیام با استفاده از کلید
خصوصی مورد استفاده قرار می گیرد. در سیستم رمزنگاری کلید عمومی با توجه به عدم ضرورت مبادله رمز مشترک، اولین مسئله در مدیریت کلید برطرف می گردد. معمولترین سیستم نامتقارن، سیستم رمزنگاری کلید عمومی بنام RSA میباشد(حروف اول پدیدآورندگان آن یعنی Rivest ، Shamir و Adlemen). میتوان از یک سیستم نامتقارن برای نشان دادن اینکه فرستنده پیام هما
ن شخصی است که ادعا میکند، استفاده کرد. این عمل اصطلاحا امضاء نام دارد. RSA شامل دو تبدیل است:
1- امضاء، برای اینکار متن اصلی با استفاده از کلید اختصاصی رمز میشود.
2- رمزگشایی، در این مرحله، عملیات مشابهای روی متن رمزشده صورت می گیرد ولی اینکار با
استفاده از کلید عمومی است.
برای تایید امضاء بررسی میکنیم که آیا این نتیجه با دیتای اولیه یکسان است؛ اگر اینگونه است، امضاء توسط کلید اختصاصی متناظر رمزشده است. به بیان سادهتر چنانچه متنی از شخصی برای دیگران منتشر شود، آن متن شامل متن اصلی و متن رمز شده متن اصلی توسط کلید اختصاصی همان شخص می باشد. حال اگر متن رمزشده توسط کلید عمومی آن شخص که شما از آن
مطلعید رمزگشایی شود، مطابقت متن حاصل و متن اصلی نشاندهنده صحت فرد فرستنده است، به این ترتیب امضای فرد تایید میشود. اساس سیستم RSA فرمول زیر است: X = Y^k (mod r)
که X متن کد شده، Y متن اصلی، k کلید اختصاصی و r حاصلضرب دو عدد اولیه بزرگ است که با دقت انتخاب شدهاند. این شکل محاسبات، روی پردازندههای بایتی بخصوص روی 8 بیتیها که در
کارتهای هوشمند استفاده میشود بسیار کند است. بنابراین، اگرچه RSA هم تصدیق هویت و
هم رمزنگاری را ممکن میسازد، درواقع برای تایید هویت منبع پیام است که از این الگوریتم در کارتهای هوشمند استفاده میشود و برای نشان دادن عدم تغییر پیام در طول ارسال و رمزنگاری کلیدهای آتی استفاده می گردد. سایر سیستمهای کلید نامتقارن شامل سیستمهای لگاریتم گسسته میباشند مانند Diffie-Hellman، ElGamal و سایر طرحهای چندجملهای و منحنیهای بیضوی.
بسیاری از این طرحها عملکردهای یک طرفهای دارند که اجازه تایید هویت را میدهند اما رمزنگاری ندارند. معموماً سیستمی امن محسوب میشود که هزینه شکستن آن بیشتر از ارزش دیتایی باشد که نگهداری میکند.
شکل زیر، فرآیند رمزنگاری مبتنی بر کلید عمومی بین دو کاربر را نشان می دهد:
انواع مدل رمزنگاری کلید عمومی
1 رمزنگاری کلید عمومی و امنیت
2 رمزنگاری کلید عمومی و تشخیص هویت
3 رمزنگاری کلید عمومی و غیرجعلی بودن اطلاعات
4 رمزنگاری کلید عمومی و گواهینامه دیجیتالی
ویژگی مدل رمزنگاری کلید عمومی
عدم استفاده از کلیدهای مشابه (در رمزنگاری ورمزگشایی)
هر کاربر دارای یک زوج کلید ( عمومی ، خصوصی) می باشد. از کلید عمومی ب
ه منظور رمزنگاری داده و از کلید خصوصی به منظور رمزگشائی داده استفاده می گردد.
این مدل رمزنگاری تقریبا” 500 مرتبه کندتر از رمزنگاری کلید خصوصی ( متقارن ) است .
از مدل رمزنگاری عمومی به منظور مبادله کلید خصوصی و امضای دیجیتال استفاده می شود.
فصل دوم
رمز نگاری کلید خصوصی ( Private Key )
رمزنگاری کلید خصوصی(Private Key )
منداولترین نوع رمزنگاری مبتنی بر کلید، رمزنگاری “کلید خصوصی” است. به این نوع رمزنگاری، متقارن ، سنتی ، رمز مشترک ، کلید رمز نیز گفته می شود. در این نوع رمزنگاری، فرستنده و گیرنده از کلید استفاده شده به منظور رمزنگاری اطلاعات آگاهی دارند. رمزنگاری کلیدخصوصی، گزینه ای مناسب به منظور مبادله اطلاعات بر روی اینترنت و یا ذخیره سازی اطلاعات حساس در یک بانک اطلاعاتی و یا یک فایل می باشد. از روش فوق، به منظورایمن سازی ارسال اطلاعات در شبکه های عمومی استفاده می گردد( از گذشته تا کنون ). ایده اولیه و اساسی در چنین
سیستم هائی، “اشتراک یک رمز” بوده و دو گروه شرکت کننده در مبادله اطلاعات، بر روی یک “کلید رمزمشترک ” ، با یکدیگر توافق می نمایند. بدین ترتیب امکان رمزنگاری و رمزگشائی پیام ها برای هر یک از آنان با توجه به آگاهی از “کلید رمز ” ، فراهم می گردد.
رمزنگاری متقارن(کلید خصوصی) چندین نقطه ضعف دارد. مبادله کلیدهای رمز در شبکه های بزرگ امری دشوار و مشکل است. علاوه بر این، اشتراک کلیدهای رمز، مستلزم این واقعیت است که فرستندگان و گیرندگان می بایست معتبر بوده و قبل از برقراری ارتباط، آشنائی لازم را نسبت به یکدیگر داشته باشند( با تمام افرادیکه قصد ارتباط ایمن با آنان وجود دارد ). همچنین، این نوع
سیستم های رمزنگاری، نیازمند استفاده از یک کانال ایمن به منظور توزیع کلیدهای ” رمز” می باشند. الگوریتم متقارن از یک کلید برای رمزنگاری و رمزگشایی استفاده میکند. بیشترین شکل استفاده از رمزنگاری که در کارتهای هوشمند و البته در بیشتر سیستمهای امنیت اطلاعات وجود دارد Data Encryption Algorithm یا DEA است که بیشتر بعنوان DES شناخته میشود. DES
محصول دولت ایالات متحده است که امروزه بطور وسیعی بعنوان یک استاندارد بینالمللی شناخته میشود. بلوکهای 64بیتی دیتا توسط یک کلید، که معمولا 56بیت طول دارد، رمزنگاری و رمزگشایی میشوند. DES از نظر محاسباتی ساده است و براحتی میتواند توسط پردازندههای کند (بخصوص آنهایی که در کارتهای هوشمند وجود دارند) بکار گرفته شوند. این روش بستگی به مخفیبودن کلید دارد. بنابراین استفاده از این روش در دو وضعیت زیر مناسب است:
1- هنگامی که کلیدها میتوانند با یک روش قابل اعتماد و امن توزیع و ذخیره شوند.
2- زمانی که کلید بین دو سیستم مبادله میشود، قبلا هویت همدیگر را تایید کرده باشند.
عمر کلیدها بیشتر از مدت تراکنش آنها طول نمیکشد. رمزنگاری DES عموما برای حفاظت دیتا از شنود در طول انتقال استفاده میشود. کلیدهای DES 40بیتی امروزه در عرض چندین ساعت توسط کامپیوترهای معمولی شکسته میشوند و بنابراین نباید برای محافظت از اطلاعات مهم و جهت اعتبار طولانی مدت از آنها استفاده شود. کلید 56بیتی عموما توسط سختافزار یا شبکههای بخصوصی شکسته میشوند. رمزنگاری DESسهتایی عبارتست از کد کردن دیتای اصلی با
استفاده از الگوریتم DES که در سه مرتبه انجام میگیرد(دو مرتبه با استفاده از یک کلید به سمت جلو (رمزنگاری) و یک مرتبه به سمت عقب (رمزگشایی) با کلید دیگر). در زمینه رمزنگاری متقارن الگوریتمهای استاندارد مختلفی وجود دارد. الگوریتمهایی مانند Blowfish و IDEA در موارد مختلف مورد استفاده قرار گرفتهاند اما هیچکدام پیادهسازی سختافزاری نشدند. بنابراین بعنوان رقیبی برای DES جهت استفاده در کاربردهای میکروکنترلی مطرح نبودهاند. استاندارد رمزنگاری پیشرفته
دولت ایالات متحده امریکا (AES) الگوریتم Rijndael را برای جایگزینی DES بعنوان الگوریتم رمزنگاری اولیه انتخاب کرده است. همچنین الگوریتم Twofish مشخصا برای پیادهسازی در پردازندههای توانـپایین مثلا در کارتهای هوشمند طراحی شد. در 1998 وزارت دفاع امریکا تصمیم گرفت که الگوریتمها Skipjack و مبادله کلید را که در کارتهای Fortezza استفاده شده بود، از محرمانگی خارج سازد. یکی از دلایل این امر تشویق برای پیادهسازی بیشتر کارتهای هوشمند برپایه این الگوریتمها بود. برای رمزنگاری جریانی (streaming encryption) (که شامل رمزنگاری دیتا در حین ارسال می باشد، یعنی بجای اینکه دیتای کد شده و در یک فایل مجزا قرار گیرد، در هنگام ارسال رمزنگاری
صورت می گیرد.) الگوریتم DES معمولا از کلیدهای 64 بیتی برای رمزنگاری و رمزگشایی استفاده میکند. این الگوریتم، متن اولیه را به بلوکهای 64 بیتی میشکند و آنها را یکییکی رمز میکند. الگوریتم پیشرفتهتر 3DES است که در آن الگوریتم DES سه بار اعمال میشود. نسخه دیگری از این الگوریتم (پایدارتر از قبلی ها) از کلیدهای 56بیتی و کلیدهای 168بیتی استفاده میکند و سه بار عملیات رمزنگاری را انجام میدهد.
ویژگی مدل رمزنگاری کلید خصوصی
رمزنگاری و رمزگشائی داده با استفاده از کلید یکسانی انجام می شود .
تمامی کاربرانی که در یک گروه عضویت داشته و قصد اشتراک داده را بین خود دارند ، می بایست دارای کلید یکسانی باشند .
در صورتیکه یک کلید د چار مشکل گردد ( لورفتن ) ، تمامی کلید ها می بایست تعویض و با کلیدی جدید جایگزین گردند .
مهمترین مسئله در ارتباط با این مدل رمزنگاری، عدم وجود امنیت لازم به منظور توزیع کلید است.
موارد کاربرد رمزنگاری
موارد متعددی از اطلاعات حساس که نباید در دسترس دیگران قرار گیرد، وجود دارند. اینگونه اطلاعات جهت حفاظت باید رمزنگاری گردند. این اطلاعات شامل:
اطلاعات کارت اعتباری
شماره های عضویت در انجمن ها
اطلاعات خصوصی
جزئیات اطلاعات شخصی
اطلاعات حساس در یک سازمان
اطلاعات مربوط به حساب های بانکی
رمزنگاری
رمزنگاری دانشی است که به بررسی و شناختِ اصول و روشهای انتقال یا ذخیره اطلاعات به صورت امن (حتی اگر مسیر انتقال اطلاعات و کانالهای ارتباطی یا محل ذخیره اطلاعات ناامن باشند) میپردازد.
رمزنگاری دانش تغییر دادن متن پیام یا اطلاعات به کمک کلید رمز و با استفاده از یک الگوریتم رمز است، به صورتی که تنها شخصی که از کلید و الگوریتم مطلع است قادر به استخراج اطلاعات اصلی از اطلاعات رمز شده باشد و شخصی که از یکی یا هر دوی آنها اطلاع ندارد، نتواند به اطلاعات دسترسی پیدا کند. دانش رمزنگاری بر پایه مقدمات بسیاری از قبیل تئوری اطلاعات،
نظریه اعداد و آمار بنا شده است و امروزه به طور خاص در علم مخابرات مورد بررسی و استفاده قرار میگیرد. معادل رمزنگاری در زبان انگلیسی کلمه Cryptography است، که برگرفته از لغات یونانی kryptos به مفهوم ” محرمانه ” و graphien به معنای ” نوشتن ” است.
رمزنگاری، پنهاننگاری، کدگذاری
در رمزنگاری، وجود اطلاعات یا ارسال شدن پیام به هیچ وجه مخفی نمیباشد، بلکه ذخیره اطلاعات یا ارسال پیام مشخص است، اما تنها افراد مورد نظر میتوانند اطلاعات اصلی را بازیابی کنند. بالعکس در پنهاننگاری، اصل وجود اطلاعات یا ارسال پیام محرمانه، مخفی نگاه داشته
میشود و غیر از طرف ارسالکننده و طرف دریافتکننده کسی از ارسال پیام آگاه نمیشود.
در رمزنگاری محتویات یک متن به صورت حرف به حرف و در بعضی موارد بیت به بیت تغییر داده میشود و هدف تغییر محتوای متن است نه تغییر ساختار زبانشناختی آن. در مقابل کدگذاری تبدیلی است که کلمهای را با یک کلمه یا نماد دیگر جایگزین میکند و ساختار زبانشناختی متن را تغییر میدهد.
تعاریف و اصطلاحات
عناصر مهمی که در رمزنگاری مورد استفاده قرار میگیرند به شرح زیر میباشد:
• متن آشکار
پیام و اطلاعات را در حالت اصلی و قبل از تبدیل شدن به حالت رمز، متن آشکار یا اختصارا پیام مینامند. در این حالت اطلاعات قابل فهم توسط انسان است.
• متن رمز
به پیام و اطلاعات بعد از درآمدن به حالت رمز، گفته میشود. اطلاعات رمز شده توسط انسان قابل فهم نیست.
• رمزگذاری (رمز کردن)
عملیاتی است که با استفاده از کلید رمز، پیام را به رمز تبدیل میکند.
• رمزگشایی (باز کردن رمز)
عملیاتی است که با استفاده از کلید رمز، پیام رمز شده را به پیام اصلی باز میگرداند. از نظر ریاضی، این الگوریتم عکس الگوریتم رمز کردن است.
• کلید رمز
اطلاعاتی معمولاً عددی است که به عنوان پارامتر ورودی به الگوریتم رمز داده میشود و عملیات رمزگذاری و رمزگشایی با استفاده از آن انجام میگیرد. انواع مختلفی از کلیدهای رمز در رمزنگاری تعریف و استفاده میشود.
رمزنگاری دانش گستردهای است که کاربردهای متنوعی دارد. در این حوزه وسیع، تعاریف زیر از اهمیت ویژهای برخوردار هستند:
سرویس رمزنگاری
به طور کلی، سرویس رمزنگاری، به قابلیت و امکانی اطلاق میشود که بر اساس فنون رمزنگاری حاصل میگردد. قبل از ورود رایانهها به حوزه رمزنگاری، تقریباً کاربرد رمزنگاری محدود به رمز کردن پیام و پنهان کردن مفاد آن میشده است. اما در رمزنگاری پیشرفته سرویسهای مختلفی از جمله موارد زیر ارائه گردیده است:
• محرمانگی یا امنیت محتوا[1]
ارسال یا ذخیره اطلاعات به نحوی که تنها افراد مجاز بتوانند از محتوای آن مطلع شوند، که همان سرویس اصلی و اولیه پنهان کردن مفاد پیام است.
• سلامت محتوا[2]
به معنای ایجاد اطمینان از صحت اطلاعات و عدم تغییر محتوای اولیه آن در حین ارسال است. تغییر محتوای اولیه اطلاعات ممکن است به صورت اتفاقی (در اثر مشکلات مسیر ارسال) و یا به صورت عمدی باشد.
• احراز هویت یا اصالت محتوا[3]
به معنای تشخیص و ایجاد اطمینان از هویت ارسالکننده اطلاعات و عدم امکان جعل هویت افراد میباشد.
• عدم انکار[4]
به این معنی است که ارسالکننده اطلاعات نتواند در آینده ارسال آن را انکار یا مفاد آن را تکذیب نماید.
چهار مورد بالا، سرویسهای اصلی رمزنگاری تلقی میشوند و دیگر اهداف و سرویسهای رمزنگاری، با ترکیب چهار مورد بالا قابل حصول میباشند.
این سرویسها مفاهیم جامعی هستند و میتوانند برای کاربردهای مختلف پیادهسازی و استفاده شوند. به عنوان مثال سرویس اصالت محتوا هم در معاملات تجاری اهمیت دارد و هم در مسائل نظامی و سیاسی مورد استفاده قرار میگیرد. برای ارائه کردن هر یک از سرویسهای رمزنگاری، بسته به نوع کاربرد، از پروتکلهای مختلف رمزنگاری استفاده میشود.
پروتکل رمزنگاری
ترکیب کردن الگوریتمهای رمزنگاری و استفاده از آنها به منظور ارائه یک سرویس رمزنگاری خاص در یک کاربرد خاص را فراهم میسازد.
معمولاً یک پروتکل رمزنگاری مشخص میکند که
• اطلاعات موجود در چه قالبی باید قرار گیرند
• چه روشی برای تبدیل اطلاعات به عناصر ریاضی باید اجرا شود
• کدامیک از الگوریتمهای رمزنگاری و با کدام پارامترها باید مورد استفاده قرار گیرند
• روابط ریاضی چگونه به اطلاعات عددی اعمال شوند
• چه اطلاعاتی باید بین طرف ارسالکننده و دریافتکننده رد و بدل شود
• چه مکانیسم ارتباطی برای انتقال اطلاعات مورد نیاز است
به عنوان مثال میتوان به پروتکل تبادل کلید دیفی-هلمن[5] برای ایجاد و تبادل کلید رمز مشترک بین دو طرف اشاره نمود.
الگوریتم رمزنگاری
الگوریتم رمزنگاری، به هر الگوریتم یا تابع ریاضی گفته میشود که به علت دارا بودن خواص مورد نیاز در رمزنگاری، در پروتکلهای رمزنگاری مورد استفاده قرار گیرد. اصطلاح الگوریتم رمزنگاری یک مفهوم جامع است و لازم نیست هر الگوریتم از این دسته، به طور مستقیم برای رمزگذاری اطلاعات مورد استفاده قرار گیرد، بلکه صرفاً وجود کاربرد مربوط به رمزنگاری مد نظر است.
در گذشته سازمانها و شرکتهایی که نیاز به رمزگذاری یا سرویسهای دیگر رمزنگاری داشتند، الگوریتم رمزنگاری منحصربهفردی را طراحی مینمودند. به مرور زمان مشخص گردید که گاهی ضعفهای امنیتی بزرگی در این الگوریتمها وجود دارد که موجب سهولت شکسته شدن رمز میشود. به همین دلیل امروزه رمزنگاری مبتنی بر پنهان نگاه داشتن الگوریتم رمزنگاری منسوخ شده است و در روشهای جدید رمزنگاری، فرض بر این است که اطلاعات کامل الگوریتم رمزنگاری منتشر شده است و آنچه پنهان است فقط کلید رمز است.
بنا بر این تمام امنیت حاصل شده از الگوریتمها و پروتکلهای رمزنگاری استاندارد، متکی به امنیت و پنهان ماندن کلید رمز است و جزئیات کامل این الگوریتمها و پروتکلها برای عموم منتشر میگردد.
بر مبنای تعریف فوق، توابع و الگوریتمهای مورد استفاده در رمزنگاری به دستههای کلی زیر تقسیم میشوند:
• توابع بدون کلید
o توابع درهمساز[6]
o تبدیلهای یکطرفه[7]
• توابع مبتنی بر کلید
o الگوریتمهای کلید متقارن
الگوریتمهای رمز بلوکی
الگوریتمهای رمز دنبالهای
توابع تصدیق پیام[8]
o الگوریتمهای کلید نامتقارن
الگوریتمهای مبتنی بر تجزیه اعداد صحیح
الگوریتمهای مبتنی بر لگاریتم گسسته
الگوریتمهای مبتنی بر منحنیهای بیضوی
o الگوریتمهای امضای رقومی[9]
کلمات کلیدی :
ارسالکننده : علی در : 95/5/27 4:2 صبح
مقاله اعداد طبیعی تحت فایل ورد (word) دارای 12 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله اعداد طبیعی تحت فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله اعداد طبیعی تحت فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله اعداد طبیعی تحت فایل ورد (word) :
تاریخچه پیدایش عدد و شمارش
مقدمه
یکی از کهنترین و در ضمن اساسیترین مفهومها در ریاضیات، مفهوم عدد مثبت و درست ، یعنی مفهوم عدد طبیعی است و تا زمانی که انسان وجود دارد، از اهمیت این مفهوم چیزی کم نمیشود. مفهوم عدد هم ، همچون همه مفهومهای دیگر ریاضیات ، در جریان برخورد انسان با طبیعت و در جریان کار و فعالیت انسان برای زندگی اقوام گرفته است.
از زمانهای کهن تا سده نوزدهم میلادی ، بسیاری از نویسندگان ، اختراع عدد را به یک نابغه و فیلسوف بزرگ یا در جایی به جز قلمرو انسان نسبت میدادند. این جمله کرونیکر ، دانشمند بزرگ جبر مشهور است که: به جز عددهای طبیعی که ساخته ذهن بشر نیست، بقیه عددها را انسان آفریده است. برخلاف نظر کرونیکر عددهای طبیعی هم ، نتیجهای از کار عملی و ذهنی انسان است.
منشا پیدایش عدد
نوشتههای قدیمی ریاضی ، کم و بیش تا سده هیجدهم ، اختراع عدد را به عقل یک فیلسوف قدیمی یا فیثاغورس حکیم ، نابغه یونان باستان و غیره نسبت میدادند. از جمله ماگنیتسکی نویسنده نخستین کتابهای درسی در روسیه ، در کتاب خود به نام حساب از فیثاغورس به عنوان مخترع و پایه گذار این دانش نام میبرد . در افسانههای زیبای یونانی باستان ، اختراع عدد درست به پرومته نسبت داده شده است.
مدرکهای پیدایش شمارش و عدد
به این ترتیب دانش ناچار است برای نتیجه گیری ، از مدرکهای غیر مستقیم استفاده کنند. پیش از همه باید از نژاد شناسی نام برد. زیرا با بررسی فرهنگهای ملتهایی که در دوران پیش از تاریخ به سر میبرند، میتوان درباره دورههای تکامل ملتهای دیگر هم داوری کرد. سرچشمه دیگر پژوهش ، زبان است که نه تنها وسیله بستگی انسانها به دیگر است، بلکه بازماندهای از فعالیتهای معنوی قدمهای کهن هم باشد. در زبان و در ویژگیهای دستوری آن ، آگاهیهای گرانبهایی نگهداری شده است که تا اندازهای ، به روش شمردن مردم آن زمان ، و این که چگونه به شمارش امروزی رسیدهایم، راهنمایی میکند.
با اینهمه ، آگاهیهایی که بوسیله جهانگردان در جریان سدههای 18و 19 جمعآوری شده است، اهمیت زیادی درباره تاریخ دانش دارد و زمینه اصلی کار را برای ترسیم طرح تاریخی وپیدایش مفهوم عدد درست در اختیار ما میگذارد. روشن شده است که بسیاری از قبیلهها ، میتوانستند حساب کنند بدون این که نامهای ویژه ای برای عددها داشته باشند. بنابر آگاهیهایی که بوسیله ایاسماپار کاشف معروف قطب (1790-1855) به ما رسیده است، در آن زمان ، اسکیموها ، اگر بیش از سه فرزند داشتند، نمیتوانستند آنها را بشمارند. با وجود این ، اگر یکی از فرزندانشان غایب بود، متوجه میشدند. یعنی بدون این که برای هر کدام از آنها ، نشان ویژه جداگانهای داشته باشند، میتوانستند حساب آنها را نگه دارند.
در این مرحله از تکامل ، عدد به خودی خود و به عنوان یک مفهوم مستقل درک نمیشود، بلکه همراه با سایر ویژگیها است و به کیفیت چیزهایی مربوط میشود که مجموعه را تشکیل دادهاند. طبیعی است، شمردن چیزها و مقایسه تعداد عضوهای مجموعههای مختلف ، کار دشواری است. آگاهیهای پراکندهای که در نوشتههای مولفان تمدنهای نخستین وجود دارد، این ادعا را ثابت میکند که عمل شمارش برای قومهای اولیه ، مساله بغرنجی بوده است که هر وقت به آن میپرداختند، برایشان بیاندازه خسته کننده و ملالآور بود.
نمونههای جالبی از پیدایش عدد در طول تاریخ
ک.شتای نن جهانگرد و نژاد شناس ، نمونه جالبی در این باره نقل میکند. او حدود سالهای هشتاد سده نوزدهم ، در عمق جنگلهای آمازون ، به قبیله باکاایر برخورد که از نظر تکامل ، در سطح پایینی بودند. او بارها از بومیان خواسته بود ده دانه بشمارند. آنها به کندی ، ولی درست ، تا شش دانه را میشمردند ولی برای شمردن دانههای هفتم و هشتم با ناراحتی متوقف میشدند، نشاط خود را از دست میدادند، هاج و واج به دور و بر خود نگاه میکردند، از دردسری که گرفتارشان کرده بود، غرغر میکردند سرانجام هم یا از پاسخ طفره میرفتند و یا پا به فرار میگذاشتند.میکلوخو- ماکلای ، درباره عدد شماری بومیان گینه نو مینویسد: بومیان روش جالبی برای شمردن دارند. آنها انگشتان خود را یکی پس از دیگری میبندند و صدای معینی را تکرار میکنند وقتی به پنج میرسند، میگویند دست. بعد ، آغاز به بستن انگشتان دست دیگر خود میکنند; تا به دو دست برسند; و برای 15 یک پا و برای 20 دوپا. اگر لازم باشد باز هم بعد از آن را بشمارند، از انگشتان دست و پای دیگری استفاده میکنند. میبینیم، مهارت در شمردن مربوط به وجود نام ویژهای برای عددها یا وجود نمادهایی برای رقمها نیست.
شکل گرفتن عددها را باید از مرحلههای بالای تکامل شمار دانست. مدتها پیش از آن که نامهای ویژهای برای عددها پیدا شود، برای بیان تعداد چیزها، نام هایی وجود داشت. معلوم شده است نزد برخی از قبیلههای آفریقایی ، برای هر یک از حالتهای 3 گاو ، 3 درخت ، 3 جنگ و غیره نام ویژه ای دارند. یا برخی از قبیله های غرب کانادا که نامی برای عدد 3 ندارند، برای 3 چیز از نامهای استفاده می کنند. تخه ، سه چیز ،تخانه ، سه برگ. بومیان فلوریدا برای 10 تخم مرغ میگویند نانگوآ و برای 10 سبد نا-بانارا. ولی بطور جداگانه برای عدد 10 (که به چیز مقید نباشد) از واژه نا استفاده نمی کنند و برای عدد 10 هیچ واژه ای ندارند.
نویسنده ضد دوریگلند در این باره می گوید: مفهوم های عدد و شکل، از جایی جز جهان واقعی ، گرفته نشده است. ده انگشت که انسان شمردن، یعنی نخستین عمل حساب را روی آنها یاد گرفت، همه چیز هست جز محصولی که زاییده اندیشه خالص باشد. برای شمردن، نه تنها باید چیزهایی داشته باشیم که آن را بشماریم. بلکه باید این استعداد را هم داشته باشیم که ضمن بررسی این چیزها ، هر ویژگی دیگری جز شمار را از آن جدا کنیم و این استعداد هم در نتیجه تکامل تاریخی طولانی که متکی بر تجربه باشد بدست میآید.
عدد
یک عدد یک ماهیت مجرد است که برای توصیف کمیت استفاده می شود. انواع مختلفی از اعداد وجود دارد. مشهورترین اعداد، اعداد طبیعی {; ،3 ،2 ،1} هستند که برای شمارش بکار رفته و با N، و اگر عدد صفر را نیز در بر داشته باشد اعداد حسابی {; ،3 ،2 ،1 ،0} و با I مشخص می شوند. اگر تمام اعداد منفی را شامل شود، اعداد صحیح Z بدست می آید. نسبت اعداد صحیح اعداد گویا یا کسر نام دارند؛ دسته کامل تمام اعداد گویا با Q نشان داده می شود. اگر تمام عبارتهایی که اعشار آنها غیر تکراری و نامحدود است را نیز شامل کنیم، اعداد حقیقی R بدست می آیند. اعداد حقیقی که گویا نیستند اعداد گنگ نامیده می شوند. اعداد حقیقی بنوبه خود به اعداد مختلط C تعمیم می یابند تا بتوان معادلات جبری را حل نمود. علامتهای فوق اغلب با حروف “ضخیم تاکید” نوشته می شوند، بنابراین
:
اعداد مختلط بنوبه خود به quaternion تعمیم می یابند، ولی ضرب quaternion ها خاصیت جابجایی ندارد. Octonion ها از تعمیم quaternion ها بدست می آیند، ولی این بار خاصیت شرکت پذیری را از دست میرود. در حقیقت، تنها شرکت پذیران ابعاد محدود جبر تقسیم اعداد حقیقی، مختلط و quaternion هستند. اعداد باید از رقوم که علامتهایی برای نمایش اعداد هستند، متمایز شوند. علامت گذاری اعداد بصورت سریهایی از ارقام در سیستمهای رقومی بحث شده است. مردم دوست دارند تا اعداد را بجای اسامی یکتا به اشیاء بدهند. طرحهای رقومی متنوعی برای اینکار وجود دارند.
کلمات کلیدی :
ارسالکننده : علی در : 95/5/27 4:1 صبح
مقاله در مورد مقاوم سازی مدارس بدون استحکام تحت فایل ورد (word) دارای 17 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله در مورد مقاوم سازی مدارس بدون استحکام تحت فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد مقاوم سازی مدارس بدون استحکام تحت فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله در مورد مقاوم سازی مدارس بدون استحکام تحت فایل ورد (word) :
مقاوم سازی مدارس بدون استحکام
مقدمه:
لایحه مقاوم سازی مدارس بدون استحکام
بسمه تعالی
با صلوات بر محمد وآل محمد جناب آقای دکتر حدادعادل رییس محترم مجلس شورای اسلامی
لایحه ” اصلاح ماده (1) قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران برای مقاوم سازی مدارس بدون استحکام – مصوب 1385 –” که بنا به پیشنهاد وزارت آموزش و پرورش در جلسه مورخ 1/11/1385 هیئت وزیران با قید دو فوریت به تصویب رسیده
است ، برای طی تشریفات قانونی به پیوست تقدیم می گردد.محمود احمدی نژادرییس جمهور مقدمه توجیهی :با توجه به تکلیف قانونی ماده واحده قانون اصلاح ماده (1) قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران برای مقاوم سازی مدارس بدون استحکام – مصوب 1385- مبنی بر نوسازی و مقاوم سازی مدارس بدون استحکام و با عنایت به
محدودیت زمانی موجود و به منظور تسریع در فرآیند بررسی و تایید استانداردها و ضوابط فنی حاکم بر اجرای طرح های عمرانی ،لایحه زیر برای طی تشریفات قانونی تقدیم می شود :لایحه اصلاح ماده واحده قانون اصلاح ماده (1) قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران برای مقاوم سازی مد ارس بدون استحکام – مصوب1385- ماده واحده – متن زیر به عنوان تبصره های (2) و (3) جایگزین تبصره های (2و3) ماده واحده قانون اصلاح ماده (1) قانون برنامه چهارم توسعه برای مقاوم سازی مدارس بدون استحکام – مصوب 1385- می
گردد : ” تبصره 2- مسئولیت کامل رعایت مقررات ملی ساختمان و کلیه استانداردها و ضوابط فنی حاکم بر اجرای ساختمان ( به ویژه آیین نامه 2800 و اصلاحیه های بعدی آن ) در کیفیت بخشی و استحکام پروژه های موضوع این قانون بر عهده وزارت آموزش و پرورش ( سازمان نوسازی ، توسعه و تجهیز مدارس کشور ) می باشد . سازمان مذکور موظف است کلیه نقشه های ساختمانی مربوط به مراحل مختلف ساخت وساز ( اعم از طراحی ، محاسبات ، نظارت و اجرا) را ممهور به مهر وامضای مدیر کل سازمان نوسازی ، توسعه و تجهیز مدارس استان محل احداث بنا به عنوان گواهی صحت انجام امور مذکور و رعایت اصول ایمنی و مقاوم سازی مدارس نگهداری نماید تا در صورت لزوم به مراجع مربوط ارایه شود . تبصره 3- در صورتی که هزینه های مقاوم سازی کلاسهای موضوع ماده واحده بیش از سی درصد (30%) هزینه احداث آنها باشد ، سازمان نوسازی ، توسعه و تجهیز مدارس کشور مجازاست نسبت به تخریب و نوسازی آنها اقدام نماید .
الیاف کربن موادی که برای افزایش مقاوم سازی ساختمانها و دیگر سطوح :
پژوهشگران یک شرکت داخلی از دستیابی به فنآوری تولید الیاف کربن برای نخستین بار در
خاورمیانه خبر دادند. مهندس مازیار زند، مدیر پژوهش و مهندسی شرکت گسترش الیاف پیشرفته وابسته به شرکت گسترش مواد پیشرفته در گفتوگو با خبرنگار «پژوهشی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) اظهار کرد: الیاف کربن موادی هستند که برای افزایش مقاوم سازی ساختمانها و دیگر سطوح مورد استفاده قرار میگیرند و با هزینههای زیادی از کشورهای دیگر وارد میشوند اما با تلاش پژوهشگران ایرانی موفق به تولید آن در داخل کشور شدیم. وی افزود: این مواد با وجود وزن کم، استحکام زیادی حدود سه تا بیست برابر استحکام فولاد دارند و نسبت به کارایی بالایی
که دارند با هزینه مناسبی تولید میشوند. زند در بیان کاربرد الیاف کربن گفت: الیاف کربن در ساخت قطعات بدنه هواپیما، موشک، راکت تنیس و تور ماهیگیری، مقاوم سازی ساختمانها و ساخت مخازن CNG نوع سوم به کار میروند. برای مقاوم سازی ساختمان الیاف کربن را در قسمت پی ساختمان یا ستونهای اصلی به صورت کاغذ دیواری به دور ستون پیچانده و یا روی بادبندها میزنند تا ساختمان در برابر زلزله مقاومت بیشتری داشته باشد. مهندس زند ادامه داد: روی بدنه آلومینیومی مخازن CNG نوع سوم را با الیاف کربن پوشانده و مقاوم میکنند که این الیاف وزن
کمتری نسبت به مخازن فولادی دارد به طوری که مخازن سواری وزنی معادل 130 کیلوگرم اما مخازن نوع دوم 30 تا 40 کیلوگرم وزن دارند. وی در گفتوگو با ایسنا خاطر نشان کرد: مواد اولیه الیاف پن از نوع پلی آکریلونیتریل هستند که در کشور وجود دارد و ایران قابلیت تولید 120 تن الیاف کربن را در سال دارد و تکنولوژی تولید این الیاف وارد و در کشور بومی شده است. این پژوهشگر در پایان با اشاره به این که یکی از هتلهای بزرگ تهران به عنوان اولین ساختمان در کشور با استفاده ازالیاف کربن وارداتی به مقاوم سازی پایههای ساختمان اقدام کرده است، بر اهمیت و کارایی
بالای این الیاف در مقاومسازی ساختمانهای کشور تاکید و تصریح کرد: تولید انبوه الیاف کربن در این شرکت با همکاری بنیاد مسکن و سازمان گسترش صنایع طی یک تا یک و نیم سال آینده آغاز میشود
با توجه به مسائل مطرح شده بالا هم اکنون ایران نیز در جهت مقاوم سازی ساختمان گامهایی برداشته است که برنامه ها و روشهای و; را در زیر ذکر می نمائیم.
پروژه های تحقیقاتی
پروژه های تحقیقاتی بر دو دسته اند:
1- پروژه های طرح مطالعات 2- پروژه های خدمات تحقیقات
1 – پروژه های طرح مطالعات:
مشتمل بر پروژه هایی است که منابع مالی آنها توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی و در قالب طرح مطالعات کاربردی کشور تامین می گردند.
این پروژه ها خود بر دو دسته اند:
الف – پروژه های جاری
2 – پروژه های خدمات تحقیقات:
مشتمل بر کلیه پروژه های تحقیقاتی است که بنا به درخواست افراد حقیقی و حقوقی و با حمایت مالی کامل آنان انجام شده و نتایج حاصل عمدتاً در راستای رفع نیازهای علمی آنان قابل استفاده خواهند بود. البته این امر به معنای نقض عمومیت پذیری نتایج این دسته از تحقیقات نیست. مهم ترین پروژه های خدمات تحقیقاتی که تاکنون به انجام رسیده و نتایج آنها قابلیت تعمیم در مقیاس ملی را دارا می باشند، پروژه های تحقیقاتی اجرا شده در باب صرفه جویی در مصرف انرژی در ساختمان و بنابر درخواست سازمان بهینه سازی مصرف سوخت کشور بوده اند.
این پروژه ها نیز بر دو دسته اند:
ج – پروژه های جاری
د – پروژه های خاتمه یافته
تعیین ارتفاع کف تا سقف در ساختمانهای مسکونی متعارف – بر اساس ارزیابی نمونه ها در فضاهای آزمایشگاهی کنترل شده
تدوین آئین نامه و راهنمای محافظت ساختمان ها در برابر آتش ( با در نظر گرفتن دستور العمل شماره 112 سازمان مدیریت و برنامه ریزی )
تأثیر جداکننده های پی از سازه در طرح لرزه ای ساختمانها و ساخت یک نمونه پیشنهادی
توسعه روش اجزاء محدود غیر خطی برای تحلیل و طراحی سازه های بتنی معمولی، مقاومت بالا و سبک
تعیین اندیس خرابی ستون های بتن آرمه در اثر خوردگی الکتروشیمیایی در معرض یون کلرید
ضوابط طراحی محلات مسکونی در تناسب با نیازهای جسمی و روانی کودکان و سالمندان
تجهیز آزمایشگاه دوام بتن در سواحل شمال کشور و ارزیابی عملکرد کوتاه مدت بتن در شرایط آزمایشگاهی و سواحل کشور
مرحله اول تجهیز آزمایشگاه آتش(پروژه نیست)
ساخت دستگاه سه محوری
اثر خوردگی بر مقاومت خمشی و برشی تیرهای بتن مسلح و ارائه روش های تقویت
محاسبه ضریب رفتار قابهای خمشی بتن مسلح در مناطق زلزله خیز با خطر نسبی کم و بسیار زیاد
تهیه الگوی ساختمانهای مسکونی روستایی و طراحی نمونه در پنج اقلیم کشور
قانونمندی مهاجرت زلزله های با بزرگی 5<M در پهنه ایران
توصیه هایی برای تعمیر سازه های بتنی در سواحل خلیج فارس
بررسی انواع اندودهای نمای خارجی متداول و تهیه پیش نویس استانداردهای مربوط
ضوابط و مقررات آکوستیکی در سالنهای سخنرانی
مقایسه تجربی و نظری رفتار فرم های مختلف مهاربندی های همگرا
مقایسه تجربی و نظری رفتار فرم های مختلف مهاربندی های همگرا
بررسی کارایی میانقاب مرکب برای تقویت لرزهای ساختمان
تهیه آیین نامه طرح اختلاط ملی بتن
ارائه رهنمودهای بهسازی و اصلاح قرآیند توسعه نواحی مسکونی شهرهای بزرگ در مقیاس طرحهای تفضیلی
بررسی تاثیرآهک بر مشخصات فیزیکی و مقاومتی خاکهای اصلاح شده
جلوگیری از خوردگی و ایجاد Scaling در شبکههای آبرسانی شهرها
جلوگیری از خوردگی و ایجاد Scaling در شبکههای آبرسانی شهرها
بررسی روشهای اندازه گیری یون کلرید در بتن های سخت شده و انتخاب روش بهینه و تهیه دستور العمل آن
مطالعات زمین شناسی ساختگاهی با استفاده از روش ژئوسایزمیک و ژئوالکتریک در 50 ایستگاه شتابنگاری استانهای تهران، سمنان ، مازنداران ، گلستان و قزوین
بررسی روش ساخت دیوارهای داخلی، خارجی ساختمانها و نحوه نما
سازی در ساختمانهای متداول کشور
بررسی ضعف عملکرد سقفهای طاق ضربی و اصلاح دستورالعمل های اجرایی برای ساختمانهای موجود در مناظق زلزله خیز
طراحی واجرای ارایه های خاص شتابنگاری
تأثیر درصد اندازه دانههای غیرمتعارف بر مقاومت برشی خاکهای درشتدانه با تکیه بر آبرفت تهران
راهنمای طراحی معماری پروژه های انبوه سازی برای بهینه سازی هزینه ساخت
طراحی و اجرای نمونه ای از مسکن موقت سریع الاحداث
فاز 1: طراحی نمونه ای از مسکن موقت سریع الاحداث
فاز 2:بررسی راههای تسهیل و اجرای نمونه ای از مسکن موقت سریع الاحداث جهت ارائه دستور العملهای کاربردی آن
معیار های طراحی مسکن اقشار کم درآمد شهری
معرفی اصول ساخت آزاد مجموعه های مسکونی به منظور کاربرد در پروژه های انبوه سازی
ضوابط طراحی معماری خانه های مناسب سالمندان
تعیین ضوابط و مشخصات دسترسی های عمودی طبقات در ساختمانهای مسکونی
اصلاح خواص و دوام گچ به وسیله مواد افزودنی
بررسی سیستم سرمایشی دیسکنت و امکان سنجی ساخت دیسک جاذب رطوبت در مرکز
تدوین پیش نویس دستو رالعمل و ضوابط طراحی ساختمانهای پیش ساخته بتنی مقاوم در برابر زمین لرزه (فاز اول)
بررسی تولید آجرسبک با استفاده از افزودنی گرد ذغالسنگ
تهیه گزارش و ایجاد بانک اطلاعاتی سالیانه زمین لرزه های روی داده در ایران ( 2001- 2002)
اصول ورهنمودهای طراحی و تجهیز فضای باز مجموعه های مسکونی به منظور پدافند غیر عامل
بررسی مواد و مصالح و بهینه سازی سطوح پایه سیمانی مقاوم در برابر سایش برای کفهای بتنی
تعیین مواد و نسبتهای طرح اختلاط به منظور دستیابی به حداقل نفوذپذیری
طرح هادی بانک اطلاعات ژئوتکنیک کشور
کیفیت مصالح ساختمانی استان کردستان فاز اول
مطالعات آزمایشگاهی برای ارائه روشهای مصرف دوباره آواره های ساختمانی -مطالعه موردی ایستگاه ابعلی
مقاوم سازی ساختمانهای مسکونی آجری یک طبقه بدون کلاف بوسیله عنلصر جاذب انرژی
مقایسه طبقه بندی و ضریب خاکها در آیین نامه های UBC,IBCوECبااستاندارد 2800 ایران و آنالیز پاسخ زمین به زلزله های ایران
مطالعات ژئوتکنیک ساختگاه ایستگاههای شتابنگاری کشور
بررسی رفتارسیکلیک قابهای خمشی متشکل از تیرهای لانه زنبوری -حالات متنوع تیرهای منفرد و دوبل ، ستونهای با جان توپر و دربل تسمه دار و با اتصالات متقارب المحور (فاز اول از پروژه سه محوری)
بررسی آزمایشگاهی بهسازی ستونهای بتنی با استفاده از نوارهای FRP پیش تنیده
طبقه بندی نوع خاک در ایسنگاههای شتابنگاری بر اساس طیف پاسخ الاستیک و کاربرد شبکه عصبی
تدوین دستورالعمل حفاظت سطحی بتن در نواحی جنوبی کشور (حاشیه خلیج فارس)
بررسی تجربی عملکرد دیافراگم سقف مرکب (composite) در مدل های آزمایشگاهی سه بعدی فولادی شامل مهاربند با در نظر گرفتن متغیرها و جهت تیر ریزی
بررسی مقررات قطعات الحاقی ساختمان در آئین نامه های لرزه ای و ارزیابی موارد مربوطه در استاندارد 2800
مطالعه تحلیلی و تجربی کاربرد پانلهای برشی برای کنترل غیر فعال ساختمانهای فولادی متعارف
پردازش شتابنگاشتها ی شبکه شتابنگاری کشور در سال 82
ویژگیهای کارکردی در وپنجره ساختمانهای متعارف
تعیین مقیاس بزرگی ریشتر ML و MW در فلات ایران بااستفاده از شتابنگاشت ها
ارائه ضوابط پیشنهادی ،توصیه ها و تکمیل تجهیزات آزمایشهای آتش برای کاربرد های اسفنج پلی استایرن در ساختمان : تدوین استانداردهای عایق ،توصیه های لیمنی حریق و تکمیل تجهیزات آزمایش مقاومت در برابرآتش برای سیستم های سقف
راهکارهایی جهت استفاده از سیستم ساختمانی قاب سبک فلزی (LSF )
تهیه پیش نویس ویرایش سوم 2800 زلزله ایران
بررسی ملات های تعمیری خاص، سازگار با شرایط اقلیمی مهاجم
تعیین باربرف مبنا (وتهیه نقشه باربرف ) براساس آمار هواشناسی برای استاندارد 519
مدیریت تسهیلات – بخش اول (مدیریت و کنترل الکترونیکی اجزاء یک ساختمان)
تدوین آئین نامه ملی پایایی بتن در محیط خلیج فارس
بررسی امکان سنجی کاربرد لاستیک مستهلک شده در ساخت بتن
تعیین مواد و نسبتهای طرح اختلاط به منظور دستیابی به حداقل نفوذپذیری
بررسی مقاومت برشی و خمش اتصالات خشک تیر -ستون کناری قابهای بتن مسلح پیش ساخته
تهیه و تدوین ضوابط و راهنمای اتصالات خورجینی
بررسی مقاومت برشی و خمش اتصالات خشک تیر -ستون کناری قابهای بتن مسلح پیش ساخته
تدوین آیین نامه ساختمانهای بنایی آجری مسلح و غیر مسلح
تهیه راهنمای تصویری استفاده از بخش دوم آئین نامه بتن ایران {آبا)
بررسی کاربرد ژئوسنتیتیکها جهت کاهش خطر روانگرایی
تأثیر شرایط محیطی جنوب کشور بر روی دوام درازمدت بتن با سیمانها و پوزولانهای مختلف
ارائه دستور العمل ساخت نوعی تیغه گچی پیش ساخته مقاوم در برابر آتش
بررسی امکان سنجی کاربرد لاستیک مستهلک شده در ساخت بتن
ب – پروژه های طرح مطالعات – خاتمه یافته
تهیه پیش نویس دستورالعمل استاندارد روش اندازهگیری افت صوتی نمای ساختمان
دیوارهای جداکننده داخلی ساختمانهای متعارف
تهیه بانک اطلاعات شبکه شتابنگاری
تهیه بانک اطلاعات شبکه شتابنگاری
مطالعه زمینلرزه های متوسط ایران
پیش نویس راهنمای پایداری شیبهای سنگی
روشهای ساخت بلوک سبک سیمانی با استفاده از مواد در دسترس
به روز درآوردن و انتشار نقشه لرزه زمینساختی ایران
کاهش هزینه ساختمانهای مسکونی از طریق نحوه طراحی معماری آنها
ممیزی انرژی ساختمانهای موجود و ارائه راهکارهای بهبود کیفیت از بعد مصرف انرژی
صلبیت سازه های مستوی و فضایی با استفاده از روشهای گراف تئوریکی
ارائه دانش فنی تولید آجر سبک با استفاده از مواد پلیمری
ارائه رهنمود جهت استفاده بهینه از ضایعات ساختمانی
اثر حفاظت سطحی بتن در دوام سازه های بتنی در سواحل خلیج فارس
دیوارهای جداکننده خارجی ساختمانهای متعارف
تعیین تجربی رابطه زمان تناوب اصلی نوسان ساختمانها
بررسی ضوابط طراحی و مشخصات فنی اتصال خورجینی بر اساس تحقیقات انجام شده و ارائه دستور العمل
بررسی اثر جنس خاک بر بزرگنمایی زلزله با توجه به استاندارد 2800
پیشنهاد ضوابط طراحی مدولار برای ساختمان
بررسی عملکرد دیافراگمهای ارتوتروپ شامل بازشو در توزیع نیروی زلزله
مقیاس شدگی طیفی پارامترهای جنبش نیرومند زمین
تکنولوژی کاربردی بتن در صنعت ساخت سازه های بتن آرمه در حوزه خلیج فارس
مطالعه و بررسی پاره ای از مصالح تعمیراتی برای تعمیر سطحی بتن در شرایط محیطی خلیج فارس
تعیین یکصد محل جدید برای نصب دستگاههای شتابنگار
دستورالعمل روش استاندارد روش اندازه گیری نوفه در فضای باز
روش اندازه گیری طبقه بندی میزان صدابندی کوبه ای سقف در محل ساختمان
بررسی و انتخاب و ساخت قطعات نمونه و اتصال مناسب اجزاء سازه ای
اصول کاربرد هندسه در معماری گذشته ایران
مبانی طراحی فضاهای باز محلههای مسکونی متناسب با شرایط جسمی و روانی سالمندان
پنجره ساختمانهای مسکونی تهران
ایجاد امکان در برنامه CA2 برای تحلیل خزش و تغییرشکل های زمانبند
رفتار حریق مواد و مدلسازی آنها در ساختمان ها و رفتار حریق کفپوشهای پلیمری
اصول و ضوابط طراحی معماری براساس انطباق شبکههای مدولار در سیستمهای ساختمانی
کنترل و نگهداری شبکه شتابنگاری کشور
تعیین خواص مهندسی بتنهای سبک نیمهسازهای ساخته شده با پوکه طبیعی
استاندارد استخراج یون کلرید از بتن به منظور توقف خوردگی آرماتور
ارائه دستور العمل ساخت نوعی تیغه گچی پیش ساخته مقاوم در برابر آتش
استاندرد استخراج یون کلرید از بتن به منظور توقف خوردگی آرماتور
توصیه هایی برای پایائی بتن در سواحل جنوبی کشور
)
پهنه بندی و راهنمای طراحی اقلیمی در استان آذربایجان شرقی
راهنمای طراحی سایبانها و بازشوهای شفاف در پهنه بندیهای مختلف اقلیمی ایران
راهنمای ارزیابی فنی – اجرایی – اقتصادی سیستمهای ساختمانی جهت ساخت مسکن
پردازش شتابنگاشتها
پردازش شتابنگاشتها
طراحی و اجرای آرایههای خاص شتابنگاری (درونسازهای)
کنترل و نگهداری دستگاههای شبکه شتابنگاری
مطالعات زمین شناسی ساختگاهی با استفاده از روش ژئو سایزمیک در 20 ایستگاه شتابنگاری استان بوشهر
گسترش و همسان سازی بانکهای اطلاعاتی شبکه شتابنگاری و طراحی Home page جهت قراردادن اطلاعات بر روی شبکه
بررسی عملکرد دیافراگمهای ارتوتروپ شامل بازشو در توزیع نیروی زلزله
تدو ین نشریه طرح و محاسبه ساختمانهای صنعتی فولادی
بررسی تولید آجرسبک با استفاده از افزودنی سنگ آهک
نمونه سازی شبکههای مدولار در انبوه سازیها برای طراحی فضاهای واحد مسکونی
بررسی عملکرد دیافراگمهای ارتوتروپ شامل بازشو در توزیع نیروی زلزله
تدو ین نشریه طرح و محاسبه ساختمانهای صنعتی فولادی
راهکارهای نحوه ترمیم ساختمان های بتنی مسلح آسیب دیده از زلزله
رهنمودهای بهسازی طرحهای معماری مسکن انبوه در ایران
بررسی پوششهای آلی محافظ ساختارهای فلزی و چوبی در برابر حریق
بررسی اثر سمنتاسیون بر روی مشخصات تغییر شکل و مقاومتی خاکهای درشت دانه
تدوین ضوابط و راهنمای طراحی آکوستیکی فضاهای آموزشی
دستور العمل استاندارد روش اندازه گیری ضریب جذب صوتی در اتاق واخنش
تهیه و تدوین ضوابط و راهنمای اتصالات خورجینی
توصیه هایی برای پایائی بتن در سواحل جنوبی کشور
پهنه بندی خطر زمین لرزه پیرامون گسلها
عوامل شناخته شده و مؤثر در روشهای پیشبینی رویداد زمین لرزه
استخراج یون کلرید از بتن به منظور توقف خوردگی آرماتور
تدوین آیین نامه ساختمانهای بنایی آجری مسلح و غیر مسلح
تهیه راهنمای تصویری استفاده از بخش دوم آئین نامه بتن ایران {آبا)
برنامهریزی و نصب دستگاههای شتابنگار بصورت میدان آزاد
بررسی رفتار مصالح سنگریزه ای با آزمایشات سه محوری، برش مستقیم و شاخص بار نقطه ای
دستور العمل انتخاب شرایط محیط بیرون جهت استفاده در طراحی سیستمهای حرارتی و تهویه مطبوع برای شهرهایی که جمعیت آنها بیش از 50000 نفر باشد
تهیه بانک اطلاعاتی مرکز برای خدمات آزمایشگاهی
ویژگیهای کارکردی سقفهای ساختمانهای متعارف (عملکردی، رفتاری و ساختاری)
دستورالعمل کاهش هزینه ساخت ساختمانهای مسکونی از طریق پیش گیری از خطاها – جزئیات اجرایی غیر سازه ای
تدوین رهنمود های طراحی برای ساماندهی کالبدی شهر تهران، با توجه به عناصر شکل دهنده هویت کالبدی شهرها
بررسی مشخصههای تعیین کننده و تأثیرگذار بر کیفیت لولههای پلیمری مورد استفاده در تأسیسات کشور
تعیین ضریب رفتار R در اتصالات خورجینی
بازنگری علمی و فنی پروژه بررسی فنی اقتصادی انحاء گوناگون تیرهای لانه دار
طرح و تحلیل پلاستیک سازهها
بررسی روش مقیاس سازی رکوردهای زلزله
استفاده از میکروسیلیس در کاهش واکنش قلیایی بتن
بررسی آزمایشگاهی رفتار لرزهای دیوار کلاف بندی شده
تعیین روابط میرایی جنبش نیرومند زمین برای ایالتهای لرزه زمینساختی ایران
بررسی کاربرد مواد پلیمری در صنعت ساخت و سا ز ایران و ارائه راهکارها
طیف طراحی زمین لرزه برای ایران
خواص اثرآب انداختن و جمع شدگی خمیری بتنهای حاوی میکروسیلیس ایران
تهیه نقشه پهنه بندی خطر پذیری قناتهای موجود در گستره شهری تهران
مطالعات زمین شناسی ساختگاهی با استفاده از روش ژئوسایزمیک و ژئوالکتریک در 20 ایستگاه شتابنگاری استان بوشهر
بررسی اثر خشک شدن روی ترک خوردگی لایه های نفوذ نا پذیر و تأثیر آن بر نفوذ پذیری این لایه
مطالعه گود برداری متداول در تهران در مجاورت ساختمان همسایه
راهکارهای نحوه ترمیم ساختمان های بتنی مسلح آسیب دیده از زلزله
بررسی تولید آجرسبک با استفاده از افزودنی سنگ آهک
ج – پروژه های خدمات تحقیقات – جاری
مطالعات ژئوفیزیکی محل120 ایستگاه شتابنگاری کشور
انجام ممیزی انرژی بر روی ساختمانهای شاخص و متداول
بررسی روشهای مختلف طرح و اجرای صنعتی و نیمه صنعتی ساختمان
پیامهای آموزشی جهت آشنایی همگان با مصالح استاندارد
بررسی وضعیت ساختمانهای در حال طراحی و ساخت و ارائه راهکارها ی بهینه سازی از بعد مصرف انرژی
مطالعات ژئوتکنیکی ساختگاههای شبکه شتابنگاری کشور
ارزیابی تولید صنعتی ساختمان در ایران و روشهای انتخاب و انتقال تکنولوژی پیشرفته آن
رهنمودهای طراحی نما در معماری مسکونی – شناخت و کاربرد اصول و مفاهیم
بررسی حوادث حریق ناشی از زلزله در جهان و تهیه راهنمای حفاظت ساختمانها در برابر آتش با در نظر گرفتن خطرات و تخریبهای احتمالی ناشی از زلزله
ارزیابی پلهای بتنی راه آهن با استفاده از روشهای غیر مخرب و نیمه مخرب
تحقیق در مورد تأثیر بازدارنده ها بر دوام بتن
کاربرد سازه ای و غیر سازه ای مصالح و فرآورده های ساختمانی سبک و نیمه سبک با توجه به امکانات و شرایط اقلیمی
بررسی خواص فیزیکی و مهندسی بتن های سبک و نیمه سبک سازه ای و غیر سازه ای
تحقیقات مهندسی در مورد تکنولوژی بتن سد استور
تکمیل و راه اندازی آزمایشگاه اتاق دو محیطی برای تعیین ضرایب انتقال حرارت جداره های ساختمانی (فاز دوم)
مطالعه و بررسی روش های جایگزینی آجرفشاری سنگین با بلوک های سبک سفالی بهینه سازی شده
کنترل کامل دفترچه محاسبات و طراحی سازه مسجد امام علی (ع) و مطالعه و ارائه طرح مقاوم سازی این ساختمان
دستورالعمل اجرایی ساخت بتن در کارگاههایی با امکانات فنی و اجرایی محدود
مطالعات لرزه زمین ساخت و پهنه بندی خطر زمین لرزه استان کرمانشاه
لرزه زمین ساخت و پهنه بندی خطر زمین لرزه استان سمنان
استاندارد سازی و طبقه بندی مصالح از نظر احتمال حریق
بررسی وضعیت اکوستیکی ساختمانهای ساخته شده در پروژه انبوه سازی و ارائه راهکارهای بهینه سازی
اجرای صنعتی ساختمانهای بتنی
تکمیل تجهیزات ازمایشگاه عایق های حرارتی ساختمان
پرتو بتن سمنان سیستم هأی پیش ساخته
پرتو بتن سمنان سیستم هأی پیش ساخته
شرکت آبشار فوم گستر تولید کننده قطعات پلی استأیرن سقفی
عقاب بال 2000
کلمات کلیدی :
ارسالکننده : علی در : 95/5/27 4:1 صبح
مقاله proxy servers تحت فایل ورد (word) دارای 14 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله proxy servers تحت فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله proxy servers تحت فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله proxy servers تحت فایل ورد (word) :
proxy servers
فهرست:
– Proxy server :
– Web proxy:
– شفافیت پروکسی:
– پروکسی های معکوس:
– پروکسی های تقسیم شده:
– پروکسی سرورهای معروف:.
– وب پروکسی سرور چیست؟
– Brwser دسترسی به اینترنت :
– caching documents:
– پیکر بندی Browser ها برای استفاده از پروکسی سرورها :
– فراهم کردن دسترسی به اینترنت با استفاده از شبکه های خصوصی برای شرکتها:
– تراکنش معمولی توسط یک سرور:
– برقراری ارتباط از طریق پروکسی سرور:
– درخواست BROWSER HTTP به تراکنش REMOTE HTTP :
– درخواست browser HTTP به تراکنش Remote FTP:
– مزیت ها و معایب پنهان سازی اسناد(caching ducuments):
– ارتباط پروکسی سرور با پروکسی سرور:
منابع:
www.wikipedia.com
www.purveyor.com
Proxy server :
یک پروکسی سرور یک سرویس شبکه کامپیوتر می باشدکه به سرویس گیرنده ها اجازه برقراری ارتباط غیر مستقیم با دیگر سرویسهای شبکه می دهد. یک سرویس گیرنده میتواند ارتباط برقرار کند با یک پروکسی سرور، پس از درخواست ارتباط فایل و یا دیگر منابع قابل دسترسی در سرورهای مختلف می شود. پروکسی منابع را با برقراری ارتباط بایک سرور مشخص شده و یا با سرویس گرفتن آن از یک cache و پروکسی ممکن است درخواست سرویس گیرنده و یا پاسخ سرور را برای اهداف متفاوتی تغییر دهد.یک پروکسی سرور همچنان می تواند به عنوان یک Firewall سرویس بدهد.
Web proxy:
یک کاربرد عمومی از پروکسی، caching webproxy است که این تقریباً یک cache از web page ها و فایلها را قابل دسترسی برای کنترل دو سرویس دهنده های وب فراهم می کند. تصویب کردن سرویس گیرنده های شبکه های محلی برای دستیابی آنها با سرعت و اطمینان بیشتر.
زمانی که یک درخواست برای منابع وب می رسد بخصوص بوسیله URL پروکسی cache به دنبال راه URL درcache محلی آن می گردد، اگر یافت مدارک را فوراً به آن بر می گرداند در غیر این صورت آن را از سرورهای دور می آورد. آن را باز می گرداند به درخواست دهنده و یک کپی از آن در cache نگه می دارد.
cache عموماً از الگوریتم انقضا برای حذف اسناد از cache استفاده می کند. بنا به سن آنها سایز و تاریخ دستیابی اشان دو الگوریتم ساده cache ، LRU اخیراً کمترین استفاده least – recently used و LFU مکرراً کمترین استفاده ،Least frequently useal ـ LRU اسناد LRU حذف می کند و LFU اسناد LFU حذف می کند .
وب پروکسی ها همچنان می توانند مفاد سرورهای صفحات وب را فیلتر کنند. برخی برنامه های کاربردی censoruare که تلاش برای بلاک کردن عناصر وب های متجاوز نقش وب پروکسی را ایفاء می کنند، دیگر وب پروکسی ها صفحات وب را برای اهداف خاص و یا شنودگان اصلاح می کند به طور مثال: skweeze صفحات وب را برای تلفن های همراه و DDA ها اصلاح می کند. عملکرد شبکه همچنان می تواند گسترش بدهد پروکسیها را برای جلوگیری ویروسهای کامپیوتری و دیگر عناصر ضد که از وب remote سرویس می گیرند.
شفافیت پروکسی:
خیلی از سازمانها شامل شرکتها و مدارس و خانواده ها پروکسی سرورها را بکار میبرند برای وادارکردن شبکه برای استفاده از سیاستها و یا فراهم امنیت و سرویسهای cach .
معمولاً وب پروکسی برای کاربرد سرویس گیرنده شفاف نیست. آن باید محدود کند با استفاده از پروکسی، به طور دستی و یا به طور متن ترتیبی. بنابراین یک کاربر می تواند سرباز بزند از پروکسی به سادگی با reset بازنشاندن محدودیت سرویس گیرنده . یک پروکسی شفاف tansproxy یک پروکسی سرور را با NAT ترکیب میکند بنابراین این ارتباط مسیری را تعیین می کند به سمت پروکسی بدون سمت محدود کننده سرویس گیرنده. هرچند RFC3040 بیان می کند این نوع را از پروکسی های جلوگیری کننده. هر دو NAT و Trans proxy دو مبحث هم ستیز در مجامع تکنیکی اینترنت می باشد تا زمانی که هردو مختل می کنند اصل end to ned به محض اینکه TCP/IP طراحی گردید.
واژه پروکسی همچنین در موارد مختلفی از پروتکل(SIP) Session Initiation در صداهای جدیدی بالاتر از IP سیستمها استفاده می شود. یک پروکسی SIP نامتشابه به وب پروکسی محتویات یک سرویس گیرنده داده را اداره می کند.
پروکسی های معکوس:
یک پروکسی معکوس، یک پروکسی سرور است که در همسایگی یکی یا بیشتری وب سرور راه اندازی می شود. تمامی ترافیک که از اینترنت و یکی از مقصدهای وب سرورها می آید به پروکسی سرور می رود. چندین دلیل برای نصب پروکسی های معکوس وجود دارد.
-امنیت، یک پروکسی سرور یک لایه اضافی برای دفاع که بنابرآن ازوب سرور در زنجیره بالاترحمایت می کند.
-رمزگذاری/ افزایش سرعت SSL : هنگامی که امنیت وب سایت ایجاد می شود رمزگذاری SSL با خود وب سرور انجام نمی شود اما این پروکسی معکوس است که مجهز به افزایش سرعت SSL سخت افزار می باشد.
-انتقال توزیع شده: پروکسی معکوس می تواند به طور توزیع شده بارگذاری کند در چندین وب سرور هر وب سروری محیط کاربردی خود را به خدمت می گیرد. دراین حالت یک پروکسی معکوس ممکن است نیاز به دوباره نوشتن URL در هر صفحه وب داشته باشد.
سرویس دادن و گرفتن از محتوای ایستا:یک پروکسی معکوس می تواند ارسال فایل کند به وب سرورها یا پنهان کردن محتویات ایستا مثل عکس ها و دیگر محتویات گرافیکی دیگر.
فشرده سازی: یک پروکسی معکوس می تواند محتویات را برای بالابردن سرعت زمان loud آن بهینه و فشرده کند.
پروکسی های تقسیم شده:
یک پروکسی دو نیم شده ضرورتاً یک جفت از پروکسی های نصب شده در دو کامپیوتر است. هنگامی که آنها به طور موثر دو قسمت از یک برنامه هستند آنها می توانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. در یک راه موثرتر آنها می توانند ارتباط برقرار کنند با یک منبع استاندارد یا ابزاری مثل یک وب سایت و یا .browser این برای فشرده سازی داده با یک پیوند کند ایده آل است .
همانند یک سرویس داده بی سیم و یا سیـار، برای مثال از browser ,web browsing کاربر اشاره می کند به پروکسی محلی که با نیمه دیگر آن در برخی از محلهای دور ارتباط برقرار می کند. این سرورهای راه دور قابل کنترل داده های ضروری را واکشی می کندو دوباره آن را بسته بندی می کند و به پروکسی برمی گرداند محلی کاربر همان که باز می کند داده آن را برای browser در سبک استاندارد مهیا می باشد. تند کننده وب Goole یک مثال از پروکسی دو نیم شده است.
پروکسی سرورهای معروف:
ــSquid cache یک HTPP پروکسی سرور معروف در Unix و Linux می باشد.
ــ Appche ، HTPP سرور می تواند به عنوان یک پروکسی سرور برای انجام پیکربندی عمل کند.
ــ Wingate یک پروتکل اینترنتی کوچک پروکسی سرور است که می تواند در ارسال از یک مسیر دیگر و انواع ترافیک در ویندوز مایکرو سافت میزبان استفاده شود.
ــ یک پروکسی سرور آزادتر ساخته شده توسط نرم افزارهای پروکسی آزاد.
ــ elhttp سرور یک Http پروکسی سبک وزن برای Unix و ویندوز.
ــ میکروسافت ISA سرور یک محصول که در ویندوز 2000/2003 سرورها اجرا می شود و ادغام می کند توابع هر دو پروکسی سرور و- firewall سیستم امنیتی ـ نسخه قابل دسترس کاربری با celestix ، celestix ISA می باشد.
ــ iplanet وب پروکسی سرور.
ــ CGIپروکسی یک منبع آزاد فایل آغازگر CGI پروکسی است و عموماً تمام وب سایتهای پروکسی بر مبنای برنامه نویسی پروکسی آنها در اطراف آن می باشند.
ــ شبکه web یک دروازه عمومی برای بهم پیوستن و پروکسی مقابل ومعکوس با تصدیق محلی می باشد.
وب پروکسی سرور چیست؟
یک وب پروکسی سرور یک HTTP سرور تخصیص داده شده است مورد استفاده اولیه یک پروکسی سرور این است که به ایستگاههای کاری داخلی امکان دسترسی به اینترنت از کنار firewall را می دهد. هر کسی در کنار یک firewall می تواند دسترسی کامل به وب با گذشتن از firewall میزبان با کمترین تلاش و بدون خطر از بین رفتن امنیت داشته باشد.
یک پروکسی سرور گوش می کند به درخواست از طرف ایستگاههای کاری در مابین firewall و این درخواستها برای دسترسی به کنترل سرورهای اینترتی دورخارج از firewall ارسال می گردد. یک پروکسی سرور پاسخ ها را از سرورهای خارجی می خواند و سپس آنها را به ایستگاههای کاری داخلی می فرستد.
در موارد معمولی تمامی ایستگاههای کاری به اندازه یک زیر شبکه معین از پروکسی سرور همانند استفاده می کنند. این امکان را برای پروکسی فراهم می کنند که به طور موثر مدارکی که آنها توسط یک تعدادی از client درخواست شده اند را دریافت کند.
افرادی که از پروکسی سرور استفاده می کنند باید به گونه ای احساس کنند که پاسخها را مستقیم از سرورهای دور دریافت می کنند.
ایستگاههای کاری بدون (DNS) Domain name services هنوز می توانند از وب استفاده کنند. یک IP آدرس پروکسی تنها اطلاعاتی است که آنها نیاز دارند. سازمانها از فضاهای شخصی آدرس دهی شبکه استفاده می کنند مثل کلاس A شبکه10*.*.* که هنوز می تواند تا زمانی که پروکسی قابل رویت برای هر دو شبکه داخلی خصوصی و اینترنت باشد از اینترنت استفاده کنند.
بیشتر پروکسی سرورها مطابق با متدهای اساسی دستیابی اجرا می شوند پروکسی سرورها می توانند درخواستهای اینترنت را بنا به پروتکلهای درخواستها قبول و یا رد کنند.
به طور مثال یک پروکسی سرور می تواند اجازه دهد که سرورهای FTP را صدا کنیم هنگامی که تماسهای HTTP سرور را رد می کند.
چه زمانی وب پروکسی سرورها مورد استفاده قرار می گیرند:
شما می توانید proxy سرورها را در راههای متفاوتی استفاده کنند شامل:
ـ مجاز کردن و محدود کردن ایستگاههای کاری برای دستیابی به اساس اینترنت در آدرس IP ایستگاههای کاری.
ـ به دست آوردن اسناد برای اسناد داخلی.
ـ کنترل دسترسی انتخابی به اینترنت و زیر شبکه ها در ارائه دادن به URL.
ـ فراهم کـردن دسترسی به اینترنت برای شرکتهایی که از شبکههای خصوصی استفاده میکنند.
ـ تبدیل داده به فرمت HTML که برای browser قابل خواندن باشد.
Brwser دسترسی به اینترنت :
امکان دارد برخی از ماشینها در شبکه محلی شما نتوانند به طور مستقیم به منابع اینترنتی دسترسی داشته باشند .بهطور مثال برخی Browser ها ممکن نیست قادر باشندبه منابع اینترنی دسترسی داشته باشند زیرا آنها در سیستمهایی در کنار یک firewall محافطت کننده اجرا میشوند. در این مورد ، یک پروکسی سرور در کنار firewall میزبان اجرا می شود و باخارج با استفاده از نرمافزارهای firewall ارتباط برقرار میکند.
شما می توانید همچنین پروکسی سرور را در میزبان داخلی دیگری که امکان دسترسی کامل به اینترنت دارد و یا یک ماشین داخل firewall آنرا اجرا کنید.
یک پروکسی سروردرخواستی را از Browser در فرم یک URL دریافت می کند. پروکسی سرور درخواستهای اطلاعات را بازیابی می کند و به فرمتهای HTML تبدیل میکند و به Browserها در کنار firewall می فرستد. پروکسی سرور اگر این تنها ماشینی باشد که به طور مستقیم به اینترنت متصل باشدمی تواند تمام درخواستهای شبکه را به کار برد .
شکل 1 – اجرای پروکسی سرور در firewall
caching documents:
عموما ، ایستگاه های کاری به اندازه زیر شبکه ها امکان دسترسی به وب پروکسی سرور را دارند. برخی از پروکسی سزوزها به شما اجازه می دهند که اطلاعات اسناد اینترنت را از ایستگاه های کاری داخل شبکه های محلی ذخیره و پنهان کنید.
پنهان کردن اسناد به این معنی است که یک کپی محلی از اسناد اینترنت نگه داریم، در نتیجه سرور نیازی ندارد که پیاپی درخواست آنها را بدهد.
پنهان کردن در پروکسی سرور بسیار مؤثر تر است تا در هر سیستم ایستگاه کاری این فضای دیسک را ذخیره کند زیرا تنها یک کپی پنهان می شود. Caching در پروکسی سرور به معنای این است که اسناد بیشتری که اغلب به آنها توسط چندین Browser رجوع می شود بتوانند بسیار مؤثر تر پنهان کنند. سیستم مدیریت می تواند پیش بینی کند که کدام اسناد ارزش پنهان سازی برای زمان طولانی را دارند و کدام ندارند.
این ساده می باشد که تمامی گروههای کاری را برای استفاده اسناد پنهان پروکسی سرور پیکربندی کرد. این مسئولیت را در سرورها با اجازه دادن برای دریافت اطلاعات از Cache کاهش می دهند تا به درخواستهای ایستگاه کاری برای داده های یکسان پاسخ دهند.
Caching همچنین امکان اینکه به وب دستیابی داشته باشیم را فراهم می کند تا زمانی که یک وب سرور و یا شبکه خارجی می تواند به پروکسی وصل شود،که این سرویس به منابع شبکه های دور را افزایش می دهد، همانند سایتهای مشغول FTP و سرورهای زودگذر Gopher که اغلب از دور غیرقابل دسترسی اند، اما ممکن است به طور محلی قابل دسترسی باشند.
شما همچنین می توانید(وقتی که از امکانات مکانی اینترنت مطمئن نیستید) یک ارائه که می خواهید در هر جایی نمایش دهید را پنهان کنید
کنترل کردن دستیابی انتخابی به اینترنت در زیر شبکه ها :
هنگامی که از یک پروکسی سرور استفاده می کنید این امکان وجود دارد که درتراکنشهای ایستگاه کاری سطح پروتکل فیلتر گردد. پروکسی می تواند دستیابی به سرویسها را برای روشهای منحصر به فرد میزبانها و دامنه ها کنترل کند برخی از پروکسی سرورها به شما اجازه می دهند:
ـ تصمیم گیری برای اینکه کدام درخواستها پذیرفتنی و کدام رد کردنی است.
– مشخص کردن URL ها و یا الگوهای مکانیURL که شما نمی خواهید پروکسی سرور سرویس بدهد.
– مشخص کردن اینکه کدام پروتکلهای ایستگاههای کاری می تواند در اساس IP آدرسهای آنها به کار رود. به طور مثال شما می توانید اجازه دهید به ایستگاه کاری خاص که درخواست HTTP را بسازد اما به آنها اجازه استفاده از ftp را ندهد.
پیکر بندی Browser ها برای استفاده از پروکسی سرورها :
برای یک Browser که بخواهد از پروکسی سرور استفاده کند باید به طور مجزا درخواست اینترنتی خود را مستقیمأ به پروکسی سرور ارسال کند. بیشتر Browser ها به شما اجازه می دهند آنها را پیکر بندی کنید تا درخواستهای آنها به طور مستقیم به پروکسی سرور ارسال گردد.
بنا به Browser شما می توانید پروکسی سرور را با تشخیص نام Domain و آدرس IP سرور مشخص کنید. هر چند تا زمانی که شما Browser ها را به طور مجزا در زیر شبکه ها برای پیدا کردن پروکسی سرور پیکر بندی نکنید آنها درخواستهایشان را برای آن نخواهد فرستاد.
فراهم کردن دسترسی به اینترنت با استفاده از شبکه های خصوصی برای شرکتها:
سازمانها که از یک یا چند مغنای آدرس دهی خصوصی شبکه استفاده می کنند همانند Class A10.*.*.* می توانند از اینترنت نیز استفاده کنند. برای دسترسی به اینترنت آنها به پروکسی سرور نیاز دارند که قابل رؤیت برای اینترنت و شبکه های داخلی می باشد.
تراکنش معمولی توسط یک سرور:
بسیاری از ایستگاهای کاری IP آدرس خود را دارند و به طور مستقیم به سرورها در اینترنت متصل می گردند.وقتی که یک درخواست HTTP بوسیله Browser ساخته می شود، سرور HTTP تنها مسیر و جزئی از کلمه کلیدی از درخواست URL را می گیرد.
دیگر بخشهایURL ، همانند پروتکل تصریح کنند , HTTP نام میزبان برای سرورهای قابل کنترل و در HTTP واضع می باشند. سرورهای دور می دانند که این یک HTTP سرور می باشد. و می دانند که این یک ماشین میزبان است که در حال اجرا می باشد(شکل 2 ) مسیر درخواست شده مدارک و یا یک برنامه cgi در فایل سیستمی سرور را تعیین می کند، و یا برخی منابع دیگر قابل دسترسی از طریق آن سرور خواهند بود.
هنگامی که کاربری وارد می کند:
HTTP://my company.vom/information/proxy details.html
Browser آن را تبدیل می کند به
get/information/proxy details.html
Browser با server تا که در آن my company در حال اجرا است ارتباط برقرار می کند.
در این مثالBrowser یک درخواست برای HTTP سرور می سازد و اینکه منابع درخواست شده مربوط به کدام سرور است رت مشخص می کند. هیچ پروتکل و یا نام میزبان تصریح کننده در URL وجود ندارد.
شکل 2 یک تراکنش عادی وب .
یک درخواست مسیر اطلاعات و جزئیات پروکسی را تعیین می کند. فایلهای html در دایرکتوری داده حجای دارد. پاسخ یک document ویا یک پیغام خطا می باشد.
کاربران در این مثال می توانند به راحتی از ftp://… استفاده کنند. دراین حالت ایستگاههای کاری درخواست را برای ftp سرور مشخص می فرستند.
برقراری ارتباط از طریق پروکسی سرور:
پروکسی سرورهم به عنوان سیستم سرور و هم به عنوان سیستم ایستگاه کاری رفتار می کند سرور است. هنگامی که درخواست HTTP ازbrowser می پذیرد و همانند یک client عمل می کند هنگامی که نرم افزار browser آن به سرورهای دور برای بازیابی اسناد(فایلها) مرتبط می شود. پروکسی سرور فیلدهای header تصویب شده توسط browser را بدون تغییر و تبدیل هنگامی که با سرورارتباط برقرارمی کند استفاده می کند. این بدان معنی است که browser کارکرد را هنگامی که به پروکسی وارد می شود از دست نمی دهد.
یک پروکسی سرور کامل باید قادر باشد با تمامی پروتکلها ارتباط برقرار کند. که مهمترین آنها WAIS,GOPHER,FTP,HTTP می باشد. پروکس هایی که تنها یک پروتکل اینترنتی همانند HTTP را بکارمی برند امکان پذیر هستند اما یک browser وب باید دسترسی به پروکسی سرورها را برای بکار بردن پروتکلهای باقیمانده داشته باشد.
هنکامی که browser درخواستی را به پروکسی سرور می فرستد browser همیشه از HTTP برای تراکنش با پروکسی سرور استفاده می کند. این درست است که حتی وقتی که کاربر می خواهد به REMOT سرور دسترسی داشته باشد باید از پروتکل دیگری به طور مثال FTP استفاده کند.
در عوض معین کردن فقط نام مسیرو کلمات کلیدی جستجو درپروکسی سرور browser به طور کامل URL را مشخص می کند.
این راه که پروکسی سرور اطلاعات لازم برای ساختن یک درهواست واقعی به REMOT سرور مشخص شده توسط درخواست URL را دارد. پروتکل تعیین شده در URL را استفاده می کند.
تنها تفاوت بین تراکنش نرمال HTTP و تراکنش پروکسی HTTP این است که این تراکنش های HTTP را مسیر یابی می کند. به دامن یک پروکسی سرور که یک URL کامل را لازم دارد.
درخواست BROWSER HTTP به تراکنش REMOTE HTTP :
هنگامی که یک پروکسی سرور به عنوان سیستم CLIENT استفاده می کنیم. آن به عنوان یک browser برای گرفتن اسناد به کار می بریم.
موارد زیر یک مثال معمولی از درخواستهای HTTP پروکسی :
هنگامی که شما به ط.ر کامل URL را وارد می کنید به طور مثال:
HTTP:// my company.com/information/proxy details.html
browser آن را به URL زیر تبدیل می کند.
Get/information(proxy details.html)
Browser به سرور متصل شده و سپس پروکسی سرور امکان ارتباط با اینترنت را فرآهم می آورد.
پروکسی سرور این درخواست را تبدیل می کند به :
Get/information/proxy details.html
پروکسی سرور با سروردر حال اجرا در mycompany.com ارتباط برقرار می کند. سپس سرور دستور و زمان انتظارها را برای پاسخ صادر می کند، که پاسخ به پروکسی سرور باز مل گردد. که سپس پاسخ به Client باز می گردد.
شکل 3 ، یک Browser که درخواستی برای پروکسی سرور با استفاده از HTTPو تشخیص URL کامل می دهد را نشان می دهد. شکل نشان می دهد که URL بین پروکسی سرور وremote سرور می گذرد که نام remote میزبان را ونه پروتکل HTTP را تشخیص نمی دهد.
شکل 3 یک تراکنشHTTP با کمک پروکسی سرور.
درخواست browser HTTP به تراکنش Remote FTP:
شکل 4 نشان می دهد یک درخواست Browser از طریق پروکسی سرور با استفاده ازHTTP حتی اگرچه درخواست مشخص می کند یک فایل سند درFTP از URL کامل برقرار کند. پروکسی سرور ارتباط را برقرار کرده و فایلها را از سرور Remote FTP بازیابی میکندو به Browser ای که HTTP استفاده می کند ارسال میکند.در این صورت پروکسی سرور یک دایرکتوری FTP را به عنوان لیستی از اسناد HTML باز می گرداند.
شکل 4 یک تراکنش FTP از طریق پروکسی سرور
مزیت ها و معایب پنهان سازی اسناد(caching ducuments):
پنهان ساختن به این معنا می باشد که اسناد را به طور موضعی در محل ذخیره می کنیم بنابراین نیاز به ارتباط با remote سرور برای گرفتن فایلها نداریم . هنگامی که یک Browser محلی درخواست یک فایل می دهد ، سرور حافظه پنهانی آنرا چک می کند که ببیند این اسناد را دارد اگر فایل موجود باشد سرور یک کپی محلی دراین حافظه پنهانی را به Browser سرویس می دهد. هنگامی که شما اسناد را پنهان می کنید نیاز به تصمیم گیری دارید:
– مرتبا کدام اسناد به اندازه کافی برای تصدیق نگهداری آنها، به طور محلی استفاده می شوند.
– تا چه وقت شما می توانید اسناد را در حافظه Cache قبل از اینکه تعداد کپی های اخیر را بازیابی کنید، نگهداری کنید .
شکل 5 یک پروکسی سرور که اسناد بازیابی شده را از یک remote سرور پنهان می کندنشان می دهد.
ایسگاه کاری (یا دیگر ایستگاههای کاری ) می توانند این اسناد ذخیره شده محلی را در زمان دیرتر درخواست بدهند و یا دریافت کنند.
شکل 5- caching documents از پروکسی سرور.
اگر یک نسخه به روز شده از اسناد درخواست شده در حافظه cache پروکسی سرور پیدا شد هیچگونه ارتباطی با remote سرور لازم ندارد همانطور که در شکل 30 مشاهده می کنید.
شکل 6 ، بازیابی اسناد پنهان شده.
مزایای پنهان سازی در یک پروکسی سرور:
پنهان سازی اسناد می تواند زمان قابل توجهی از کاربران را ذخیره کند هنگامی که آنها درخواست میکنند اسنادی را که به طور عادی در اینترنت قرار داده شده اند . یک پروکسی سرور می تواند بسیار سریعتر از یک remote سرور سرویس بدهد.
علاوه براین، ذخیره سازی یک سند که کاربران زیادی یه آن نیاز دارند می تواند هزینه شبکه ای قابل توجهی و زمان ارتباط را ذخیره کند . caching هم چنین می تواند فضای زیادی از دیسک Browser را کاهش دهد. زیرا بسیاری از Browser های محلی می توانند یک کپی تنها از اسناد پنهان شده را استفاده کنند.
مدیریت اسناد پنهان شده:
بسیاری از اسناد قابل دسترسی در اینترنت را اسناد زنده می گویند . تصمیم گرفتن هنگامی که اسناد باید یه روز رسانی شوند و یا حذف شوند می تواند وظیفه سختی باشد . برخی اسناد می تواند به طور ثابت برای مدت زمان بسیار زیادی باقی بمان و یکباره تغییر کنند . دیگر اسناد می تواند به طور هفتگی و یا روزانه تغییر یابد. این بدان معناست که شما نیاز دارید که با دقت تصمیم بگیریدکه هرچند وقت یکبار اسنادی که در Cache نگهداری می شود را بهنگام سازی یا حذف کنید.
ارتباط پروکسی سرور با پروکسی سرور:
زنجیره پروکسی سرورها به شما اجازه می دهد که شما پروکسی سرور را به صورت یک حافظه cache محلی به عنوان یک بخش در داخل یک سازمان اجرا کنید.
قسمتهای مجزا کنترل روی سرور و cache را خواهند داشت.
یک پروکسی سرور اداری می تواند به پروکسی سرور در firewall، مابین اینترنت و سازمان متصل شود. این پروکسی سرور با اینترنت ارتباط برقرار میکند مطابق شکل 7
هرگونه محدودیتی برای دسترسی به پروکسی سرور سازمان به محدودیت های دستیابی که برای پروکسی سرور اداری تنظیم می شود، اولویت می دهد .
به طور مثال ، پروکسی سرور اداری 1 ممکن است برای اجازه دادن به تمامی درخواستهای URLتنظیم شود.پروکسی سرور سازمانی یه عنوان خط مشی یکسانی ممکن است درخواستهای URL را برای انتشار Online مشخص رد کند.
یک درخواست برای یکی از انتشارات آمده به پروکسی سرور 1 باید به پروکسی سرور سازمانی ارسال گردد.
پروکسی سرور سازمانی می تواند درخواست آنرا رد کند.
شکل7-ارتباط پروکسی
به طور معکوس پروکسی سرور 1 باید به رد URL هاشکل بدهد به گونه ای که پروکسی سرور 2 و3 و سرور سازمانی که همه می توانند اجازه دسترسی به سایت را داشته باشند ، تخصیص دهد.
کلمات کلیدی :