[ و مردى پیش روى امام ( ع ) دیگرى را به پسرى که برایش زاده بود چنین مبارک باد گفت : تو را مبارک باد این گزیده سوار که خدایت داد . امام فرمود : ] چنین مگو ، بگو : بخشنده را سپاس بدار ، و بخشیده بر تو مبارک باد و به کمال خود رساد و نیکویى او روزیت بواد . [نهج البلاغه]

تحقیق شغل تحت فایل ورد (word)

ارسال‌کننده : علی در : 95/5/29 4:59 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق شغل تحت فایل ورد (word) دارای 19 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق شغل تحت فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق شغل تحت فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق شغل تحت فایل ورد (word) :

شغل غیبت و چرخش شغلی پایین کارکنانی که طرح شغلی خوبی دارند با انجام کار خود احساس خوشحالی می کنند زیرا از لحاظ درونی ارضا می‌شوند . ( ایران نژاد پاریزی ، 1380 ، 59-58 ) .
طراحی شغل :‌
طراحی شغل ، عبارت از فرآیند تطبیق ویژگیهای شغل و مهارتها با علتیق کارکنان است یکی از مدلهای متداول طراحی اشاره دارد به اینکه ابعاد شغلی موجب می شود تا کارکنان واکنشهای خاصی راکه (حالات) روانشناختی نامیده می شود تجریه کنند ، این عکس العمل های روانشناختی نیز نتایج کاری و شخصی معینی را ارائه می دهند شکل 4-2 رابطه بین ابعاد اصلی شغل حالات روانشناختی حاصل از آن نتابج شخصی و کاری نشان می دهد . ( ایران نژاد پاریزی ، 1380،58)

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید


کلمات کلیدی :

پاورپوینت مراحل اجرای شمع بتنی در جا تحت فایل ورد (word)

ارسال‌کننده : علی در : 95/5/29 4:59 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

توجه : این پروژه به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد

  پاورپوینت مراحل اجرای شمع بتنی در جا تحت فایل ورد (word) دارای 44 اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در Power Point می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل پاور پوینت پاورپوینت مراحل اجرای شمع بتنی در جا تحت فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است


لطفا به نکات زیر در هنگام خرید

دانلود پاورپوینت مراحل اجرای شمع بتنی در جا تحت فایل ورد (word)

توجه فرمایید.

1-در این مطلب، متن اسلاید های اولیه 

دانلود پاورپوینت مراحل اجرای شمع بتنی در جا تحت فایل ورد (word)

قرار داده شده است

 

2-به علت اینکه امکان درج تصاویر استفاده شده در پاورپوینت وجود ندارد،در صورتی که مایل به دریافت  تصاویری از ان قبل از خرید هستید، می توانید با پشتیبانی تماس حاصل فرمایید

3-پس از پرداخت هزینه ، حداکثر طی 12 ساعت پاورپوینت خرید شده ، به ادرس ایمیل شما ارسال خواهد شد

4-در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل اسلاید ها میباشد ودر فایل اصلی این پاورپوینت،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد

5-در صورتی که اسلاید ها داری جدول و یا عکس باشند در متون زیر قرار داده نشده است


بخشی از متن پاورپوینت مراحل اجرای شمع بتنی در جا تحت فایل ورد (word) :

اسلاید 1 :

مقدمه

شمع درجا از خانواده شمع های بتنی می باشد و نام های دیگر آن شمع درجا ، شمع ساخته شده در محل، شمع ریختنی، شمع جایگزینی و شمع بدون تغییر مکان می باشد. شمع درجا به دلیل نامحدود بودن در قطر و عمق حفاری دارای بیشترین کاربرد و تنوع در بین تکنولوژی های اجرای پی های عمیق می باشد.

در شمع های درجا ابتدا توسط ماشین آلات حفاری یک چاه با مقطع و عمق مورد نظر در زمین حفر شده و سپس در داخل آن اقدام به بتن ریزی با مصالح مرغوب می نمایند که البته این بتن می تواند مسلح یا غیر مسلح باشد

اسلاید 2 :

انواع شمع بتنی درجا

a: شمع درجای معمولی

b: شمع انباره ای یا کف پهن(پدستالی)

بسته به شرایط  ممکن است ترکیبی از روش های بالا اجرا شود.

اسلاید 3 :

نوع زمین مناسب

امروزه با پیشرفت تکنولوژی،شمع های درجا در اکثر زمینهای دارای خاک با پایداری و ایستایی نسبی قابل اجرا می باشند. 

مزایا

عدم محدودیت قطر ، امکان افزایش مقطع شمع در  قسمت انتهایی و افزایش توان باربری ، تدارک آسان تر ماشین آلات حفاری نسبت به شمع کوبی ، مناسب بودن برای استفاده در محیطهای شهری به دلیل سر و صدای کمتر ، تکمیل مطالعات و شناسایی خاک حین حفاری

معایب

عدم امکان کنترل کیفیت بتن مصرفی بخصوص وقتی که سطح آب زیرزمینی بالاست ، ضرورت استفاده از لوله غلاف و گل حفاری ، احتمال جابجایی محور مرکزی شمع در حین اجرا ، احتمال جا ماندن لوله غلاف بعد از بتن ریزی ، تاثیر شرایط جوی بر روند اجرا ، آلوده شدن محیط حفاری و بتن ریخته شده در چاه به دلیل استفاده از گل حفاری 

اسلاید 4 :

1 انجام مطالعات ژئوتکنیک

بر اساس مطالعات ژئوتکنیک ما به نتایج زیر دست می یابیم :

a: تعیین تکلیف استفاده و یا عدم استفاده از پی های شمعی

b: شرایط زیر سطحی و محیطی

c: ملاحضات اقتصادی

d: انتخاب نوع پی عمیق(درجا یا کوبیدنی)

e: جنس شمع

f: تجهیزات و امکانات ساخت و اجرا

g: عمق شمع

h: ;

اسلاید 5 :

2 آماده سازی محل حفاری

a: محل حفاری باید کاملا مسطح بوده و با مصالح دارای قابلیت زهکش مناسب متراکم گردد و دارای صلیبت کافی جهت انجام عملیات باشد .

b: از فضای کافی جهت مانور دستگاه حفاری و بتن ریزی برخوردار باشد.

c: در طول عملیات حفاری ، خاک حاصل از حفاری مرتبا از روی سطح پلاتفرم برداشته شود.

d: در بستر رودخانه ها و در جاهای که در معرض آبهای سطحی می باشند با استفاده از سپر کوبی در اطراف محل حفاری باید از ورود آبهای سطحی به محل حفاری جلوگیری شود.

اسلاید 6 :

3 نشانه گذاری محل اجرای شمع

در این مرحله محل دقیق شمع توسط اکیپ نقشه برداری مشخص و نشانه گذاری می شود.

اسلاید 7 :

4 انتخاب مدل دستگاه حفاری

مشخصات انواع مدل های دستگاه ها و مته های حفاری شمع درجا در قسمت معرفی این تجهیزات آورده شده است.

اسلاید 8 :

5 استقرار دستگاه حفاری

پس از آماده سازی محل اجرای شمع دستگاه حفاری در محل مستقر می گردد. استقرار دستگاه حفاری بنحوی تعیین می گردد که شرایط زیر را تامین نماید :

 تا پایان حفاری یک شمع نیاز به جابجایی نداشته باشد زیرا در صورت جابجایی دستگاه حفاری و استقرار مجدد باعث اختلال در تراز و شاقول بودن دستگاه حفاری می شود.

کمترین ضربه دینامیکی را حتی الامکان به شمع های اجرا شده در مراحل قبلی وارد نماید.

حداقل موانع کاری را نسبت به تردد ماشین آلات مرتبط با عملیات حفاری (جرثقیل، تراک میکسر،  لودر و ;) ایجاد نماید

اسلاید 9 :

6 تامین امکانات لازم برای جلوگیری از ریزش دیواره محل حفاری

در صورتیکه امکان ریزش دیواره های محل حفاری شمع، در اثر فشار خاک و یا آب وجود داشته باشد ، باید با به یکی از روش های زیر از ریزش جداره جلوگیری نمود:

اسلاید 10 :

a: استفاده از گل بنتونیت یا مواد مشابه

با توجه به میزان آب منفذی و همچنین ساختار مکانیکی مصالح عمدتا دیواره شمع حین حفاری پایداری لازم را نداشته و استفاده مصالح تثبیتی مانند بنتونیت با ویسکوزیته حداقل 30 ثانیه و حداکثر 50 ثانیه در لیتر لازم الاجرا می باشد . دوغاب بنتونیت مخلوط یک نوع رس نرم در آب بصورت تعلیق می باشد که باید با استفاده از همزن از ته نشینی آن جلوگیری شود ، با انتقال دوغاب بنتونیت به درون چاه و بنابه خاصیت تیکسوتروپی گل رس ، پوسته ای روی جدار شمع نقش بسته که از ریزش دیواره یا نفوذ آب جلوگیری می کند. بنتونیت باید کاملا با آب مخلوط شود تا مخلوط حالت کلوخه ای نداشته باشد. گل بنتونیت باید قابلیت ایجاد پوشش یا کیک صافی را بر روی جداره چاه داشته باشد و ذرات حفاری شده کوچکتر (حدود 6mm) رابه حالت معلق نگه دارد.

گل بنتونیت با غلظت مناسب در حوضچه ها و یا در دستگاههای ویژه ساخت گل بنتونیت ، ساخته می شود و توسط لوله و پمپ به چاه حفاری منتقل می گردد. برای جلوگیری از هدر رفتن گل بنتونیت هنگام سر ریز شدن چاه حفاری می توان با تعبیه کردن یک حوضچه در نزدیکی محل حفاری آن را به حوضچه هدایت و با جدا کردن ذرات معلق بزرگتر با سرند دوباره به چاه برگرداند.

در مراحلی از انجام عملیات حفاری اگر ریزش به علت برخورد با لایه های آبرفتی با ساختار ریزدانه ماسه ای باشد که از چسبندگی لازم برخوردار نباشد دوغاب بنتونیت به تنهایی جوابگوی تثبیت نبوده و اضافه کردن دوغاب سیمان با عیار 400 کیلوگرم به دوغاب بنتونیت در محل چاه حفاری توصیه می گردد که پس از اضافه نمودن دوغاب سیمان ، عملیات اجرایی به مدت گیرش اولیه سیمان (حدودا 25 تا 35 دقیقه) متوقف گردیده و بعد از آن عملیات حفاری ادامه می یابد .

باید به این نکته نیز توجه داشت که در مواقعی که برای نگهداری دیواره چاه حفاری از بنتونیت و یا مواد مشابه استفاده می شود ، این مواد چنانچه غلظت زیاد داشته باشند ، می توانند در قسمت هایی از بتن ریزی با ایجاد یک لایه پوشاننده برروی بتن موجب قطع پیوستگی بتن شمع شوند .

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید


کلمات کلیدی :

تحقیق دزیمتری تحت فایل ورد (word)

ارسال‌کننده : علی در : 95/5/29 4:58 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق دزیمتری تحت فایل ورد (word) دارای 30 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق دزیمتری تحت فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق دزیمتری تحت فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق دزیمتری تحت فایل ورد (word) :

بخشی از فهرست تحقیق دزیمتری تحت فایل ورد (word)

دزیمتری
1ـ تعریف دز
2ـ هدف از دزیمتری
3ـ ویژگیهای دزیمتر مناسب و روشها و مقررات دزیمتری
4ـ انواع دزیمترها
1ـ4 فیلم بج
2ـ4 TLD ترمولومیسنانس (گرمالیان)
3ـ4 دزیمتر قلمی (جیبی)
4ـ4 دزیمتر نوترایران

تعاریف و مفاهیم دز:
آسیب حامل از تابش وابسته به میزان انرژی جذب شده در بافت هدف می‌باشد، بنابراین یکاهای دزباشی برحسب انرژی جذب شده در یکای جرم بیان می‌شود.
یکای جدید دز جذبی در دستگاه SI بصورت GY تعریف می‌شود که عبارتست از انرژی معادل یک ژول از پرتو، در یک کیلوگرم در ماده هدف. (J/kg)
یکای قدیمی دز جذبی راد بود که عبارتست از انرژی جذب شده متناظر با انرژی 100 ارگ برگرم (erg/g100). راد مخفف Rad: Radiation Absorb dose می‌باشد.
رابطه بین گری و راد بصورت روبرو می‌باشد. 1Gy=100rad در دزیمتری انسان کمیتهایی مثل دز معادل و دز موثر بسیار مورد توجه هستند دز معادل کمیتی است که اثرات بیولوژیکی ناشی از جذب پرتوها در بافت رامورد توجه می‌دهد.
HT=WR×D
که در این رابطه D دز جذب شده از پرتو R در بافت هدف می‌باشد و WR ضریب وزنی پرتو می‌باشد که در جدول زیر مشخص می‌باشد و H دز معادل بافت هدف می‌باشد.
یکای جدید (SI) از معادل سیورت Sv می‌باشد که از رابطه Gy×Sv=WR بدست می‌آید و یکای قدیمی آن بصورت رم می‌باشد
راد× WR=رم.
نوع و انرژی پرتو WR
نوترون 1
نوترون En<10kev 5
نوترون 10kev نوترون 100kev نوترون 2mer نوترون En>20mer 5
پروتون Ep>2mer 5
ذرات آلفا و پاره‌های شکافت 20
اگر محیط شامل چند پرتو مختلف باشد مثلاً در محیطهایی که نوترون داریم معمولاً گاما نیز وجود دارد پس رابطه دز معادل بافت بصورت زیر درخواهد آمد.

دز موثر: همانطور که می‌دانیم بافت اندامهای مختلف بدن مختلف است پس نیاز به کمیتی داریم که علاوه بر این که نقش پرتوهای مختلف را در بروز اثرات بیولوژیکی مدنظر قرار دهد، بلکه نقش پرتوگیری بافت‌های مختلف بدن را نیز درنظر بگیرد و دز موثر از رابطه محاسبه می‌شود.
که در آن HT دز معادل بافت و WT ضریب وزنی بافت و HE دز موثر بافت می‌باشد. ضریب وزنی بافت در جدول زیر آورده شده است.
واحد دز موثر مانند دز معادل سیورت و رم می‌باشد.
بافت WT
غدد تناسلی 25/0
بستان 15/0
مقر قرمز استخوان 12/0
ریه 12/0
غدد تیروئید 03/0
سطح استخوان 03/0
پوست 01/0
سایر بافتها 29/0
هدف از دزیمتری:
عملیاتی را که برای مشخص کردن میزان پرتوگیری افراد انجام می‌شود را، مونیتورینگ می‌گویند. هدف از اجرای این عملیات کنترل پرتوگری افراد به منظور رعایت اصل حد دز می‌باشد. این حدود مجاز توسط TCRP تعیین می‌گردد.
کمیسیون TCRP حد دز معادل تمام بدن را برای افراد جامعه برابر 5mSv در سال پیشنهاد می‌کند. کمیسیون TCRP هیچ توصیه خاصی برای حد دز جماعات نکرده است. در عوض تاکید دارد که هر مقداری که انسان بصورت مصنوعی به دز جامعه اضافه می‌کند باید به خاطر سودمندیش قابل توجیه باشد و اینکه حد دز دریافتی افراد جامعه به دز معادل حاصل از تمام منابع مربوط می شود. کمیسیون TCRP هیچ دز خاصی را برای پرتوگیری پزشکی توصیه نکرده است، اما تاکید کرده است که فقط در صورت لزوم باید پرتوگیری انجام شود.
بطور خلاصه حد دز دریافتی بصورت زیر مشخص می‌شود.
دز موثر سالانه مردم 20mSv می‌باشد البته این دز می‌تواند به 50mSv افزایش یابد در صورتی که میانگین دز در 5 سال متوالی از 20mSv افزایش نیابد. دز موثر سالانه پرتوگیری جوانان بین 16 تا 18 سال mSv6 می‌باشد. برای اجرای برنامه دزیمتری فردی براساس استاندارد محیط کار را به دو قسمت تقسیم می‌کنند: محیط کنترل شده، محیطی که کارکنان به طور مستقیم با منابع پرتو کار کنند و در شرایط کار عادی احتمال پرتوگیری مستقیم از دستگاههای پرتوساز وجود داشته باشد. در این محیط کلیه برنامه‌های مونیتورینگ برای افراد اجباری می‌باشد. ناحیه تحت نظارت به محیطی اطلاق می‌شود که خارج از ناحیه کنترل شده قرار دارد و در این ناحیه کارکنان با منابع پرتو کار نمی‌کنند ولی پرتوگیری آنها اثر نقص فنی دستگاهها و یا کوتاهی در نکات حفاظ‌گزاری و غیره امکان‌پذیر است. برای کنترل پرتوگیری در این ناحیه، اندازه‌گیری اطراف نواحی کنترل شده به لحاظ شدت پرتو یا انتشار مواد پرتوزا ضروری می‌باشد. باید توجه داشت که پرتوگیری هیچ یک از افراد ناحیه تحت نظارت از مقادیر داده شده در استانداردهای حفاظت در برابر اشعه تجاوز نکند، ولی اجرای برنامه‌های مونیتورینگ در این ناحیه ضروری نیست.



برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید


کلمات کلیدی :

مقاله تعیین ژنز کانسار رسی فریادون با استفاده از روشهای زمین شیم

ارسال‌کننده : علی در : 95/5/29 4:58 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله تعیین ژنز کانسار رسی فریادون با استفاده از روشهای زمین شیمیایی تحت فایل ورد (word) دارای 11 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله تعیین ژنز کانسار رسی فریادون با استفاده از روشهای زمین شیمیایی تحت فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله تعیین ژنز کانسار رسی فریادون با استفاده از روشهای زمین شیمیایی تحت فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله تعیین ژنز کانسار رسی فریادون با استفاده از روشهای زمین شیمیایی تحت فایل ورد (word) :

مقدمه:

کانسار رسی فریادون در شال شرق استان فارس در 55 کیلومتری جنوب ابرکوه و مختصات

304549 عرض شمالی و 532252 طول شرقی قرار دارد. رخنمون ماده معدنی درحدود

15000 متر مربع است. بهره برداری از این معدن از سال 1380 جهت مصرف در صنعت کاشی و سرامیک شروع شده است. از نظر زمین شناسی منطقه مورد مطالعه در حاشیه جنوب غربی زون ایران مرکزی و جنوب کمربند شهر رضا-آباده-همبست با روند شمال غرب–جنوب شرق قرار دارد.

مطالعات زمین شناسی صورت گرفته در منطقه تنها مربوط به تهیه نقشه اقلید((1:250000 و

دهبید((1:100000 توسط سازمان زمین شناسی کشور است.

هدف این پژوهش استفاده از روشهای زمین شیمیایی جهت تعیین منشا کانسار فریادون می باشد.

روش کار:

در این مطالعه ابتدا 14 نمونه رسی بالک براساس روشهای ارائه شده توسط رز و همکاران((1979

تهیه شد. عملیات نمونه برداری به صورت سیستماتیک با توجه به تغییرات عمق، فاصله و خصوصیات ظاهری( بافت و رنگ) از پله های معدن صورت گرفت. پس از مراحل آماده سازی جهت تعیین عناصر اصلی و فرعی 14 نمونه به روش XRF توسط شرکت کانساران بینالود تجزیه شد. تعیین ترکیب کانی شناختی نیز در این آزمایشگاه بر روی 14 نمونه فوق به روش XRD صورت گرفت(14 نمونه کیفی و

3 نمونه کمی). تجزیه عناصر نادر خاکی((REE به روش ICPms در آزمایشگاه Amdel استرالیا برای 6

نمونه صورت گرفت.

زمین شناسی منطقه:

منطقه فریادون در جنوب شرق زون ایران مرکزی و در نزدیکی زون رسوبی-دگرگونی سنندج– سیرجان قرار دارد. این منطقه در رشته کوههای همبست–قندلیه–شیربا و حوالی گردنه فریادون واقع شده است، این کوهها در حقیقت قسمت جنوبی کمربند شهررضا-آباده-همبست را تشکیل می دهند.
این کمربند به صورت هورست توسط گسلهایی از فرورفتگی گاوخونی-ابرکوه-جازموریان(کفه ابرکوه)

در شرق و کمربند دگرکونی ایزدخواست( دره آباده–سوریان) در غرب جدا می شود. درازا و پهنای این کمربند به ترتیب در حدود 200 و 350 کیلومتر بوده که به طور عمده از سنگهای پالئوزوئیک و مزوزوئیک باروند شمال غرب-جنوب شرق تشکیل یافته است(هوشمند زاده و همکاران، .(1369 به علت ماهیت هورستی-گرابنی این کمربند در ادوار مختلف زمین شناسی پس از کوهزایی بایکالین، رسوب گذاری همراه با وقفه های متعددی در آن صورت گرفته است، اما در محدوده پالئوزئیک بالایی یکی از کاملترین سکانسها را به نمایش می گذارد(درویش زاده، .(1370 گردنه فریادون قسمت مرکزی ناقدیس قدیمی بیخیرخنگ است که دریال شمالی آن می توان ستون نسبتاً کاملی از رسوبات پالئوزوئیک بالایی را مشاهده کرد.

کانسار فریادون شامل تشکیلات رسی با لایه بندی مشخص وضخامت 50 متر است، که روند 50NW

و شیب 48 در جهت شمال شرق دارد. این لایه رسی با مرز مشخص و به صورت همشیب در میان لایه های متناوب شیل و ماسه سنگ دونین بالایی قرار دارد.

337

تعیین ژنز کانسار رسی فریادون با استفاده از روشهای زمین شیمیایی

کانی شناسی:

براساس نتایج کیفی و کمی XRD مشخص گردید که کانی های اصلی این کانسار شامل، کائولینیت، کوارتز، ایلیت، ناتروآلونیت، کلریت و کانی های فرعی و نادر شامل آلبیت، ارتوکلاز، گوتیت، ژیپس و پاراگونیت است. با وجود محتوای بالای آهن نمونه ها (جدول ;. ) مشاهده شد که مقادیر کانی های آهن(مانند گوتیت) کم است و بنابراین استنباط می شود که آهن به صورت فازهای آمورف(نظیر لیمونیت) یا جانشینی در ساختار دیگر کانی ها قرار گرفته باشد. پاراگونیت تنها در یک نمونه و به صورت فاز فرعی، و کانی ژیپس نیز به صورت فاز فرعی و اغلب در نمونه های سطوح بالایی گزارش شد. کانی ناتروآلونیت که به صورت فاز اصلی یا فرعی در چند نمونه وجود دارد، در حقیقت آلونیت سدیم داری میباشد که بر اساس گلدبری((1978 به علت تاثیر آبهای زیرزمینی سولفاته بر روی کانیهای رسی(ترجیحا انواع سدیم دار) در حظور سدیم، در طی مراحل دیاژنز به صورت ثانویه بوجود آمده است. فلدسپار تقریباً در تمام نمونه ها به صورت فاز فرعی حضور داشته که می تواند آثاری از بقایای سنگ مادر باشد.

می توان بالا بودن مقادیر کوارتز و کائولینیت را به فلسیک بودن سنگ منشأ نسبت داد. کانی ایلیت میتواند از تغییر دیگر کانی های رسی درحین دیاژنز تولید شود (ولد، .(1995 کانی کلریت تنها در 4

نمونه به عنوان یک سازای مهم مشاهده گردید که این نمونه ها همگی فاقد کانی کائولینیت بودند به طوری که این مجموعه کانیایی را می توان به میفیک تا حدواسط بودن سنگ منشاء نسبت داد (نیاکارا و همکاران، .(2001

با وجود شواهد کانی شناسی، برای بررسی شرایط تشکیل احتمالی این گونه کانسارها حتماً باید نگاه ویژه ای به ژئوشیمی عناصر اصلی و فرعی معطوف ساخت.

زمین شیمی عناصر اصلی:

در جدول 1 نتایج تجزیه عناصر اصلی و فرعی نمونه های فریادون، شیل آمریکای شمالی،

)NASCگرومت و همکاران، (1984، پوسته بالایی، )UCتیلور و همکاران، (1985 و کانسار رسی هیدروترمال باغسیاه گناباد، )BGاعتمادی و میری (1382 نمایش داده شده است. نتایج کانسار باغسیاه به علت منشأ هیدروترمالی جهت مقایسه آورده شده است. همچنین از نتایج NASC برای مقایسه با ترکیب یک سنگ رسوبی آلموسیلیکاته دانه ریز و از ترکیب UC به عنوان ترکیب میانگین از سنگ منشاء تمام رسوبات استفاده شده است.

مقادیر Al2O3 اغلب نمونه ها بالا و قابل مقایسه با NASC و دیگر سنگهای رسی ناشی از هوازدگی و رسوب گذاری می باشند. مقادیر SiO2 از 28/7 تا 62/52 متغیر بوده که از تمام داده های مقایسه ای کمتر است. مشاهده می گردد که مابین مقادیر SiO2 و Al2O3 رابطه ای معکوس برقرار است که احتمالاً در اثر هوازدگی شدیدتر نمونه های پر آلومنیوم است. غلظت بالای SO3 و Na2O در تعدادی از نمونه ها نمایانگر رخداد کانی ناتروآلونیت به صورت فاز فرعی یا اصلی می باشد. مقادیر K2O، )Rbدارای رفتار زمین شیمیایی مشابه) و Al2O3 در اکثر نمونه ها بالا و دارای ارتباط مستقیم می باشد که میتوان براساس بیانچینی و همکاران (2002) آن را در ارتباط با فراوانی بالای کانی ایلیت دانست. اکوس

(2001) از نمودار TiO2 به Al2O3 جهت تعیین نوع سنگ مادر ذخایر کائولن استفاده کرد. پس از پلات

338

مجموعه مقالات نهمین همایش انجمن زمین شناسی ایران، دانشگاه تربیت معلم تهران، 1384

کردن داده های فریادون در این نمودار مشخص گردید نوع سنگ مادر از نوع گرانیت/ ریولیت است(شکل .( 1
زاوادا و همکاران((1988 و کمپ بل((1965 از نسبت K/Rb جهت تعیین نوع و شرایط حوضه رسوبی ذخایر رسی استفاده کردند، به این ترتیب که نسبت های بالاتر از 256 بیانگر رسوب گذاری در آبهای شیرین تا نیمه شور، و مقادیر پایین تر از 165 بیانگر رسوب گذاری در آب دریا می باشد. این نسبت در کانسار فریادون رسوب گذاری در محیط دریایی را نشان می دهد و تنها در دو نمونه از عمق 10

متری این شرایط متفاوت می باشد.

نسبیت و همکاران((1996 از نمودارهای مثلثی:(A-CN-K) Al2O3-CaO+Na2O-K2O و

(A-CNK-FM) MgO+Fe2O3-(CaO+Na2 O+K2O)-Al2O3 برای بررسی روند هوازدگی استفاده کردند. در شکلهای 2 و 3 نمونه های فریادون در هر دو نمودار روند هوازدگی شدیدی تری را نسبت به NASC

دنبال می کنند و بیانگر مقادیر بالای ترکیب غیر متحرک Al2O3 و مقادیر پایین ترکیبات متحرک CaO،

Na2O، K2O و MgO است.

مطالعات صورت گرفته بر ژئوشیمی فرایند هوازدگی نشان می دهد که عناصر Ca، Na و Sr به سرعت در طی هوازدگی شسته می شوند، به طوری که میتوان شدت هوازدگی را از مقادیر آنها در مواد باقی مانده تعیین کرد (نیاکایرا، .(2001 برای تعیین شدت هوازدگی دو شاخص از همه مفیدتر می باشد:

)CIAنسبیت و همکاران، (1982 و )CIWهارونویز، .(1988 تیلور و مکلنن((1985، مقادیر CIA رسهای بازماندی را در حدود 85 تا 100 در نظر گرفته اند و همانگونه که مشاهده می شود این محدوده با اغلب نمونه های فریادون همخانی دارد. مقادیر CIW و CIA فریادون از NASC بالاتر است که نسبتا هوازدگی شدیدتر سنگ منشاء را نشان میدهد. همچنین بالا بودن این دو اندیس احتمالاً نمایانگر مقدار بالای کانی های رسی و مقادیر کم فلدسپارهای آواری می باشد.

زمین شیمی عناصر فرعی:

رفتار عناصر در طی فرآیند های رسوبی تحت تأثیر فاکتورهایی از قبیل هوازدگی، دیاژنز، جورشدگی فیزیکی، جذب سطحی، منشاء و دگرگونی های بعدی تا حدودی پیچیده می شود اما مقادیر عناصر نادر خاکی و کم تحرک مانند Th، Zr، Ti، Nb و Co تقریبا دست نخورده باقی می ماند و به این ترتیب میتوان جهت تعیین منشا از آنها استفاده کرد. از نسبت بین عناصر سازگار و ناسازگار نیز می توان جهت تعیین سنگ منشاء هوازده فلسیک یا میفیک استفاده کرد. در کل مقادیر عناصر فرعی در معدن فریادن تقریباً مشابه با یکدیکر کاهش یا افزایش می یابد به طوری که اغلب از Th، U، Cr، Nb و Y غنی شده اند، این عناصر معمولاً در کانی های سنگین ماند زیرکون که در طی هوازدگی پایدار باقی می ماند مجتمع می گردند، این گونه کانی ها در طی فرآیندهای ذوب بخشی و بلورش در سنگ های فلسیک بیشتر از میفیک تمرکز می یابند. توریوم و اورانیوم در طول هوازدگی رفتار متفاوتی را دنبال می کنند به صورتی که U برخلاف Th در طول هوازدگی به صورت یون U6+ تحرک بالاتری پیدا کرده و بنابراین نسبت Th/U در مواد باقی مانده می بایست از نسبت متوسط پوسته که 3/5 تا 4 است بیشتر باشد(مک لنن وهمکاران، .(1993 براساس نیاکایرا((2001، عناصر Ba، Sr، Co، Cs، Rb و Cu بطور ترجیحی جذب سطحی کانی های رسی می شوند و پایین بودن مقادیر آنها را باید به سنگ مادر آنها نسبت داد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید


کلمات کلیدی :

مقاله ساختار برگها تحت فایل ورد (word)

ارسال‌کننده : علی در : 95/5/29 4:58 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله ساختار برگها تحت فایل ورد (word) دارای 27 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله ساختار برگها تحت فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله ساختار برگها تحت فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله ساختار برگها تحت فایل ورد (word) :

ساختار برگها

گیاهان سبز و تعداد کمی از گونه های باکتریها تنها موجوداتی هستند که می توانند از نور خورشید به عنوان منبع انرژی ، استفاده کنند . سایر ساکنان کر زمین مصرف کنند محصولات گیاهان سبز به شمار می روند . گیاهان دانه دار، برگها ، اندام اصلی تولید هستند. کلروپلاستهای یاخته های برگ انرژی نور را به دام می اندازند و در فرآیندی به نام فتوسنتز ، نور را به انرژی شیمیایی تبدیل می کنند .

برگها برای جذب انرزی ودی اکسید کربنی که برای فتوسنتز نیاز دارند سطح وسیعی پیدا کرده اند. به طور کلی برگها قطر بسیار کمی دارند . بنابراین هیچ یک از یاخته های تشکیل دهند برگ نمی تواند در فاصل بسیار دوری از سطح آن قرار داشته باشد . این ساختار ب این که جذب نور را آسان می کند، موجب می شود که گیاه به سرعت آب از دست بدهد. زیرا هر مجرایی که به دی اکسید کربن اجازه ورود بدهد ، می تواند به آب اجازه تبخیر دهد. بنابراین برکها مهمترین عامل ازدست رفتن آب گیاه هستند. تبخیر موجب خنک شدن برگها می

شود، همان طور که عرق کردن موجب خنک شدن بدن انسان می شود . با این حال تعرق بیش از حد ، گیاه را در خطر جدی خشک شدن قرار می دهد. به همین دلیل ساختار تشریحی برگ به گونه ای است که توازنی بین جذب نور و دی اکسید کربن از یک سو و ذخیره سازی آب از سوی دیگر برقرار می شود. ویژگی های صرفه جویی آب در ساختار تشریحی برگ، بویژه در برگ گیاهان مناطق گرم و خشک مانند صخره های سنگی و بیابانها که در آنها از دسن رفتن آب خطر بزرگی برای حیات گیاه محسوب می شود، بارزتر مشاهده می شود.

اجزای برگ
برگهای دولپه ایها، اغلب با برگهای تک لپه ایها تفاوت دارند . برگ گیاهان دولپه ای از دو قسمت تشکیل شده است : پهنک و دمبرگ . دمبرگ غالباً باریک است در حالی که پهنک ، پهن و نازک است . رگبرگها که از آوندهای چوبی و آبکش تشکیل شده اند ، معمولاً از طریق دمبرگ وارد برگ می شوند ، و به صورت شبکه ای در تمام پهنک نفوذ می کنند . این رگبرگها علاوه بر اینکه وظیف استحکام بخشیدن به بافت نرمتر پهنک را دارند ، آب و نمکهای معدنی را به برگ می رسانند و مواد غذایی ساخته شده را از برگ به خارج حمل می کنند .

دُمبرگ
دمبرگ به چند روش موجب افزایش بازد فتوسنتزی برگ می شود. دمبرگ موجب دور شدن برگ از ساقه می شود و به این ترتیب مقدار سایه ای را که برگها روی یکدیگر می اندازند تا حد زیادی کاهش می دهد. همچنین برگها را برای پاسخ دادن به جریان هوا مناسب می سازد . این عمل بسیار مهم است ، زیرا لایه ای از هوای ساکن بنام لای پیرامونی در سطح برگ تشکیل می شود. طی فرآیند فتوسنتز این لای پیرامونی به سرعت دی اکسید کربن خود را از دست می دهد. حرکات برگ موجب جابجایی بیشتر هوا می شود و در نتیجه هوای تازه که میزان دی اکسید کربن آن بیشتر است ، در دسترس برگ قرار می گیرد. حرکات برگ موجب خنک شدن برگ نیز می شود.

دمبرگهای گیاهان بسیار متفاوتند. دمبرگ ممکن است بلند یا کوتاه ، استوانه ای یا پهن باشد و اغلب به قاعد برگ چسبیده است . ولی در برخی از گیاهان مانند کرچک از پایین به قسمت وسط پهنک می چسبد . این نوع برگ، سپری نامیده می شود . برخی از برگها فاقد دمبرگند و مستقیماً به ساقه چسبیده اند ، چنین برگهایی را بی دمبرگ می گویند.
بعضی از برگها در قاعد دمبرگ نوعی ضمایم ساختاری دارند که گوشوارک نامیده می شود. گوشوارکها گاهی در گیاهانی مانند نخود فرنگی شکلی پهنک مانند دارند و می توانند عمل فتوسنتز انجام دهند .

برگ تک لپه ایهایی مانند گیاهان علفی دمبرگ ندارند و به جای آن برگ از دو قسمت تشکیل شده که عبارتند از نیام و پهنک . پهنک غالباً نازک و پهن است و نیام معمولاً سبز و شاید تقریباً به اندازه خود پهنک طول داشته باشد و مانند غلافی ساقه را بپوشاند . نیام در بسیاری از گونه ها مانند ذرت ، حداقل تا یک میانگر کامل امتداد یافته است . اگر محل اتصال بین پهنک و نیام را به دقت مورد مطالعه قرار دهیم ، قطع نازکی از یک بافت بسیار ظریف که از نیام بالا آمده و ساقه را پوشانده است ، می بینیم . این ساختار زبانک نامیده می شود زبانک گاهی موجب می شود که آب . مواد زاید نتوانند به فضای بین نیام و ساقه نفوذ کنند . در برخی گونه ها که جو مثال خوبی از آنهاست ، پای پهنک در محل اتصال به نیام با دو زایده که بی شباهت به لال گوش نیستند ، به ساقه چسبیده است . این زایده را گوشک می گویند. دربرخی ازگیاهان هم زبانک و هم گوشک وجود دارد.

پهنک
در بیشتر برگها فرآیند فتوسنتز در پهنک انجام می گیرد. سطح پهن و تخت آن بیشترین سطح را برای جذب نور و دی اکسید کربن فراهم می کند، یاخته های داخلی آن نیز نزدیک به سطح قرار گرفته اند . بنابراین دی اکسید کربن با پیمودن مسیر کوتاهی در اختیار بافت فتوسنتز کننده قرار می گیرد.

شکل پهنک برگها بسیار متفاوت است و از این تفاوتها می توان در رده بندی گیاهان استفاده کرد. به همین دلیل واژه های تخصصی بسیاری برای توصیف ، نوک ، قاعده و حاشی برگها ساخته شده است. مثلاً حاشی برگها می تواند صاف و یا دندانه دار یا کنگره ای باشد. در برخی از برگها چنان کنگره های عمیقی به وجود می آید که پهنک به صورت واحدهای برگی جداگانه ای که برگچه نامیده می شوند، در می آید . این نوع برگ ، برگ مرکب نامیده می شود. در حالی که برگهای دیگری که دارای یک پهنک هستند برگهای ساده نام دارند. برگچه های یک برگ مرکب ممکن است خود به برگچه های کوچکتری تقسیم شوند، در این صورت برگ دو ترکیبی نام می گیرد و اگر این برگچه های فرعی نیز به نوبه خود تقسیم شوند به آن برگ سه ترکیبی می گویند.

تقسیم پهنک برگ به برگچه های کوچک برای گیاه منافعی در بردارد فضای بین برگچه ها موجب می شود که هوا بهتر در سطح برگ جریان پیدا کند و این مسأله ضمن کمک به خنک کردن برگ موجب جذب بهتر دی اکسید کربن و کاهش میزان تبخیر می شود . با این حال ، وجود این نوع برگ باید برای گیاه زیانهایی نیز در بر داشته باشد. زیرا گیاهانی دارند که هم برگهای ساده و هم برگهای مرکب دارند و احتمالاً توازن بین امتیازها و معایب در شرایط محیطی مختلف متفاوت است.

برگچه ها شبیه برگهای کوچک به نظر می رسند ، پس با این چگونه می توانیم یک برگ مرکب را از شاخه ای که برگهای ساده دارد تشخیص دهیم؟ برای این تشخیص باید دنبال جوانه های کنار برگی بگردیم . این جوانه ها تنها در کنار برگها مشاهده می شوند و در کنار برگچه ها وجود ندارند.
برگهای مرکب ممکن است از نوع شانه ای و یا پنجه ای باشند . در آرایش شانه ای برگها دور بخش امتداد یافته ای از دمبرگ که راشی ، نامیده می شود، قرار می گیرند . درست مانند دندانه های یک شانه و به همین دلیل هم شانه ای نام گرفته اند. نمونه ای از این نوع برگ در نخود فرنگی و گل سرخ یافت می شود . اگر هم برگچه ها از یک نقطه منشأ بگیرند ، برگ پنجه ای را به وجود می آورند . آرایش شانه ای را در موچسب وحشی می توان مشاهده کرد.

رگبندی
آرایش رگبرگها نیز در برگها متفاوت است. در تک لپه ایها و دولپه ایها دو نوع رگبندی متفاوت مشاهده می شود. اکثر تک لپه ایها رگبندی موازی دارند. در این نوع رگبندی طول اکثر رگبرگها تقریباً با هم برابر است و رگبرگها در طول برگ موازی با هم قرار گرفته اند . رگبرگهای برگ ممکن است از یک یا تعداد کمی رگبرگ اصلی منشعب شوند و یا ممکن است مستقیماً از ساقه وارد برگ شوند. رگبرگهای بزرگ ممکن است به نوبه ی خود منشعب شوند و رگبرگهای ظریفی ایجاد کنند که موجب اتصال رگبرگهای بزرگ به یکدیگر شود. برعکس در بیشتر برگهای گیاهان دولپه ای رگبندی پنجه ای مشاهده می شود. در این سیستم یک یا چند رگبرگ بزرگ وارد برگ می شوند مکرراً منشعب می شوند و شبکه ای تشکیل می دهند

که در آن انداز رگبرگها متفاوت است . انتهای کوچکترین رگبرگها ممکن است آزاد باشد . با این تفاوتها اغلب می توان تک لپه ایها و دولپه ایها را براساس سیستم رگبندی برگهایشان از یکدیگر تشخیص داد . با این حال این تشخیص می تواند گاهی اشتباه باشد، زیرا گاهی در گیاهان تک لپه ایها رگبندی پنجه ای مشاهده می شود و در مقابل در گیاهان دولپه ای نیز گاهی رگبندی موازی دیده می شود.

تشریح برگ

همان طور که شکل برگ به کارایی فتوسنتزی آن کمک می کند ، ویژگی های تشریحی آن نیز به فرآیند فتوسنتز کمک می کند. برگها از مریستم انتهایی گیاه منشأ می گیرند و مانند ساق اولیه ، برگها نیز از سه بافت نخستین به ترتیب زیر تشکیل شده اند : رو پوست که اطراف برگ را احاطه کرده است و موجب نگهداری بافت زمینه ای که بافت آوندی در آن قرار گرفته است ، می شود .

روپوست شامل یک لایه یاخته است که سطح برگ را می پوشاند و موجب حفاظت از برگ در برابر خشکی و صدمات مکانیکی می شود. همچنین چهارچوبی برای استقرار بافتهای ظریف فتوسنتزی برگ به شمار می رود. بافت زمینه ای برگ یا میانبرگ شامل یاخته های پارانشیمی است که کلروپلاست دارند و فرآیند فتوسنتز را انجام می دهند . رگبرگها دارای عناصری از آوندهای چوبی و آبکشی هستند که آب ، مواد معدنی و مواد غذایی را جابه جا می کنند . بافت هادی در برگ دارای یاخته های فیبری و کلانشیمی است . این یاخته ها در رگبرگ های بزرگ اصلی و میانی دیده می شوند. به این ترتیب آوندها موجب استحکام پهنک می شوند و آن را گسترده نگه می دارند . در اینجا نحو عمل آوندها را می توان به پره های یک چتر تشبیه کرد . دمبرگ ساختار ویژه ای دارد که آن را برای حمایت از برگ ، هدایت مواد غذایی و املاح معدنی توانا می سازد. این ساختار ویژه همچنین به جدا شدن برگهای آسیب دیده در فصل رشد و یا جدا شدن برگهای زرد شده از گیاه، در پایان فصل رشد، کمک می کند.

روپوست
روپوست سطح برگ را می پوشاند و با سطح ساقه ای که برگ روی آن قرار گرفته ، یکپارچه است . روپوست در بیشتر برگها ، یک لایه تک یاخته ای متشکل از یاخته های معمولی روپوستی ، یاخته های نگهبان روزنه و کرکهاست . یاخته های عادی روپوست بسته به گونه ای که در آن یافت می شوند، شکلهای مختلفی دارند و ممکن است منظم ، به شکل آجر ، و یا نامنظم باشند. این یاخته ها کاملاً به یکدیگر می چسبند و لایه محکمی تشکیل می دهند که در برابر پارگی مقاومت می کند . دیوار خارجی سلولهای روپوست ضخیم و موجب افزایش مقاومت لای روپوست می شود . یاخته های روپوست یک لای به نام کوتیکل را که از جنس مواد مومی است ترشح می کنند ، که سطح برگ را می پوشاند و از تبخیر آب از

داخل به خارج و ورود دی اکسید کربن به برگ جلوگیری می کند . از آنجا که کوتیکول مانع تبادلات گازی گیاه می شود ، منافذی به نام روزنه در روپوست به وجود می آید که به دی اکسید کربن اجازه ورود می دهد. روزنه ها در تمام سطح برگ پراکنده اند . در هر سانتیمتر مربع از سطح برگ ممکن است صدها ، تا هزاران روزنه وجود داشته باشد. معمولاً تعداد روزنه ها در سطح زیرین برگ بیشتر از سطح بالایی آن است و این پدیده احتمالاً موجب کاهش تبخیر از گیاه می شود. زیرا سطح زیرین برگ معمولاً خنک تر از سطح بالایی است . روزنه

ساختار پیچیده ای متشکل از دو یاخت نگهبان دارد که روزنی در میان آنها قرار گرفته است . یاخته های نگهبان بر طبق شرایط محیطی موجب باز و بسته شدن روزنه می شوند ، از برگها در برابر از دست دادن آب محافظت می کنند و فقط هنگامی که برگها برای فتوسنتز نیاز به دی اکسید کربن ، و یا برای خنک شدن نیاز به تعرق داشته باشند ، آن گاه روزنه ها باز می شوند و به آب اجازه تبخیر می دهند .

غیر از چند گیاه آبزی سایر نهاندانگان و بازدانگان روزنه دارند . روزنه های فعال در هپاتیکها و خزه ها ، دم اسبیان ، پنجه گرگیان ، سرخسها و سیکادها یافت می شوند . در نهاندانگان روزنه ها علاوه بر برگ ها بر روی ساقه ها ، گلبرگها ، پرچمها و مادگیها نیز دیده می شود . جلبکها که بزرگترین گروه گیاهان سبز هستند روزنه ندارند . ساختار روزنه دربسیاری از گیاهان مشابه است .

یاخته های نگهبان روزنه از بیرون به شکل یاخته های دو تایی دیده می شوند ، شکل آنها هلالی و یا نیم دایره ای است .
یاخته های نگهبان روزنه کلروپلاست دارند ، در حالی که یاخته های عادی روپوست کلروپلاست ندارند و عمر پروتوپلاستهای هر دو نوع یاخته طولانی است . سطح خارجی کلی یاخته های روپوستی ، از جمله یاخته های نگهبان روزنه را یک لای کوتیکولی ، مانند لای کوتیکول یاخته های روپوستی ساقه پوشانده است. این لایه در محدود کردن حرکت بخار آب و گازها بسیار موثر است . معمولاً کوتیکول در قسمت بالای برگ که دمای آن بیشتر است ، ضخیمتر می شود.

انواع مختلفی کرک روی پوست برگها تشکیل می شود که شبیه به کرکهای روپوست ساقه هستند . کرکها ممکن تک یاخته ای یا چند یاخته ای ساده یا منشعب ، پولک مانند ، و یا غده ای باشند . کرکهای تک یاخته ای ساده ترین انواع کرک محسوب می شوند و ممکن است ساده یا منشعب باشند ، کرکهای چند یاخته ای ممکن است از یک ردیف یاخته به وجود آیند و منشعب باشند . کرکهای ترشحی یک یاخته منفرد بزرگ و یا گروهی یاخته دارند و بعضی از آنها روغنهای اتری ترشح می کنند که غالباً موجب چسبناک شدن برگها و ساقه های جوان می شود .

میانبرگ
بافت فتوسنتز کنند برگ که بین روپوست زیرین و بالایی برگ آن قرار دارد ، میانبرگ نامیده می شود . این بافت پارانشیمی است و رگبرگهای فراوانی دارد. یاخته های میانبرگ کلروپلاست دارند . در برخی از گونه ها یاخته های میانبرگ تمایز می یابند . دو نوع یاخته به وجود می آورند که پارانشیم نرده ای و پارانشیم حفره ای نامیده می شوند . پارانشیم نرده ای درست زیر روپوست بالایی برگ قرار می گیرد و ممکن است از یک یا چند لای یاخته ای تشکیل شده باشد . ط.ل این یاخته ها بیشتر از عرض آنهاست و محور طولی انها عمود بر سطح بالایی برگ قرار گرفته است. پارانشیم حفره ای در حد فاصل بین پارانشیم نرده ای و روپوست زیرین برگ قرار گرفته است.
یاخته های پارانشیم حفره ای شکل منظمی ندارند و آرایش آنها تصادفی است. یاخته های میانبرگ دیواره هایی نازک و مرطوب دارند که موجب می شود دی اکسید کربن بتواند با سرعت به داخل یاخته ها نفوذ کند.

فضاهای بین یاخته ای در پارانشیم حفره ای بیشتر از پارانشیم نردبانی است . از آنجا که فضاهایی بین یاخته ای در میانبرگ به هم مرتبطند. و بسیاری از یاخته های تولید کنند غذا به راحتی دی اکسید کربن و اکسیزن دسترسی دارند . هت آسان شدن تبادلات گازی ، در زیر روزنه ها فضاهای خالی و بزرگی وجود دارد که اتاق زیر روزنه نامیده می شوند.
برگهای برخی از گیاهان بویژه گیاهانی که در زیستگاههای خشک زندگی می کنند ساختار تشریحی خاصی را نشان می دهند. مثلاً یاخته های میانبرگ آنها به صورت فشرده ای به یکدیگر چسبیده اند و تفاوتی بین پارانشیم حفره ای و نرده ای آنها مشاهده نمی شود. در این گیاهان لای کوتیکول بسیار ضخیم است و روزنه ها در مکانهای فرور رفته ای قرار گرفته اند . تصور می رود که هم این تغییرات موجب کاهش تعرق در گیاه می شود.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید


کلمات کلیدی :

<   <<   46   47   48   49   50   >>   >